…a další ,několik odrůd čili už klíčí 😀🙏
Celoroční teplákofka

hm - my jsme přesně jen o stovku vejš, takže ne tak velký rozdíl -divný. Myslela jsem teda, že jsme 400 mnm. Je ale pravda, že u nás je takový, podhorský podnebí hodně, ač hory jsou daleko.
Já neumím pěstovt květenu od miminka, umořím to, musím si kupovat puberťáky 🙂

tyhle bílý kytky tady kousek kvetly v lednu
u nás v díře samozřejmě ne

Já už taky vzdávám a budu kupovat puberťáky 🙂

My jsem taky 400mnm a zatím taky nic.

Já si myslím, že by každej měl dělat co mu jde. A tohle je něco co mi vyloženě nejde. Třeba i proto, že mám spoustu jinejch věcí a na tohle by mi nezbyl dostatek času - správě rosit, větrat, pikírovat, přesazovat - a pak by mi to cíplo. Tak si radši koupím už více odolné jedince tady od místních zahradníků, kteří si to pěstují, takže je to zvyklé i na naše prostředí a tak.
Kdo chce rajče a papriku v nepříliš velkém množství, je lepší kupovat ty puboše. Kdo chce opravdu hodně rostlin, tomu se investice do sazenic dost prodraží. A konečně my, kteří chceme konkrétní odrůdy, musíme často ze semínek.
Ale mně se ta školka líbí. Vždycky to překvapí - třeba teď ten celer jsem vysela do truhlíku, kam jsem evidentně vysela loni něco, co tenkrát nevzešlo, zato teď se tomu daří. Zaboha si nemůžu vzpomenout, co to tak může být.
Ty malé nítěnky jsou celer, to je jasné. Ale ty adély, to fakt netuším.

to vpředu - nejni to něco dýňovitího? cuketovýho?
Mně se takhle dýně derou do všeho (derou, napsala jsem derou, je tam d!) protože jsem dýni vyhodila do kompostu a mám to zatím tak jako nadivoko, že se tam občas nějaký to semínko - hodně semínek - prodere. Takže loni co truhlik, či květináč - huž tam byla. Sviňa jedna 😀
Nejsou to lilky,baklazany?🤔

mně to připadá slunečnice. Nebyla zemina někde pod krmítkem??
Xerxova:mně to připadá slunečnice. Nebyla zemina někde pod krmítkem??
😀slunečnice mě napadly jako první,ale jsem je zavrhla😀…kdo by předpěstoval 🌻 slunečnice???😂..no možná okrasné…sousedka je kupuje na trhu…jednu za 25,-kč😀🤦
No tyjo, asi budete výherkyně. 🙂 Ten truhlík byl venku u krmítka a asi to bude ono. To se s nimi budu muset asi rozloučit, protože na slunečnici fakt nemám místo.

gůgl lens řiká: bazalka, nebo korejský meloun
to semínko, slupka je nahoře a odpadá pak, to si nikdo nevšim? 😀
škoda slunečníků, někde ke zdi, ke stromu…
V bytě? Nemám kam je dát, než přejdou mrazy.
Ale škoda to je. Jestli chceš, zítra ti je pošlu. 🙂

Ajo, mrazy. U mě je zima i doma, takže… 😀 Ven dáváme až v druhé půli května.
Nic nemohu doma pěstovat. Venku vše krásné, prales i hrášek a petržel a patizon… doma cokoli asi tak týden a cípne.
Tak esi chceš něco ode mě zabít, pošli.
Na toto sem narazil. Nebudu zakládat nová témata, tak to hodím sem. Kur zelený, jeden z divokých předků dnešní drůbeže. Stejně jsou ty původní druhy jako kur bankivský a tento nejhezčí.
Vidět se daj v pár zoo, kdoví jestli je reálný jejich chov v u nás a jestli by musel být ve voliéře jako bažanti nebo volně.

Mě poslední dobou lákají takové ty reklamy na ty přírodě blízké druhy rajčat a paprik, že se to uchytí do značné míry kdekoli, dá se to znovu vysít z plodů, které na tom vyrostou. Plody jsou sice takové ty “cherry”, no ale ty jsou teď beztak v módě, tak co.
Jestli myslíte divoká rajčata, tak to není cherry ani náhodou. To je spíš jak rybíz než třešeň. Strašně blbě se to obírá, má to stejně dužiny jako slupky a je to strašný křák.
Na druhou stranu ro jsou raná a skutečně odolná rajčata.
Já je po dvou sezónách přestala pěstovat, prostě jsme je nejedli, nestálo to za tu piplačku.
Přírodě blízké papriky neznám. Co máte na mysli?

Tak zase jestli to bude jako kanadské borůvky a bude toho hodně... No máte recht, vykašlu se na to… Tu přírodní papriku jsem jen tak plácla, teď jsem koukla do gůglu a fakt nějaká paprika divoká je, asi je to teda normální kultivar.
Já Vás nechci odrazovat, zkuste, uvidíte. Ale já spokojená nebyla.