Aktuálně: 2 427 inzerátů267 802 diskuzních příspěvků19 284 uživatelů

Celoroční teplákofka

JardaPecival
JardaPecival 23.01.2026, 18:08:54 xxx.xxx.228.63
list:

Koupil jsem si v Orionu, takovou pěknou litinovou pánev s nandávací litinovou ručkou, aby se s tím dalo manipulovat, která je akorát do toho mýho grilíku a je dost mělká. Maso vybalím z alobalu kompletně a fláknu do pánvičky, pěkně poliju pivkem a zbytek vypiju, do té pánvičky se ho moc nevejde 🤭 

Inspiroval mě švagr, jehož postup jsem lehce obrátil, samozřejmě omylem. On maso balí do alobalu až ke konci vaření. Já rád používám čerstvé bylinky a takový rozmarýn, potřebuje být vydýchán, jinak je moc silnej 😊

Díky za recepis, už mi je jasno a určitě budu zkoušet 👍 Jen mi pořád není jasný, když takhle udělám jen dvě kila, co pak budu jíst druhej den 😂

ančovička (neregistrovaný) 23.01.2026, 18:59:50 xxx.xxx.121.9
kometa:

a takový rozmarýn, potřebuje být vydýchán

A proto mám radši na maso tymián.

..já také..miluju tymián 😇👍..mám ho plné truhlíky, potom ostříhám a suším…rozmarýn také pěstuji, ale jen jako voňavý a krásně kvetoucí keřík 😇

list
list 23.01.2026, 19:23:20 xxx:xxx.e733:e3ad

Tak to já můžu i tymián, ale rozmarýn jsem si nějak oblíbil, asi právě pro jeho silné aroma, to snad žádná jiná bylinka nemá, tymián, saturejka, šalvěj, smyl jsou taky dobré, ale zrovna na tom trhaném mi rozmarýn vyhovuje asi nejvíc. Jen se s ním musí víc šetřit, nebo když ho pokladu na maso a zabalím do alobalu, pak odkrýt a nechat pěkně dýchat, jinak zůstává chuť a vůně jen v místě "dotyku" a silně koncentrována 🙂 

Jak jsem psal, dělám to v keramickém grilu, takovém tom zavíracím vajcu, a tam je to luxusní. Vůbec na něm rád griluju. Ale dvě kila ve dvou jsme schopni sežrat opravdu skoro celá, tak tam si budete muset, Jardo, v tý troubě udělat trochu větší kousek plecka 😉

Buggyra
Buggyra 24.01.2026, 06:33:26 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 23.01.2026, 14:25:17

to je právěže velmi ekonomický! Ušetřím práci na další roky, a toho krmení..!

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.