Aktuálně: 2 699 inzerátů262 849 diskuzních příspěvků19 180 uživatelů

Příspěvky uživatele

Arosek

Arosek
Arosek 27.01.2025, 16:33:24 xxx.xxx.100.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele janaa z 27.01.2025, 15:53:30

Jj, bohuzel vedel a velmi dobre ☹️
Majitelka je jeste tak trochu BIO (v dobrem) a fakt se ho ptala jestli je to nutny, bezpecny, neni neco setrneho prirodniho … nenene, nacpat Drontal a jedem.

Ja s nim pak mela pohovor pri porodu, kdy fena kupodivu rodila blbe kdyz mela bricho plny mrtvejch stenat. Prej “to je priroda, fena klidne muze rodit i tri dny, … ” 

Dve porodila zive a ok. Dve zive s rozstepem jak krava, umrely chvily po porodu. Dalsi dve mrtvy, pak klid a ticho po pesine, pritom bricho porad plny. Jelo se akutne na cisare, pan doktor s tim po telefonu nesouhlasil, ze zasahujeme do prirozeneho procesu. To uz jsme nanej rvala ze prirozenej proces neni narvat brezi fenu Drontalem a ze muze byt rad jestli fena prezije a majitelka ho nezazaluje za uslej zisk. 
Jedno stene zvladla na veterine po oxytocinu, dalsi se nam povedlo prodejchat po cisari. Zbytek byl znetvorenej, vrozeny vady, rozstepy, nektery uz macerovany … fena klidne mohla skoncit se sepsi jak prase. 

Ja bych ho hnala svinskym krokem!

Pardon za vyrazy, ale jeste ted po letech se mi zveda tlak kdyz si na to vzpomenu ☹️

Arosek
Arosek 27.01.2025, 15:06:43 xxx.xxx.100.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele janaa z 27.01.2025, 15:00:53

No, jen nesmis narazit na veterinare kokosa, ktery ti brezi fene narve Drontal ☹️

Nastesti ne muj pripad, ale kamosky vrh 12 kousku byl timto zredukovan na 4 prezivsi, bez vad ☹️

Arosek
Arosek 27.01.2025, 12:11:45 xxx.xxx.100.20
janaa:

Jestli jsou ty křivé nohy pouze od toho začervení (neslyšela jsem tedy o tom),tak se to zas rychle kvalitní stravou upraví. Jinak si myslím,že nedostane nic. Chovatelka jí navrhla,ať štěně vrátí, na to nepřistoupili. A u začervení se může točit na tom,že štěňata pravidelně odčervovaná byla, a že se to může stát. Což může. Ostatní bylo řečeno,brát si psa z takové chovky,tak si člověk nabíhá sám. Faktem je, že třeba u labíků tyhle chovky,co mají klidně tři čtyři vrhy najednou,to umí prodat,mají zaručeně nejroztomilejší fotečky😎

Hele me prave po precteni prispevku zadavatelky uplne prvni napadlo nekolik labikaru a vubec netusim proc 😀

Arosek
Arosek 27.01.2025, 10:56:19 xxx.xxx.100.20
Sarah01:

Záleží na tom, co mají ve smlouvě. Takovéhle množky s PP se většinou dost kryjí, aby nemusely nic platit, takže smlouvy většinou jsou postavené tak, že na nic není nárok. Já bych v tomto případě štěně určitě vrátila, protože ani není jisté, kolik péče o takového psa v dospělosti ještě bude stát. I když chápu, že majitelé mají k tomu prckovi už citovou vazbu. A jak píše Arosek, vyplatí se i v případě koupě psa s PP chovatelskou stanici pečlivě vybírat. Už to, že mají 4 vrhy naráz, je alarmující. Náš klub u některých chovatelů, na které byly stížnosti, nepovolí ani 2.

Alenko prosim pekne - ktery klub a pripad mas na mysli? 

Pac teda jedina cesta jak omezit nekomu pocet vrhu je cestou nevydani krycich listu (coz si zadelava na problem poradce chovu), nebo pak zakazem cinnosti na zaklade rozhodnuti disciplinarni komise a o tom bych asi neco vedela 😀

Klidne do SZ, at to tu neplevelime ;)

Arosek
Arosek 27.01.2025, 09:43:59 xxx.xxx.100.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tenurri z 27.01.2025, 09:25:38

Presne tak.

Pokud si nekdo kupuje stene, mel by si chovatelskou stanici i dotycneho chovatele proverit. To je vyhoda chovu s PP, ze toto lze.
Lze dohledat kolik mela ktera fena vrhu, jak casto, jak jsou na tom potomci se zdravim/povahou/exterierem/zkouskama/… 

Lze toho dohledat spoustu. Pokud ne, jdu jinam. Slusny chovatel zverejnuje nejen sve uspechy, ale i to co v chovu uplne nevyslo. Proste proto, ze to muze pomoci dalsim chovatelum. 

Vzit si stene odnekud, kde jsou 4 vrhy naraz (fakt 4? tvl. jak to probuh nekdo stiha jen uklizet?) je … ehm … nemoudre. Svedci to o lasce “chovatele” k penezum, nikoliv ke psum. 

Co se tyce nejakeho vraceni penez - zalezi na smlouve (pokud vubec nejakou maji) a pripadne na chovateli a jeho libovuli. Technicky by mohl platit nejaky paragraf obcanskeho zakoniku, kde tusim dva mesice bezi zarucni lhuta. Jak je to ale presne, to snad poradi jini a v pravu zkusenejsi. Me jan fascinuje, ze si nekdo veme krivonohy stene. 

Jinak by me moc zajimalo o jake plemeno jde. 

Arosek
Arosek 24.01.2025, 13:27:18 xxx.xxx.100.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Aluška z 24.01.2025, 13:23:19

No, v nejhorsim nebudou mit zajem …

Ale zas obecne - moc myslivcu psa nema, kor pracovniho …

Arosek
Arosek 24.01.2025, 13:19:37 xxx.xxx.100.20
Aluška:

V honitbě může být zapsán každý pes co má LUP , pokud je domluva s myslivci ? Nebo jen ten co má majitele také myslivce a je aktivně využívám na naháňkách? Mám 2 psy s LUP, tak že bych ušetřila ????

V honitbe muze byt zapsan kazdy pes s LUP, ale je na myslivcich, zda tam toho konkretniho psa s touhle konkretni LUP potrebuji a zapisi. 

Ja sama aktivni myslivec nejsem. Ani muj drahy. Jen makame se psy na honech. Na velkych v bazantnici/ na kacarny i na malych, nasich. 
Na nahanky chodime jako honci bez psu, takze nas znaji a nemaji problem nam psy zapsat. Ono i pro ne je to vyhodne, pac jinak by nesplnili zakony pocet psu na vymeru honitby. 

V “nasem” sdruzeni mam zapsane vsechny. U dalsiho kamarada jen ty co maji LZ, BZ nebo Vsestranky - on ma charakter honitby takovy, ze potrebuje mit psy na dosledy, nikoliv na vyhledavani a aporty. Tam ale nechodie vubec, on sve ozkousene psy ma a vi, ze ja bych psy do prasat nikdy nepustila. Ale potreboval prave splnit zakonny pocet psu, tak si tam par pripsal 🙂

Arosek
Arosek 24.01.2025, 13:14:05 xxx.xxx.100.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 24.01.2025, 11:13:22

Jsem. A v tehle pripadech me to i bavi 😀

Ja tak nejak obecne nemam rada kdyz lidi delaj prasarny. A babicka me vzdycky ucila, ze kdo vidi zlo a nezasahne, sam ho pacha. 

Njn, asi jsme blbe vychovana pro dnesni dobu. Ale zas se mi nedela soufl, kdyz se rano juknu do zrcadla. 

Edit: dela, ale za to muze muj gezicht 😀

Arosek
Arosek 24.01.2025, 10:50:12 xxx.xxx.100.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 24.01.2025, 10:43:57

Stastna to obec!

U mamky dokonce starosta navrhoval, at psa prevezu jinam a pustim ho, aby si to “vyzrala” jina obec.
Po mem odmitnuti rekl, ze ho teda prevezme, ale ze ho odveze a vypusti on. 

No, nakonec byl smutnej, kdyz jsem si nechala podepsat predani a pred nim zavolala do spadoveho utulku s tim, ze pan starosta je na ceste at ho cekaji … 

Arosek
Arosek 24.01.2025, 10:26:25 xxx.xxx.100.20

Kdyz jsem jeste bydlela v Praglu, tak 4 psi v byte byli trochu luxus. 
1 500 za prvniho, kazdej dalsi 2 250. 
Znamky sice dostali, ale nenosili, pac me i je otravuje to cinkani. Mela jsme je v kapse pamlskovniku, kdyby nahodou mel nekdo potrebu prudit. 

Ted na vsi platime 250 za prvniho a 500 za kazdyho dalsiho. 
Tri jsou zapsany v honitbe, tedy ze zakona osvobozeni od poplatku. Dva roky jsme neplatila za Otika (z utulku) a ted jeste jeden rok bude osvobozen Saggi (tez z utulku). Takze platim jen za zbytek, pricemz doufam ze Pohromadura udela letos zkousky a tez bude zapsana v honitbe jako LUP. 

Ne ze by me stvaly ty penize, za veterinu a krmeni dam mnohem vic. Ale co me stve je prsne to, ze treba kocky si behaj po vsi jak kdyby jim to patrilo a za ne nikdo nic neplati. To same slepice/kozy/kone … a ty kone taky chodej ven na “prochazky” a dokonce po nich nikdo neuklizi bobky.

A uplne nejvic me dokazalo zvednout ze zidle, kdyz se v obci odchytl toulavy pes a pan starosta mel kecy, ze do utulku ho davat nebude, pac je to drahy … to jsem do telefonu ponekud zvedla hlas a optala se, kam ze teda kurna ty prachy za psy jdou, kdyz ne sem. 

No a proto platim, pac je mi jasny ze zrovna psi “tech co maji kecy” jsou velmi peclive sledovani a evidovani a ja rozhodne nehodlam nikomu nahravat na smec.

Arosek
Arosek 24.01.2025, 08:57:47 xxx.xxx.100.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele marcelaamax z 23.01.2025, 15:57:36

Jenze u nas to prave ti pitomci zerou. Tahat bobky na provazku bych jeste zvladla, ale pripadna rizika za to proste nestoji … Takze provazky zakaz a vatelin si rikam ze projde … 

Arosek
Arosek 23.01.2025, 08:49:49 xxx.xxx.100.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele marcelaamax z 22.01.2025, 22:17:28

Tak provazek je prvni co umre 😀
U plysaku tlapicky a ocicika - asi aby nezdrhli a nevideli, co se s nima deje 😀

Ale zkusim to, snad to vydrzi a bude je to bavit. Nejvetsi nicitelka byla nebozka Zaja. Ta se prokousala i kovovejma futrama 😀

Arosek
Arosek 23.01.2025, 08:46:39 xxx.xxx.100.20

Mam lovecke psy uz leta.

Smi jit po zveri pouze pokud je poslu. Jinak ne. 

Jsou nauceni tak, ze pokud vypichnou zver a ja nevelim stopku, jdou par metru za ni a pak se sami otaci zpet, protoze se nestrilelo, tudiz nelovilo. 

Jinak lovecky pes ma byt ovladatelny a zaroven samostatny. Tohle se trochu vzajemne vylucuje a je narocne to skloubit tak, aby to bylo idelani do praxe i do zivota. Ale jde to.

Pokud se dotycny pes sam vraci po par metrech, osobne v tom problem nevidim. Pokud se vraci po deseti a vice minutach, uz to za me problem je a dotycny majitel by mel dostat za ucho. 

Arosek
Arosek 22.01.2025, 09:38:10 xxx.xxx.100.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele janaa z 22.01.2025, 09:29:18

Tak u nas by jeste (u nekterych specialnich jedincu) mohlo byt povazovano za zabavne “vemu to do huby a mydlim tim ostatni”

Asi jim jeden na zkousku poridim 😀

Arosek
Arosek 22.01.2025, 09:15:34 xxx.xxx.100.20
efe:

Tak jsem nakoupila černý Kongy, zatím na nich není ani šrám, tak snad vydrží 👍🏻

Obrázek Obrázek Obrázek

Tak to prosim o nasledne podrobne reference. 
U nas umrelo tolik udajne “neznicitelnych” hracek, ze uz to odmitam pocitat. 

Arosek
Arosek 17.01.2025, 09:03:10 xxx.xxx.100.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele J5 z 16.01.2025, 18:26:06

A co nejaky barzojik v nouzi, starsi, co hleda novy domov? Nebylo by to reseni? 
Jen navodna otazka … 

Arosek
Arosek 16.01.2025, 12:35:27 xxx.xxx.100.20

Jezis ze ja to cetla. Ted se tu na stridacku chytam za hlavu a desim se, co mi zas za pul roku prijde za dokur…psy a zblbly majitele. A na stridacku si tu prskam na monitor pri predstave, co by tak asi vykomunikovala s takovou dejme tomu Johanou. Nebo Primitivem. A von asi i Skvara by ji rekl sve … ale blahe pameti nebozka Cirda, to by mozna pani utekla s brekem 😀

S Romadurou jsme dnes v noci hraly hru “pojd dolu, pojd ty nahoru”, aneb at ziji schody na zahradu. Telepaticky, pac jodlovat na ni ve tri rano, asi by me sousedi polili kyblem vody. 

Ze bych si taky zalozila zivnost? 

Arosek
Arosek 09.01.2025, 11:48:23 xxx.xxx.100.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 09.01.2025, 11:14:35

Hele asi nejaky erupce na slunci. Terrenc taky tyden sekal latinu. 
A predevcirem mel nazor na strihani drapku a vyholovani pacicek.

Se potkal s mym nazorem a myslim ze si ten svuj zas na chvili necha od cesty 🙂

Arosek
Arosek 09.01.2025, 09:09:57 xxx.xxx.100.20
Sarah01:

Ježišmarjá, ráno 16? To já bych vůbec nebyla schopná vylézt z postele. 😲

Alenko rano 13 😀 
16 mame pres den. 

Ale treba Duda ted ma takove jak to nazvat …"nocni zachvaty". Proste jsou noci kdy cele prospi jak spalek a pak jsou noci kdy co hodinu vstava, heka, chodi curat a pozorovat hvezdicky. 
Puvodne jsme si myslela ze je to spojeny se stareckou demenci, proste mu hrabe jako driv Zaje, ale ted mam utkvelou myslenku, ze to bude souviset s teplem. Pac v noci z nedele na pondeli ho to caplo, behala jsem od pulnoci do tri a pak jsme otevrela vic okno a spal. V utery otevreny okno a  spal, ve stredu to same a vcera muj drahy sel spat nejak pozdeji a dyl topil a ejhle, zas krusna noc … 

Budu muset provest nejaky podrobnejsi vyzkum.