Tohle je ráj

Ta pralesní rajčata jsou hodně drobná, tužší, ale chuťově mnohem zajímavější, než obvyklé odrůdy. Prospívají i v polostínu, jsou odolnější proti houbovým chorobám. Ale jejich bujný růst je spíše nevýhodou.
Ta pralesní rajčata jsou hodně drobná, tužší, ale chuťově mnohem zajímavější, než obvyklé odrůdy. Prospívají i v polostínu, jsou odolnější proti houbovým chorobám. Ale jejich bujný růst je spíše nevýhodou.
Nebudú to síce pôvodné druhy, ale rajčiny sa dajú pestovať úžasne aj z hybridov vyšľachtených paradajok. Rajčiny mi pripadajú ako burina. Spomínam, že sme čistili žumpu a nejaké zbytky kalu ostali v blízkosti žumpy na zemi. Z toho zbytku samovoľne vyrástli krásne sadenice paradajok. Zo semiačok rajčín, ktoré sme pojedli a ktoré prešli naším tráviacim traktom. Niektoré som aj zasadila, priniesli bohatú úrodu.
Já jsem také sela semínka normálně sušená ze zkonzumovaných rajčat 🙂 A nebylo to špatné 🙂 Ale ta péče o ty kytky mě nebaví. Vzejde padesát rostlin a do země jich za tři měsíce dávám deset, když je dobře.
No prostě někteří my to neumíme, tak si pak za 10 korun koupíme krásný 20cm keříček,
15 keříčků a pak nemáme příjezdovou cestu, nýbrž prales.
Moje teorie říká, že na některých pozemcích nejde nic ani mistru zahrádkářovi, na některých (na mojem, jenže mikro rozměrů) vše i neumětelovi.
Tak mně to na mojem moc nejde, ale něco z toho vydoluju. Už jsem přišla na to, jak udělat, aby mi ta rajčata nečernala, tak jsem náramně spokojená. Vtipné loni bylo, že já se tři měsíce za oknem mořila s rajskými sazenicemi a máti pak šla a koupila si jich šest u vietnamce před obchodem na chodníku a oběma nám to začalo plodit ve stejnou chvíli 😀 Jí to teda sežraly srnky svině, já to mám naštěstí oplocené. Letos udělám oplůtek i na ty máminy zvýšené, aby svině rypákem nedosáhly.
Tohle je ráj
Tak já jsem si dneska udělala krásné ráno i celý den😀,byla jsem na tradiční každoroční výstavě králíků v Hostovlicích...bylo vystaveno hodně plemen králíků,škoda, že jsem nefotila..výstava je každý rok prodejní,jako i spojená výstava holubů..obdivovala jsem nádherné velké činčily 😇…asi tam pojedu ještě zítra😄😄a nějaký pár koupím..nedá mi to 😀🤦🤦….ale chovám burguny,tak jsem si koupila mladou kráásnou samičku 🤭🥰
Koukám,že jsem se nepřihlásila 🤦😀…tak to napravuji..
To byl dobrý kup, moc krásná samice. Kdybych to neměl na výstavu tak daleko tak bych si ji taky koupil.
Děkuji 😊..samce mám krásného,velikého,budou mít pěkná mláďata…a pro ty činčily jsem se nedostala..přijel syn se svojí přítelkyní,tak jsem strávila dopoledne u plotny..ale mám katalog,kontakty..😀😉..nejsou daleko👍…..určitě i u vás poblíž bude nějaká výstava nebo v inzerátech určitě něco najdete 👍😀🐰🐰🐰….
Dnes je to 300 let, co se narodil David Becher.
https://www.karlovyvary.cz/cs/david-becher
Gahmong bílý, nové plemeno u nás 🙂
Mám zvídavý dotaz slepičího plebejce-ta barva hřebínků a spol. je takhle jak na té fotce, tedy nečervená nebo je to filtrem fotky?
Ano, je to takto i ve skutečnosti nečervené.
ty jofka! Děkuji.
🙂
Nej jsou stejně hedvábničky 🙂
výborný 🤣 ,to znám, taky jsme měli velkou spotřebu vody, a to byla jen andulka, takže neměl moc šancí si to pouštět sám. Papouši jsou skvělí.
Včera uprostřed mrazů 11 vajec od 13 nositelek. Musím je tedy přepočítat, jestli nějaká nechybí, vlastně už pár týdnů jsem je nepočítala 😀 Většinou bývá kolem 9 vajec, což je pro mě vynikající výsledek.
ty 4 navíc má podle mne na triku sestra Čaka Norise.