Varaxi:To není sranda, to je projev sociopata neschopného soucitu oblečený za nadsázku.
Oprava: Ať vás sežerou vlci všechny.😂😂
Přééésně! Na Broumovsku, kde si je místní naučili chodit si jak do cukrárny, páč se jakou dobu řvalo vlk, vlk ale nedělo se nic. Takže bydlet tam já a chtít chovat ovce, tak si je kuwa ale zabezpečím. A mám-li v hlavě víc, než jedno opotřebovaný kolečko, dojde mi, že kamera mi v tom rozhodně nepomůže. Zato mi pomůže v tom, že můžu dělat chudáka a mám to zdokumentovaný. Tohle by mělo být trestný, protože to, že ta zvířata trpí, to je čistě jen práce jejich majitele - to není chovatel, to je bezohledné hovado nemající nejen kousek mozku, ale ani citu, kdyby měl, má zvířata zabezpečená. Opět to jde na vrub člověka. Umožnil a podpořil vzorec chování. Tečka.
Dyk je na hlavu padlej, to nemá cenu s takovým … něčím…. diskutovat,už se takhle předvedl x-krát jako chovanec.
Tohle já už vnímám jako selektivní ztrátu plachosti… jestli jsem to správně pochopila, tak vlk, v zastavěné části obce za bílého dne. To už je fost oráchlej. Koukám, že na Broumovsku je potřeba zabezpečit i zahradu, když tam chodí “ živé sekačky” minimálně elektrikou.
Obávám se, že majiteli toho nešťastného beránka, stejně nic jiného nezbude, protože vlk si zvykl chodit tam jak do bufetu, buď ovce pryč s nebo pořádně zabezpečit.
By mě zajímalo, jestli by tam ten vlk vlezl, pokud by tam byl pes a teď nemám na mysli pastevce, ale cokoliv štěkající a hlásící, že predátor obchází kolem. Nebo jestli i takový minimum by bylo pro vlka odrazující.
Nebylo by to odrazující, Libosváry mají video jak vlci normálně odeženou psy od stáda.
Sardullah:Tohle já už vnímám jako selektivní ztrátu plachosti… jestli jsem to správně pochopila, tak vlk, v zastavěné části obce za bílého dne. To už je fost oráchlej. Koukám, že na Broumovsku je potřeba zabezpečit i zahradu, když tam chodí “ živé sekačky” minimálně elektrikou.
Obávám se, že majiteli toho nešťastného beránka, stejně nic jiného nezbude, protože vlk si zvykl chodit tam jak do bufetu, buď ovce pryč s nebo pořádně zabezpečit.
By mě zajímalo, jestli by tam ten vlk vlezl, pokud by tam byl pes a teď nemám na mysli pastevce, ale cokoliv štěkající a hlásící, že predátor obchází kolem. Nebo jestli i takový minimum by bylo pro vlka odrazující.
Teď možná ještě ne, ale časem by k tomu mohlo dojít. V západní Evropě jsou i oblasti, kde vlci skočí za dne do zahrady se psem proto, aby ho zardousili. Těch míst je málo, v porovnání s oblastí výskytu vlků. Ale jsou.
Varaxi:To není sranda, to je projev sociopata neschopného soucitu oblečený za nadsázku.
Oprava: Ať vás sežerou vlci všechny.😂😂
Buggyra:Já chci aby tady z Chovu zvířat nějakému zastánci vlk sežral někoho z rodiny třeba.
Trochu blbá sranda, nemyslíte?
Černý humor je možná blbá sranda, ale co když se to někomu stane? Varaxi je třeba psychopetická osobnost víc než já. Já totiž narozdíl od ní už s předstihem myslím na lidi kterým se to může stát a soucítím víc než si kdo myslí.🙂 Stejně tak nesouhlasím s výkřiky typu chovatel si musí zabezpečit a bla bla bla. Ono to taky něco stojí a je to práce navíc a chov zvířat k užitku zrovna nepatří ke zlatým dolům, kde je peněz nadbytek a bohatě se to vyplácí. Bez vlka by ten problém nebyl a nevzpomene si někdo za čas přitáhnout jinou “bestii”? A pak opět investice do zabezpečení? Akorát že to chovatelé spíš vzdají a skončí, protože už se to nevyplatí.
assil:Nebylo by to odrazující, Libosváry mají video jak vlci normálně odeženou psy od stáda.
No já myslela tenhle konkrétní případ… teda ještě než sebral z té zahrady to první jehně.
Řekla bych, že malej by mu nevadil a většího by kvůli zranění v jednom asi neriskoval.
Ono pasteveckých psů musí být opravdu hodně, aby vlky odradili. Třeba ve vesnici Transyvánii, kde mám kamarády, jich teď mají prý 14 plus štěňata u jednoho stáda.
A to nepasou v nějaký velký divočině, tak dva kilometry nad vesnicí max..