Ad “…nedodali do analýz vzorky právě pan Paclík, Pan Herynek a pan Bukovský, tedy plemenář KCHČS, jeho současný předseda a jeho tehdejší předseda. Mimo nich již vzorky nedodali pouze další dva z řadových členů klubu zúčastněných v Národním programu . Jde o náhodu, nebo v Klubu užší skupinka chovatelů měla důvodné obavy z analyzování svých zvířat?”
Toto slýchám opakovaně. Víte, ono to dává smysl, činovníkům se prostě nelíbil diletantský způsob komunikace Národního koordinátora. A komunikovali to nazpátek, což si jistě můžete ověřit, jak jsem pochopil...
V roce 2022 přišly dvě výzvy k poskytnutí vzorku. Tato je až ta druhá, v té první jsem např. já vzorky poskytl, a dodnes nevím k čemu (nebo komu) posloužily a s jakým výsledkem…
Ověřte si prosím, jak Národní koordinátor informoval chovatele, zda jim sdělil, kdo je oprávněn krev odebírat, zda dostanou nějakou finanční kompenzaci, zda byla sepsána dohoda o poskytnutí vzorku dle Metodiky… Reakce od více lidí dostal, jsou tedy doložitelné.
Od té doby jsem poskytl krevní vzorky opakovaně, byla možnost je do analýz zařadit… Ptám se - kde jsou výsledky? Rozumějte, opravdu mne to zajímá. Jste evidentně informovanější než já, tak mi třeba odpovíte… Nerad bych zbytečně proléval krev svých slepic…