Aktuálně: 2 346 inzerátů268 955 diskuzních příspěvků19 316 uživatelů

Příspěvky uživatele

Arosek

Arosek
Arosek 03.02.2026, 08:45:25 xxx.xxx.244.75

Dnesni ranni prochazka skoncila driv nez zacala. Pote, co jsem od baraku k brance dojela a zabrzdila o plot hubou, se zadny vylet do lesa nekonal, jelikoz panicka usoudila, ze neni sebevrah, aby sedla do auta. 
Takze jsem vylezla schody na zahradu po ctyrech, vypustila krakeny na louku za barak a jala se klouzat okruh. Trvalo mi to 20 minut (bezne 10), tak se snad aspon trosku vybehali. 

Ale co, stejne meli vcera ockovani, tak maj mit klidovej rezim 😀

Jo a Otik sel jen po ulici tam a zpet a stejne se chudak stihnul 2x rozbit ☹️ Fakt je to u nas na brusle. Ani autobusy nejely.

Na druhou stranu - Otikovo vcerejsi preventivni seniorsky naber krve ukazal, ze 15,7 zadna mira. Krev jak miminko, vse v norme 🙂 

Arosek
Arosek 02.02.2026, 13:20:39 xxx.xxx.244.76

Mno - ja kdybych nekam do obchodu vzala celou smecku naraz, tak o nas asi prijedou natocit reportaz 😀

Jako beru psi do obchodu a hospod - Bauhaus, Decathlon, zverex atd. Mladochy v ramci socializace. Stejne jako je ucim jezdit metrem/busem/vlakem, tak je ucim jak se chovat v parku mezi cyklisty a kocarky, jak se chovat v hospode (lehni pod stul a chrapej), jak se choavt v obchode. Beru bud jen mladocha (stene) nebo k nemu uz vychovaneho dospelce, ktery jde prikladem. Ale vzdy po domluve a nikdy bych si nedovolila vzit je do obchodu s potravinama, nebo prave do Ikea k nabytku. Ne ze bych se bala oznackovani, ale proste Ikea u nas preplnena a pro psa i me spis stres nez neco pozitivniho. 

Add znackovani. Jedinej kdo by u nas byl schopnej zvednout nohu je egoista Terrenc. Goldeni maj vsech pet pohromade a vedi, co je slusne vychovani. A i kdyz by pred nima nekdo neco ochcal, oni budou koukat na me, jestli jako muzou nebo ne. Plus teda navic (i u toho Terrence) sakra dobre vidim ze se chysta delat co nema a snad nejsem trotl a nenecham ho dilo ani zapocit, natoz dokoncit. Ale ano, znamena to, ze nejdu nakupovat alebrz socializovat a tudiz cumim neustale na psa, ne na zbozi. 

Arosek
Arosek 26.01.2026, 07:33:28 xxx.xxx.244.45
šavlozubka:

Ha. Tak fotky z ranního okruhu budou. Šumava je pěkně zamrzlá. Mimochodem, pozná někdo, čí ťápoty jsme to potkali? Dva velcí psi? Nebo, že by…? Chvíli běžely stopy vedle sebe, pak v jedný lajně… 

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Hele vlk to neni. 

Mohl by to byt rys, stopa vypada hezky kulata … jen ja se svejma svidravejma ocima nevidim, jestli jsou videt otisky drapu. Pokud ne, tak je to rys. Pokud drapy videt jsou, je to nejaky coklon s hezky kulatou tlapkou 🙂

Arosek
Arosek 25.01.2026, 07:38:12 xxx:xxx.bfce:46b8
Sarah01:

Mám to stejně, 💩 jsou přimrzlý, nejde to posbírat, nechám to na jaro, to pak budou tak 3 igelitky. 😄

Hele u nas tak tri kolecka. Uz se moc tesim ☹️

impact moc dekuji za rani rozveseleni, uplne ten curling vidim 😀

My si dali vcera hodku v Drahani. Jako cety proste jeden led. Kde to slo, tam se slo lesem, kde to neslo, tam bylo veselo … hlavne Otas s kombinaci turbopohon a smajdave zadni. Nesmeky by bodly, ale obcas by to bylo spis na macky a cepin …

Arosek
Arosek 25.01.2026, 07:30:47 xxx:xxx.bfce:46b8
impact:

Holky když mi je někdo upečete, klidně je od vás koupím. 🤣 Já nemám čas ani vařit pro sebe, ne tak pro psa. O tom, jak jsem na takovou pečící tvorbu úplně levá ani nemluvě. 🤭

challange accepted 

Arosek
Arosek 23.01.2026, 13:37:17 xxx.xxx.244.43
»
Odpověď na příspěvek uživatele Aluška z 23.01.2026, 13:26:42

Jezis to je nadhera!

Sice fotky pro Daju, ale ja s dovolenim tez slintam. Tohle je pro me raj na zemi - zima, snih, nadhera!

Arosek
Arosek 23.01.2026, 08:50:52 xxx.xxx.244.43
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 23.01.2026, 07:12:56

Soucitim sestro, mam to stejne. Teda az na ten namalovanej gezicht, pac ja se nemaluju (jelikoz je to zbytecny, ke zlepseni nedojde a tak radsi ty prasule vyhodim do coklonu). 

Cist nektere prispevky na verejnosti znacne utvrzuje me okoli v nazoru, ze fakt patrim do cvokahusu. 

Jinak my vencime furt a stale. Mladosi uzivaj zimu, ja uzivam ze neni doma tolika bordelu. Za tmy chodim 10 mesicu v roce, takze to mi nikterak zily netrha, to ze pri pohybu po cestach vypadam jak naprc…ana belice taky ne, pac psum je to jedno a nikdo jinej me nevidi. A zatim jsme s sebou nesvihla jak vozembouch, takze si i sebevedomi vylepsuju. 

Jinak my mame vestu/kabat pro seniory tenhle (https://petdiscont.cz/produkt/194703-bunda-trixie-avallon-cerveno-cerna-xxl)
Mame ho uz leta, nosil ho blahe pameti neboztik Aros a po nem vsichni seniori. Je to jen deka, nema to ten hrudni pas … ale to mi prave vyhovuje, ze neresim delku. Zada maji proste dal pres ocas, ale kdyz jsou kratsi v tele, tak ten hrudni pas pak pri zapnuti jde mensim klukum pres pindika, coz sejri me i je. Tady je jen suchac pod brichem a pod krkem, takze utahne dle potreby a nazdar. Navic oni jsou zespoda chlupati dost, nam jde hlavne o zada v teple. 

Arosek
Arosek 21.01.2026, 11:23:31 xxx.xxx.244.75
Sardullah:

A zlatýho bludišťáka za historku ze života majitele psů vyhrává….😎

Já když si představím, jaká šlupa to musela být do tý hlavy..😴…no ještěže z toho nebyl otřes mozku.

Hele jako … nelehla jsem, takze dobry. 

Pred cca ctvrt rokem Priitiv nevybral zatacku. Scena jak z kreslenyho filmu - podlit mi smykem pod nohama, ja klasika nohy hore, hlava dole, jak otocny dvirka. 

Tam sla hlava na beton, cast teda vykrylo rameno, ale taky jsem mela skousnuty zuby, pac slusna holka sproste nemluvi, zejo …

No a druhej den jsem si dala leharo na neurologii, jelikoz v uchu prej jsou takovy malicky kaminky v pytlicku, ktery rikaj, kde je nahore a kde dole. No a ty kdyz se z toho pytlicku vysypou (treba prudkym narazem), tak mate kocovinu zadara, pac se celej svet toci a toci 😀

A podobnych historek mam kupu. Na jejich obranu nutno rict, ze vsechno byly nehody, nesnazej se me cilene zabit  😀 

Arosek
Arosek 21.01.2026, 10:33:00 xxx.xxx.244.75
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 21.01.2026, 10:13:35

Tak neboztici A, B, C a Z to umeli taky. 
Pak i D a E.

Jenze pak zacali prichazet seniori a psiska s minulosti, a tam byla priorita proste jinde. Navic treba O by tohle nikdy nepochopil, tam jsem fakt rada ze za tech 6 let jakz takz pochopil jak se vlastne jmenuje 😀A kdyz nemusi jeden, nemusi nikdo, zejo 😀

Takze maji bezpecnostni mriz, vyskocit sami nemuzou, poustim az kdyz se uklidnej (nervou, neskacou ci po hlavach a nedelaji jine pitchoviny) a je bezpecno a pak je to holt 300 z mista no 😀

Arosek
Arosek 21.01.2026, 09:27:28 xxx.xxx.244.75
Zrzavci:

Ja videla celou galaxii i s prilehlejma cernejma dirama 😀

🤣

omlouvám se.

Kolik z těch debilů následně přežilo masakr motorovou pilou?

Vsichni 😀
Ja si drepla zadeli do kufru a chvili si rikala ze je necham at si behaj, pockam v klidu az se vratej a pojedem domu, Nakonec zvitezil pocit zodpovednosti, pockala jsem jen minutku az se ustali podlaha a veci kolem a obesli jsme cely les jako vzdycky. Resp. na tucnaka, pac to klouze fakt bozsky. 

A k tematu cepice a rukavice - zasadne nenosim. S cepicema mam problem, ze i sebevolnejsi mi proste vadi. Jak mam neco pres celo, mam pocit jako ze stredoveke muceni, zacne se mi svirat hlava jak ve sveraku (fakt i kdyz je cepka naprosto volna) a zacne mi trestit hlava. Takze jedne co nosim kdyz hodne fouka je takova kukla, ale opravdu volna, spis jak pytel pres hlavu. Kdyz mrzne tak nic, pac mam vlasu pro tri, takze mi to odizolujou 🙂
No a rukavice … nebetycne me sejri ze je furt nekde ztracim, padaj mi, nejde v nich vzit telefon, musim je furt nandavat a sundavat, nemam v nich cit, hned jsou vlhky a vlastne studej … proste ruce do kapes a trada. 

Arosek
Arosek 21.01.2026, 08:55:05 xxx.xxx.244.75

Dnesni ranni prochazka v lese …

Vstavam standartne ve 4, oblikam se, sedam do auta a jedem. U lesa otviram kufr auta a pres mriz oblikam coklonum svitici obojky. 
Pro neznale - kufr auta se otvira nahoru, ale pak je dvouramenna mriz, aby cokloni nemohli vyskakat jak dacani na prvni dobrou. 
Takze pres tu mriz se nahnu, osvetlim coklone a otviram pravou pulku mrize. Leva (zatim) zustava zavrena. 
Ven skace jako prvni Terenc a jelikoz se ocividne vyspinkal do debila, hned po seskoku se otaci na fleku a ma pocit, ze potrebuje resit starsiho brachu Skvarka, ktery skace hned za nim. 
Tedy se shybam, abych vyresila ja driv dacana, nez dacan brachu. 
Upozornuju - leva cast mrize je stale zavrena. 

No, ne dlouho - Street (alias “chorvatsky buldozer”) rozrazi levou cast mrize svou plnou vahou 39 kil a za nim se hrne zbytek smecky. Fakt, ze mrizi v plynulem pohybu prekazi moje hlava, ignoruje jak ta mriz, tak ten buldozer, tak zbytek smecky valici se za nim jak lavina. 

Takze vy, kdo jste vcera videli polarni zari, se jdete klidne zahrabat. Ja videla celou galaxii i s prilehlejma cernejma dirama 😀

Arosek
Arosek 20.01.2026, 15:36:15 xxx.xxx.244.75

Jestli chcete seznam veci ktere vetsina naroda (vcetne me - donedavna) povazuje za nejedle, tak muzu poslouzit. 
Pripadne mohu poslat ochutnavace, myslim ze radi na chvili zmenej bydliste a stravu 😀

Namatkou:
Klasika jako deky, vetbedky, boty a plysaci jest prokladana drzadly kuchynskych nozu, linem (komplet z celeho pokoje), plastovymi miskami (a  vlastne plastovym cimkoliv), bezdratovymi i dratovymi sluchatky, dalkovymi ovladaci, klestema, kladivem a vseobecne naradim jako takovym, kovovymi futry, listou od skrine, zidli, briketama (jedno zda drevenyma nebo uhelnyma) a naposledy terakotovym kvetinacem o rozmerech 80 cm (vyska) x 40 cm (horni prumer).

Miluju je, fakt ze jo 😀

Arosek
Arosek 19.01.2026, 20:03:08 xxx:xxx.95f:2682
Sardullah:

Tak nevim jak se venčí vám ostatním, ale mně…když teda nebudu sprostá…tak na dámský přirození a na exkrement…

Tam, kde se dá dobře jít jsou povrchy, kde je jasný, že byla použita sůl…takže silnice a některé chodníky, kde je teda suchej asfalt…odhrabaný sníh kolem těchto ploch jsou defakto ledový střepy na umrzlých hromadách…tam kde se dalo docela v pohodě chodit po ušlapaném sněhu, tak je ledovka a zbytek sníh s ledovou krustou, kam se člověk boří…a teda pes taky.

Venčení s Máťou jsem vzdala, tam nebudu riskovat v tom pekle, že si mechanicky poškodí nějakej dráp…tak to ani neřeší, protože, co áme doma Árčího, tak má přes den na zahradě i doma tolik pohybu, že je rád, když padne za vlast…ale s Ginou musím, ta se těch jejich pohybových aktivit nezůčastňuje a den tráví ležmo. Popřípadě držkováním, ať se pánové uklidní…

No takže část procházky jsme odšlapaly po silnici…v tom sněhu s tou umrzlou krustou odmítá Gina chodit…zbytek cesty defakto po ledovce, to jsem šla jak podesranej sax a pořád jsem říkala "Ginuško, hlavně pomalu, ať sebou nefláknu o zem…no když jsem zavelela, že teda už toho mám plný zuby, když jsem se nevím jak dlouho škrabala do malýho kopečka, to byla jeno ledovka, a že teda jdeme do, tak i Gina, která sice neá ráda dlouhý procházky, ale procházky miluje, kvitovala ůj návrh jako velmi rozumný a nabrala rychlým tempem kurz k domovu, až jsem jí musela brzdit, protože hrozilo, že nedojdu ve zdraví.

A když vidím předpověď počasí na tenhle týden, tak to asi jiné nebude…😴

Ja si dneska dala 13km v bazantnici. Cesty jeden led. 
Cuba nadsena a ja vlastne taky - bylo fakt krasne a jako jedna z mala jsem sebou ani jednou nesekla o zem, byt to nekolikrat bylo o prsa korejske dorostenky. Chuze ala tucnak, ale jsem cela 🙂
Dobre ja 😀

Arosek
Arosek 19.01.2026, 19:55:06 xxx:xxx.95f:2682
Zrzavci:

Ten blédhand? 😂

Presne to me napadlo, jestli chlasta ten chudak bladhaundi 😀
Ale pokud zije v takovehle rodine, tak asi jo - to by mozna zacly chlastat i akvarijmi rybicky 😀

Arosek
Arosek 12.01.2026, 12:39:24 xxx.xxx.244.74
Varaxi:

Já jsem na takové morální výši, že dotazy, které se mi nehodí, můžu ignorovat. Jako tento. 

To jsem na to vyzrála, co?

Tak u nas se rika ze “mlceni znamena souhlas” … takze super, dik- hned na leto planujem 14 dni dovcu.

… ehm … kamarad planuje samozrejme 😀

Arosek
Arosek 12.01.2026, 11:16:16 xxx.xxx.244.74

My vencime stale stejne, jen seniori maji teple kabaty a chodime tak, aby meli vyslapanou cesticku. 
Velka omladina lita jak hovadka, mala omladina lita prvni pulku prochajdy a pak se zaradi na cesticku taky, pac jim v hlubokem snehu pry omrzaji pindiky 😀

Arosek
Arosek 12.01.2026, 11:11:50 xxx.xxx.244.74
janaa:

On je hlavně problém, že spousta lidí to nemá jako poslední řešení,ale jako výcvikovou zkratku. Co bych se namáhal měsíce nebo roky se psem něco cvičit,když s EO to půjde rychle a ještě rychleji. Co bych se namáhal psa na EO učit,prostě mu to tam švihnu. To bych vraždila. Samozřejmě jsou případy, kdy je potřeba rychle zasáhnout a EO použít hned a silně,ale o tom musí už člověk sakra přemýšlet a vědět,co dělá. Což obecně u všeho řada lidí nedělá,používat mozek se dneska mnohdy nenosí. Taky jsem takto jednou EO použila, vlastně jako náhradu el ohradníku. Vrátila se mi domů čuba v roce a půl, a uměla,byla zvyklá přeskakovat ploty. Hektar zahrady máme ze ⅔ oplocený jen pletivem 1,4 m, psiska to respektují,je to pro ně stopka,vůbec o tom nepřemýšlí. No a frajerka samozřejmě hop a chodila se dívat ven,takže hrozilo, že to od ní odkouká celá smečka. Tam potřeboval být zásah velmi rychlý a nekompromisní. Ale jak jsem psala,to je fakt výjimka.

Na druhou stranu,lidi dokáží dokurvit psy rychle i jinak,EO k tomu nepotřebují

Jezis kde ti to muzu podepsat? 

U nas dostala EO nebozka Cirila. Dvakrat. Madam mela vypocteny drahy a uhly - vybehla ji zver, ja piskla “ke me” a damicka si premerila, jestli to dobehnu nebo ne. Jakmile vedela ze jo, nehla se o krok. Jakmile vedela ze ne, sla a nic ji nezastavilo. Az EO. 
ALE (jak jseme x-krat lidem vysvetlovala) - nosila ho na krku skoro mesic, nez nastala vhodna konstelace pro zmacknuti. A bylo to jen nezne upozorneni, ze dosahnu vyrazne dal nez si madam mysli. 

A pak se prijed podivat k nam - dvoulety hnedy labik, typickej buldozer, ne uplne vycvalane, ale neagresivni telatko. Na krku EO snad od chvile kdy se narodil. Neumi v podstate zadnej povel, protoze nikdo nikdy nepochopil, ze by ho mel neco naucit a jak se to asi dela … takze v praxi panicka neudtale opakuje “povel” Teddy, k tomu mu vytrvale pipa a kdyz ma pocit ze to k nicemu nevede, tak coklik zajiskri. A me tecou nervy … 

Arosek
Arosek 12.01.2026, 10:59:33 xxx.xxx.244.74
Varaxi:

Není problém. Musíte se mnou ve všem souhlasit a každá Vaše věta musí začínat slovy: Jak praví Varaxi Velectěná. 

A musíte mi hlídat zvíře, když budu potřebovat. Odměnou Vám budiž Vaše oslintaná tvář (rostou mu zuby) a fakt, že je můžete učit sprosté básničky. A moje přízeň, samozřejmě. 

Hele a to hlidani zverince bude v ramci sekty reciprocni? 

Ptam se pro kamarada … pry by pak klidne vstoupil do pekla, natoz do nejaky sekty 😀

Arosek
Arosek 08.01.2026, 15:39:47 xxx.xxx.244.43
»
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 08.01.2026, 14:36:20

Tise doufam ze za pul roku uz bude daaavno bydlet.
Ale pro pripad nouze si delam mentalni poznamku, diky moc ;)

Arosek
Arosek 08.01.2026, 12:04:49 xxx.xxx.244.43

Je to takova inzerce neinzerce:

Hledam domov pro douleteho labika. Pes je po zemrelem majiteli, typicky labik - milujici vse zive laskou buldozeru. 
Rostl jako drivi v lese, ale ublizit by ublizil spis s neohrabanosti nez umyslne - samozrejme se muze stat ze se zacne projevovat, ale doted mel pozornosti spis min nez vic, takze zatim je to kluk vdecnej za jakykoliv kontakt. 
Na psy za plotem reaguje pratelsky (a buldozeroidne). Kocky ani deti ozkousene nejsou, u deti si myslim ze bude ok, az na to ze by mensi decka mohl povalit a zaslapat do zeme samou laskou. 
Zakladni poslusnost spis nema nez ma, ale je to zviratko projevujici se vdecne a myslim ze vychovat pujde v pohode. 
Hygienu netusim, byl pouze sam na zahrade. 
Hledame domov pouze s pristupem do domu po dobu kdy bude doma rodina (jasne, kdyz jsou v praci, at je klidne venku s odpovidajicicm zazemim) - protoze samoty a zimy uz si uzil dost. 
Prevoz kamkkoliv umim zajistit. 

Pokud budete mit typ na rozumny domov, kde to po mesici nevzdaji protoze jim vyhrabal diru do pazitu, rozkousal papuce a pocural deku v chodbe, tak do SZ prosim.