Odpověď na příspěvek uživatele assil z 26.02.2025, 12:09:31
No bať.
Já právě uvažuju, jestli - až to půjde, bych je nemohla mít v garáge /jako aby pán domu nevěděl 😀 😀 , tam to pod mínusy nejde a kdyby měli vysokou nastýlku, jsem si říkala…. a pak mi došla jedna věc, že …….jako je asi pak nedokážu zkrmit, takže nic. Hadovi jsem taky ty myši nikdy nedala, musel se jim udělat domeček za oknem a Brtnik pak musel pro krmení jezdit sám.
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 26.02.2025, 12:54:57
No to mě taky napadlo, ale přinejhorším asi by šly vypustit do přírody a nebo bych je šoupla do výběhu, když tam slepice nejsou a pak co oči nevidí…. 😀
Už mám vybraný terárko, jen to musím změřit na okně jak velký se mi tam vejde.
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 26.02.2025, 14:25:51
😀 Tak uvidím, nejdřív si udělám pěkný terárko s kytkama, kdyby náhodou se chov nedařil, já se znám, zahubím skoro všechno, tak mi zůstane alespoň květinová dekorace. 😀
Chovají se isopody ze Španělska i severni Afriky, ty budou zvyklé na trochu jiné teploty než ty naše druhy..
Terárka na okně bych se bál, že v něm zvířata v létě uvaří, ony zas nebudou tolerovat kdoví co, v přírodě se uklidí mezi kameny nebo prostě do chladnějších prostor s nějakou minimální vlhkostí
Odpověď na příspěvek uživatele Skeeve z 26.02.2025, 17:34:37
Mám okno, kam vůbec nesvítí sluníčko a dvojitý okna v metr tlustý kamenný zdi, si právě myslím, že to by mohlo být pohodě. A uvnitř v místnosti ani ve vedrech není víc jak 25 stupnů. Měla jsem tam několik let řasokoule a byly v pohodě.
Ale dík za upozornění, v létě bych to asi víc sledovala a při případných znacích přehřívání přestěhovala jinam, to není problém.
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 26.02.2025, 08:34:41
Z mé zkušenosti - když pěstuju něco omylem, co jsem ani pěstovat nechtěla, tak je to vždycky hop nebo trop. Buďto naprostý zázračný úspěch, nebo dokonalá nekonečná katastrofa.
Tak pokud ty papriky vyrostly zadarmo, šanci bych jim dala. Když se bude konat katastrofa, přijdete jen o trochu práce.
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 27.02.2025, 14:38:50
Vždycky seju kukuřici ,kterou kupujeme od místního zemědělce pro kozy,atd...ještě se mi nestalo,že by nevyrostla..nebo si nechávám klasy z mých kukuřic.. .mám jistotu,že je čerstvá…loni jsem vysela ještě z obchodu ,v sáčku,kukuřici cukrovou..vyrostla asi všechna..seju asi po 20ti cm do řádků, asi 3 cm hluboko..
Kukuřice mi taky nejde. Na poli vůbec a ve zvýšeném jsem před dvěma lety měla tři rostliny, kde dvě vyplodily nějaké to koukatelné minimum, s chlapem jsme slavnostně sežrali každý jednu a ty napůl hotové půl klasu nebo nedozrálé jsem dala na hraní slepicím a pak koním…
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 27.02.2025, 16:38:16
Jj..doufám,že bude čím 😂…ještě mě napadlo, že vám ta semena mohli vyhrabat a sežrat ptáci..například hrách musím mít po vysetí zakrytý bílou netkanou textilií,protože mi ho vyhrabávají a sežerou😂 holubi 😂…to samé může být s tou kukuřicí 👍