Aktuálně: 2 108 inzerátů285 502 diskuzních příspěvků20 377 uživatelů

Vlci v české krajině – zdroj sporů mezi farmáři a ochránci

Zrzavci
Zrzavci 07.07.2026, 11:33:16 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 07.07.2026, 07:32:21

Přééésně! Na Broumovsku, kde si je místní naučili chodit si jak do cukrárny, páč se jakou dobu řvalo vlk, vlk ale nedělo se nic. Takže bydlet tam já a chtít chovat ovce, tak si je kuwa ale zabezpečím. A mám-li v hlavě víc, než jedno opotřebovaný kolečko, dojde mi, že kamera mi v tom rozhodně nepomůže. Zato mi pomůže v tom, že můžu dělat chudáka a mám to zdokumentovaný. Tohle by mělo být trestný, protože to, že ta zvířata trpí, to je čistě jen práce jejich majitele - to není chovatel, to je bezohledné hovado nemající nejen kousek mozku, ale ani citu, kdyby měl, má zvířata zabezpečená. Opět to jde na vrub člověka.  Umožnil a podpořil vzorec chování. Tečka.

Zrzavci
Zrzavci 07.07.2026, 11:33:56 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 07.07.2026, 08:35:10

Dyk je na hlavu padlej, to nemá cenu s takovým … něčím…. diskutovat,už se takhle předvedl x-krát jako chovanec.

Sardullah
Sardullah 07.07.2026, 17:12:32 xxx.xxx.221.235

Tohle já už vnímám jako selektivní ztrátu plachosti… jestli jsem to správně pochopila, tak vlk, v zastavěné části obce za bílého dne. To už je fost oráchlej. Koukám, že na Broumovsku je potřeba zabezpečit i zahradu, když tam chodí “ živé sekačky” minimálně elektrikou.

Obávám se, že majiteli toho nešťastného beránka, stejně nic jiného nezbude, protože vlk si zvykl chodit tam jak do bufetu, buď ovce pryč s nebo pořádně zabezpečit.

By mě zajímalo, jestli by tam ten vlk vlezl, pokud by tam byl pes a teď nemám na mysli pastevce, ale cokoliv štěkající a hlásící, že predátor obchází kolem. Nebo jestli i takový minimum by bylo pro vlka odrazující.

assil
assil 07.07.2026, 17:14:17 xxx.xxx.121.3
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 07.07.2026, 17:12:32

Nebylo by to odrazující, Libosváry mají video jak vlci normálně odeženou psy od stáda.

sutrik
sutrik 07.07.2026, 17:24:19 xxx:xxx.96e3:529c
Sardullah:

Tohle já už vnímám jako selektivní ztrátu plachosti… jestli jsem to správně pochopila, tak vlk, v zastavěné části obce za bílého dne. To už je fost oráchlej. Koukám, že na Broumovsku je potřeba zabezpečit i zahradu, když tam chodí “ živé sekačky” minimálně elektrikou.

Obávám se, že majiteli toho nešťastného beránka, stejně nic jiného nezbude, protože vlk si zvykl chodit tam jak do bufetu, buď ovce pryč s nebo pořádně zabezpečit.

By mě zajímalo, jestli by tam ten vlk vlezl, pokud by tam byl pes a teď nemám na mysli pastevce, ale cokoliv štěkající a hlásící, že predátor obchází kolem. Nebo jestli i takový minimum by bylo pro vlka odrazující.

Teď možná ještě ne, ale časem by k tomu mohlo dojít. V západní Evropě jsou i oblasti, kde vlci skočí za dne do zahrady se psem proto, aby ho zardousili. Těch míst je málo, v porovnání s oblastí výskytu vlků. Ale jsou.

N (neregistrovaný) 07.07.2026, 17:24:43 xxx.xxx.189.103
Varaxi:

To není sranda, to je projev sociopata neschopného soucitu oblečený za nadsázku. 

Oprava: Ať vás sežerou vlci všechny.😂😂 

N (neregistrovaný) 07.07.2026, 17:34:46 xxx.xxx.189.103
Buggyra:

Já chci aby tady z Chovu zvířat nějakému zastánci vlk sežral někoho z rodiny třeba.

Trochu blbá sranda, nemyslíte?

Černý humor je možná blbá sranda, ale co když se to někomu stane? Varaxi je třeba psychopetická osobnost víc než já. Já totiž narozdíl od ní už s předstihem myslím na lidi kterým se to může stát a soucítím víc než si kdo myslí.🙂 Stejně tak nesouhlasím s výkřiky typu chovatel si musí zabezpečit a bla bla bla. Ono to taky něco stojí a je to práce navíc a chov zvířat k užitku zrovna nepatří ke zlatým dolům, kde je peněz nadbytek a bohatě se to vyplácí. Bez vlka by ten problém nebyl a nevzpomene si někdo za čas přitáhnout jinou “bestii”? A pak opět investice do zabezpečení? Akorát že to chovatelé spíš vzdají a skončí, protože už se to nevyplatí. 

Sardullah
Sardullah 07.07.2026, 17:43:16 xxx.xxx.221.235
assil:

Nebylo by to odrazující, Libosváry mají video jak vlci normálně odeženou psy od stáda.

No já myslela tenhle konkrétní případ… teda ještě než sebral z té zahrady to první jehně.

Doron
Doron 07.07.2026, 19:42:55 xxx.xxx.167.208
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 07.07.2026, 17:43:16

Řekla bych, že malej by mu nevadil a většího by kvůli zranění v jednom asi neriskoval.

Ono pasteveckých psů musí být opravdu hodně, aby vlky odradili. Třeba ve vesnici Transyvánii,  kde mám kamarády, jich teď mají prý 14 plus štěňata u jednoho stáda.

A to nepasou v nějaký velký divočině, tak dva kilometry nad vesnicí max..

Varaxi
Varaxi 07.07.2026, 22:57:57 xxx.xxx.129.250
»
Odpověď na příspěvek uživatele N z 07.07.2026, 17:24:43

Jenom dokazuješ, že mám pravdu v tom, jak tě hodnotím. 

Varaxi
Varaxi 07.07.2026, 23:11:07 xxx.xxx.129.250
»
Odpověď na příspěvek uživatele N z 07.07.2026, 17:34:46

A kolika lidem ubližuješ ty těma svýma blbýma kecama? 

Víš, kolik lidí zabije kůň, pes, hroch? A nikdo neříká, že to jsou bestie. Když krokodýl pokouše člověka v zoo, bude někdo něco vyčítat tomu krokodýlovi? Nebo si lidi řeknou, hele, to zvíře nebylo zabezpečené. Případně, ten člověk lezl, kam neměl. 

Nevidíš si na špičku vlastního nosu. Ale já jsem psychopat. To beru - jestli ty jseš normální člověk, tak já normální nechci být. 

To, cos tu předvedl pár let zpátky, dokáže udělat jen bezcitný a manipulativní bastard. A doteď omluva žádná, co. Naopak kecy o tom, jak nechápeme srandu. 

Víš co, vykládat vtipy o umírajících dětech lidem, kteří přišli o dítě, to není košer, chápeš to? Jo? Prošlo to tvou šedou kůrou mozkovou, máš-li jakou? A představ si - stejně tak není úplně vhodné vykládat vtipy o znásilnění a zneužívání obětem znásilnění a zneužívání. Protože to ubližuje, víš? To chápe i čtyřleté dítě, ale tobě to musí někdo vysvětlovat na internetu. 

Takovýho jako ty jsem znala, sedí v base za čtyřnásobnou vraždu. Projevy stejné - naprostý pocit nadřazenosti a neschopnost elementárního soucitu. 

Táhni zpátky do Ameriky, jestli jsi tam vůbec kdy byl, a neotravuj tady. Nech se kopnout sobem do hlavy, třeba se ti rozsvítí.

Varaxi
Varaxi 07.07.2026, 23:12:00 xxx.xxx.129.250
»
Odpověď na příspěvek uživatele N z 07.07.2026, 17:34:46

Bez lidí by ten problém taky nebyl, a co, půjdeme vyhladit lidstvo? Asi ne, že. 

Argumentační fauly by ti šly, to jo. 

N (neregistrovaný) 07.07.2026, 23:26:03 xxx.xxx.189.103

No a já jsem psychopat..😂 Tolik nenávisti a urážek v tvé řeči Varaxi..😐 A proč? Jen proto, že jsem schopen pochopit problémy druhých. Farmáři, chovatelé jsou lidi kterých si vážím a nesouhlasím s tím, aby jim kdokoli přidělával zbytečné starosti. A to nemyslím jen nějaké vlky, ale třeba i byrokratickou buzeraci a podobně. Vím že to jistě nepochopíte, ale doba se mění a s ní i hodnoty. Moc budeme potřebovat lidi co něco produkují a taky to umí. Nebraňme jim prosím zbytečnostmi. Do Ameriky nemůžu kvůli vám.😐 Snad brzy už ano.

N (neregistrovaný) 08.07.2026, 01:37:08 xxx.xxx.189.103
Varaxi:

Bez lidí by ten problém taky nebyl, a co, půjdeme vyhladit lidstvo? Asi ne, že. 

Argumentační fauly by ti šly, to jo. 

Vy to nikdy nepochopíte..😂 Snad někdo s větší trpělivostí než já ti to osvětlí.🙂 Proč netřeba vyhlazovat lidstvo kvůli pár vlkům? 😀 Už jsem to tu psal proč se vůbec kolem toho dělá takový humbuk a kolem jiných ohrožených druhů je ticho po pěšině. Někdo z toho má živobytíčko, ale nechme to být. 

Varaxi
Varaxi 08.07.2026, 05:27:45 xxx.xxx.129.250
»
Odpověď na příspěvek uživatele N z 07.07.2026, 23:26:03

Taky chápu problémy druhých. Taky si vážím farmářů. Mám k nim mnohem blíž než ty. Doba se mění, jistě, ale základní hodnoty zůstávají. Nejseš zas tak starej, abys pamatoval císaře pána, tak těžko můžeš pozorovat změnu v něčem podstatném. 

No, v Americe možná jo, to by to vysvětlovalo, že tam jseš konečně mezi svejma. 

Srovnej se s tím, že likvidovat kvůli tvému názoru celý živočišný druh nehodlám. 

Kecy máš hezký, to jo. A čemu přesně vlci v přírodě brání těm lidem, které budeme potřebovat? Proč nazýváš návrat na našem území vyhubeného druhu maličkostí? Kde je vůbec rozpor mezi tou krásnou řečí a vlkem v přírodě?

Nenávist, to jo. Nenávist tvoje k těm zvířatům, o kterých víš kulové.

Můj problém s tebou se týká toho, co jsem popsala o pár příspěvků výš. S vlkama ani s tvými názory, jakkoli jsou vesměs hloupé a nudné, nemám problém. Ty už si to asi ani nepamatuješ, co? Cos tady nazvracel do diskuze? Jinak by ani někdo tvé inteligence nemohl dojít k závěru, že tě nazývám holvátem, sociopatem a manipulátorem kvůli teoretické diskuzi o vlcích.

Ne, já tě nazývám hulvátem, sociopatem a manipulátorem, protože to, cos provedl, by někdo se schopností empatie, slušného a rovného chování prostě neudělal. Ani by ho to nenapadlo. 

Zrzavci
Zrzavci 08.07.2026, 06:20:27 xxx.xxx.226.6
Varaxi:

A kolika lidem ubližuješ ty těma svýma blbýma kecama? 

Víš, kolik lidí zabije kůň, pes, hroch? A nikdo neříká, že to jsou bestie. Když krokodýl pokouše člověka v zoo, bude někdo něco vyčítat tomu krokodýlovi? Nebo si lidi řeknou, hele, to zvíře nebylo zabezpečené. Případně, ten člověk lezl, kam neměl. 

Nevidíš si na špičku vlastního nosu. Ale já jsem psychopat. To beru - jestli ty jseš normální člověk, tak já normální nechci být. 

To, cos tu předvedl pár let zpátky, dokáže udělat jen bezcitný a manipulativní bastard. A doteď omluva žádná, co. Naopak kecy o tom, jak nechápeme srandu. 

Víš co, vykládat vtipy o umírajících dětech lidem, kteří přišli o dítě, to není košer, chápeš to? Jo? Prošlo to tvou šedou kůrou mozkovou, máš-li jakou? A představ si - stejně tak není úplně vhodné vykládat vtipy o znásilnění a zneužívání obětem znásilnění a zneužívání. Protože to ubližuje, víš? To chápe i čtyřleté dítě, ale tobě to musí někdo vysvětlovat na internetu. 

Takovýho jako ty jsem znala, sedí v base za čtyřnásobnou vraždu. Projevy stejné - naprostý pocit nadřazenosti a neschopnost elementárního soucitu. 

Táhni zpátky do Ameriky, jestli jsi tam vůbec kdy byl, a neotravuj tady. Nech se kopnout sobem do hlavy, třeba se ti rozsvítí.

DO ZLATA ZARÁMOVAT, od prvního, do posledního písmenka.

Smutný je, že takovýhle chovanec to nikdy, jako jediný, sám bohužel nepochopí, takže se zbytečně člověk rozčílí, zbytečně ztrácí energii, protože takovýto chovanec to udělá zas a znova, v jiné formě. Zde víc, než milijounkrát platí, že

ROZČILOVAT SE PRO BLBOST JINÝCH ZNAMENÁ NIČIT SI VLASTNÍ ZDRAVÍ. 

Šedou kůru mozkovou marno hledat, stejně jako to, že by se takovýto chovanec za své hnusné jednání těm, kterým ublížil, někdy v životě omluvil

Sarah01
Sarah01 08.07.2026, 08:09:44 xxx.xxx.11.197

Holky, je to zbytečný. Dotyčnej životu tady absolutně nerozumí, natož aby měl nějakou empatii, o šedé kůře mozkové vůbec nemluvě. 

Zrzavci
Zrzavci 08.07.2026, 08:16:18 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 08.07.2026, 08:09:44

však jo, já na něj taky nereaguju a obvykle se do debat, kde ho vidím nezapojuju, páč to nikdy nemá dobrý konce, ale říkala jsem si, že Varaxi napíšu to, co ona sama ví, jen jí to tentokrát kouslo, tak aby se zbytečně nezalomovala a radši koukala, jak zvíře spinká. Pokud spinká a netříská poklicema do hrnců, či jinou zájmovou činnost. Všechno tohle je lepší než psát chovancům.

Varaxi
Varaxi 08.07.2026, 08:44:39 xxx.xxx.129.250

Já jsem v pohodě. Nakrklá, to jo, ale tak zdravě. Ne že bych kvůli tomu nemohla spát, jen jsem namíchnutá. 

Doufám, že tu nejsem známá jako někdo, kdo uráží lidi na potkání. Měla jsem spory i s Vámi, Zrzavci, s J5, Tomem50, s impact. A věřím, že se všemi jsem si to vyříkala čestně, že jsem nebyla sprostá ani vulgární, že jsem se se všemi usmířila, že jsem dokázala všechny respektovat a cenit si jejich názorů, ať byly od mých sebeodlišnější. 

I toho Meifiho jsem na iFauně spíš bránila, protože se tam projevoval jako neškodné ťululum, dost nezajímavé, trošku hloupé, se zaměřením na spam, trolling a mrkev. Ale to prostě dokážu tolerovat. 

Co ale tolerovat odmítám, je šikana a násilí, rozedírání starých ran pro vlastní potěchu, i když je to líbivě převlečené za humor a nadsázku. A ozvu se, stejně jako jsem se ozvala u Stelly. O té jsem si taky myslela svoje, ale důkazy nebyly, a já uznávám presumpci neviny. Ale u tohohle člověka, co má se skutečným mužem společného akorát to, že oba čurají ve stoje, důkazy o jeho manipulaci, toxicitě a nevhodném chování jsou.

Já jsem tak hloupá, že kdyby ten den napsal holky, omlouvám se, já to psal ráno a odeslal odpoledne, to tu ještě nikdo nepsal nic vážného, prostě jsem si nevšiml, že se diskuze posunula, tak já bych mu to i uvěřila. Nebo bych aspoň uznala, že je to možné, stejně jako u Stelly. Ale ta reakce, která následovala… je mi z něj blivno. Něco takového bych nečekala ani od na mol opilého teenagera z dysfunkční rodiny. Každý, kdo má v hlavě alespoň jeden funkční mozkový závit, by uznal, že něco takového říct by bylo strašné. Pokud by ho to vůbec napadlo.

A ho to nejen napadlo, on to nejen řekl, on to napsal. Mohl si to promyslet, když ťukal ta písmenka, mohl se zastavit, než kliknul na odeslat, ale ne, on to poslal. To je prostě čirý hnus. 

Zrzavci
Zrzavci 08.07.2026, 08:59:07 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 08.07.2026, 08:44:39

Doufám, že tu nejsem známá jako někdo, kdo uráží lidi na potkání.

Ne, já osobně Vás vnímám jako inteligentního člověka s spoustou znalostí  a informací - což by se nemuselo s tím co píšete, pravda, vylučovat, ale není to tak. 

Co ale tolerovat odmítám, je šikana a násilí, rozedírání starých ran pro vlastní potěchu, i když je to líbivě převlečené za humor a nadsázku.

naprosto souhlasím a mám to stejně. Z toho co tenhle člověk dokáže ze sebe vypudit je člověku leckdy na zvracení. 

ale důkazy nebyly, a já uznávám presumpci neviny.

no nebyly úplně, ale tím, kde se pohybuju, vidím prostě leckdy za roh a bohužel vody internetový jsou nebezpečný a leckterý jedinci operujou a hlavně manipulujou skrytě. Tím, že se to týkalo širokýho spektra lidí tady, který leckdy, vzhledem k věku, vůbec netuší, tak jsem radši byla prudná, než aby to někomu ublížilo. Pokud to skutečně bylo tak, pak to minim. bylo ku pomoci matce, která pak mohla se situací pracovat a nakonec ke prospěchu nějaké té Stelly. Ani jedno řešení tím pádem nebylo špatně.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.