Proti borelce (já neočkuju). Je otázka,jestli zadavatel nemyslí bravecto v injekci,to by mělo být na rok. To je úplná zrůdnost. To je asi to,co myslí impakt
Hele,když já mám o využitelnosti té “preventivní” kloubní výživy svoje pochyby. A to,co si myslím,že funguje, což je třeba ten celadrin, boswelie atd. prostě preventivně dávat nebudu. Takže v zátěži mají kloubní výživu, pak mají rehabilitaci, ale stejně si myslím, že nejvíc (kromě genetiky) je to prostě o krmení, a samozřejmě pravidelným pohybu v přirozeném terénu
Dospělému zdravému zvířeti “preventivně” nedávám nic. V sezóně enormní zátěže,což jsou u nás hony od září do konce ledna dávám pracantům Giom sport, kromě kloubky je tam i lkarnitin. Po skončení lovecké sezóny nedávám zas nic, byť s mladšími celý rok aktivně cvičíme a účastní se soutěží. Celoročně dávám jen psům s problémy a ultra veteránům, což je momentálně čuba 14 s ruplou a srostlou achilovkou a čuba po úraze s trvalými následky.
Zrovna dneska jsem byla s desetiletou na rehabilitaci (chodím se všema,co makají, po ukončení sezóny, a přes tu zátěž,co celoživotně má,nemá žádnou artrozu a má stoprocentní rozsah všech kloubů. Preventivně nemám důvod do ní něco rvát
Já jednou střílela z plynovky. Jednak měl pes reakci,takže zrdhl,jednak si jeho imbecilní majitelka myslela,že střílím ostrejma. Najednou si psa uměla zabezpečit😎
Sklízí jen nevděk😄 přitom nebýt jeho, tak je barák dávno v troskách, všichni mrtvý, ohrožení tady číhá ze všech stran😂 a my jsme se mu odvděčili starým dědkem, kterej má narozdíl od něj koule, a ještě všude ščije,a nedostane za to na prdel,narozdíl od chudinečky mopslíčka. Má ten život hrozně těžkej😄
Jo,však jo,mopsle jsou válečky na nožičkách,ale když nemaj nadváhu,tak jsou to rychlý válečky😂 akorát jak jsou malý,tak pak každý kilo navrch je děs. A jak píšete,smradi jsou nekoordinovaný, zakopávaj si o haksny a hlavněěěě v tom běhu zapomenou honit mopsle a začnou se rvát mezi sebou😄
Kevin je mega hlídací pes. Blond krávy sice hlídaj,ale když nejde člověk s čoklem, tak většinou jen kousek řvou a u první brány se na to vykváknou. To náš anglickej mastif,páč za toho se Kevin považuje, pokračuje až nakonec. A je hrozivej. Proč by jinak na něj ty lidi volali,to víš,že se tě bojíme,už jdeme🤣
zrzavci, tak kevin zas takovej soudek nejni, a hlavně, je zvyklej každej den s labinama běhat, hlídat u plotu atd., takže je v kondici a utéct smradům fakt stihne🤣
Hele, i když je to malej placatej pes,furt je to dospělej pes, takže nějakej respekt od malejch smradů tam je. A taky jim může utéct😄 faktem je,že při odběru jsou váhově nastejno, ale velikostně je přeci jen mopsle ještě o fous větší😂
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 07.02.2025, 10:49:27
Kevineček štěňata miluje. Je k nim děsně opatrnej a hraje jim hodnýho strejdu,akorát nesnáší,když se začnou moc rvát,to pak mezi ně vlítne😂 ale jinak to bere hrozně zodpovědně, aby taky ne,protože i když je kastrovanej, furt je to pinďour,takže ho všechny holky mají v merku, a každou štěněcí nepříjemnost svádí na něj🤣
u buldočky jsem se první vrh bála,jak je zabiják,aby mi ten vrh nevyvraždila,že si bude myslet,že jsou to přerostlý morčata😀 ale nakonec dobrý, je k nim hodná, toleruje je, i když parťáka jim dělat nebude
A jinak,bejt po mým,tak se narodí vždycky jedna fena pro mě a stačí. Taky odchovávám,jen když si chci nechat následovnici. Jsem houby chovatel😎
Samotnej výběh má třeba 250 metrů, a pak se postupně začne chodit od něj dál a dál, každý den je co nového objevovat, zkoušet, ochutnávat, o co si rozbít hubu,kde spadnout atd😄
nejsem srdíčkovací typ, ale tady si ho s dovolením dopřeju ❤️ , protože bych z celýho srdce přála každýmu ščeněti, aby mohlo takhle vyrůstat . Vyrůstali tak mojí ohaříci taky a ten současný měl ještě tu extra výhodu, že doma byli další psi, vč. “nerudný” tety foxlový, která byla březí a neměla náladu na jejich krávoviny a naopak strýčka Gábinku, kterej se o ně neskutečně staral a hrál si s nima. A je to hrozně poznat, když to štěně vyrůstá s dalšími psy, nejen s mámou.
Tak náš momentální počet je devět😀 včetně malýho mopsle a buldočky ,a včetně nerudnýho dědka a krutopřísný báby🤣 uvidíme,jestli se dědek letošních štěňat dožije. Každopádně volnej pohyb se smečkou po velký zahradě je podle mě pro každý štěndo ten nejlepší základ do života,protože tuhle školu a prostředí žádnej člověk a ohrádka s atrakcema nenahradí
Tak plovoučka a podobný povrchy nejen nerozvíjí,ale ničí,to je jasný.
Ono jde i o ten psychickej rozvoj, a celkově, když má člověk možnost, tak se můžou rozvíjet přesně jako v přírodě. Já jsem v tomhle nesmírně vděčná za obr přírodní zahradu,co máme. Samotnej výběh má třeba 250 metrů, a pak se postupně začne chodit od něj dál a dál, každý den je co nového objevovat, zkoušet, ochutnávat, o co si rozbít hubu,kde spadnout atd😄
A kolik štěňat? A jaké plemeno? Já si fakt nedovedu představit 11 vižlíků. Nebo takhle - jako dovedu, ale nechci vidět ty následky 😀
a jak jste je učili čistotnosti?
Ale tak ono v zásadě se v tomhle věku cíleně čistotnosti neučí. Je to o těch možnostech,jestli je štěně má nebo nemá. Jak už bylo psáno,oni to samozřejmě v sobě ta štěnda mají, jít kousek bokem. Já mám doma vždycky umělou trávu,kam se štěnda učí chodit nějak sama od sebe (kapu na to teda takovýty kapičky,co je tam mají lákat), a fakt se snaží. Ale jak jsem psala, vždycky se najde nějaký prase,kterýmu je to jedno. Ale když jsou větší a jen trochu to jde,tak jsou od rána do večera venku (i proto nechci štěňata na zimu,když by nemohla být). A i v tom výběhu je vidět,že instinktivně prostě chodí kus dál. A automaticky se učí,že se prostě kaká,čůrá venku. Takže třeba ráno,když je pouštím,musí projít relativně velkou chodbu, ale metelí ven a většinou to stihnou, a čůrají až venku cestou do výběhu. Doma si to fakt v tomhle nedovedu představit,protože to množství odpadu z takovejch devíti štěňat,to je mazec.
Já co mám známé,kteří bydlí v bytě, tak vždycky je to o tom,že první měsíc odchovávají v bytě, a na druhý jedou někam na chatu atd.
Ono nejde jen o tu práci,ale socializaci,tělesnej rozvoj atd
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 07.02.2025, 09:08:13
Jj, nejdřív je nosím v bednách chvilku všechny, pak půlku,a tak od šesti týdnů už musí po svejch tam i zpět. Tam to jde dobře, protože se naučí,že ve výběhu bude snídaně, zpátky už hůř, záškodníkům se domů nechce a vždycky někdo zdrhá😀 takže nejlépe udělat hodinovou procházku po zahradě, a pak je spící posbírat
A když jsou venku ve výběhu, taky je nikdo co dvě hodiny nevynáší ven. A čůraji a kakají zcela “neorganizovaně”, kdy je napadne a kde je napadne. Byla jsem u toho, když přišla chovatelka z práce odpoledne domů. Šla jsem se kouknout na štěňátka. Ve výběhu bylo 6 kouliček obalených výkaly a jedno po druhém šlo pod hadici. S učením na zachování čistoty to nemělo nic společného.
A to byl nějakej pidi výběh? Nevím,tohle z venku neznám, je pravda, že mám výběh fakt veliký, a k tomu chodí smráďata i na celou zahradu. To,co popisujete znám právě z domácí ohrádky, a to zvládnou za hodinu i míň. Sice se snaží chodit do vyhrazeného prostoru,ale vždycky je tam nějaký čuně,čuňata, pak se to rozšlape, pak do toho někdo lehne…. jak já říkám,všechna štěńata jsou ježíšci,protože všichni reagují na moje zvolání “ježiši kriste”😂
Představa,že vezmu štěňata ven před panelák,kde se venčí ostatní psy je dost děsivá.
Jinak já si to tedy nedovedu představit vůbec, mě by hráblo. ¾ času je jen o čůránkách a hovnech😀 A demoliční četa,jak psáno výše. To je fakt na 24h dohled. A pak rekonstrukci celého bytu
Kdysi jsem měla psa - dalmatina, který tento zákon prosazoval. Vždycky, když jsem ho uvázala u obchodu ( bylo to samozřejmě výjimečně, ne běžně), přežvejknul kožený vodítko a vzorně čekal na stejném místě dál. Prostě nesouhlasil s tím uvázáním.
Pak jsem ho teda uvazovala hóódně nakrátko, aby si na to vodítko nedosáhl a nepřežvejknul. Chudáka.
Podotýkám - bylo to v dobách , kdy před obchody stávaly i kočárky se řvoucími či spícími miminky. kdo šel okolo, tak pohoupal. A psi se tenkrát u obchodů nekradli.
Mám jednu takovou čubu. Z principu každej úvaz přežvejkne. A pak zůstane odložená. Volně odložená bude klidně hodinu a ani se nehne. Jde o princip🤣