Každý konec je nový začátek.

Chtěl bych si letos udělat malej záhon(5x3?) pro kukuřici a slunečnici.. Má někdo zkušenost, jestli z koupenejch krmnejch semen vyroste něco smysluplnýho, nebo je lepší koupit semena F1??
Chtěl bych si letos udělat malej záhon(5x3?) pro kukuřici a slunečnici.. Má někdo zkušenost, jestli z koupenejch krmnejch semen vyroste něco smysluplnýho, nebo je lepší koupit semena F1??
Z kukuřice mi nic nevzešlo, slunečnice roste jako plevel a má-li dost slunce, něco z ní bude 😉
No mě se to zdálo pro slepice moc velký, zas nerada bych jim to vypoustela do vybehu a pak mela toho plny vybeh a zahradu. 😀
jestli z koupenejch krmnejch semen vyroste něco smysluplnýho?
Mně vyrostlo. Z upuštěných slunečnicových semen z krmítka. V truhlíku. Neplánovaně. Kdyby měly víc prostoru, vyrostly by určitě i víc.
Když se podívám na slunečnici někde na profi poli, jsou to obrovský talíře semen.. To sem doma(nebo sousedi) nikdy neměl, dycky to byly oproti nim takový spíš mrzáci.. Kukuřici sem nikdy nezkoušel..
Mě takhle z krmítka vyroste každý rok xx slunečnic a ambrozií.
Slunečnice talíře musí být klasika slunečnice, ono se dneska už víc prodávají okrasné slunečnice a ty mají talíře menší, ale zas jich bývá na stonku víc.
Já mám stínky Porcellio laevis, nevím, jestli by venku přežily, mrazy by tedy rozhodně nedaly. Slepice je baští rády, tyhle bílé jsou dobře vidět. Jinak můžete pořídit klidně i naše obyčejné venkovní stínky, šoupnete do terára a máte. Když vám bude líto hodit slepicím, pustíte do lesa 😀
Průměr dospěláka je 3 cm, to slepice hravě zďobne. Vybírám slepicím právě velké kousky, aby se jim dobře identifikovaly a aby nezmehly.
Dávám slepicím pravidelně i šváby (argentinské) a i s nimi si slepice poradí jak nic, moje holky se za těch pár týdnů, co to krmím, naučily lovit jak tyranosauři. Jak některá ukořistí švába, běží se s ním schovat, aby jí ho ostatní neozobaly z klofáku 😀
Když jsem dala stínky poprvé, dala jsem jich hodně a nechala jsem je v nádobě (stínkám to moc dobře a rychle neleze, takže jsem se nebála, že by zdrhly). Slepice o ně nejevily zájem, tak jsem tam přihodila něco granulí. Jak první slépka zobla do stínky, strhla se mela 😄
Já osobně ne, ale ! Moje kamarádka má zpravidla plnej dvorek OBŘÍCH, fakt obřích slunečnic - ta jedna vyrostla až skorem - no to neuvěříte skorem do patra 😲 . Nechápu. Fakt jich tam takhle mají vždy na dvorku hodně - samoseto. Ale mně třeba vyrostly asi jen čtyři a to jen u jednoho krmítka. Takže asi to jde, když to bude v záhonu a bude se to opečovávat, tak to něco udělá.
Ty slunečnice na poli budou finání hybridy. My si kupujeme semínka slunečnice v květinářství. Je z ní pak takovej celou sezonu kvetoucí rozvětvenej “strom”. Ale je spousta kultivarů, jiný zase naopak drobnější. Ze semínek z krmítka taky rostou, ale to není ono, je to rozhozený, každá rostlina jiná.
Kukuřici jsme jen tak “ pro srandu” taky měli. Okrasnou z květinářství i z palic produkční. Vždy vyrostla.
Každý konec je nový začátek.
U nás se vždycky nějaká slunečnice vysemení z krmítka. Když mám pocit, že žádnou nevidím, pár semen z krmení vytáhnu a rozhodím a vyrostou a docela pěkný, široký úbory. Ty okrasný, co se prodávají bývají rozvětvené a kvetou drobnějšími květy.
No právě. Pro sýkorky postupně dozrávají. Máme je na okrasu + vedlejší účinek - přikrmení sýkorek.
Jj, taky je nechávám a ptáci si je vyberou. Ale pokud je JardaPecival chce na produkci pro drůbež, budou pro něj vhodnější ty velkokvěté
Já koupím pytlik slunečnice a kukuřice po pár kilech a pipuším to vystačí na přilepšení celej rok.. Ale přeci jen, vlastní úroda je vlastní úroda a holky v tom budou moct mít prima schovávačku.. Ale zase abych okolo toho lítal a pak měl nějaký mrzáky, tak to radši kupovaný.. Tak netuším, jestli se honit někde po “kvalitních” semenech, nebo risknout to co mám.. Loni měla sousedka nějakou obrovskou slunečnici, nechal sem si semínka, tu budu zkoušet určitě.. No uvidim, asi risknu a zaseju to co mám na krmení..
U nás vysazuje slunečnici pan brhlík. Kam ten je schopný ty semínka vecpat😂. Pak nám roste slunečnice i z míst kde by to nikdo nečekal.
Jo, to jsou ty klasika slunečnice, občas se dají sehnat semínka, taky jsem je měla a to má pak stonky, že se to musí řezat pilou. 😀
Díky za info, mám v plánu spíš koupit nějaký pěkný barevný, teď už budou pomalu teploty na poslání, tak to zkusím a uvidím pak co na to slepice. 😀
Mám už na oknech skleněný koule a akvárka na sukulenty, tak k nim přihodím plastový terárko s tímhle, no uvidím, jestli u mě nepochcípají přes zimu zimou. 😀
Díky za info, mám v plánu spíš koupit nějaký pěkný barevný, teď už budou pomalu teploty na poslání, tak to zkusím a uvidím pak co na to slepice. 😀
Mám už na oknech skleněný koule a akvárka na sukulenty, tak k nim přihodím plastový terárko s tímhle, no uvidím, jestli u mě nepochcípají přes zimu zimou. 😀
Zase to tu je dvakrát, tak sorry, občas se mi to stane, že kliknu jednou a příspěvek se hodí dvakrát a nejde to smazat.
Když to žije venku, proč by to mělo cípnout doma zimou?