Ony ty podmínky byly a nebýt fanatiků do vlků, tak jsou i nadále.Jen by se vlk musel udržovat v tom,že se lidí musí bát, ale tímhle fanatismem se učí, že se bát lidí nemusí a může si dělat co chce.Je to stejné jako s ochranou strak kterých je všude plno a likvidují zpěvné ptactvo atd.atd. Další diskuze je pro mě ztráta času.Sytý hladovému nevěří a kdo to nezažil, nevyzkoušel, tak tomu nemá cenu něco vysvětlovat.
Já, mít souseda, co u svých ovcí v ohradě pěstuje bodláky a nedopasky neseká, tak si stěžuju taky…
Jinak ano, máte pravdu, chovatel to nemá lehké. Nicméně jsou to jeho zvířata, tak je holt musí mít zabezpečená. Ať chová rybičky, psy, králíky, ovce, kozy, koně…, musí je mít zabezpečené. Tak to prostě je. A pokud je zabezpečené nemá, nemůže si stěžovat, že mu ta zvířata ubývají. To platilo vždycky.
Já zas nevím, jestli bych své hypotetické kozy nebo ovce vůbec půl roku svěřila tomu alternativci, i kdyby to chtěl dělat zadarmo. Jako na jaře předám stádo březích koz nějakému dredatému frajerovi v batikovaném triku, ony mi tam někde v lesích budou rodit, jak se o to ten alternatuvec bude starat, jak pozná, kdy má volat veterináře, jak ten veterinář do těch kopců přijede a kozy najde, jak bude alternativec dávat kozám liz, jak kůzlata budou schopná stíhat tempo, co s kozou, jejíž kůzlata uhynula, co s mlékem…? Nevím. Asi to je schůdnější u těch ovcí nebo masných koz, ale i tak…
No ale bydlím v rodinném domě se zahrádkou, nemám zázemí ani pozemky, tudíž nemám podmínky na chov… takže co? Buďto si zázemí zařídím, nebo seženu alternativce, který má výše uvedené otázky vyřešené k mé spokojenosti, nebo nechovám.
Chovat může jen ten, kdo má podmínky. Tak to prostě je. A vždycky bylo.
Taky si můžu stěžovat, že nemám podmínky pro chov koní, skotu, nutrií nebo třeba tučňáků, ale prostě nemám podmínky, tak nechovám. Ten vlk na tom nic podstatného nemění. Jen názorně ukáže, kdo ty podmínky má a kdo ne.