Pod tím italským článkem je ještě několik příběhů z Holandska. Nějak červená Karkulka ožívá.
Vlci v české krajině – zdroj sporů mezi farmáři a ochránci
Ba ne, pes může být kořist, úplně v pohodě.
V poslední době byly v Itálii dva útoky vlka na děti, jeden asi sto kilometrů severně od Říma, tam táhl čtyřletou holčičku ve městě za nohu do křoví, lidi ho zahnali.
A pak na pláži taky napadl a pokousal holčičku, její táta ji zachránil, pak se zjistilo, že měl i nějaké psí geny, teda ten vlk🙂.
23.07.2026, 21:16:40 xxx.xxx.147.163
A pak na pláži taky napadl a pokousal holčičku
Vlk na pláži se mi taky moc nezdá. Jak už jsem psala, to, co zveřejňují na Novinkách, pro mě není zrovna relevantní.
Já se přiznám, že jsem k těmto zprávám skeptická. Vzhledem k dnešní době, kdy jsou lidé schopni pro senzaci cokoliv a kdy novináři fungují tak, jak fungují. Už jen váha vlka je úsměvná 😀 . Nicméně, kdyby i měli k dispozici váhu a vlkovi takovou váhu naměřili, tak - by se jednalo o dospělého samce ve vynikající kondici, který rozhodně nemá zapotřebí potloukat se SÁM po vesnici a lovit batolata. V létě. Matka byla v kuchyni,otec zády a přesto máme celkem ucelený popis toho, co se stalo. Vč. toho, že fena statečně bojovala, jak praví matka, která byla v kuchyni. A fenu viděli u potoko mrtvou, ale pak ji ten vlk odtáhl…………
Čekám, že příští týden, jak pravil můj muž dnes ráno v autě, se dočteme že došlo k napadení mateřské školky, kdy vlk pověsil navíc učitelku do průvanu.
Pardon. Všechny tyto- dosti podobné zprávy na mě zkrátka působí značně účelově. A účel je zde víc než jasný.
V orig. se píše: “Chlapcův otec a několik sousedů, přilákaní hlukem, se vydali do lesa hledat Destiny, sedmiletou kříženku. Nejprve zahlédli její mrtvolu poblíž potoka, ale když se přiblížili, už ji odnesl vlk.”
Grilovalo se na zahradě, na řev se všichni seběhli, no a.
V kouhoutku má vlk, ten evropský, do 70 cm? S krkem a hlavou docela veliké zvíře.
Co je na tom divného, odhadnout váhu blbě. By mě nenapadlo, že čokl, co je takhle veliký, má 25 - 40 kg.
Můj čokl s 48 cm má 27 kg.
Si myslim, že neni nutné něco konstruovat…dyž bude někde problémů moc, sedlák to zastřelí a nikomu neřekne. Vyřešeno.
Dyby někoho zajímalo, jak dopadly české hory s větrníky: dosáhli jsme zrušení jedné akcelerační zóny, jedna obec (rozhodně podplacený starosta) ale uzavřela dohodu, takže pokud se nestane zázrak…
Jiný okres má problém taky legrační, je tam černý čáp a další hezké druhy…
Tenhle zelenej plán, aj s těmi vlky, je celej debullní.
že by se ten vlk, když tam jde grupa lidí, pro toho psa vracel? Zahlédnu-li toho mrtvýho pesana, jsem tím pádem vlku nadohled taky, je blbost, aby takhle riskoval, když se tam pohybuje skupina lidí, to prostě fakt nedává smysl. Nevím, prostě mi to přijde fakt přitažený za vlas. Kdyby v zimě, ale teď v létě?
24.07.2026, 09:19:05 xxx.xxx.147.163
By mě nenapadlo, že čokl, co je takhle veliký, má 25 - 40 kg.
Když oni jsou ti vlci opravdu strašně placatí. To není ani ČSV, natož NO. Kteří se tomu vlkovi nejvíc podobají. Domestikací prostě zmohutněli.
Zrzavci:že by se ten vlk, když tam jde grupa lidí, pro toho psa vracel? Zahlédnu-li toho mrtvýho pesana, jsem tím pádem vlku nadohled taky, je blbost, aby takhle riskoval, když se tam pohybuje skupina lidí, to prostě fakt nedává smysl. Nevím, prostě mi to přijde fakt přitažený za vlas. Kdyby v zimě, ale teď v létě?
Vlk si šel ulovit psa a náhodou se na stejném místě pohybovalo i dítě. Samozřejmě závěr rodičů je že Vlk šel primárně po dítěti a pes za něj položil život.
Nehlídané děti statisticky umírají více útoky rozzuřených vlků než psů
24.07.2026, 09:22:23 xxx.xxx.147.163
Nehlídané děti statisticky umírají více útoky rozzuřených vlků než psů
Nechtěl jste to napsat obráceně? To by mi dávalo větší smysl.
Jo, to by dávalo větší smysl, ale i tak - je léto, vlk má nyní jiné možnosti, než aby musel nutně jít k lidskému obydlí a lovit tam. Pořád je to o mnohem větším riziku, než když si půjde do lesa. tohle bylo za bílého dne - pro skutečného vlka mi to nedává smysl.
taky myslím, jako kometa, že jste to chtěl napsat obráceně?
S tou vahou - strach ma velke oci a pridava kila😂
Jen pro poravani, predstavete si meho canika a vlka vedle sebe - Venca ma hlavu jako kybl, hrudnik velikosti D - meri 71 a vazi 53 kg
Myslím si, že víc dětí se utopí v domácím bazénu, než kolik jich sežere vlk.
Ale teď vážně, je to převzatá zpráva bůhví odkud, takže kdovíjak to bylo.
Můj pes má v kohoutku 62 cm a váží cca 37 kilo a není žádný atlet. Myslím, že vlk má atletičtější postavu, ne?
24.07.2026, 11:26:38 xxx.xxx.147.163
že vlk má atletičtější postavu, ne?
Otázka, co považujete za atletickou postavu. Chrta nebo pitbula?
Ono opravdu záleží. I u lidských sportovců je rozdíl mezi maratóncem a sprinterem. A oba dělají atletiku.
kometa:že vlk má atletičtější postavu, ne?
Otázka, co považujete za atletickou postavu. Chrta nebo pitbula?
Ono opravdu záleží. I u lidských sportovců je rozdíl mezi maratóncem a sprinterem. A oba dělají atletiku.
Možná jsem to napsala špatně, ale myslela jsem tím lehčí kostru i stavbu těla.
Kdo se bojí, nesmí do lesa. Staré pořekadlo. Byla bych ráda, kdyby se vlk bál do vsi. Tak jak se to sluší. Jenže tak, jako ztratili plachost divočáci, a klidně ryjí na návsi, jako medvědi na Liptově se nerozpakují chodit na hřbitov, tak vlci courají do vsí. Mají k tomu dobrý předpoklad, domigrovali k nám už trochu málo bázliví.
24.07.2026, 14:30:41 xxx.xxx.147.163
Sarah01:Možná jsem to napsala špatně, ale myslela jsem tím lehčí kostru i stavbu těla.
Tak to si myslíme stejně. Já to jenom popsala jako “placatost”. I ten tygr v Zoo, když ho člověk vidí zblízka, není žádný namakaný Rambo.
Stačí 2 minuty a AI
Dohledal jsem původní článek z Corriere Fiorentino (regionální vydání Corriere della Sera), ze kterého Novinky zjevně čerpaly.
V textu není uvedena žádná hmotnost vlka – píše se pouze o „dospělém vlkovi“ (un lupo adulto). O 70 kg tam není ani zmínka. � Údaj 60–70 kg jsem našel až v příspěvcích na sociálních sítích, kde jeden z autorů napsal „samec mezi 60 a 70 kg přibližně“. To ale není oficiální informace ani údaj z Corriere della Sera. �
Navíc se ukázalo, že samotný příběh byl následně oficiálně vyvrácen. Podle šetření regionu Toskánsko, lesní policie a místní policie: vlk nenapadl dítě, rodina byla v době příchodu vlka uvnitř domu, pes se střetl s vlkem venku a uhynul, dítě nebylo ohroženo přímým útokem vlka. �
Navíc se ukázalo, že samotný příběh byl následně oficiálně vyvrácen
tak jsem se ale vůbec nesekla, pěkně si to vymysleli, aby to zdramatizovali. Jak typické,přesně jak jsem psala. No a to už tady novinky, nebo, kdo to psal, to už nenapíšou, protože ono se to nehodí, hodí se vyvolávat kolem toho zvířete strach a paniku. Ble.
Díky Assil.
24.07.2026, 15:26:16 xxx.xxx.147.163
Však už jsem to psala. To, co je na Novinkách, dělím deseti. Mně stačí jenom ta hrozná čeština. Články spíchnuté horkou jehlou. Hlavně, aby byl nadpis dostatečně atraktivní.
kometa:Však už jsem to psala. To, co je na Novinkách, dělím deseti. Mně stačí jenom ta hrozná čeština. Články spíchnuté horkou jehlou. Hlavně, aby byl nadpis dostatečně atraktivní.
Co se týká Novinek, vzácně se shodneme. Novinky to přestřelily, někteří to tu zlehčují. Zvláštně. Nechtěla bych, aby mi vlk zakousl ( či zranil ) na dvorku psa (s následným úhynem ).