Tak hlásím, že jsem viděla na jedné naší třešni dvě třešně. Jen tak když jsem letěla kolem… Tak možná (!) něco bude. U kamarádky je obsypáno a budeme mít od ní povolení na skácení celé plané třešně (asi se uzavařuju… musím koupit další mrazák!), tak snad letos třešně mít budu. Mám ráda třešně! A nějak se mi jich z domácích zdrojů nedostává… Loni nás nechali natrhat si na závodech z jejich třešňového sadu, to bylo úžasné.
Ani ne po měsíci odděleného obývání kurníku jsem odebrala novým mládkám a kohoutovi přepážku v kurníku, takže již mohou sdílet prostor se stárkami. Sem tam nějaká stárka uštědří výchovnou, zejména když se mládky snaží vejít do kurníku automatickými dvířky, ale kohout Darmožrout už běhá sem tam jako by se nechumelilo, a občas ho porovná jen Hnědka Norrisová, zejména, když jí leze po “jejích” holkách 🙂 Mládky všechny nesou jako o závod, stále malá vajíčka, tak jsem zvědavá, kdy se to začne lepšit. Všechny slépky již chodí na volno, večer se spolehlivě vracejí ke kurníku. Ráno už umějí automatickými dvířky skoro všechny, večer chodím ještě zavírat, některé to ještě nepochopily. Do července, kdy na týden odjedu, a nikdo jim tam večer služku dělat nebude, ještě času dost 🙂
Darmožrout se začal prsit na děti, které mi chodí ke koním, nakopávání nepomáhá, ale dala jsem holčičce do ruky mikinu, aby ji po něm mrskla, když si začne kohout vyskakovat, a to se kohout lekl, a dokud byl v tom překvapení, tak jsem ho chňapla drapla, a donesla jsem ho vykuleného dítěti pohladit. Jak je drapnutý, už jen blbě čumí a nic neříká 😀 A holky říkaly, že to zřejmě pomohlo, protože významně ubylo incidentů, kdy si na ně dovoluje. Teď si jich spíš nevšímá. Ale nějaká ta výchova ještě bude potřeba, hádám, aby se to ukotvilo. Od posledního blešáku mám podběrák 😈, takže když bude kohout machrovat, dostane dítě do ruky podběrák, přiklepne kohouta podběrákem, a zmučí ho 😂 a uvidíme, co Darmožrout na to. Zatím je hloupoučký mlaďoučký, tak by si to mohl vštípit. A když ne, hrnec mám velký dost.
Co mě mrzí, že mu chovatelka zastřihla křidýlko asi moc moc, takže mu zatím vůbec nedorůstá peří (po měsíci by se už něco objevovat mělo…) - tak až ho příště lapnem, musím se podívat. Je směšné, když se kohout natřásá a máchá křídly, jak je jedno křídlo normální a druhé vypadá jako na kuřeti z Kauflandu 😄