kometa:za “pakatel” něco, co vyrobím na koleni
??? To dole je houpačka pro slepice? Nespletl si je někdo s papoušky? Nebo s opicí?
😂😂..perfektní hřiště pro slepice😀..pár tyček a “houpačka”🤦za 1500set..no ,nekup to🤣
Nebezpečnost jednotlivých konzervantů si můžete ověřit na ferpotravina.cz
No já konzervanty taky neporadím, to mě teda taky nikdy nenapadlo zkoumat a moje slípky zas toho nedostávaji tolik.
Jo na recyklaci zbytků z kuchyně jsou dobrý. 🙂
Klíčím jen v zimě, teď už mají tršvu, tak na to prdím.
Tak už to asi mám - v těch druhých Sedmihorkových, co mám v merku je psáno, že tam je
Dihydrogenfosforečnan vápenatý, Chlorid sodný, Hydrogenuhličitan sodný.
a to by mělo být v cajku
No není to peklo tohle se mnou???? 😀 Je, páč - Vracím se v myšlenkách k tý Miffuně, šak budu mít holky jen čtyři, 25 kg pytel za necelých sedm stováků mě nezrujnuje a líbí se mi ta směs zrníček, kterou budou tím pádem mít. Pokud to tedy bude vypadat opravdu tak jak to je na tý fotce. Takový to na mě působí přirozenější, než grancle.
když budu počítat cca 120 g na den a slepici , tak mi to vydrží asi na měsíc a půl. ??
Uvidím, kolik toho sežerou. Plus grit, plus to, co jim budu dávat mimo tuhle dávku. Jestli tomu dobře rozumím, nic dalšího bych teoreticky dávat nemusela???? Ani vitamíny, ani ty žrací kameny už tam jsou v té směsi taky (Pšenice, kukuřice, sojová moučka, uhličitan vápenatý, milo zrno, ječmen, opékané sójové boby, triticale, zelený hrášek, sójové boby ohřívané parou, mušle, pruhovaná slunečnicová jádra, žaludeční kameny, slunečnicová moučka, rostlinný olej, pšeničné otruby, otruby z řepy cukrové, otruby z cukrové řepy, melasa z cukrové řepy, fosforečnan vápenatý, chlorid sodný) Nicméně ten grit stejně koupím, páč co kdyby na nějakou nevyzbylo, ž ejo. Mně se to líbí víc než ty granulovaný krmení, nebo ty sypký. Pletu se?
Teď nemůžu najít, jak tu někdo zmiňoval ty tuším statkové směsi - co je tím myšleno?
Na FB ve skupině Zdravá slepice nabízí směs pro nosnice bez chemie a GMO z 16 komponentů, z toho je 8 druhů bylin. Cena 20,-/kg. Vypadá velice hezky, píšou na to i dobré recenze. Bohužel nemají web, objednává se přes mail.
Moc děkuju, moc děkuju. No já na FB nejsem. Tak to mám smolikof.
edit - šla jsem to zkusit, jestli když zadám Zdravá slepice, jestli se to neukáže, že třeba je to volně přístupný… a jehehééé, to je fakt pecka tohle, by mě zajímalo, kdo by to koupil 😀
https://agrofortel.cz/drevene-hriste-pro-slepice?utm_source=seznam&utm_medium=cpc&utm_campaign=N%c3%a1kupy:+Agrofortel.cz&utm_content=V%c5%a1echny+produkty&utm_term=_zdrav%c3%a1+slepice
za “pakatel” něco, co vyrobím na koleni
Statkové krmivo je to, co si vyrobíte z komponent rovnou od zemědělce buď doma a nebo si to někdo vyrábí doma a vy si to od něj můžete koupit. Šrotuje se toho malé množství najednou, je to čerstvé, není potřeba extruze ani konzervace, neválí se to někde rok na skladě… Trochu jako když koupíte komponenty na barf a pak to sešrotujete do jedné misky.
Šrotuje se to hlavně kvůli mísitelnosti, aby droboť nepropadávala dolů a neshlukovalo se krmení jednoho druhu, aby bylo zajištěno, že se slepice nažerou všechny všech živin. Můžete to dát i jako nativní “barf” ve vašem malém množství slepic.
Kompletní směs je samozřejmě bez starostí. Já mám ráda bez starostí.
dík, tak to jsem neznala tenhle termit. No u nás asi nic takovýho nebude - možná časem najdu, teď zatím nevím, kde hledat, tak asi půjdu po tý Mafině, ta mi přijde tomu podobná (jo, předražená asi), ale vyhovující mým požadavkům. že to tam je šécko tak nějak přirozeně. Třebas si to jednou budu mydlit taky sama, ale to asi těžko, protože mám malej počet slepic a posehnat základní komponenty v menším množství půjde těžko.
Tak můžeš si koupit šrotovník a prostě si to dělat doma z co dům dá. 😀
https://www.heureka.cz/?h%5Bfraze%5D=srotovnik#pd-not-found-undefined
já uvažuji o pořízení druhého nášlapáku, kdybyste uvažovala o likvidaci toho krmítka, tak já se hlásím na reuse
Hledám to krmítko a zatím nenacházím 😀
Buď je tak dobře uklizený a nebo jsou ho vyhodila a už si to nepamatuju 😀
kdybych ho našla, dám vědět
za “pakatel” něco, co vyrobím na koleni
??? To dole je houpačka pro slepice? Nespletl si je někdo s papoušky? Nebo s opicí?
kometa:za “pakatel” něco, co vyrobím na koleni
😂😂..perfektní hřiště pro slepice😀..pár tyček a “houpačka”🤦za 1500set..no ,nekup to🤣
Jo jo uz i slepice jsou gůť byznys a blbejch se vzdycky najde dost.
Kšeft pro městský ,co jdou na par let na venkov , aby brzo zjistíli,ze realita je jinde
Jo jo to prijde časem asi, kdrž si na to pak troufnu a budu-li mit zdroje
Hele, mám doma někde pákový drtič kostí, starý, babička s dědou kdysi měli slepice. Chceš to?
Já bych je nepodceňovala, mně slepice sedávaj na větvích bezu a ty tenčí se s nima houpou a nijak jim to nevadí.
Ostatně jako dítě jsem chvíli měla křečky v kleci po andulce a nejoblíbenější místo pro ně byla houpačka.
Joooo! Jasně jestli Ti nebude chybét.?
Nebude. Schovavam to léta spíš jako artefakt, praktické využití v budoucnu neplanuji. A když bude sloužit, je to lepší, než když já ho tu přesouvám v kůlně z rohu do rohu