Přispějeme?

Paní Norrisová je hnědka, ostatní nositelky jsou bílé, hnědé vajco bylo jen jedno 🙂 Leda by ta ostatní zbledla závistí.
Paní Norrisová je hnědka, ostatní nositelky jsou bílé, hnědé vajco bylo jen jedno 🙂 Leda by ta ostatní zbledla závistí.
Hele, když dokáže to, co dokázala, tak dokáže vyprdnout i bílý vejce, to je proti tomu brnkačka.
Mě se nejvíc líbí paduánky.
Mně se děsně líbily ty slípky, jak sem dávala ančovička, jak je má s těma kozenkama v chlívě.
Sem si vzpomněla, že to byly asi maransky? Koukala jsem na obrázky ale, a asi jsem vedle, páč ančovička měla takový barevnější - myšleno kresbu, ne že by byly jak na pouti.
Mne sa páči neuznané plemeno švédska kvetina. Pre svoju farebnosť a pestrosť, každá jedna sliepočka iná a rozpoznateľná. Žiaľ, nechovám, z vajec sa mi vyliahli len kohúti. Vraj sú veľmi lietavé, to tiež nie je u mňa vítaná vlastnosť.
Chovám ale tiež pestrý kŕdeľ sliepok (18 sliepok+kohút), čo ma teší. Sú medzi nimi aj čistokrvné, aj mixnuté.
Já bych chtěla hempšírky, australky nebo rodajlendky. Krásné velké slepice, co jakž takž ponesou a pak bude báječná polévka.
A ti kohouti, to je teprve krása.
zvedavec:Chovám ale tiež pestrý kŕdeľ sliepok (18 sliepok+kohút), čo ma teší. Sú medzi nimi aj čistokrvné, aj mixnuté.
Krásný, čistý, radost pohledět 👍
Přispějeme?
Ve skleníku už mi lezou ředkvičky 🙂 i v těchto mrazech vylezly.
Mně letos ve skleníku přezimoval bez újmy celer a krásně sazenice stáleplodících jahod..😀👍..ředkvičky ž budu snad zítra vysévat také 👍..
Jen takový moje páteční zamyšlení při pondělku.. Mám měsíc a půl pořízenýho novýho kohouta.. Po propuštění z karantény ten kohout zalejzal do kurníku na hřady asi půl hodiny před těma mejma zlotřilcema.. Pak dostal čtyři vybraný slepičky z původního hejna k sobě.. Všechny čtyři přebraly ten jeho čas.. Ať se děje co se děje, sou uklizený o půl hodiny dřív než to moje původní "stádo”.. A mě vrtá hlavou.. Co ho k tomu vede? Bojuje snad proti zavedenýmu systému? Je to rebel? Nebo naopak, je to šeroslepej pablb? 😄
Brzo na bidlo,pozdě z bidla, znak nízké uzitkovosti
Taký kohút toho má na starosti strašne veľa.
Celý čas striehne, čo môže sliepky ohroziť, sliepky sú bezstarostné, ale kohút nespúšťa oči z oblohy, počúva, sleduje okolie…už v noci začína kikiríkať.. No a okrem toho sa ten Váš dostal do nového kŕdľa. Všetko nové. Asi je unavený po celom dni. Aj náš kohút sa ťahá na bidlo medzi prvými. Ale potom celý deň hlási všetky nebezpečenstvá, skáče na sliepky, najlepšiu potravu galantne prenechá sliepkam. Má veľkú zodpovednosť!
Tak jsem se účastnila soutěže o hnojivo, osivo a nějaké další věci. Držte mi palce, už roky jsem nic nevyhrála a tady vyhrát chci. 🙂
To je dobrá a užitečná soutěž 👍😀…tak to držím palce,ať vyhrajete,co se dá…😀🙏✊✊..já už má vyseté a vyrostlé sazeničky paprik všeho druhu😀🤦a stále dokupuji semínka..za chvíli budu vysévat semínka rajčat…
Jé, a je to nějaké hlasování nebo lajkování, že bychom podpořili? 😊
Taky mám vyrostlé sazeničky paprik, nevím, zda jsem zmiňovala. Dala jsem paprikové semeníky stínkám, švábům a slímovi do terárka a oni snědli, co mohli, semínka zapadla do substrátu, a teď je tam nějakých 20 sazeniček 🙂 Tak váhám, zda to vydloubat a rozjednotit a pokusit se o nějaký pěstební počin, při svých “úspěších” 😀
Ale loni jsem asi tři papriky nakonec sklidila! (dvacet plus sazenic, přežily dvě rostliny do květu).
Máte stínky v terárku? Taky bych chtěla terárko s nima, kytky a stínky, to by se mi líbilo, ale mám pořád obavy, že se mi to bude množit a nemám žádného gekona, který by je žral. Dá se to chovat i bez toho, že to má člověk jako krmení?
Paninko dyk máš slepice, myslím, že Buggyra to má taky pro slepice????