Já doporučuju zastřešit jen nejnutnější kousek okolo kurníku, kde by se to ideálně i zpevnilo (krom popeliště). Pak nebude co zalévat, ale bude to třeba sem tam trochu poklidit.
Zastřešila bych pítka a krmítka, pokud je nebudete mít v kurníku, popeliště a vchod pro slepice, tedy místa, která jsou nejvíce exponovaná, a ta místa bych i zpevnila.
Nicméně každé zastřešení výběhu je nadstavba, která nebývá nutná. Zpevnění povrchu je důležitější, zvláště pokud krmítev kurníku.
Pokud zastřešíte polykarbonátem většinu výběhu, uděláte z toho skleník. Jiné materiály zas zcela brání přístupu slunce. Proto je lepší zastřešit jen nejnutnější minimum proti dešti a zbytek problému vyřešit tím zpevněním.
Taky záleží, kudy obvykle vanou větry. Po směru stačí menší zastřešení, proti větru větší.
Je fajn mít možnost hodit přes výběh síť. Nejlepší je nějaká stínící - jsou různé typy, můžete si vybrat, jak dobře stíní.
Mimochodem, já nepsala, že máte mlčet. Já psala, že než se budete ptát, bylo by fajn si projít předchozí příspěvky. Protože ano, ty věci, co v tom vláknu padaly, se opravdu opakovaly. Ne všechny do posledního, ale některé ano, a proto jsem si to dovolila navrhnout. O nic jsem Vás nežádala, nic jsem po Vás nechtěla, jen jsem to navrhla.
Ohledně mých obav máte zbytečné starosti, Vaše dotazy, ať položené, či ne, mě skutečně nijak netrápí. Kdyby mi bylo zatěžko odpovědět, neodpovím. A stejně tak Vám můžu slíbit, že když si nebudete přát, nebudu na Vás reagovat.