Ukažte nám to tady!
V Austrálii taky mají 300 kilo ze včelstva. Kde je akát a včelařský ráj, jde včelařit jakkoli a v čemkoli a včelař toho moc umět nemusí - to přece platí obecně ve všem, kde jde všechno samo, na co muset něco umět?
Vy jste slíbil otestovat ve vašich podmínkách Blaník, pak by bylo medu ještě víc a práce méně. Vsadím se, že zůstalo jen u velkohubých keců, viďte? A pokud ano, udělal jste to nesprávně a pak byste tvrdil, že to nefunguje.
Já skutečně zkusil dávat medníky nahoru a výsledkem je, že je ani jedno z pěti vč na 3 stanovištích neobsadilo. Přesněji - obsadilo nadšeně první přidaný medník a nacpalo ho medem, každé z 5 pokusových vč, ale v medníkách přidaných nad už obsazené a zamedované se včely ani neobjevily, chodí tam sem tam včela. Kde jsem další medníky podsadil, jsou skoro plné, někde jen jeden, jinde dva. na víc jak 3 medníky u asi jen třetiny vč jsme to letos nedotáhl a ani to moc tady u nás nejde. Mimochodem, letošní květový med už začal tuhnout v plástech!!!!!! Jo med z akátu, co netuhne, to umí kde kdo.
Taky ale pořád píšu o PANENSKÉM MEDU. Jen stěšží si umím představit, že vám už postavily tolik medníků a nebo skladujete tolik medníků PANESKÉHO voští od dřív? Možné to je.
A tak celkově KECY, JEN KECY.
Javali.
Vy píšete jak taky dáváte medníky nahoru a jak to jde báječně (a jako M.S. tím říkáte, že jsem já úplnej de.il). Vy pak ale aspoň přiznáte, že vám skoro všechno uhyne… Jistě to nehyne pro medníky nahoru, ale prostě něco celkově u svých vč děláte nejspíš špatně a už jste se nechal slyšet, že se asi u vás včely chovat nedají. Ach jo.