kometa:a Takhle přece na mobilu vidím kde je.
A to ho má ochránit před zastřelením nebo sražením autem? Řečnická otázka.
Ne, ale budou vědět, kde ho sebrat. Ale jen když mu strůjce kolize lokátor neukradne.
a Takhle přece na mobilu vidím kde je.
kometa:a Takhle přece na mobilu vidím kde je.
Ne, ale budou vědět, kde ho sebrat. Ale jen když mu strůjce kolize lokátor neukradne.
Kdyz na me vybehne ta reklama, ze s lokatorem je vlastne bezpecne poustet psa - vzdycky me bere vztek. Ze to vubec natocili…
Jo tak to mám stejně, pes nemá přivolání, tak mu nasadíme lokátor a víme, kde ho sebrat, když zdrhne…. jako lokátor super, stát se může cokoliv a potom je lepší vědět, kde pes je a najít ho v co nejkratším čase, než organizovat hledací skupiny, dronaře a než se pes najde, tak může být pozdě… ale pořád je to jen taková pojistka. Pořád si myslím, že když pes nemá přivolání 100%, tak bez jištění na volno nemá co dělat.
Jinak k tomu článku jak vlk napadl dítě…
Mně to přišlo, že klidně vlk může vyjít z lesa u domu a vejít na zahradu, obzvlášť když tam není žádný plot… vlastně bych i uvěřila tomu, že si to začne štrádovat k dítěti, které asi nebylo úplně pod dozorem dospělých, že pes bude dítě bránit, že ho vlk zabije a dál to bylo celý takový divně neuvěřitelný.
Tak třeba já jednoho útěkáře mám, Gučku.
Je neuvěřitelně rafinovanej, naposledy utekl tak před třema lety. Ani si to vlastně nekladu za vinu, i když to moje vina byla.
Vzala jsem na cvičák a aby neměl pocit, že patří do starýho železa, chvilku jsem s ním pocvičila a ukázala mu taky žebřík, kterej dal na první dobrou. A hnedka druhej den utekl ze zahrady, po žebříku, kolmo opřeným o garáž. ☹️ Starší pán..
Předtím utekl pečovatelce mojí mámy. Vždycky na ní čekal, vítali se, měli takový každodenní rituál. Pak chtěl za holkama, schoval se za boudu, byl tam tiše jako pěna, vykukoval, a když už byly automatický vrata skoro zavřený, rychle proběhl ven. Když odcházela, byl schovanej za naším autem na můstku a zase jí za zády proběhnul tajně dovnitř. Viděla jsem to pak na kameře, protože mi lidi volali, že ho potkali jak se koupe v řece a já jsem tam nebyla, že se prej báli, jestli jsem se neutopila.
Takže Guč tracker většinou nosí, on i člověku na mobil hlásí kdyby opustil prostor.
Mám teda jen jeden, protože je to placená služba, ale asi pořídím další, teď ho měl půjčenej Doron, když jel se synem na vandr.
Ten se taky jednou skoro ztratil, byli jsme v takovým místě, kterýmu se říká osm kanálů, zvuk se tam divně odráží, zavolala jsem na něj, on zpanikařil, že mě nevidí a uháněl úplně na opačnou stranu, stěží jsem se ho dovolala.
Lokátor chápu jako pojistku při zaběhnutí. Nasadit ho psovi a “jdi se projít” může snad jen pako.
Pokud bude vlčice hárat, alfa samec se od ní nehne. Tam si zaběhnutý pes ani neškrtne. A jestli se mi domů z vycházky vrátí fena s outěžkem, tak snad pak vidím, co se mi narodilo a snad to pak nevypustím do lesa. Tyto obavy fakt nejsou na místě.
Pak je tu migrace, to je pravda. Ale, kolik že těch útoků na lidi v Itálii bylo?
Mě tedy ten počet hybridů v Itálii hodně překvapil, vůbec jsem netušila, že je jich tolik, Megí vždycky najde moc zajímavý informace.
A na tom páření se nemusí přece podílet jen alfa pár, resp. řekla bych, že ten se na něm asi nepodílí, jsou si věrný a mají svoje jistý.🙂
U nás byli nějací kříženci psa a vlka snad ve smečce v Lužických horách, ale už nejsou.
Tipovala bych, že to bude spíš vlčice, která se spustí se psem, ony prý umí přijít v míru, viděla jsem na videu i nějaké interakce s pasteveckými psy, ne tedy přímo páření, ale takové námluvy.
Alfa pár si věrný bude, aspoň tedy je to tak normou. Pak jsou otázkou mladí vlci, kteří opustí smečku a hledají si své teritorium a druhého do páru. Pokud nepotkají vlka, tak se pak hybridizace se psy nabízí. No a tady je podle mne ten rozdíl mezi Itálíí a nami a okolními státy. V itślii potká bezprizorního psa, se kterým utvoří pár. U nás zaběhnutého. Takže připadná rychlovka by se týkala právě hárající feny nebo vlčice. A mám otázku. Hárá vlčice jen tak, nebo se to spustí až po utvoření stabilního pouta se samcem?
V Nemecku byla hybridní smečka. Ten druhý z páru byl labrador a žil trvale divoce. Taky už ta smečka není.
Takže vlastně, až bude vlků více a jedinci, kteří opustili smečku se snáze potkají, nebezpečí hybridizace se sníží. + Pejskaři si rozmyslí pustit psa na volno a nemít nad ním kontrolu, když o něj nebudou chtít přijít.
ne, žádní mladí vlci, jedná se o vlčí fenu a psího samce
vlci se prostě nechovají, jak si myslíte
data jsou ze současnosti a nejedná se o nějakou okrajovou záležitost
a ani nejde o psy podobné velikostí, vzhledem, ani tam nepřišel žádný čsv
vlci vám na vaše poučky zkrátka kašlou
zdar, du krmit slepice
Snad ne čivavák? 😊
No vždyť jo, dospélá vlčice. Jako ten labrador v Německu. Zdivočelé zvíře, které vytvořilo stabilní pár s vlčicí bez samce..
A zbytek nejsou poučky, jen úvahy o migrujících mladých DOSPĚLÝCH vlcích.
Tady asi někdo nerozumí psanému textu. Nebo nechce.
Sarah01:Snad ne čivavák? 😊
U nás Šmrksa (samostatný psík velikosti mezi krysaříkem a italským chrtíkem ) nakryl fenu NO za plotem. Klasické pletivo. Byl viděn. Byla štěňata.
Jasně, vlčice to nebyla.
Ph:Kdyz na me vybehne ta reklama, ze s lokatorem je vlastne bezpecne poustet psa - vzdycky me bere vztek. Ze to vubec natocili…
Já tu trochu zaspamuji : viděl někdo reklamu, jak porazit sousedovi strom? Injekci herbicidu mu dejte, spadne sám. Braly mě mrákoty. Pokračuje to bambusovým hájem….atd. Zlikviduje cokoliv roste ve vašem okolí a vy to nechcete.
Orionka:Já tu trochu zaspamuji : viděl někdo reklamu, jak porazit sousedovi strom? Injekci herbicidu mu dejte, spadne sám. Braly mě mrákoty. Pokračuje to bambusovým hájem….atd. Zlikviduje cokoliv roste ve vašem okolí a vy to nechcete.
Reklama jak porazit tchýni a sousedova psa
nu?
nu… a ten poslední odstavec
https://www.irozhlas.cz/veda-technologie/priroda/za-odskodne-kvuli-utokum-vlku-stat-loni-zaplatil-vic-pozabijeli-tu-200-ovci_2602082020_jho
proč si v LB kraji řeklo o dotaci jen 6 lidí?
Se mi kurník ta reakce nevložil, zkusím znovu ale píšu z tramvaje. Ten posledni odstavec- nevime podrobnosti, zdá skutečně doložil k žádostem vše. To by tam muselo být potvrzení daného úředníka
Odhaduji, ze když žáda o dotace aulz teď po utoku, nebyla zvířata treba pořádně zajištěna? Třeba ano,, třeba ne, jako ta pani, co lkala jak ji to tam vlci vybilili a kdy člověk viděl ty popadany dřevěný cosi, místo plotu, tak jako to opravdu zvířata ochrání. Tady taky nevime detaily.
Proč v Lbc žadalo jen 6 , tak to já nevím. Třeba líní ostatní jsou? Nebo spoléhají? Nebo už mají?
píšu jako cune, nevidím na to, brýle mám jen sluneční 🙂