sutrik: Ona čichařské kousky předvedla už dříve. Má čich neuvěřitelnej. To neměli ani jezevčíci rodičů. Tak teď přemýšlím, co a jak. Jen pro zpestření.
Nosework by šel, mohla bych trénovat sama, občas někomu zaplatit za radu, prakticky by nevadilo, že nemám řidičák. Ale občas schovávám pamlsky. Víceméně je to z hlediska psa skoro to samé, akorát nalezené pamlsky rovnou sežere, skořici nebo pomeranč by musela označit.
Moc mě láká ta stopa. Ale už bych byla závislá na druhých. S někým se domluvit (copak o to, předběžně už jsem o tom mluvila se známou ze cvičáku) na pomoci. Stopa od dalších “cizích” by prakticky nepřicházela v úvahu, to by pro mě nedělala ani kamarádka, sama má času málo. No a další věc je právě časová náročnost při výrobě stopy.
Pak ještě hledání předmětů a tak, ale to už nepřipadá v úvahu bez auta. Vím o jednom pánovi, tam bych musela pěšky na bus, pak busem a dáááleko zase pěšky. Což o to, od jara do podzimu by to šlo.
To jsou jen úvahy nahlas. Nebo Vás napadá ještě nějaká čichařská aktivita? Záchranařinu nee. Bonnie zrovna nemusí cizí lidi, pochybuju, že by našla motivaci je hledat. A lovecká stopa nejde, hrubosrstí pinčové (knírači) u nás můžou, hladkosrstí pinčové v některých zemích ano, u nás ne.
Knírači u nás určitě nemůžou dělat “loveckou stopu”. Ten nosework si myslím by byl pro vás ideál