Kozy se nepotřebují floncat na pěti hektarech
rozhodl kdo?
Kozy se nepotřebují floncat na pěti hektarech
rozhodl kdo?
Zmizel tu příspěvek? Kde anonym psal,že nepoznané nechybí.
Nemáte, milý anonyme, pravdu. Kdyby tomu tak skutečně bylo, nebylo by tolika psů s problémovým chováním, kdy aktvivní zvířata žijí život v okruhu tří krátkých procházek kolem paneláku či hůř zavření někde v kotci. Kdyby tomu tak bylo, tak sousedům neodcházejí ze malého vydupaného výběhu slepice pokaždé, když se jim to podaří, dostat se ven.
Zrzavci:Tady má někdo hořkost. Že ano?
Horkost tam mělo být, ale ono je to v tomto případku zcela jedno 😀
Kualalumpurhehe:Varaxi započala zajímavou debatu na ifauně. Měli bychom se tam o tom všichni pobavit a uzavřít to.
Tady má někdo hořkost. Že ano?
Varaxi, já k tomu už asi napíšu jen tohle jediný a taky je to jediný, kdy se opravdu opakuju.
1) já se ptala na 3 konkrétní otázky, kdy ani jedna z nich nebyla krucinál v těch starých tématech. Ani jedna. Já už nevím, jak to napsat jinak. Takže nebyl důvod mě tam posílat.
2) To že se pak ostatní rozepsali do detailů, je dost přirozený a taky je to z mého pohledu dobře, padají i jiné věci, než už bylo řečeno - např. luxfery a taky proč. Takže zase nebyl a není důvod mě posílat studovat stará témata.
A podle mě prostě vůbec není důvod někoho posílat studovat stará témata. Pokud někoho unavuje to psát znovu, nikdo mu nestojí u hlavy s pistolí, aby něco napsal.
Proto je lepší zastřešit jen nejnutnější minimum proti dešti a zbytek problému vyřešit tím zpevněním.
Děkuju, zohledním to, stejně jako předchozí argument. Pítka, krmítka, popeliště budou zastřešené, to ano, krmítka a pítka budou i v kurníku. Nad kurníkem i výběhem je koruna starého ořešáku, ta dává hezký stín už teď a v létě je to supr.
Jsou trapní od začátku až do svýho konce, vč. týhle agonie a rozhazování “letáčků” do schránek po internetu.
Na místě paní Šárky bych se cítila fakt víc než trapně, abych po tom, co předvedla vůči těm, kteří na ifaunu roky chodili a udělali z ní to, čím byla, za nimi dolejzala a trapně se snad domnívala, že by se někdo chtěl vracet. Někam, kde s nimi tak vymetla a zcela hulvátsky ani neumožnila, aby se ti lidé mohli včas domluvit, kam tedy půjdou. Bylo to ubohý, zbytečný.
A já jsem moc ráda, že se nás pánové tady ujali a vážím si toho. Tudíž by mě hamba fackovala, kdybych na půdu hnojniště s názvem Ifauna někdy ještě vstoupila.
A ještě dodám takový detail, kterého si asi lidi nebudou moc vědomi. Tenhle způsob prodeje evokuje to, že následně může u případných diskutujících docházet ke slušnému sběru dat a těžké manipulaci s nimi. Jsou lidé, kterým je radno nevěřit ani pozdrav Dobrý den.
Děkuju moc. A když to tam budu chodit pravidelně zalívat? Mám to v plánu. Říkala jsem si, že by tak měly možnost být víc venku, kdyby třebas pršelo. Holky budou jen čtyři a jak budeme doma, budou chodit normálně ven, ve výběhu budou z bezpečnostních důvodů jen v době, kdy budeme v práci.
Vím, že tuším?? ančovička - psala, že má výběh nějak zastřešený tím polykarbonátem a já teď právě lavíruju mezi tím zastřešit jen praktickou část nad kurníkem, aby tam člověk byl v suchu, když prší a taky aby měly popeliště v suchu (neb kurník má základy, izolaci pod betonem atd, takže popeliště pod něj nedám a nebo k tomu ještě kus toho výběhu zastřešit taky, aby si mohly dámy užívat venku i za mokra. Znamenalo by to pro mě teda to zalívání, ale…… to si říkám, že na druhou stranu, při tom současným podnebí bych asi stejně děla. Mám vedle sudy ze střechy, tak není problém mrsknout tam konev, nabrat a zalít. Už mi tam roste vojtěška, tráva a aji maliny. Zalívám už teď 😀 Tak teď jsem tedy na vážkách. Váš argument mě nahlodal 🙂
kometa:To jsem byla já.
Nebyla. Viz Horsana. První byl Tap se svou klasickou blahosklonnou a povýšenou reakcí.
Nějakej poťapanej pan Ťap mě nerozhází. Takových se vždy najde.
Rozhodilo mne ale to, že zde vznesu konstruktivní dotaz, který není ve staré diskuzi dohledatelný, protože tahle varianta se tam neprobírala, stejně tak, že se chci zeptat na něco dalšího - zastřešení výběhu, nikoliv kurníku, zda zastřešit jen čistě prostor nad kurníkem, nebo třeba půl, dvě třetiny, jak se komu co osvědčilo a dostane se mi doporučení od člověka, kterého jsem vždy naopak považovala za normálního, abych si šla studovat staré anály. Nejsem až takový tupo, jak se může třebas zdát, protože jsem si ze starých zdejších mých, a nejen mých, dotazů vytahala výpisky do emila abych to měla při ruce. Odpověď na min. tyhle dva dotazy tam nenajdu, to vím. proto jsem se zeptala. Byl to normální dotaz žádné tlachání.
Nechápu tento přístup, kterými jsou tazatelé korigování. Budeme-li každého dotazujícího se blahosklonně odkazovat zpět do diskuze, tak s největší pravděpodobností následně ona diskuze utichne, neb většina věcí už kdy řešena někde byla. Nicméně když se u nového dotazu diskuze rozvine, mohou vždy padnout nějaké další detaily. A já nejsem z těch tazatelů, co hodí dotaz a už nikdy nepřijdou. To je snad asi jasný.
Měla jsem v plánu v tom tématu hodit i fotky, jak to vzniká u nás, co děláme, neděláme, aby případně ti zkušenější mohli říct, že tohle je špatně, tohle je supr, to mě třeba ani nenapadlo /neb i nováček může přinést inovaci/, a tohle bych udělal jinak. A případní další začátečníci by to měli komplet aji s dokumentací.
Otrávilo mě to natolik, že na to kašlu a Varaxi se rozhodně nemusí obávat toho, že bych se na něco ptala, nedej bože sem dávala, jak to budujeme u nás. Nemám-li se totiž ptát, logicky musím mlčet. A to můžu na zahradě s kafem a ohařema.
Dobrý den, Mirčo,
neberte, prosím,mou reakci jako útok, jako rýpání, ale k zamyšlení. Vím, že je to Vaše rozhodnutí a nikdo ho neovlivní. Ale ten výběh je pro zvíře, jako je koza strašlivě malinký. Ano, nebude celé dny zavřená v chlívě, ale je to hrozně malé. Koza je velmi aktivní, inteligentní a zvídavé stvoření. Pokud bude nucena takto žít, bude to jako kdybyste vy měla žít a hlavně prožít celý život na prostoru, kde máte postel a plus k tomu prostor, jako dvě postele. Co z toho života budete mít? Za pět minut budete znát každý smítko prachu v tom pokoji. Využíváme zvířata pro svůj prospěch, ať už proto, že je pak zabijeme, a nebo jim sebereme mláďata, abychom měli mléko. Neměli by mít aspoň nárok na to žit ten kus života, který mi jim vytyčíme tak, aby byla spokojená?
Mám domek na vesnici, mám zahradu, ale není tam místo na kozu a husy, který jsem si vždycky přála. Teda takhle bylo by, pokud bych to udělala právě tak, jak popisujete, ale já bych se nechtěla dívat na to, jak žijí celý život de facto ve škatuli. A tak budu mít prostě jen slepice, na který to místo mám. A i ty budou po té zahradě volně chodit a budou mít i svoje výběhy za plotem, kde je kus-pruh obecního pozemku o který se nelze pořádně starat, protože je špatně dostupný. Tak mám dohodnuto, že jim tam udělám výběh, kam je budu taky vypouštět, aby to vyčistily a udržovaly.
Snad pochopíte, proč Vám tenhle elabotá píšu s podíváte se na to z jiného úhlu. Pokud ano, děkuji za pochopení.
Dafi - koleduješ si. Nevíš, jak je s tím koněm zacházeno, proč mu konkrétní věci vadí a hlavně! nejsi jediný člověk, který je s koněm v nějakém kontaktu. Dle mého nemáš šanci to přepsat a pokoušet se o něco víc, než kůň nabídne a chce sám o sobě je riziko.
Jo, nepářou se s tím - lidský jelita. Kteří ohrozí oba, fenu i samce. Jen proto, aby si to natočili. Že se při svázání nemohou odtrhnout, že divoký jedinec se bude snažit a snaží uniknout, protože se bojí, to je jedno, všechno jedno, klidně, ať fenu potrhá, sobě ublíží, hlavně, že máme záběr. Člověk je prostě co? No nebudu to říkat, nechám si to pro sebe.
No, přesně tak. My si pelechy vozíme, psi do postele nesmí, protože stačí když si ohleduplně představím, že je někdo třeba alergik. A ne, výměna povlečení, že si jako i přivezu svoje, nebo hodím přes postel deku nebo tak, tak to opravdu neřeší.
No co, když nemá hranolky, tak si zařídila, že aspoň poliftku. Musel to být nářez.
Horsano….. jsou boží.
Koukám Efe, že jste měli dost starostí!! Tak fajn, že paní Dadlička už si dávala u baru drinky a teď snad funguje?
To je poklad takovejhle zajoch, výbornej tréninkovej materiálek! Taky jsme měli jednoho, ten dokonce občas seděl na podestě. A tam jsem se teda vždycky modlila, aby tam neseděl, když jsem šla v našich začátcích s Tali. Hlavně v zimě, to jsem se fakt hodně bála, protože to mi bylo jasný, že když na to dojde, zemřu. V té době třicetikilový hovado nemělo stopku a bylo mu fučík, že někdo je na druhým konci vodítka. Podesta měla nějakých osm schodů…. bolelo by to hodně.
😊 Myslím, že Dadlička s přehledem zvítězila v tom, co za největší nesmysl může kůň oblibovat 😀
Klisna mojí kamarádky ujížděla na Mentolkách a její druhý koník miloval kokosy, pekla jsem mu je jednou k vánočkám 🙂
Buď konec obtočíš kolem ucha
vlastního?
nebude to bolet?
😀
Dovolím si tvrdit, že my lidé jsme pro ně(kočky) důležitější, než oni mezi sebou.
myslíte, že i pro dobu, kdy nejsme doma? Teď mám na mysli kočky čistě bytové, kdy společnost jim dělá jen člověk a podnětů mají mnohem méně, než ty, co jdou ven. Přemýšlím nad tím. Já vím že ta zvířata značnou dobu spí, ale………. prostě nejsou tam sama, mají i partnera svého druhu s kterým mohou komunikovat přirozeně, sdílet stejné pocity… a tak…….
Tohle je celý zapeklitá otázka.
Když přišla Tali a překonali jsme všechny ty přemety v začátcích, kdy to i pro Rumíčka bylo fakt tvrdý, tak pak jsem je kolikrát pozorovala a říkala si, je to dobře, je. I přes to všechno, co ho omezovalo, bylo mu nepříjemný /protože s Tali byl fakt cirkus a on je duše jemná/, tak když jsem viděla, že si povídají, říkala jsem si, že to za to stálo. A když pak bylo vidět, že už spolu mají pouto - ač se to neznalýmu klidně nemusí tak jevit - tak jsem si už byla jistá. Jsou drobný gesta, úsluhy, nebo naopak zlobení, hrátky, který prostě s člověkem úplně nejdou.