https://www.echo24.cz/a/SYNpf/medved-na-slovensku-po-sto-letech-zabil-cloveka
Vlci v české krajině – zdroj sporů mezi farmáři a ochránci
Mno jo, tak když myslíte, že je lepší se držet svého kopyta, i když nemám co dát v zimě ovcím do krmelce, protože jsem v létě nevydělal… Nebo nevím, jak to myslíte. Prostě když vím, že mě toto podnikání neuživí, tak asi nemůžu v tomto podnikat - myslíte, že to funguje jinak? A pokud v regionu není práce, tak asi musím na dávky. To je snad lepší než nemít dětem co do talíře.
Tak já nevim:
„Není tu práce, a když, tak je špatně placená,“ traduje se v regionu. „Naopak. Chybějí nám zaměstnanci,“ říkají ředitelé velkých a středních podniků. Právě kondice a stabilita těchto firem silně ovlivňuje zaměstnanost a trh práce na Broumovsku. Daří se jim najít dostatečně kvalifikované zaměstnance a jak vidí budoucnost svého podnikání?
Leziem do hustin, hluk nerobim, ako, obcas ano, no ked leti lietadlo, ci huci potok, to by som musela hrat na trombone, aby ma cosi zaculo.
Já za to nemožu.
Anonymní:😂😂expert
Jo a koukám, že na všechno. 🤣😂 Nejdřív kafral jen do politiky, teď už je expert i na vlky a medvědy.
Sarah01:Jo a koukám, že na všechno. 🤣😂 Nejdřív kafral jen do politiky, teď už je expert i na vlky a medvědy.
Experti v tom co podělají nežijou. Nebo snad ti “experti” tam bydlí a chodí do práce? Venčí tam své psy? Když už se někoho budu ptát, tak těch lidí co tam žijí, pracují a ne nějakých pitomců z “Prahy” co si tam akorát hrajou a když se to vymkne kontrole bulí jak je třeba regulace. Plnou zodpovědnost bych na ně navalil a v případě zásahu taky úhradu. Když jsou si tak jistí co dělají.
https://www.facebook.com/watch/?v=1741884303023219&vanity=iDNES.cz
Pozoruji jak se ten vlk lidí bojí a jak se jim vyhne.😂 Týpek kdyby neměl “pepřák”, tak bůh ví jak to dopadlo.
N:https://www.facebook.com/watch/?v=1741884303023219&vanity=iDNES.cz
Pozoruji jak se ten vlk lidí bojí a jak se jim vyhne.😂 Týpek kdyby neměl “pepřák”, tak bůh ví jak to dopadlo.
ntvl, tohle se tu řešilo už hned, jak se to před lety “stalo” …kdyby se platila i “paušální daň” z myšlení, tak ti musí každý rok přijít obrovský přeplatek 😉
Já teď pozoruju u nás znatelný úbytek srnčat. Loni i předloni bylo min cca 6 srnčat na 10 srn. Letos potkáváme jen samotné srny…že by všechno vysekali…nebo krkavci…nevím.
Vím jen o jedné s jedináčkem a jedné s dvojčaty, jinak NULA…
14.07.2026, 12:06:59 xxx.xxx.147.163
tak ti musí každý rok přijít obrovský přeplatek 😉
👍
Lupus4:ntvl, tohle se tu řešilo už hned, jak se to před lety “stalo” …kdyby se platila i “paušální daň” z myšlení, tak ti musí každý rok přijít obrovský přeplatek 😉
Já teď pozoruju u nás znatelný úbytek srnčat. Loni i předloni bylo min cca 6 srnčat na 10 srn. Letos potkáváme jen samotné srny…že by všechno vysekali…nebo krkavci…nevím.
Vím jen o jedné s jedináčkem a jedné s dvojčaty, jinak NULA…
Když mi něco přijde, obratem to pošlu vám.🙂 Napadlo vás kolik lidí setkání s šelmou nenatočí ani neprezentuje nikde v digitálním prostoru? Vidíte a u nás vlci jsou a dančího mraky.😀
😀
Já jsem se s šelmou ještě ani nepotkala, natož aby mě napadlo točit, fotit. Vlků tady jak nakakáno, ale fakt jsem ještě žádného nepotkala, a to s těmi koňmi po lesích vandruju furt a furt. Až potkám, snad stihnu vyfotit. Ale spíš nepotkám, no.
Otázka je, kde je to u nás….v USA, v Čechách nebo v Antarktidě? Případně ve WOT? 🤣😂
Sarah01:Otázka je, kde je to u nás….v USA, v Čechách nebo v Antarktidě? Případně ve WOT? 🤣😂
Vyberte si, vlky zrovna máme úplně všude.😂
Buggyra:Já jsem se s šelmou ještě ani nepotkala, natož aby mě napadlo točit, fotit. Vlků tady jak nakakáno, ale fakt jsem ještě žádného nepotkala, a to s těmi koňmi po lesích vandruju furt a furt. Až potkám, snad stihnu vyfotit. Ale spíš nepotkám, no.
Nevím, co byste dělala, kdyby proti vám stál na cestě. Ani já tu zkušenost nemám. Mám zkušenost jen s jelenem, ále s takovýma parohama. A hlavně -měl utéct. Neutíkal, čuměl, já taky. On se snažil rozluštit, co jsem zač, já jsem se ho snažila přesvědčit, ať už jde -v duchu. Nakonec odkráčel. Praktiku jsem měla na krku, fotit mě nenapadlo ani náhodou.
Blízká setkání třetího druhu… zrovna s tím jelenem. Jeleny jsem viděla na živo běžně z dálky a nebo z blízka…nás máme zoopark s evropskou faunou, mívali jsme tam i jelení zvěř, ale když jsem v dospělosti potkala jelena v lese, tak mě překvapilo jakej je to kolos. A to jsem ty jeleny v zoo viděla hodně zblízka, ale ve volné přírodě mi přijde, že je to něco úplně jiného. Taky stál a koukal… jako strach jsem neměla, nemyslela jsem si, že by se rozběhl a zaútočil na mě. Jako chtěla jsem jít pryč, protože zvěř nechci plašit, ale to nešlo. Bylo to něco tak ohromujícího, že jsem tam stála a čučela na něj, dokud vznešeně neodkráčel. Jen chybělo, aby mi jelen řekl “ a když se něčemu divíte, tak alespoň zavřete hubu, Kelišová”
Pexeso,kde vidím obrázek vlka se dá hrát i v sanatoriu pro duševně choré.Tak asi tam.
Po- moooooooOOOOct!!
to je tak krásně výstižný.!!! Jehehéé.
A pane Lupusi, mohu tuto větu adoptovatí = používati? Víte, je tolik duševně chudých, které poslední dobou člověk potkárá, že…….totoje prostě slušné označení debila a já něco takového již dlouho hledám. Je to adekvátní tomu, když někomu řeknete, že se pravděpodobně narodil v Ulámbátáru, jenže ten zeměpis je v tomto momentě omezujicí. Kdežto Vaše věta nikoliv. Proto bych ráda tuto větu zařadila mezi své oblíbence. Mohuliž?
Nic, nedělala bych nic, stejně jako dnes, kdy proti nám běžel srnec. Doběhl k Tali na pár metrů, čučel jako ……… jako N, pak mu to konečně dokapalo. Tali celou dobu vzorně stála, ani se nehnula. Jemu to šrotovalo, pak, jak říkám, konečně dokapalo, začal nadávat a v poklidu odběhl. V Novohradkách jsme našli čerstvé vlčí pobytovky - neboli guvna , tudíž vlk - i podle chování - ohařů nebyl nikde daleko a ………..nikdo z nás neměl paniku. Prostě příroda.