Já jsem se se zabranou turistickou cestou nesetkala, ale asi by záleželo na okolnostech. Fakt nechci potkat ani jalovičky ani býčky ani beránka. Chtěla jsem napsat cos jako že ohradou v nouzi projdu, hnědá až na zádech, plížíc se podél ohradníku, abych za něj kdykoli mohla hned skočit, ale to už musí být, že jsem se fakt ztratila nebo je cesta na druhé straně nějaké strže a už se smráká a tak… Navíc já ještě při té hrůze, že v tom ohradníku je elektrika a já dostanu pecku… pro mě jsou některé vlkem opominutelné ohrady naprosto nepřekonatelné.
Já jsem se se zabranou turistickou cestou nesetkala, ale asi by záleželo na okolnostech. Fakt nechci potkat ani jalovičky ani býčky ani beránka. Chtěla jsem napsat cos jako že ohradou v nouzi projdu, hnědá až na zádech, plížíc se podél ohradníku, abych za něj kdykoli mohla hned skočit, ale to už musí být, že jsem se fakt ztratila nebo je cesta na druhé straně nějaké strže a už se smráká a tak… Navíc já ještě při té hrůze, že v tom ohradníku je elektrika a já dostanu pecku… pro mě jsou některé vlkem opominutelné ohrady naprosto nepřekonatelné.
Spousta těch drátů není pod proudem a pak je (snad ) velká pravděpodobnost, že v nich zvěř není.
Tak u nás je hromada srnčího, fakt hodně jelenů, lišky, jezevci, psíci mývalovití atd, všechny jsem je potkala z očí do očí, opakovaně a opravdu max na 2 metry. Nejvíce nejistá jsem byla s jeleny, kupodivu laně mi nevadí. Vlci prý jsou v okolí už taky, ale bohužel tu čest, potkat je, jsem neměla. Mrzí mě to. Víc by mi vadil velký, toulavý pes. Jak už někdo psal, divočáky taky nemusím, ale i s těmi už jsem měla kontakt, a moc krásný byl kamzík a v Demenovské dolině medvědi. Asi jsem praštěná, ale některé lidi , nebo skupiny lidí bych fakt nechtěla potkat, zvířata mi nevadí žádný.
Spousta těch drátů není pod proudem a pak je (snad ) velká pravděpodobnost, že v nich zvěř není.
Ale některé jsou a ty kravské dávají fakt pecku. Mám k nim velký respekt. Kde najdeme pacičky, tam otevřeme (a samozřejmě zase zavřeme). Jinak si pomáháme hůlkami nebo se podkutálíme.
Pravděpodobnost, že tam (ne)jsou zvířata, je tak 50 na 50. Pastviny pro skot bývají rozlehlé a v členitém terénu. Který z jednoho bodu neprozkoumáte.
Ale některé jsou a ty kravské dávají fakt pecku. Mám k nim velký respekt. Kde najdeme pacičky, tam otevřeme (a samozřejmě zase zavřeme). Jinak si pomáháme hůlkami nebo se podkutálíme.
Pravděpodobnost, že tam (ne)jsou zvířata, je tak 50 na 50. Pastviny pro skot bývají rozlehlé a v členitém terénu. Který z jednoho bodu neprozkoumáte.
Když je to pod proudem, tak tam nepolezu - většinou, ale dost jich pod proudem není a o těch jsem psala.
Odpověď na příspěvek uživatele Lupus4 z 17.07.2026, 13:09:55
Chov králíků je ale přeci něco jiného. Jinak kdyby ty kuny nebyly ve stodole a u nás nic tedy neloví, ale chodili k nám lovit, tak to mají také spočítané.
Jo, teda nápad ce cení, ale prokouslá sedínka už míň🙈, jen tak mimochodem Arčí lišku vykoupal spolu se sebou,potom ji vzal na návštěvu do polonory co si kluci vykopali pod keřem, takže z lišky je vydra a z Arčího něco mezi hyenou, zdechlinou a hejkalem🤦