Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 22.01.2025, 13:31:37
Většinou to něčím mořený je, jako palety. I ty nevratny. Pokud to je takto musí být označeny, už si nepamatuji jak. (Zagooglim) Takže když to označeny není tak to mořený neni
Buggyro - já Vám zde musím veřejně vyznat lásku 😀 😀 Já totiž naprosto miluju Vaši schopnost improvizace a to, vyřídit šécko hned. Já jsem se nechala inšpirovat a zapátrala. A!! A!!! Kousek od nás to má jeden pán!! No! A už jsem s ním mluvila. Tak já to dneska doma dohodnu a juchééé, doufám, že si tam dojedeme , mají to za 220 káčées. DĚKUJŮŮ!
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 22.01.2025, 14:41:39
Pošleš mi prosím odkaz? mně se postupně rozpadly vyvýšené záhony domácí výroby a letos určitě nebudu mít kapacitu na samodomo výrobu dalšího… Tohle by mohlo být fajn řešení nedostatku času a rukou. Ještě kdyby se to samo plelo 😀 😀 😀
Hezky, to jsem teda ráda, já to jako chtěla naznačit, že byste mohla vobhlídnout okolí v tom bazoši, ale mlčela jsem a šoupala nožkou… Tak jsem ráda, že jste ráda!
Odpověď na příspěvek uživatele Fatia z 22.01.2025, 14:57:07
Jasně, nebo spíš víš co? Až to dneska obhlídneme, pošlu Ti na něj telefén? Připomeň se mi. Kdyby to bylo fakt hezký, jak na těch fotkách - nové 260 , staré 220 káčées, mám Ti něco předběžně zarezervovat? Jsou to Doksy.
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 22.01.2025, 15:04:40
No to jste klidně mohla, já mám od začátku roku masakr v mozkovně pracovně, takže tam se samostatná myšlenka líhne jen obtížně 😀. Ale podařilo se, vylíhla se a já začla lustrovat bazoš a !! Vijolá, dneska jedem, pro jistotu jsem ještě nezrušila rezervaci objednávky - na to mám ještě dva dny, kdyby to bylo něco blbýho, ale rozměry sedí, fotky taky, uvidím dnes na místě. už plánuju na stole, kam co zasadim, vyseju… chci moc rajčat, papriky, saláti, vokurek - vim, že musí bejt sám, aaajajajajaaaaa, těšim. moc.
Já vokurek rozhodně nemám sám, zpravidla je s dalšími tykvemi, aby se to dalo zalívat najednou, případně u něj mám saláti a jiné hodně pijící kytky. Že má být sám, co mě překvapilo 😀 Zkusím letos vysadit sám, teda 🤭
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 24.01.2025, 11:16:30
S tykvema asi dobrý, jsou si takový podobný, ne? zvlášť, když vám to funguje. On nemá být hlavně s rajčetem, paprikou, cvíblí a tak, je to prej princézska, všichni mu vadí 😀
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 22.01.2025, 11:26:05
To nevypadá na to, že by předchozí majitelé řádili s rondupem, něco tam roste. Tak zkuste a uvidíte. Křen a rukola rostou skoro všude. 🙂
Chce to vybírat odrůdy do suchých stanovišť, zvlášť, pokud nebudete moct zalévat. Keřové formy jsou skoro vždy odolnější než stromkové. Taky lze experimentovat s výsevem stromů a keřů z pecek a semen, opět by měly být odolnější.
Mně se na suché půdě osvědčily angrešty, ale jestli to je relevantní, nevím - rozhodně nejsme vinařský kraj.
Ony jsou i možnosti rekultivace krajiny, využití hydrogelů a dalších látek vázající vodu, ale to lze jen na malé ploše. Na velkou se nedoplatíte a taky by se hodila technika.
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 25.01.2025, 08:26:36
Rukolu vysévám. No, vysela jsem. Jednou. Od té doby mi vesele roste pod stromy a keři, rozšířila se tam sama. Po odkvětu jsem ji nezničila a tak se mi tam vysela.
Moruši nemám. Chtěla bych, ale zatím nemám. Nicméně papírově by mohla vyhovovat. Asi bych nevybírala žádné velkoplodé odrůdy, pěkně nějakou základní moruši běžné velikosti a obvyklého růstu stromu. Jsou šlechtěné převislé, kroucené, trpasličí, a za tyhlety blbůstky se obvykle platí vitalitou. Někdo doporučuje bílý, někdo červený a někdo černý. Do vinařských oblastí se asi víc hodí bílý, černý zase lépe toleruje horší půdu. No, aspoň se to uvádí. A je prospěšnější pro zdraví. O červeném mám informace nejvíce kusé, ten jsem nikdy pěstovat ani nechtěla.
Jediné, co bych zohlednila, je fakt, že pyl zhoršuje alergie a astma, ale Vy prakticky nemáte sousedy, takže… s chutí do toho! 🙂
První letošní výsev. A není to ani paprika, ani mochyně ani květák. 🙂 Je to listový celer.
Čili papričku mám už 4letou nebo 5letou, nejsem si jistá a ono to letí. Takže čili nevysévám. Vzhledem k okolnostem nebudu předpěstovávat nic krom pár snad odolných rajčat, cibule a toho celeru. Cibuli ale musím ještě koupit.
Syn mi dal loni několik sazeniček papriček čili…vyrostly ve skleníku,vysoké +-80 cm..na podzim jsem je sklidila a usušila,ale dodnes nemám odvahu,je ochutnat 😂😂..takže zatím dekorace😄..
Takovéhle typy obvykle moc nepálí. Mně teda pálí i Orbitky, ale já nejsem míra, většina lidí tyto papričky snáší dobře. Takže pokud nejste úplně marná jako já, nebojte se ochutnat. 🙂