Možná jsem to napsala špatně, ale myslela jsem tím lehčí kostru i stavbu těla.
Lehčí kostru? Kdo vlk? Než pes? Nebo naopak? Já hlasuji pro opak, t.j. silnější kostru vlka, ale nevím. Sousedi mají psa, jako labradora. Na vycházce sbíhal z meze a zlomil si nohu. Mladý pes.
Ten tygr v ZOO nebyl adekvátní příklad. Leží, jí a spí. Asi by toho moc neulovil.
Lehčí kostru? Kdo vlk? Než pes? Nebo naopak? Já hlasuji pro opak, t.j. silnější kostru vlka, ale nevím. Sousedi mají psa, jako labradora. Na vycházce sbíhal z meze a zlomil si nohu. Mladý pes.
Ten tygr v ZOO nebyl adekvátní příklad. Leží, jí a spí. Asi by toho moc neulovil.
Jo, vlka mám na mysli. Musí být lehčí, aby kořist dohonil. To je teda čistě moje úvaha, ale můj pes už ví, že nedohoní ani zajíce, ani srnu, tak se už nenamáhá. Samozřejmě výcvik dělá taky svoje. U toho labradora záleží na tom, jaká ta mez byla. Měli jsme fenu kříženku labradora (bez PP, i když jako labrador vypadala), byla magor, skákala ze všeho a hrabala obrovské díry a ty šílený změny na kostech jsme pak viděli na rentgenu v jejích necelých 10 letech, praskliny, zhojené zlomeniny. Ta potvora na sobě nikdy nedala nic znát.
Podle průzkumu, co dělali v Itálii, to vypadá, že vlky vyhubí pejskaři. Tedi ti, kteří si neumí zavřít čokle. Protože: “K hybridizaci dochází primárně mezi vlčími samicemi a psími samci”
“DNA z tkání 748 vlků uhynulých v letech 2020 až 2024 a 26 dalších vzorků z let 1993 až 2003 jsme posoudili… v populaci vlků na italském poloostrově jsme detekovali vysoký podíl (46,7 %) vlků smíšených se psy, z čehož 29,5 % tvořili nedávní hybridi a 17,2 % proběhlo cca před 9 - 16 lety” …tzn. není to výjimka a neprobíhá to jako novinka
plemeno psa, které se nejvíc přimíchávalo, neprozkoumali, zjistili jen, že německý ovčák ani čs. vlčák není nejčastější tatínek “vlčat” (neměli vzorky jiných psů, jen chtěli ověřit tuto teorii)
a pokud se něco podobného děje i v okolních zemích…
Barzoj většinou váží kolem 40 -45kg, náš fakt veliký Kejný má cca 56, ale to je fakt výjimka a to se bavíme o samcích. V Rusku pořád pořádají, samozřejmě na černo, zkoušky na vlka. Jeden až dva barzojové musí oddělit vlka od smečky a zabít. Díky rychlosti a tvaru těla to ti dobří umí a to i feny, které jsou výrazně menší. Takže asi tak k hmotnosti vlka. Je taky víceméně 2D jako chrt, ale nižší. Barzoj mu umí zlomit vaz na první dobrou. Kdysi jsem viděla video, ale už nechci nikdy víc, mám ráda vlky.
Uvedené skutečnosti se po incidentu, k němuž došlo v sobotu 18. července, nepotvrdily. Přesto se příběh o „hrdinském psovi“, který při obraně svého dvouletého dítěte z vlastní rodiny zahynul v souboji se zlým vlkem, rozšířil všude. Nyní přišlo oficiální potvrzení toho, o čem se naopak v posledních hodinách mluvilo. Jedná se o verzi, která zcela mění dynamiku událostí, k nimž došlo v Orbiccianu, osadě v obci Camaiore v provincii Lucca: vlk, který zaútočil na dítě, nikdy neexistoval. Určitá politická skupina tuto záležitost rozdmýchala, tak jak byla prezentována. Totéž udělali i lovci. A také tisíce lidí, kteří vyjádřili svůj souhlas s více či méně plošným zabíjením velkých masožravců, kteří prý zaplavují naše ulice. Nyní však vyšetřování Toskánského regionu, lesní policie a místní policie prokázalo, že žádné dítě nebylo nikdy napadeno. Ba co víc: když vlk vyšel z lesa, s nímž sousedí bez plotu zahrada dotyčné rodiny, rodina byla uvnitř domu. Venku se mezitím – a to je pravda – jejich sedmiletá kříženka Destiny střetla s vlkem a přišla o život. Když lidé vyšli z domu, dravec už dávno zmizel beze stopy: tělo Destiny bylo nalezeno následující den. K této události se v rozhovoru pro Canale 5 vyjádřil také starosta Marc Translated with DeepL.com (free version)
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 24.07.2026, 21:46:32
V Itálii ten problém s hybridizací je. Nestrašte ale, že to je i v okolních státech. Vidíte v nich smečky bezprizorních toulavých psů jako je to právě v Itálii nebo v Řecku? Co mě napadá je jedině, že by k tomu mohlo dojít u nějakých pastevců v Alpách a Pyrenejích. Jenže pro ně je vlk nepřítel č.1 (I když, láska je láska 😉.).
Jak je to jinde, nevím, protože mě to tak nějak nezajímá, na tohle jsem narazila náhodou, dyž jsem řešila problém úplně mimo zvěř. Na druhou stranu, pokud si někdo myslí, že zvířátka řeší pasovou kontrolu, tak to je jeho trabl, ne můj. Pro mě zajímavá fakta, že hybridů je tolik a že se rozhodně nejedná o nějaké křížence vlčákoidních psů. Takový kříženec ale dost vysvětluje.
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 24.07.2026, 21:45:02
Není to stejný popis, protože Mirror píše stejně jako Novinky a to co jede všude po sockách, že vlk napadl dítě a fena ho bránila. Což není pravda, dítě v tom vůbec nefigurovalo. Takže ten popis je diametrálně odlišný.
No a jestli si někdo myslí, že u nás nejsou nebo nebudou hybridi v takovém poměru, protože tu nejsou toulavi psi, tak bych doporučila se zamyslet na množstvím prodejů trackerů a gps lokátorů pro psy.
Jak je to jinde, nevím, protože mě to tak nějak nezajímá, na tohle jsem narazila náhodou, dyž jsem řešila problém úplně mimo zvěř. Na druhou stranu, pokud si někdo myslí, že zvířátka řeší pasovou kontrolu, tak to je jeho trabl, ne můj. Pro mě zajímavá fakta, že hybridů je tolik a že se rozhodně nejedná o nějaké křížence vlčákoidních psů. Takový kříženec ale dost vysvětluje.
U nás byl vlk prokazatelně viděn u lesa, kde za loučkou byla československá vlčáčice. Nevyváděla ani trochu, jen stála kousek od plotu a hleděla. A to nehárala.
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 25.07.2026, 11:57:42
Jo, tak to byla dobrá poznámka, s těmi gps. 😀
Vidím jen u nás na vsi, kolik samovenčících pejsků to je, a když se z těch výzkumů ví, že nejde o velké psy ovčákoidní, tak… úplně vidím toho malého černého Tondu, co k nám přišel 3x za týden, auta neauta, přistěhoval se teprve nedávno a je docela štěně, ale hned věděl, kam zajít. Naštěstí nezašel moc daleko.