»
Odpověď na příspěvek uživatele
Tom50 z 07.12.2025, 02:05:16
Milý Tome,
tak znovu a ještě jednou a naposled asi jako pan Goro se svým vysvětlováním své metodiky chovu na NN, kdy Vám to trpělivě vysvětlil už x krát a Vy na konci každé jeho pečlivé odpovědi stejně napíšete, že je to špatně a že med z plodových plástů atd. a že trubčina atd. Nemám ani chuť ani čas to všechno vypisovat.
Ale k meritu věci. Takže vážně ještě jednou a naposledy pro Vás a pro všechny.
Já nijak a nikdy a v ničem nezpochybňuji a nezpochybňoval ani v minulosti Vaše včelařské kvality, znalosti a erudici, naprosto skvělý všeobecný přehled, Váš postoj k ryzímu češství, který by Vám kdekdo mohl závidět a vím, že patříte k tahounům tady toho fora, dáváte tomu mraky času, jak už píšete ve svém vyjádření, díky čemuž sem na forum lidi chodí a “žije to tady”.
Ok, ale jsme lidi, svéprávní, dospělí a kromě jiného bychom měli mít v sobě vybudovanou (jak píšete-měli nám to vštípit rodiče!) jakousi formu sebereflexe, úcty k druhému a smysl pro to, že ne vždy musí být pravda jen a jen na straně toho jednoho bez ohledu na zkušenosti, praxi a znalosti těch na druhé straně diskuse. A taky umět přijmout něco jako prosbu, žádost či doporučení, že mu něco vadí, něco si nepřeje. Až když člověk vyčerpá všechny tyhle možnosti, uchýlí se k nadřazené instanci a tím jsou majitelé či admini a na těch je, aby posoudili, zda je žádost pisatele oprávněná, či nikoliv.
A vidíte. Paní Kometa nikoho nevyhodila (dokonce to ani neiniciovala, zasloužila by si od Vás veřejnou omluvu) a ani nesmazala žádný příspěvek a pan Zbyněk se rozhodl, že taky nikoho nevyhodí, a ani nesmaže. Napadá mne otázka, teda dvě?
Ta první je-proč ty lidi hned nazýváte práskači? Takže ne se podívat co a proč se stalo, podívat se, jak se říká pravdě do očí? Ne. To Vy nedokážete. Vy si okamžitě hrajete na ublíženého a vypisujete jak někdo (já) fňukal a volal maminku. Že se nestydíte se ve Vašem věku uchylovat k takovému postoji.
Druhá otázka je-Vám fakt nedošlo, že se to celé sešlo a zašlo takhle daleko jen pro Váš způsob komunikace s lidmi? Absolutně nikdo nikdy Vám nebere Vaše znalosti, ale mraky lidí točí Váš způsob komunikace. A ne kvůli medbé krávě, Warré a nebo UVR. To si jen namlouváte nebo se jako tonoucí chytáte těchhle stébel.
Až tohle dokážete pochopit, srovnat si to a začít se podle toho chovat, můžem se někde sejít, dát si kafe a pokračovat, bylo by to super, ale je to asi jako vyhrát Jackpot ve sportce. Šance je vždycky, že vyhrajete, ale musíte pro to taky něco udělat-vsadit tiket.
Celý Váš předcházející příspěvek jsem čekal na jedinou Vaši větu. “Já jsem to po+++l a ne Vám GW, ale všem, co jsem na ně tady kdy byl hnusnej, se omlouvám” a vono … (nemůžu napsat, co bych chtěl), ale Vy jste chytrý chlap, Vy si to dosadíte ;-). Místo toho, “já to tu vybudoval, ber nebo nech bejt, v sedmdesáti se měnit nebudu, až dokážeš to co já, tak suď.” "Jak víte, co jsem v životě dokázal nebo kdokoliv z tohohle fora? To, že tady nikdo krom Vás neotevírá vrata dokořán svého soukromí a jako přehlídku vlastní dokonalosti, je jen ukázkou toho, jak moc si to soukromí ti ostatní chrání, aby zůstali v bezpečí. A to platí všeobecně, ne jen v příspěvcích o včelách. Nebo to prostě nemají zapotřebí se všemi svými dosaženými úspěchy chlubit.
Malá vsuvka (Vy je máte rád) Teď se někde v Emirátech, asi v Kataru, jela velká cena F1. Bylo na ni pozváno mraky významných hostů z celého světa a mezi nimi i třeba Beckhamm a nějaký Čech Jirka Šlégr-hokejový olympionik, mistr světa, hvězda NHL tuším a když se s Beckhammem potkali a navzájem představili, víte jak se pan Šlégr představil? “Já jsem Davide ňákej Jirka z Litvínova” a o všech těch naprosto úžasných úspěších, kterých za ta léta v hokeji dosáhl, naprosto dokonale a skromně pomlčel. To je za mne frajer jako víno! A palec nahoru!!
Vidíte, taky mne někdo nahlásil a volal jsem tady, že je práskač? Nevolal. S oblibou tady používáte rčení o tom opilém a ježdění. Dokud se nic neděje a nebo to lidem nevadí, je to ok, až to začne lidi ohrožovat, vzepřou se. Jsou to práskači nebo jen chrání svoji a druhých bezpečnost? A tak je to i tady v tom našem případě. Chápete ten rozdíl?
Napsal jste mi, jestli mám koule se Vám omluvit. Já ano, ale ne za podstatu toho, co jsem Vám napsal, ale za ten v několika momentech vulgární styl. Takhle já se běžně nechovám. Takže, pokud přijmete moji omluvu-omlouvám se Vám Tome, za tohle ano.
Naposledy opakuji. Nikdy jsem ani náznakem nezpochybnil Vaše znalosti, neskutečnou včelařskou praxi, Váš um, nesmírnou pracovitost a celoživotní zkušenosti. Nikdy a nikde.
GW