Mladky nejspíše přepeřily na dospělce.
25.05.2026, 19:15:22 xxx.xxx.213.48
Peří nedorůstá, ale naroste až nové po přepeření.
Přesně tak.
Přesně tak.
Já když jsem kdysivá mládkám ještě zastřihovala letky, tak než začaly snášet, tak jim dorostly. Tak nevím, čím to.
Mladky nejspíše přepeřily na dospělce.
No tak super, tak to přesně by se mohlo stát kohoutovi. Ještě nemá ocas, ale roste mu, tak peří mu evidentně roste. Ale to křídlo je pořád kuřecí. A nevypadá to, že by se to mělo změnit. Ale nakonec je to jedno, já na to tak jako tak vliv mít nebudu.
Záleží na stáří . Kuře od vylíhnutí do dospělosti přepeří 3x, tak záleží na tom jaké peří mu bylo ostříháno.
Uvidím, až ho drapnu lapnu, jestli mu čouhají nová pírka 🙂
Podběrák to jistí 😀 no a nebo se domluvit s Norrisovou, že by pomohla? 😀
Že by mu ta pírka jako z těch křídel povytáhla?
Ona bohužel nefunguje jako obranářka lidí/dětí, to mě docela mrzí. Funguje jen jako obranářka svých slípek a sem tam i nějakého zdroje.
Že by mu ta pírka jako z těch křídel povytáhla?
no jestli ji zase naštve, tak proč ne 😀 😀
Funguje jen jako obranářka svých slípek a sem tam i nějakého zdroje.
tak dítě pujde s krmítkem v ruce 😀
Jo a jak jsem se tu před časem ptala na to, zda použít takový ty “výlisky” “koláče” slámy z koňskýho hnoje jako mulč, tak to byl geniální tah. Aspoň holky paprikový to říkají. A rajčatovej kemp si to taky pochvaluje, stejně jako družina vokurek. Takže na podzim mažu do výběhu si tohle nasbírat. Jen nevim, kde to do jara skladovat tak, abyc mi to ta dorota flekatá nesežrala, páč ta si to taky pochvaluje 😀 Nicméně tohle je skvělý mulčování
Chtěla jsem to ještě editovat o další nápad, ale už mi to nejde. Páč jsem tyhle hnojový koláče narvala do spodku květináčů - takových těch pěstebních, který mají hodně děr a velkých děr. Tak jsem to narvala dospod, místo drenáže. Pro muškáty z takovýho toho kontejnerku po deseti mini rostlinkách. A teda řeknu vám, muškáti jsou nadšený. Takovej kořenovej bal, co vytvořily, to je paráda. Jako jasně je to logický a očekávatelný, ale tou funkcí dole ve dně toho květniku to pro mě chytlo ještě dalši rozměr. Nemusím příště vymýšlet co tam dát, aby se do toho dalo přesadit něco dalšího.
Zapomněla jsem se pochlubit - byla jsem se zvířetem na chřestových slavnostech v Ivančicích. Nic jsem tam nekupovala, dala si jen sklenku vína a nějaké jídlo, chtěla jsem hlavně sazeničky (měli, ale jen jednu odrůdu a ani nevěděli jakou, takže za rok koupím online) a inspiraci, co všechno se z toho dá dělat. Polévky a chřest se slaninou je klasika, kterou znám, do hamburgeru je určitě dávat nebudu, takže nejvíc inspirativní bylo užití jako ozdoba či obohacení oblohy, což se mi teda zdá dost málo. Nevím, jestli jsem měla nereálné očekávání, nebo prostě nabídka nebyla objektivně vzato moc zajímavá. Nemůžu říct, že bych byla zklamaná, bylo to hezké, užila jsem si to, ale to rozšíření možností přípravy nenastalo.
Zvíře mělo nežravou náladu a odmítlo ochutnat úplně všechno včetně hranolek. Takže si nejvíc užilo běhání po kočičích hlavách.
Měli tam i nějakou drobnou výstavu drůbeže, ale mezi honěním zvířete se sklenkou vína v jedné a chřestem v druhé ruce jsem na to zapomněla a nešla tam. Což mě teď trochu mrzí.