Oni spíš ti pastevecký psi neměli dřív význam a jsou s nima starosti, přece jenom, nebývají to žádný ťuťínci, tak lidi spíš mívali psy ovčácký, jestli něco.
No, takže to vypadá, že po tom, co tam vlci přišli, se k tomu ta paní Menšíková postavila čelem, ona je asi taky mladší a pružnější a chytřejší a má chlapa a je srdcařka a ta Jitka neudělala nic.
Já jí moc fandím, i když toho i ní moc nevím, a moc bych jí přeju, ale bojím se průšvihu.
Protože většina lidí si myslí, že vlohou pasteveckýho psa je neopouštet stádo, ale ono to tak úplně není. Ona je to vloha chránit stádo. Zvlášť v těch velkých smečkách mají rozdělený role, potkáte je v horách kilometr od stáda ty první, další polehávaj na strategických místech blíž, pokud můžou na nějakým vršku, některý jsou úpně u stáda. A to je přes den. No, jenže k tý vloze patří i to, že když zaslechnou vlky, aktivně se za nimi vydají a pronásledují je kilometry, a to byla vloha velmi ceněná, která je u těhle psů zatím neprobuzená. Pak stačí nějaká malá chyba, prasata prorazej plot, vypadne baterka ohradníku( psi to slyšej, to jsem dřív nevěděla) a ono se to probudit může.
Já to vidím i u Framíka, co dělají vlohy.