Aktuálně: 2 451 inzerátů • 292 535 diskuzních příspěvků • 21 414 uživatelů

Příspěvky uživatele

impact

⋮
impact
impact 14.07.2023, 19:53:37 xxx.xxx.18.159

Jako bez legrace mi nejdou editovat slova a naskakuje tam nějaká šílenost. What??

⋮
impact
impact 14.07.2023, 19:51:42 xxx.xxx.18.159

Zdá se mi to, nebo nejdou u editace příspěvku upravit fotky? Jsem ji vložila, pak dala editaci, fotka se tam nezobrazila, tak jsem ji vložila znovu. A je tam dvakrát. A když damdádamdámadamdádam dámammm dádamdáddám editaci příspěvku, neukazuje se tam žádná.

Obrázek
⋮
impact
impact 14.07.2023, 19:47:02 xxx.xxx.18.159

Abych řekla pravdu, tak mám hrůzu sem napsat. Pokaždý, když zajásám a napíšu s nadšením, že se něco mění, tak se posere. 🤦🏼‍♀️

Od minulé soboty jedeme čistě Royal Canin IDčkové konzervy. Několik dní to bylo cajk, tak jsem pomalu začala přidávat lososové granule od JK Animals. Mám s nimi zkušenosti, že sedí i alergikům. 

Předevčírem měla lehce řídký bobek, ale jinak jedeme na pevno. Nejen díky Enterozoo gelu (to je takovej nuceně slisovanej bobek), ale už to má tvar aj samo o sobě. 

Včera hodně kňourala, jestli nepolevím a nedám jí něco jiného. Bo prostě mlsnej pes. 🤦🏼‍♀️ Vydržela jsem a nakonec snědla sama hromadu granulí. Bobky dneska luxus. Ale zase mě dnes testuje, jestli ze mě nevyrazí něco jiného.

Držím se a když mě s tím svým hladem sere už moc, tak dostane kuličky konzervy s granulemi do tlamky a nazdar. 

Tak prostě tiše doufám, že za některý následky může i získaná intolerance.

Na foto strašně nasranej pes, kterýho jsem během odpoledne stokrát poslala k misce s granulemi, že nic jinýho nedostane.

A jestli se zítra posere, tak už nenapíšu nikdy. 😂😂😂

Obrázek Obrázek
⋮
impact
impact 13.07.2023, 08:34:28 xxx.xxx.18.159
Marková:

Nevíte o podobném táboru, kde by ještě měli kapacitu pro letošní prázdniny? Dcerka, milovnice psů, by se ráda na takový tábor dostala.

Zkuste mrknout na Happy Herolky.

⋮
impact
impact 12.07.2023, 18:50:16 xxx.xxx.18.159

Za mě rozhodně tmavě modrý Kruuse. Světle modrý je pogumovaný a lehce ho pes prodrápne. Tmavě modrý je v takové režné látce a drží dobře. Vevnitř má poutka na obojek, čímž jde ještě lépe upevnit na krku.

https://www.zverokruh-shop.cz/pes/domaci-lekarna/buster-limec-nafukovaci-m/zbozi/zb008774?gclid=Cj0KCQjwnrmlBhDHARIsADJ5b_lLTVURu7hHCWvY0WEFtdMZnGx9_USBG5N7cU-AS5DtX6LwXuzemAMaApsYEALw_wcB

⋮
impact
impact 11.07.2023, 08:18:36 xxx.xxx.18.159
Odpověď na příspěvek uživatele Ladislava z 11.07.2023, 08:15:14

Kdyby se zvířata odmítala množit v otřesných podmínkách, tak jsme všichni vegetariáni. Nebo si myslíte, že se prasata, krávy, slepice či králíci mají lépe?

⋮
impact
impact 10.07.2023, 07:19:06 xxx.xxx.97.42

Ano, mám (bohužel) opakovanou zkušenost s Anyt Kemratorium zvířat Olomouc. Fenku jsem dovezla (jednou za příplatek asi 700 Kč mimo provozní dobu), zvážili ji (já platila myslím 4000 Kč do 5 kg váhy – ceník mají na stránkách), měla jsem možnost se rozloučit, připlatit za lepší rakev a byla možnost poslat mi sms, jakmile kremace začne.. Pak ji odvezli, vybrala jsem si urničku, potisk písma a přívěsek na popel na krk. Zaplatila jsem a druhý den jsem si mohla pro popel přijet.

Na první fotce je rytina Mafoška a dva přívěsky s popelem – Monkey a Mamba.

Na druhé je urnička Mamby. Monkey má stejnou, jen s bílým písmem. Nemám teď u sebe foto obou.

Obrázek Obrázek
⋮
impact
impact 08.07.2023, 20:40:14 xxx.xxx.97.42

Myslím na to každej den. Teď měla dva dny zas průjem, prděla jak tchoř. Jsem se k ní v noci otočila čelem a nazvedla peřinu, esi dejchá a v ten moment jsem byla úplně vzhůru, protože tam měla na férovku plynovou komoru. 😂

Nechala jsem jí hladovku, max piškoty a dneska jedem jen idčkovou konzervu a vařenou mrkev. Zkusím v tom vytrvat.

⋮
impact
impact 08.07.2023, 10:23:50 xxx.xxx.97.42
Odpověď na příspěvek uživatele hmn z 08.07.2023, 09:26:47

U množení tohoto typu je výjimečný každý množitel, který udělá aspoň zdravotní vyšetření a ošéfuje si to, aby nenaprcal příbuzný. 😂

⋮
impact
impact 08.07.2023, 05:31:41 xxx.xxx.97.42
Odpověď na příspěvek uživatele Lenacia z 05.07.2023, 23:31:51

Čistokrevných rádoby raslů je tam pořád dost. I přes mé škodolibé nahlašování jsou asi šťastní, že jim tam inzeruje aspoň někdo. 😂

⋮
impact
impact 08.07.2023, 05:29:57 xxx.xxx.97.42

Takže Váš chovatelský záměr je prostě množit psy geometrickou řadou? No to je výborný. 😂

⋮
impact
impact 04.07.2023, 10:30:10 xxx.xxx.0.1
Zrzavci:

Impakte - dík, že sis našla čas a napsala to! A potrhlu Mercině držím palce, ať se jí ještě dlouho dobře vede a můžeš jí posluhovat co to dá!

Jsem měla včera nějakou spisovatelskou slinu večer. 😂

⋮
impact
impact 04.07.2023, 10:28:43 xxx.xxx.0.1
Doron:

Hihi, tak chce mít prostě nějaký privilegia, když s Váma provozuje ten útulek 🙂.

Aby bylo jasný kdo je tady pejsek speciální !

A v tom vaření jste teda dost polevila, to byly vývárky a masíčko vařený a teďkon zase jako nějaký granule?🤣

Teď měla na víkend navařený. První den - jéééééé mňáááááám mámo přidej přidej přidej, to je dobrotááááááá, to si narvu pupíšeeeeeeek. Druhej den - jé, vařený mašíško, ale tož mohla bych si dát. Třetí den - fuj, takovej blivajz, to nikdy nevezmu do huby! Naval granule!

Kráva blbá. 😄😄😄

⋮
impact
impact 04.07.2023, 10:25:40 xxx.xxx.0.1
megi-the-pes:

Na co se musí pes přispat, bych vynechala, pokud to není extra důležité. A to není.

Tohle může dělat intolerance. Papá den dva a pak problém. Taky to trochu zní jako že nějaký orgán je unaven po těch pár dnech (nebo kapacita průchodnosti někde třeba?), a tak vyhlásí stávku. 

Anebo je to rozbité v hlavě, i psi mají anorexii a tak.

Ať si papá, co chce. Sice takovým pejskům děláte otroka, 👍 

ale tak mají nárok, předtím sloužili oni nám. 🙂

Intoleranci jsme taky vzali v potaz. Že se to tam mohlo těmi problémy rozjet. Ale vyřadit ji na eliminační dietu by znamenalo, že přestane žrát úplně.. A to já nedám..😕

Radši budu tím otrokem. Měla to ode mě leta slíbený a tak to teď má se vší parádou. 😍

⋮
impact
impact 04.07.2023, 10:22:58 xxx.xxx.0.1
Anonymní:

A nejaké CT ste nezvažovali? 

Asi se mi úplně nechce vyhodit raketu za to, abych zjistila, že je stará a má unavený trávení.. I když mi, co se týče Mercinky, na koruně nezáleží. Tak mi to prostě připadá zbytečný. I když věřím tomu, že každý CT najde něco, co by se mohlo řešit. 🤭

⋮
impact
impact 04.07.2023, 10:21:06 xxx.xxx.0.1
Vahine:

Když ona Mercinka na té fotce kouká, že bych jí taky snesla modrý z nebe. Vyměknu lehce s psím jídlem, takže rozumím Vašich radostem a strastem ohledně misky, obzvláště, když je furt ještě pohublá. Taky jsem si myslela, že se vše vrátilo do normálu potom, co pes odešel a Merci měla už klid. Vařit jí, to jste určitě zkoušela…a co nějakého hodného submisivního pejska k ní, to by nepomohlo? Konkurence u misky a taky jako podpora psychiky? Ale třeba Vás má radši sama pro sebe? Prdelka je nádherná, člověk by se přetrhnul, aby jí pomohl, viďte 🌷

Probiotika by nepomohla?

Pejsek nepomohl. Ten, resp. ta, ji akorát tak naštvala, že jí leze do pelechu za JEJÍ paničkou. Konkurence u misky je jí v tuto chvíli úplně jedno. Dřív ne, dřív by přišel o hlavu ten, kdo by se na její misku jen podíval. 

Ona byla skoro celej život až třetí - protože před ní byla její maminka Mamba, pak Monkey a pak až Merci. Takže pro ni je teď absolutní topka, že ona je u mě na tom úplně prvním nejvyšším místě. 🥰

Probiotika bere, je to v tom Prokolinu. To určitě pomáhá hodně. 

⋮
impact
impact 04.07.2023, 10:17:26 xxx.xxx.0.1
efe:

Jinak já za dost velkej problém vnímám i to, že jí zůstala ta mlsnost. Ona ví, že když něco nesežere, tak já půjdu a nabídnu jí něco jinýho. Nemám nervy na to ji nechat vyhladovět. 🙄

Jsem na tom momentálně podobně s Beu - jak jsem psala, že díky obr rýmě vůbec nežrala. Nakonec jsem došla k tomu, že nežrala proto, že díky ucpanýmu nosu nic necítila. Rozežrala se na nepraných drštkách, ty totiž cejtila i přes ucpanej nos. Teď sice žere, ale zcela odmítá maso, momentálně je ochotná žrát jen konzervy. No tak krmím konzervama a mám děsnou radost, jak jí šmakuje a přibírá 👍

A je to fakt děsný, když popelnice, která by po sobě sežrala i ho*no, najednou odmítá i pečený roasbeef 😢

Sušený jehněčí dršťky jedou i u nás. 😀

Já to mám všechno za trest - za to, jak jsem jí celej život nadávala, že je prase nenažraný. 😄 Jak je ten vtip o spadeném drobku a třívteřinovým psovi, tak Merci byla celej život nanosekundovej pes. 😄

⋮
impact
impact 04.07.2023, 06:24:01 xxx.xxx.0.1

Jinak já za dost velkej problém vnímám i to, že jí zůstala ta mlsnost. Ona ví, že když něco nesežere, tak já půjdu a nabídnu jí něco jinýho. Nemám nervy na to ji nechat vyhladovět. 🙄

Dneska jsme po páté vstaly a Merci tu už od probuzení klape zobákem, že má hlad. Tak si říkám dneska budu tvrdá, ani piškot. Já ti dám, že nebudeš jíst granule. Je 6:20 a co myslíte? Už má v sobě mladýho gastrointestinalky (ty jí teda průběžně docela chutnají). 

Takže to u nás probíhá tak, že ona mě peskuje, že má hlad - to je třeba i několikrát za den. Já zkouším a nabízím. Díky bohu za to, kde bydlíme, takže máme doma opravdu mraky různého jídla a vždycky to po ní má kdo dojíst. Najdem něco, co jí zachutná a třeba dva dny to žere jak blázen. Tak já vytáhnu svoje prachy, nakoupím jí toho s radostí hromadu a ona to za další dva dny přestane žrát. 😀 Opět díky bohu za to, kde bydlíme a žijeme, páč to zase po ní psi všechno dojedou a nic se nevyhazuje. 😀 A tak jedeme pořád dokolečka. 😀 

⋮
impact
impact 04.07.2023, 06:12:37 xxx.xxx.0.1
Plaka:

Merci díky rozbité psychice ze štěkajícího psa málem DOBROVOLNĚ umřela hlady.

Njn, stres je stres, každý pes ho zvládá jinak. Mně se Vořech po špatným zážitku z horkovzduch balonů následně rozložil ze stresu z vichřic. Nežral, nepil, nespal, nevyměšoval, nebýt alavis calmingu na doporučení od kámošky vetky, rozbil by se psychicky i fyzicky totálně. 

Tož ať je Merci ještě hodně dlouho zdráva, terény ať si terošsky užívá. 🙂 Ráda vidím bývalé téma odjinud s updatem zde, díky! 🙂 

K těm epizodám - předpokládám, že slinivka, ledviny a další součástky byly důkladně zkontrolovány a nenesou známky opotřebení. Berme to oprimisticky tak, že u staříčků shit happens. 

Mě by kuwa asi v životě nenapadlo, že se něco takovýho stane. Už jen proto, co máme doma a že těch štěkajících dementů už tady bylo. 😕

Vnitřnosti zkontrolovány opakovaně (krev, sono) na různých veterinách a nikde nic právě. To je to. Kdyby čék aspoň měl co léčit, ale ona je fakt zdravá. Posledně si ji vetka zesedovala a sonem jí tak lezla až kdesi pod žebra, že mi bylo na blinkání i za Mercinku. 😄 Nikde nic nenalezeno, parametry krve všechny ok. 

⋮
impact
impact 04.07.2023, 06:04:32 xxx.xxx.0.1
Doron:

Ach jo, doufala jsem, že už je v pořádku ☹️.

Stejně je to teda velkej pokrok oproti únoru..

Asi je to opravdu jemná holčička a jak je starší, psychika se zotavuje pomaleji. Já to na sobě taky pozoruju, že už potřebuju klid a soulad 😊.

Tak ona relativně v pořádku je. Už měla i parádní bobek, začala jsem vysazovat enterozoo gel. Ale chtěla jsem jí dát kůru Alavisu a ten to dojebal zase. Nicméně obrovský pokrok je, že opravdu trochu přibrala a nehubne, že už v těch střevech i něco zůstává. Moje vetka bohužel tvrdí, že se střeva už nedají do pořádku nikdy. Že je to jak se starým člověkem a tahle “nemoc” to dodělala. Tak uvidíme časem. Psychicky se ale zlepšila hodně. 😍