Odpověď na příspěvek uživatele acher z 13.04.2026, 10:48:23
Díky, díky, nechci nic podcenit, ale na druhou stranu zase do nich ládovat kde co, zbytečně. I vzhledem k tomu, že to člověk potom jí, že jo. ty vejce myslím.
Já se děsně těšim, výběh už je skorem celý zapletivovaný, už jen jedno pole, kde je to u zdi, pak to dole ještě zakrýt ty konce pletiva, hodit nahoru makrolon před kurník, vyrobit dveře do výběhu, 2x dveře do kurníku a ……. PAK TO PŘIJDE. Už si proto jdu objednat ty krmítka, pítka, snáškový hnízdečka…. abych se mohla těšit víc. 😀 Ano vím, blásen jsem, ale to mi nevadí. Teď chodím zatím k sousedovic slípkám, jsou tam čtyři mlaďasky, starý brécy by jim šécko sežraly, tak jim dávám zvlášť a pak dozoruju, aby se na ně nevytahovaly a mlaďasky taky měly něco z toho, co jim nesu.
Dospělá slepice je proti kokcidiím téměř uplně odolná. Kuřata jsou náchylnější, proto se dává jim, ale Vy chovat nebudete, ne? Tak se tím nemusíte zabývat.
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 13.04.2026, 11:02:40
Emanox je čistě přírodní. Mám ho vyzkoušený řadu let u králíků. Dávali jsme ho kuřatům, ale, pokud bylo třeba, i kůzlatům. Snažím se v chovu používat jen přírodní připravky bez ochrané lhůty a pouze, když je to nutné.Spíše sázím na selekci a přirozenou odolnost.
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 13.04.2026, 11:11:15
Dospělá slepice je proti kokcidiím téměř uplně odolná
aha! Tak supr.
Ne, přesně tak- já chovat nebudu, nevím, co bych si pak s tou drobotinou počala. Já si prostě splním sen, že pomůžu pár chuderám, udělám jim welness a budu se na ně koukat, jak si užívaj. Vono to nějak uklidňuje, či čo. Řikám tomu terapie slepicí 😀 Už mám předobjednaný hobliny u tesařů, co nám dělali střechu, vím, kde pořídit slámu do hnízd. Jsem na startu 😀
Myšlenka?? budu moci vyhánět slípky na kousek toho obecního pozemku. A škudlivě se mi nechce až tak moc investovat do oplocení tam, bude to tak 2 -3 metry min. na nějakých 15 m. Asi.
Tu stínící síť ne, musela byste mít pevné sloupky, protože to je obří plocha, jak se do toho opře vítr, odejde to i s tyčkama. Roxory dostatečně zatlučené by mohly jít, ty tyčky k rostlinám znám od důchodky a jsou krátké na pořádné zatlučení. Tu stínící síť byste předpokládám střihla napůl, aby plot pro slépky byl jen metr vysoký. Pokud ji chcete nechat na výšku dvoumetrovou, tak to abyste do země zapustila něco jako kůly z chmelnice, aby vám to tu stíněnku udrželo. Taky přemýšlím nad upevněním k těm tyčkám, pokud byste tu stíněnku proděravěla jen na pár bodech, do měsíce v ní máte vyklechtané od větru díry a začne se to rozplétat…
Síť proti ptákům je ok. Si ji kupte i na oplocení, taky ji střihněte, aby byla jen metr vysoká, a prostě ji přiděláte k tyčkám těmi kouzelnými vázacími kleštěmi napevno a stačí vám to natáhnout jen jednou. Pak to budete smotávat a rozmotávat i s tyčkama. Jen teda fakt si uvědomit, že to není na nějaké velké trvanlivé UV použití, nicméně ty dvě sezony by to mělo vydržet.
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 14.04.2026, 10:36:04
e-hm, ty dva metry výšky mi unikly 😀 😀 já jsem matla, no. střihnout by se to dalo…. otázka je to rozpletení, když to střihnu…. a pak vítr, pravda je, že jsem si trapně myslela zatluču , 4 max 6 roxorů, upevním a bude……….vítr jsem podcenila.
Já se tý ptačí sítě “bojím” , že to s ní bude boj, nejsem vůbec trpělivá, za chvíli začnu řvát vzteky, druhá půle se mi bude smát, ohaři utečou………… bude se to do sebe zasekávat, já to roztrhám vzteky…….. co?
No ty přece, co si kupujete (nebo už koupila?) na přidělávání drátěnky k voliéře! 😀 Ty, co umějí nějaký ten drátek nebo sponku nebo vázací plastík nebo co, omotat kolem toho pletiva samy - no pořizovala jste něco takového, že? Jste se těšila, jak to na tu voliéru použijete…
Nafotím vám, jak to smotávat, abyste nevyšilovala, mám takových kozích plůtků šest a motám a instaluju je několikrát do sezony 😀 Dobré je, že ty tyčky jsou v tom integrované, takže čék pak nemusí hledat, kde k tomu má všechny propriety, popadne celou roli a jde. Jen to první rozmotání je dobré dělat ve dvou, jak je to v tom bagu narolované, ale pak to další je pohoda. Já mám ty sítě padesátimetrové 🤣
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 14.04.2026, 11:29:00
No ty přece, co si kupujete (nebo už koupila?) na přidělávání drátěnky k voliéře!
a jo táák! Nekoupila. zavrhla,páč mi to tady dobře rozmluvily. Já jsem nakonec koupila místo toho drahé půli k vánocům obří komprďák a k tomu nastřelovačku. A to bylo- teda ešče je, páč zbývá ešče nastřílet poslední pole-spíš políčko a vyrobit dveře do voliéry. Dělá se to s tím moc dobře.
Krtčí pletivo dobrý, ale abyste pak teda ty kalhoty neprodělala na tyčkách či roxorech. Krtčí pletivo nebude samozřejmě UV stabilní, tak s tím počítat taky tak na ty dvě sezony.
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 14.04.2026, 12:11:49
hm - jsem si říkala, že když je to v zemi, že by to mělo něco vydržet. ? říkám si , je toho sto metrů…. v počtu metrů je síla??? 😀
Komprďák byl dobrej tah, jen bylo těžší ho pod ten stromek dostat, protože já jsem na velkou ránu, na drahé půli nešetřím, takže jsem koupila obří hovado 😀 a musela ho nejdřív schovat u sousedů, dole ve vesnici, pak nechat 23.12. když byl drahý polovina v práci a já matlala saláta, přivézt a prdnout pod stromek. A to sem teda koukala 😀 . Ale jsem dobrá, i jsem ho dokázala dárkově zabalit. Stromek pak trčel do prostoru, že jsme se museli probojovávat větvema 😀. Naštěstí jen ty dva dny. Ale je to velkej pomocník. Kdybyste o něm někdy uvažovala, tak mám velkorozbor od kolegů a jedna z důležitejch věcí je - nebrat bezolejovej. Je to sice jakoby bezúdržby, že nemusíte dolívat ten olej, ale brzo se to rozbije.