Aktuálně: 1 919 inzerátů282 499 diskuzních příspěvků20 150 uživatelů

Beata Pavlatová - mnozitelka

paga3040
paga3040 15.06.2026, 13:22:36 xxx:xxx.a9e7:2c23
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 15.06.2026, 10:50:08

pojem množírna je množení psů za jediným účelem zisku. vždyť je v čr registrováno více než 200 množíren které jsou registrované. problém je špatný zákon. co ale v zákonech je, že feny musí mít pauzu mezi rozením stenat a množky množí stále a podvádí . pani množitelka si asi udělala více profilů aby mohla hájit sebe samotnou 😆jak trapné 

paga3040
paga3040 15.06.2026, 13:27:30 xxx:xxx.a9e7:2c23
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 15.06.2026, 10:50:08

mrkněte na net, před touto množnou jsou varování vsude a to už hodně let 

Sarah01
Sarah01 15.06.2026, 13:53:16 xxx.xxx.217.40

Nestihla jsem přečíst všechny reakce, ale troufám si tvrdit, že většina chovatelů CHS s PP od GR aspoň jakýsi chovatelský záměr má. Ono taky záleží na tom, co si pod tím chovatelským záměrem představujete. Podle mě se stačí řídit alespoň Dvaceti klíčovými pravidly úspěšného chovatelského programu (orig. Twenty key elements of successful breeding program) od Carola Beuchata. Když u některého chovatele vidím, že opakuje u jedné feny spojení jedním psem dvakrát a více (ano, jsou takoví, kteří stejné spojení opakují i 5x), tak tam žádný chovatelský záměr nevidím, tam jde jen o prachy a o produkci dalších psů na gauč, nic víc. Myslet si, že každý chovatel psů s PP bere chov vážně a zodpovědně je prostě omyl, v každé zájmové skupině najdete člověka různých morálních kvalit a některým je úplně jedno, co vyprodukují. Jsou prostě lidi, kteří to fakt dělají jen pro výdělek, protože nemají jiné zaměstnání. A řekla bych, že i platné regule FCI jsou hrozně benevolentní, měly by se ještě víc zpřísnit. 

U chovu bez PP vidím jako problém to, že se nic neeviduje, nic se nekontroluje, nic se nesleduje. Prostě si můžou dělat, co chtějí, protože jim to zákon umožňuje. Docela se divím, že vám některým toto přijde v pořádku. Je přece úplně jedno, že fena není někde ve sklepě ve špíně, ale třeba doma v obýváku, i tak může rodit každé hárání, štěňata nemusejí být pravidelně odčervovaná a očkovaná. A nikdo se o tom nedozví, pokud nejsou všímaví sousedi. A ještě se "chovatel" vydává za jinou osobu a prodává si štěňata, kde se mu zachce. 

V souvislosti s tím mě opravdu pobavilo, když skorosousedka z vesnice ke mně přijela s tím, jestli nemám štěňata bez PP, když přece všechna z vrhu PP nedostanou (!) a ještě se divila a cítila dotčená, že neznám nikoho, kdo by ta štěňata bez PP měl. Jak bych se o takovém člověku asi dozvěděla, kde bych ho potkala? 🙄

Anonymní (neregistrovaný) 15.06.2026, 13:54:17 xxx.xxx.112.116
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 15.06.2026, 12:57:28

Aha a fci extrémy prospívaj jak plemeni? Stejně nulově. Naopak. 

bambule
bambule 15.06.2026, 14:02:37 xxx.xxx.148.198
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 15.06.2026, 13:54:17

Ale ty extrémy přece nedělá organizace jako taková, ale lidé v ní. Tak jako lidi jinde, juuu chceme isabela jezevčíka … není problém, chceme merle zbarvení…není problém, chceme kilovou čivavu… atd. Čím větší poptávka, tím větší prznení plemene. 

Sarah01
Sarah01 15.06.2026, 14:04:29 xxx.xxx.217.40
Fiona.Praha:

MMCHD o svuj odchov se postará i chovka množka, od které mám psa já, vezme si a pak ho přeprodá, žádná křeč.🤪 Zrovna náš pes byl od ní takto přeprodán dvakrát, než se dostal k nám a k nám se dostal v šesti měsících, takže celkem ještě štěně.

Nevím, jakého plemene máte štěně a odkud. CHS se o svůj odchod většinou nějak zajímá, někdy si ho vezme a hledá mu domov nebo si ho nevezme, ale snaží se mu domov najít. Upřímně, co má CHS dělat se štěnětem, které někdo vrátí? Má si ho nechat? Některá si ho třeba nechá, jiná hledá nový domov.Když jde z domu třeba 8letý zkažený pes, má si ho vzít CHS domů a rozhodit si svou smečku? Jako že by CHS byla odkladištěm nehodících se zkažených nebo starých psů?

Někdo to dělá, že si i zkaženýho psa vezme, jakžtakž ho dá do kupy a pak hledá vhodného majitele. Ale myslím si, že takových je málo, protože na to potřebujete mít kapacitu (větší prostory, abyste mohla psy oddělit a pokud možno na to musí být i víc lidí) a hlavně zkušenosti s výcvikem takových zkažených psů. Většina chovatelů si myslím je žen (soudím podle účastníků výstav a zkoušek) a ne každá si troufne převychovávat zkaženého psa.

Ale…u “chovu” bez PP často lidi po půl roce ani nevědí, komu štěně prodali a noví majitelé ani neznají majitele sourozenců jejich štěněte. Kdežto u chovu s PP se dělávají srazy odchovů nebo různá setkávání. Já teda zatím dělám setkání jen na výstavách, ale se všemi lidmi jsem v kontaktu, píšeme si několikrát do roka a píší si i majitelé odchovů navzájem, protože se znají. Kdyby někdo musel z nějakýho důvodu psa vrátit, tak si ho určitě zpátky vezmu, i když jsem sama. Mívám tady dva odchovy vždycky o prázdninách, když jsou majitelé na dovolené, a to s nimi cvičím stejně tak, jak se svými.

Sarah01
Sarah01 15.06.2026, 14:12:19 xxx.xxx.217.40
Anonymní:

Jsou i bez pp chovatelé co si pořídí drahé kvalitní pp psy a ano pak odchovávají bezpapoše a za podminek co muže pulka chs závidět. Ne fakt ne prťata každý hárání dokonce ani každej rok. A proč? Protože kluby. Byrokracie, kamarádíčkovaní uchovňování na základě toho kdo je kámoš atd. Když na bonitaci zaslechnete perličky jako dneska musíme třetinu fen vyházet máme jich moc, znovuuchovní 8letou fenu předsedkyně ale šampionku zahaničních výstav ne se slovy má volnou kůži na krku… když neuchovní psa se všemi (nepovinnými) testy čistými, splňujícího míry plemene a přinášejíciho novou krev jen proto že by vedení mělo míň fen na krytí pro svý psy… to pak otráví. Takový buď se psy sekne. Nebo jede bez pp chov za úplně stejných podmínek jako pp, jen se nemusí neustále hádat s kluby. A otravovat a výstavami které už hodně dlouho nejsou objektivní ani omylem.

To jsou výmluvy. Neznám termín “znovuuchovní”, to je co?  

U našeho plemene jsou kluby dva a uchovnění je jednoduchý, když pes splní všechny podmínky. Na všechny výstavy nikdo jezdit nemusí, stačí jen dvě, z toho jedna klubovka a ocenění stačí VD, fena nemusí být žádný výstavní matador. Ani krycí pes nemusí jezdit na výstavy a být výstavní šampion, stačí když dobře pracuje a je v té práci vidět.

Sarah01
Sarah01 15.06.2026, 14:16:27 xxx.xxx.217.40
Anonymní:

Označovat veřejně osobu, která má řádně registrovaný chov, přidělené IČO a registrační CZ číslo, za „tyranku“, „podvodnici“ nebo „množku“ a současně vyzývat ostatní, aby od ní nenakupovali, je velmi závažné tvrzení. Taková označení nelze zakládat pouze na osobních názorech nebo domněnkách. Chov psů je v České republice legální činnost a o tom, zda někdo porušuje zákon, nerozhodují skupiny na sociálních sítích ani anonymní komentáře, ale příslušné orgány. Každý má právo na svůj názor, nikoliv však na šíření nepravdivých tvrzení a poškozování jména druhých.

Může podat trestní oznámení na PČR, tam to ale automaticky postoupí k trestní komisi příslušného úřadu a pokud se v tom nebudou chtít šťourat, tak s tím stejně nic nenadělá. Nebo podat žalobu k soudu, to bude ovšem s nejistým výsledkem a na dlouho. 

Anonymní (neregistrovaný) 15.06.2026, 14:17:44 xxx.xxx.249.244
»
Odpověď na příspěvek uživatele paga3040 z 15.06.2026, 13:22:36

Slečno, opět pouze předvádíte, jak snadno zaměňujete domněnky za fakta. Označujete neznámou osobu za „množitelku“, aniž byste předložila jediný důkaz. Vaše příspěvky jsou založeny na dojmech, drbech a internetových pomluvách, nikoliv na ověřených skutečnostech.

Je zjevné, že se spíše snažíte shromažďovat lži a pomluvy, abyste si vytvořila podporu pro své vlastní domněnky. Opakování cizích drbů však z nepravdivých tvrzení pravdu neudělá.

Jednoduše si pořídíte screenshot cizích inzerátů, zaměníte je s jinou prodávající, bez jediného důkazu o někom napíšete, že předává štěňata v pronajatém bytě, a zřejmě se domníváte, že Policie ČR nebude schopna zjistit, kdo si daný byt skutečně pronajal a kdo na uvedenou adresu jezdil. Takové konstrukce nejsou důkazem ničeho, pouze ukázkou toho, kam až mohou vést vlastní domněnky.

Za obsah, který veřejně šíříte na sociálních sítích a diskusních fórech, nesete plnou odpovědnost. Budete muset doložit pravdivost svých tvrzení, a to jak v rámci trestního oznámení, tak případně i v občanskoprávním řízení. Tam již nebude prostor pro drby, dojmy a převzaté lži, ale pouze pro skutečné důkazy.

Do té doby jsou vaše příspěvky jen ukázkou fabulací a nepodložených obvinění, která vypovídají více o jejich autorce než o osobě, kterou se snažíte očernit.

Sardullah
Sardullah 15.06.2026, 14:19:03 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 15.06.2026, 13:53:16

V souvislosti s tím mě opravdu pobavilo, když skorosousedka z vesnice ke mně přijela s tím, jestli nemám štěňata bez PP, když přece všechna z vrhu PP nedostanou (!) a ještě se divila a cítila dotčená, že neznám nikoho, kdo by ta štěňata bez PP měl. Jak bych se o takovém člověku asi dozvěděla, kde bych ho potkala? 🙄

Tohle je ještě z doby, kdy opravdu všechna štěňata PP nedostala…resp. dostala jen některá a zbytek se měl utratit. Někteří chovatelé to třeba neudělali a nebo ne se všemi “vyřazenými” štěňaty a prodali nebo darovali takové štěně třeba někomu zámýmu.

Taky jsem měla od tety slíbený nadbytečný štěně haskounku…akorát tety čuba nakonec nikdy připuštěná nebyla.

assil
assil 15.06.2026, 14:20:45 xxx.xxx.121.3
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 15.06.2026, 14:12:19

Tim je asi myškeno, že pro krytí feny starší 8 let musí být povolení vezerináře a klubu. Jinak tohleto Byli na mě v klubu zlí, je tak ohraná mantra množek, že je to už spíš jen k smíchu.

Sarah01
Sarah01 15.06.2026, 14:23:47 xxx.xxx.217.40
Janea:

By mě zajímalo, kolik chovak tedá má  chovatelský záměr. Řekla bych, že většina si jen splní nějaké zdravotní testy a mají štěňata tím chovatelský záměr končí.

A také by mě zajímalo, jak jako laik poznám, která chovka má chovatelský záměr. Většina lidí si jen vybere plemeno a barvu, která se mu líbí, maximálně koukne jestli mají krycí psy zdravotní testy. Nějaký chovatelský záměr neřeší a ani nemají šanci ho poznat, maximálně se jím chovka muže pochlubit na stránkách, ale většina z toho co píšete vypadá hezky napsané, ale realita může být někde jinde.

Zajímat se, třeba si zajet i na výstavu nebo na zkoušky daného plemene a ptát se. Ne že teď chci štěně a chci ho hned. Hledat informace v databázích. Pokud nejsou na stránkách informace o předchozích odchovech nebo o psech, kteří jsou senioři nebo už umřeli a jsou tam jen líbivá motta a krásné fotečky a videíčka, tak tam štěně nebrat.

U psů bez PP ale nemáte ani toto. Buď musíte toho chovatele znát nebo na doporučení a nebo je to sázka do loterie.

Sarah01
Sarah01 15.06.2026, 14:28:05 xxx.xxx.217.40
assil:

Tim je asi myškeno, že pro krytí feny starší 8 let musí být povolení vezerináře a klubu. Jinak tohleto Byli na mě v klubu zlí, je tak ohraná mantra množek, že je to už spíš jen k smíchu.

Jo, takhle, tak to jsem ještě neslyšela. U nás v klubu vím o jednom případu a byla z toho hrozná aféra. Prostě majitelka se vymlouvala, že fenu nestihl za kovidu uchovnit, což je blbost, a chtěla po ní “aspoň jednou štěňátka” 🙂. Myslím, že výjimku dostala, ale poradkyně chovu tímto skončila, dělala rozdíly, někomu výjimku dala, někomu ji dát nechtěla.

Sarah01
Sarah01 15.06.2026, 14:31:55 xxx.xxx.217.40
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 15.06.2026, 14:17:44

Co tady strašíte? Nechte si ty výhrůžky, paga nebude muset vůbec nic.

Buggyra
Buggyra 15.06.2026, 14:33:46 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 15.06.2026, 13:54:17

Já to někde tvrdím? Já pouze souhlasím, že chov bez PP plemeni jako takovému nemůže nijak prospět. A to je fakt.

A to, že chov PP může plemeni uškodit, to je možnost, nikoli pravidlo. Ale taky je fakt, že bez PP by plemeno jaksi neexistovalo.

Sarah01
Sarah01 15.06.2026, 14:38:14 xxx.xxx.217.40
»
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 15.06.2026, 14:20:45

Jinak tohleto Byli na mě v klubu zlí, je tak ohraná mantra množek, že je to už spíš jen k smíchu.

Docela mě pobavila jedna chovatelka od nás, pomlouvá výstavy FCI, přesto na ně jezdí, zatímco rozhodčí dělá u konkurence a její výstavy vychvaluje, jak je super, že šampiona Rumunska můžete získat tady někde v horní dolní. 😄

acher (neregistrovaný) 15.06.2026, 14:42:27 xxx.xxx.222.196
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 15.06.2026, 14:19:03

To ale bylo jen u některých plemen.  Třeba u čuvačů to nikdy nebylo. U berňáků se utrácela štěńata s vadou. Standadní štěńata dostala PP všechna.

Sarah01
Sarah01 15.06.2026, 14:47:21 xxx.xxx.217.40
acher:

To ale bylo jen u některých plemen.  Třeba u čuvačů to nikdy nebylo. U berňáků se utrácela štěńata s vadou. Standadní štěńata dostala PP všechna.

Já jsem toto nezažila, takže fakt nevím. Jen od rozhodčích na loveckých zkouškách vím, že se to dost aplikovalo u loveckých plemen. Jeden dokonce hodně kritizoval, že už se nadbytečná štěňata neutrácejí a do chovu tak projde všechno. Já si ale nemyslím, že toto je řešení, spíš by při ověřování vrozených vlastností měla být větší přísnost, víc se soustředit na povahu a jestli pes opravdu pracuje, jak má.

Anonymní (neregistrovaný) 15.06.2026, 14:49:28 xxx.xxx.249.244
»
Odpověď na příspěvek uživatele paga3040 z 15.06.2026, 13:27:30

Trestní oznámení již bylo podáno a je vedeno pod č. j. KRPC-87788-3/PŘ-2026-020312. Vzhledem k rozsahu a intenzitě celé záležitosti, kdy jsou opakovaně vkládány desítky lživých příspěvků a hodnocení denně, nelze předjímat, jak bude věc dále posouzena příslušnými orgány.

Pokud si někdo myslí, že upozornění na právní odpovědnost představuje zastrašování, pak se mýlí. Každý nese odpovědnost za obsah, který veřejně šíří, a ten, kdo zveřejňuje závažná obvinění, musí být připraven jejich pravdivost doložit.

O tom, zda se věcí budou zabývat další složky Policie ČR, nerozhodují diskusní skupiny ani anonymní komentáře, ale příslušné orgány. V případných řízeních nebudou rozhodovat drby, dojmy a převzaté pomluvy, ale důkazy.

Jednoduše pořídit screenshot cizích inzerátů, zaměnit je s jinou prodávající, šířit nepravdivé informace o předávání štěňat v pronajatém bytě a spoléhat na to, že se skutečný stav věci nedá ověřit, je velmi mylná představa. Skutečnosti jsou zjistitelné a každý, kdo veřejně šíří taková tvrzení, za ně nese odpovědnost.

Anonymní (neregistrovaný) 15.06.2026, 14:50:17 xxx.xxx.249.244
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 15.06.2026, 14:31:55

Trestní oznámení již bylo podáno a je vedeno pod č. j. KRPC-87788-3/PŘ-2026-020312. Vzhledem k rozsahu a intenzitě celé záležitosti, kdy jsou opakovaně vkládány desítky lživých příspěvků a hodnocení denně, nelze předjímat, jak bude věc dále posouzena příslušnými orgány.

Pokud si někdo myslí, že upozornění na právní odpovědnost představuje zastrašování, pak se mýlí. Každý nese odpovědnost za obsah, který veřejně šíří, a ten, kdo zveřejňuje závažná obvinění, musí být připraven jejich pravdivost doložit.

O tom, zda se věcí budou zabývat další složky Policie ČR, nerozhodují diskusní skupiny ani anonymní komentáře, ale příslušné orgány. V případných řízeních nebudou rozhodovat drby, dojmy a převzaté pomluvy, ale důkazy.

Jednoduše pořídit screenshot cizích inzerátů, zaměnit je s jinou prodávající, šířit nepravdivé informace o předávání štěňat v pronajatém bytě a spoléhat na to, že se skutečný stav věci nedá ověřit, je velmi mylná představa. Skutečnosti jsou zjistitelné a každý, kdo veřejně šíří taková tvrzení, za ně nese odpovědnost.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.