Aktuálně: 2 536 inzerátů234 825 diskuzních příspěvků18 628 uživatelů

Celoroční teplákofka

Varaxi
Varaxi 27.02.2025, 21:47:21 xxx.xxx.137.233
»
Odpověď na příspěvek uživatele ančovička z 27.02.2025, 17:29:17

No Vy se samozřejmě taky pochlubte. 🙂

Varaxi
Varaxi 27.02.2025, 21:51:37 xxx.xxx.137.233
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tap z 27.02.2025, 17:45:41

V čem je lepší než jiná kukuřice? Právě o této odtůdě jsem slyšela, že je to navoněná bída. O celém sortimentu Permasemínek jsem to slyšela vícekrát a z více stran.

Chtěla bych zkusit jejich vytrvalý pórek. To mi zní dobře, ale zatím ho nemám.

JardaPecival
JardaPecival 28.02.2025, 08:59:20 xxx.xxx.37.169
Varaxi:

Tak se pak pochlubte, jak to roste. 🙂

To je jasný.. Pak přes léto sedim, čumim a fotim 🙂 Teď mě to neba.. Nesnáším zimu!! Ikdyž, nachumeleno a 14dní dovolený když se to sejde může bejt..

Varaxi
Varaxi 02.03.2025, 09:14:51 xxx.xxx.137.233

Ano, jaro je tady. Máme 10 stupňů, pomalu uklízím zimní kabáty a vytahuju jarní. Kabát do třeskutých mrazů jsem letos vůbec nevytáhla.

Ptáčci už skoro vůbec nelétají na krmítko. A to jsem si myslela, že s 20 kg slunečnice nemůžu vyjít. Ale teď jim nasypu hrnek a je to tam týden.

Protože se mým semínkům moc nechce klíčit, zkusím ještě jeden výsev cibule. Minule mi z 10 semínek vyklíčily 3 rostliny, to tam nasypu celý pytlík a děj se vůle boží. A bylo to naposledy, co jsem kupovala osivo v Kauflandu. Aspoň že papriky z Dobrých semen vzešly, a to jsou už prošlé… 5letá paprika začala kvést. Zatím jen tak cvičně, první květy obvykle shodí, ale je to znak začátku sezony. Už to není nějaké šolíchání v hlíně, už je čas skutečně se do pěstování opřít. 

Zrevidovala jsem žížalám obydlí a myslím, že žížalího kompostu bude na rostliny v květináčích dost. Musím přesadit vánoční stromeček, projet zásoby substrátu, perlitu a biouhlu, zkontrolovat nádoby, vyřadit rozbité a případně dokoupit nové. Kupuju tenhleten květináč (https://www.higarden.cz/kvetinace-hranate/kvetnik-27x27x40cm-20l-bily/), teď ho mají ve slevě, jéj. Akorát k němu nemají bílé podmisky, no. 

Zvíře neposlouchá. Říkám mu, ať přestane růst, ale dál si roste a vyvíjí se, dokonce to vypadá, že za chvíli snad bude chodit. Já nechci batole, já chci své malinkaté miminko. 

Zjistila jsem, jak je zabavit, abych si mohla během dne vychutnat kávu. Stačí mu na rukáv cvaknout kolíček na prádlo nebo na něj plácnout kousek izolepy. Jak se toho snaží zbavit, mám čas na sebe. Akorát je třeba hlídat, aby zvíře izolepu nepozřelo. 

Myslím, že by to fungovalo i na jiná zvířata než homo sapiens. Třeba na kočky.

Varaxi
Varaxi 02.03.2025, 09:21:34 xxx.xxx.137.233
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 26.02.2025, 14:01:53

Teď jsem si představila, jak je ukládáte do postýlky s kakajíčkem. To jste jistě měla na mysli, že? 😀

ančovička (neregistrovaný) 02.03.2025, 15:10:36 xxx.xxx.117.12
DADU:

Tak jaro už se ozývá 😉

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

..už to začíná 👍😃…já jsem si koupila cibule lilií, 10 ks..musím je urychleně zasadit,asi do květináče 😇…a papričky Habanero na semínka 😂..můžeme předem ochutnat…já tedy nemám odvahu 😂

Obrázek Obrázek Obrázek
DADU
DADU 02.03.2025, 17:58:58 xxx.xxx.33.64
»
Odpověď na příspěvek uživatele ančovička z 02.03.2025, 15:10:36

Ano - v jednom květináči je česnek, ve dvou lilie 🙂 

ančovička (neregistrovaný) 02.03.2025, 20:27:10 xxx.xxx.243.244
DADU:

Tedy lilí mám víc . . . 

Obrázek

😃..tak to mám co dohánět 👍😂…

Tap (neregistrovaný) 02.03.2025, 21:10:51 xxx.xxx.134.34
Varaxi:

V čem je lepší než jiná kukuřice? Právě o této odtůdě jsem slyšela, že je to navoněná bída. O celém sortimentu Permasemínek jsem to slyšela vícekrát a z více stran.

Chtěla bych zkusit jejich vytrvalý pórek. To mi zní dobře, ale zatím ho nemám.

Znovu vkládáme video, kde vám Marek Kvapil v čase 4:30
přesně řekne, v čem je kukuřice Malované hory odlišná.
My k tomu dodáme, že nižší rostliny spotřebují z půdy méně živin,
a tím ji tolik nedecimují, jako klasická kukuřice.
Díky větvení, menšímu sponu a hustšímu kořenovému systému
mírní případnou erozi. Mezi kukuřicí po vzejití vždy mulčujte.
Nízká rostlina rychleji nasazuje květní klasy a rychleji dozrává.
Napěstovat si vlastní komerční kukuřici na následný výsev
ani po globálním oteplení ve většině oblastí stále není možné.

Ke kritice Permasemínek se nepřipojíme.
Máme zkušenosti dobré, co jsme si pořídili, to máme. 
Ještě předloni nebylo možné jinde koupit semínka Čechřice vonné,
ale v Permasemínkách jsme uspěli. Přišel pytlíček s naprosto přesným
a konkrétním návodem na výsev, který je zrovna u čechřice specifický.
Rostlina je to úžasná a neuvěřitelně voní jako hašlerky při každém pomnutí.
Doporučujeme aspoň jednu-dvě rostliny do květináče do každé pergoly.
V létě voní i bez doteku, cítíte krásnou veselou vůni, která povznáší.

https://permaseminka.cz/jedle-trvalky/257-cechrice-vonna.html

.

Tap (neregistrovaný) 02.03.2025, 21:41:55 xxx.xxx.134.34

Pórek bohužel nepěstujeme. 
Pěstujeme trochu jiné bejlí. 

Obrázek
Buggyra
Buggyra 03.03.2025, 06:39:49 xxx.xxx.198.226

Já jsem o víkendu nestihla dát do země cibulky modřenců… něco mi je vytahalo z toho kyblíku a požralo (asi koně…) a co zůstalo na zemi, zpracovali nějací hlodavci. Takže uvidíme, jestli z toho něco bude, až to nastrkám do země. Každopádně zbytky mají snahu klíčit 🙂 Ale naplnila jsem poslední prázdný vyvýšený záhon a nacpala do něj cibule, co se vešlo. Vymyslela jsem, že z jednoho vyvýšeného, kde je jahoda, přesadím a rozjednotím jahodníky na políčko na stranu, kam by se mohlo opírat sluníčko, do jednoho dlouhého řádku. A budu je muset udržovat (asi je dám do geotextilie a bude). A před ně že bych dala jeden dlouhý řádek té cibule. Mezi to asi chodníček. Abych mohla chodit k jahodám a po cestě byla nucena obstarávat i cibuli 🙂 A na odvrácené straně cibule budou brambory, vypadá to, že bych letos mohla dát jen 3 řádky místo loňských 6. Musím zkontrolovat na chatě ty uskladněné brambory, jestli přežily ty mínus patnáctky… jestli jo, kamarádka důchodka na vozejku už je zpravena, že bude podarována nižšími desítkami kil domácích brambor. Říkala, ať jí to dovezu v každém případě, že v nejhorším, když budou jeté, je zkrmí slepicím 🙂 Tak plány jsou velkolepé, teď ještě realizace… Do všech květináčů a truhlíků (a že jich je) musím nějak namrskat nějaké kvetoucí kytky, to asi budu muset nakoupit až v dubnu, snad budou levné macešky, ty jsou na začátek takové vděčné, než se chytí a pořádně rozkvetou ty různé petunie a begonie a další -ie.

Tap (neregistrovaný) 04.03.2025, 09:34:50 xxx:xxx.a333:312c

Blíží se Mezinárodní den žen, tzv. MDŽ.
Tak co kdybychom ženám tentokrát dali nějaký skutečně romantický dárek?
Snad to vyrábějí i v 5XL.

Obrázek
Varaxi
Varaxi 04.03.2025, 11:04:18 xxx.xxx.137.233
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tap z 04.03.2025, 09:34:50

Tak jestli mi někdo chce dát chlapa v triku, já se zlobit nebudu. Potřebuju pomoct se stěhováním.

Anonymní (neregistrovaný) 05.03.2025, 09:54:50 xxx.xxx.104.167

poradí mi někdo….zasela jsme ředkvičky do skleníku. Už před těmi mrazy velkými, je to asi 14 dnů a pořád nevylezli ikdyž je teď krásně. 

Mohli zmrznout? Kolik vydrží mínus?

Varaxi
Varaxi 05.03.2025, 10:07:00 xxx.xxx.137.233
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 05.03.2025, 09:54:50

Možné je všechno, ale považuju to za velmi nepravděpodobné. 

Buďto ještě vyklíčí, nebo byla ta semínka nějak špatná, nebo je něco sežralo/znehodnotilo, nebo měla moc či málo vody… Na zmrznutí semínek bych si vsadila, až se vyloučí ostatní možnosti.

Jinak to řeknu: máma vysévala před mrazy ředkvičky a kopr a normálně jí vzešly. Je to tak 3 dny, co mi to volala. 550 m nad mořem, doteď je ve stínech zmrzlá zem. 

ančovička (neregistrovaný) 05.03.2025, 11:58:17 xxx.xxx.243.244
Anonymní:

poradí mi někdo….zasela jsme ředkvičky do skleníku. Už před těmi mrazy velkými, je to asi 14 dnů a pořád nevylezli ikdyž je teď krásně. 

Mohli zmrznout? Kolik vydrží mínus?

I když vysevám ředkvičky do skleníku, samozřejmě záleží a ještě zakryji bílou netkanou textilií..jsou v teple,jak pod peřinou 😀…velice dobře klíčí 😀👍

Anonymní (neregistrovaný) 05.03.2025, 11:59:32 xxx.xxx.243.244
»
Odpověď na příspěvek uživatele ančovička z 05.03.2025, 11:58:17

Opr."záleží"…zaleji 😀..

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.