Teď je v Brně nějaká agro výstava. Chtěla jsem tam se zvířetem jít a zavzpomínat na staré dobré výstavy v Lysé, ale zdravotní stav rodinných příslušníků mi do toho hodil vidle. Jak moc mám být zklamaná? Prý jsou výstavy v Brně celkem povedené, ač ne v tom rozsahu, jako bývají v Lysé. Nenapsal byste mi někdo prosím recenzi?
Poraďte mi, hospodyňky, hospodáři, co dnes vaříte na oběd? Poslední dobou nemám inspiraci. Ale vůbec. A kuřecí nudličky na zelenině na dvacátý osmý způsob už mě naprosto nebaví.
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 09.05.2026, 09:52:22
co dnes vaříte na oběd?
Dneska bude zrovna kuřecí polévka 😉
Ale co jinak - třeba brokolice s brambory, klobásou a vajíčkem nebo zapečené brambory se sýrem a cibulí, polité jogurtem nebo šoulet s vepřovým nebo ryba nebo halušky s brynzou a slaninou nebo uhlířské špagety…, případně guláš…
Tak u nás je dnes hovězí polévka s nudlemi a pečený krásný libový bůček a syrováky se zelím. Pes má neprané dršťky a takovou směsku rýže, pohanka, červená řepa a mrkev.Kocouři dršťky nežerou, tak mají dnes konzervu a granule.
My jsme dnes měli čarodějnický kotlík. Je to černá čočka na kořenové zelenině a anglické slanině s česnekem a majoránkou a vypadá to fakt, jako kdyby to vařila čarodějnice. Dělávám to 30. dubna, ale letos jsem nějak zaspala.
My včera k véče palačinky 😀 K obědu u stánku langoš (ale děláme i doma - a lepší). Min víkend medailonky z panenky, pepřová omáčka, americké brambory. Já si pravidelně dělávám špagety s protlakem a cibulkou. Máti zase těstoviny se slaninou a cibulkou. Chleba s pomazánkami (vajíčková, česneková, rozhuda), chleba ve vajíčku. No a rizoto s kuřetem a zeleninou, to jsou asi ty nudličky 😀 Ale někdy taky čočku s vejcem/párkem a cibulkou a okurkou nebo kyselým zelím. A nebo tenhle víkend jsme přišli na to, že nám došly konzervy s fazolemi (nebo fazolemi a kukuřicí), které ohříváme s vídeňským párkem nebo klobáskou. 🙂 Jak já ráda říkám, já jídlo nevařím, já jen připravuji.
Už jsem zmiňovala, že od Rudolfova poháru mám s novými kuřicemi i kohouta? Darmožrouta. Jménem. Jen řve, sexuálně obtěžuje slepice, a řve. Ale hezky si jich hledí, je na ně hodný, volá je k dobrým věcem (a ony ho poslouchají) a vypadá to, že je bude bránit a lišce skočí do huby první (což je asi hlavní, proč ho mám, protože kuřata od hybridek nečekám). Když chytám prchlé vězenkyně a ony vydávají skřeky, tak on hned bublá a běží je bránit a vyskakuje na pletivo a rád by mě srovnal. Jednou když jsem mu dávala slepici zpátky do voliéry (dávám vždy tak, aby slepice byla mezi jím a mojí rukou), tak si vyčíhnul nestřeženou chvilku, a ďobl mě do ruky. Tak jsem po něm skočila a přidržela ho u země, že tohle si teda na mě dovolovat nebude… bojovnost tím naštěstí neztratil, jen si na mě dává větší pozor, a protože mu tam uprchlice vracím denně, začíná si zvykat a už jen podrážděně pozoruje 🙂 Jinak vypadá, že bude hodný. Včera k večeru jsem nové nájemnice s kohoutem poprvé pustila z jejich voliéry do prostoru (už umějí večer chodit domů, tak jsem si mohla troufnout), hned se rozběhly po širém okolí (až jsem měla chvilku strach). Kohout se začal procházet vůkol jako by mu to patřilo, a to zbystřihla Hnědka Norrisová a jala se vysvětlovat, kdo bude kohoutem na tomhle dvorku. Kohoutek je zatím mladý a nezkušený, takže podlehl, a na zbytek odpoledne se Hnědce vyhýbal zdálky, ta ho srovnala… Ona si ho přes pletivo už nějaký ten týden měřila… Tak se to dalo čekat. Ale dohodli si to - já pán, ty pán, když mi nebudeš votravovat moje slepice, tak si tě nebudu všímat, Hnědka si svých holek nevšímala a Darmožrout si svoje zezačátku tak nějak pohlídával, ale pak mu přišlo, že zašly daleko od kurníku, tak se sám vrátil do voliéry a odtamtud zase řval, jak se smrákalo. Kupodivu když byl na Hnědčím, tak držel zobák 😂 Tak mám po odpolednách co pozorovat, je to zábava. Kuřice snášejí od druhého dne, kdy jsem je přivezla, no zatím jen jedna trochu začala zvětšovat vajíčka, tak je musím co nejrychleji dostat mimo tu voliérku, kde nemají zase tolik zajímavého jídla a trávy, aby se jim začalo tělo přizpůsobovat, zatím je nosnicové granule a pšenice ad libitum nepřesvědčily. Teď už se budou moci na odpoledne pouštět, tak to bude veselejší, nacpou si teřichy travkou 🙂 Včera jsem taky při vracení slepic do voliéry musela chytit Darmožrouta, to byl nesmírně překvapený (byl ve slepé uličce, domů bych ho musela nějak nahnat a vysvětlit mu to by bylo náročné), ale jak jsem si ho dala pod rameno, tak se uklidnil a říkal, že vlastně dobrý. Když jsem ho pak posadila do voliéry, ani nijak nenadával. Při pobytu venku si nás lidí nijak nevšímal, tak uvidíme, co až budou chodit kolem děti 🙂 Snad bude dobrý. Jinak mám pro něj samozřejmě náhradní plán, já se s ním vychovávat nebudu, kohoutů je všude dost, kdyby mě to nevyléčilo 🙂