Aktuálně: 2 198 inzerátů287 592 diskuzních příspěvků20 589 uživatelů

Příspěvky uživatele

Zrzavci

Zrzavci
Zrzavci 11.05.2025, 22:51:52 xxx.xxx.2.188
Anonymní:

Zase psi trochu jinak: Soutěž psí krásy a lidské zručnosti. V Praze své síly měří 140 psích kadeřníků

https://www.novinky.cz/clanek/domaci-soutez-psi-krasy-a-lidske-zrucnosti-v-praze-sve-sily-meri-140-psich-kaderniku-40520646#utm_content=ribbonnews&utm_term=pes&utm_medium=hint&utm_source=search.seznam.cz

Příšerný. Nic víc se na to nedá říct. Chudáci psi.

Zrzavci
Zrzavci 11.05.2025, 22:02:00 xxx.xxx.2.188

Já na sušenou kopřivu normálně sahám rukama, nepálí mě.

já ji taky do toho čaje beru rukou, ale….. štípe mě. Ne tak jako čerstvá, ale říkala jsem si - na jazyk ?

A nejlepší je, dát ji čerstvou přes noc vyluhovat, to je pak ráno takový hodně příjemný a plný života pití. Lepší, než čaj z čerstvých. Stejně tak třeba šípek, svízel -ta chutná jako čerstvý hrášek.

Zrzavci
Zrzavci 11.05.2025, 21:56:21 xxx.xxx.2.188
»
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 11.05.2025, 21:52:52

Pak v zimě to dáváme do míchanice.

jo, takže namočený, tím pádem to tak neštípe. dík.

Zrzavci
Zrzavci 11.05.2025, 21:33:30 xxx.xxx.2.188
»
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 11.05.2025, 21:25:55

A to opravdu stačí? Na takhle relativně velký kousky ? To nemusí být na prach, nebo prostě jemněji? Díky,  tak to v mém případku, s pár slepicema půjde prostě nasušit a pak to stáhnout v rukavicích a podrtit v ruce. A! Teď mi to došlo ale - i tu sušenou dáváte do směsí, nedáváte samostatně, takže dojde k namočení, že jo?

Horsano a jak to konzumuje ten kůň? Já se zítra můžu kamarádky zeptat, ale kdybyste tu teď byla, líp by se mi usínalo, protože nad tím nebudu muset meldovat 😀

Zrzavci
Zrzavci 11.05.2025, 21:21:02 xxx.xxx.2.188
efe:

Jsem pro kompromis: některá témata jen pro registrované, některá bez omezení. 

Jo, kompromis - když byla IF normální, tak na začátku to bylo neregistrované a pak tam byly obě možnosti.  Sice jsem to tehdy nechápala, ale dneska, kdy se někteří lidé chovají - řekněme divně- je pak fajn se - pokud chci, pohybovat v prostoru, kde vím. A to i proto, že je pak zkrátka diskuze přehlednější. Já jak nekoukám na IP adresy a pod., tak rozlišit, kdo na koho a co anonymně reaguje, pokud se jich sejde víc, to zkrátka nejde. Teda jde, to je jasný, ale je to nepřehledný.

Zrzavci
Zrzavci 11.05.2025, 21:08:40 xxx.xxx.2.188
Bodlinka:

proto ani nenakukujeme a netvoříme nejen content, ale ani traffic.

Přesně tak, protože nakukováním pomáháme. A jsou věci, kde já pomáhat nebudu.

Zrzavci
Zrzavci 11.05.2025, 21:07:39 xxx.xxx.2.188
»
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 11.05.2025, 10:50:10

Milý, milý Kápo,

jsem moc ráda, 

že Ti to takhle klaplo.

Že zrovna Horsana Ti bude krýt Tvý záda.

A přeju Ti, aby se jí podařilo Ti ty záda vykrýt natolik, že ten hrob si ještě dlouho počká.

Zrzavci
Zrzavci 11.05.2025, 21:00:19 xxx.xxx.2.188
»
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 11.05.2025, 20:48:44

Sušenou ale milují. Sušíme různé bylinky, jitrocel, pampelišky, brutnák, ale kopřiva je kopřiva.

Rozdrtit, nebo prostě jen tak pověsit, ať si ozobají? Na tý ruce i sušená je cítit. však se z kopřivy taky dělaly ve středověku košile za trest, tak pak na jazyku jsem si říkala, že to musí vadit.

Zrzavci
Zrzavci 11.05.2025, 20:58:35 xxx.xxx.2.188
»
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 11.05.2025, 11:57:08

tak sekajú a sparujú a miešajú so šrotom.

díky, přišlo by mi to divný, ji nespařit, ale nikde jsem na to nenarazila, když jsem se  teď dívala, píšou nasekat, smíchat se směsí. 

Ale sušená je pochúťka pre kone, to pohlcú ako najlepšiu lahôdku. A v ruke nepáli, lebo ju chytám a ľudia si z nej robia čaj (ja nie, nechutí mi).

no nepálí, jako čerstvá, ale na ruce ji člověk cítí právě - já suším a čaj dělám - tak si říkám, na tom jazyku - to koním nevadí? Já jsem kamarádce pro koníky posílala sušenou - z chalupy, je to naprosto čistém prostředí, tak jsem jim nasušila a poslala, ale netušila, jak se to dál podává - rozemletý, nebo si to prostě berou tak??

Zrzavci
Zrzavci 11.05.2025, 20:54:20 xxx.xxx.2.188
»
Odpověď na příspěvek uživatele Hajdalka z 11.05.2025, 18:55:03

Dobrý den, nešlo by, prosím, dát foto? Jestli jo, díky předem. Chystám se teprve slípky pořizovat a “studuju”, co všechno se kolem nich může stát. Tak, že by člověk rovnou věděl, kdyby se mu to stalo. 

Zrzavci
Zrzavci 11.05.2025, 11:47:59 xxx.xxx.2.188
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 11.05.2025, 11:38:49

Ano, správně. Ta zvířata. A i ona mají své potřeby - mimo jiné i na pohyb. 

Žádný organismus který je týrán a je jedno jak, jestli psychicky nebo jinak, neprosperuje. Natož aby se množil

Není pravda, dcera úchyláka Frice, držená ve sklepě, týraná psychicky i fyzicky mu povila dítě . Nezemřela, zvládla těhotenství, porod, léta ve sklepě…….

Dívat se na potřeby zvířat emotivním pohledem člověka je zvracenost doby

A jo takhle! Vám přijde zvrácené, že chce člověk dopřát zvířeti důstojné žití. Tak to je překvapivé. Tak popravdě musím napsat, že mně zas přijde hodně zvrácený Váš náhled. Hodně zvrácený. A s takovými lidmi se já nebavím, tak to se nezlobte, ale sbohem.

který ocení bidýlka ve venkovní volieře.

No jo, no, tak ne. Ale já se těším, až sem dám fotky, jak si holky užívaj solár venku na bidýlku. 

Sbohem, tímto příspěvkem opravdu končím debatu a sednu si na ruce, kdybyste psal jakýkoliv cokoliv, protože jestli máte tyhle náhledy, tak ty se mi dost příčí. 

Zrzavci
Zrzavci 11.05.2025, 11:38:16 xxx.xxx.2.188
»
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 11.05.2025, 10:56:17

že právě v tom košatění se to začalo opakovat, Vy jste na to reagovala dle mého názoru jako na novou informaci,

Já jsem prostě slušně odpověděla na to, co mi kdo psal. To je přece slušnost.Snažím se odpovídat na každou reakci, protože si s tím dotyčný dal čas a práci. Jediný co jsem považovala za nový je komínovej efekt, ten jsem buď zapomněla, nebo mi utekl. Já opravdu nějak nastudováno mám.

Teď třeba studuju podávání  kopřiv. Protože mi prostě přijde divný, že se nespařují, jen nasekají. No a bojím se tady zeptat 😀 😀 . Pamatuju si, že kačenkám malým se dávala směs, sekaný kopřivy a šrot, no ale byla jsem malá, nepamatuju se, zda se předtím spařovaly. A kopřiva pálí i usušená, tak mi přijde - pro mě- divoký jim to dávat - ať už syrový, nebo sušený, jen tak. Tak jsem si řekla, že na to půjdu empirickým výzkumem - budu koukat, zda oždibujou živý kopřivy a ptát se nemusim. 😀

nemohu tedy upřímně prohlásit, že Vás miluji.

a já si myslím, že by to ani nebylo fér vůči otci zvířete. 🙂

Každopádně, ale! Je to skvělej způsob řešení. Horsana má pravdu. A já zas miluju to, že toho tolik víte. Opravdu.

Horsana

A vtedy byvaly sef povedal, ze tak jej kurva povedz, ze ju milujes!

Děkuju. Já - teď to bude blbý!!!  😀 😀 , když to napíšu v týhle souvislosti - ale naprosto miluju, co vždycky píšete. Já jsem se o tenhle přístup, poté, co jsem manželsky lehce dozrála - snažila, o to nějak tohle uvést do života v rámci partnerských neshod, nějakou. A nejsem v tom úplně šampijounka. Ale! Nevím proč, mám pocit, že tak, jak jste to napsala teď - že bych to teď dokázala implantovat, že to nějak zacvaklo na správný místo, tím příběhem.  Takže díkec. Myslím, že až budou zase talíře lítat, přicválá Horsana a dá mi pokyn 😀 😀 

Zrzavci
Zrzavci 11.05.2025, 11:24:13 xxx.xxx.2.188
Anonymní:

Asi tak. Někdo ví, někdo bojuje za dojmy. Hlavně u druhých.

Nebojuji za dojmy, ale za dobrý život zvířat. Tvorů, které my využíváme, tak by bylo fér, dopřát jim dobrý žití.

Hlavně u druhých.

Máte na mysli něco konkrétního? Jak třeba žijí moji psi? Jak budou žít v budoucnu ty čtyři slepice? Nebo co máte na mysli?

Zrzavci
Zrzavci 11.05.2025, 11:22:07 xxx.xxx.2.188
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 11.05.2025, 09:22:15

Jo, to mi došly, ty související dotazy. A mě nerozhodí.  Pravdu nemá, no.

Zrzavci
Zrzavci 11.05.2025, 11:20:57 xxx.xxx.2.188
»
Odpověď na příspěvek uživatele acher z 11.05.2025, 09:17:37

Ale jasně, jenže to je prostě jiný případ. 

Zrzavci
Zrzavci 11.05.2025, 11:20:07 xxx.xxx.2.188
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 11.05.2025, 09:07:49

Tak poslední otázka. Jaký je rozdíl z tohoto pohledu, mezi kozou a slepicí? Nebo je to jenom o pokrytectví. Nečekám odpověď.

žádný přece.  Proto jsem to i psala. Pokud máte na mysli moje budoucí slepice, tak jsem Vám psala, že ten výběh pro čtyři slepičky malý není a že navíc ven chodit budou. Krom toho, budou mít ve výběhu keře, venkovní bidýlka a mám vymyšlený systém na to, aby-pokud to tam nestihne dorůstat, jak mám v plánu, měly i tak zelené v zasíťovaných polích, které budu dle potřeby odkrývat, aby si mohly zobat. A znovu zopakuji, venku puštěné budou, to se bát nemusíte. Pro mne to nebudou “jen” slepice, víte. Právě proto, že mám zvířata ráda. A nesnáším nesvobodu.

Tak. Vy jste se odpovědi dočkal a teď jsem zvědavá já, zda mi dáte odpověď na to, na co jsem se ptala - KDO rozhodl, že chovat zvíře na takto malém prostoru je vyhovující. Kdo? Děkuji předem, protože já odpověď rozhodně čekám.

Zrzavci
Zrzavci 11.05.2025, 08:49:30 xxx.xxx.2.188
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 11.05.2025, 08:17:02

zanedbanych zvířatech

to není o zanedbaných zvířatech, to slovo tu nepadlo. Ale o spokojených zvířatech. Pes, kterého vyvedou před panelák, krmí ho a jsou s ním na gauči, také není zanedbaný. Ale spokojený rozhodnš ne. Je frustrovaný a proto se to projeví v jeho chování.  Jak jsem psala výše, když už ta zvířata využíváme ku svému prospěchu, měli bychom jim dopřát důstojný život. O tom to je. 

Kozy z obrázků - nevím,  to stádo koz v terénu, který kontroluju a pozoruju a komunikuju s ním, je živý. Ano nevím nic o nemocech atd. Ale, myslím, že stačí selský rozum, který porovná jak se bude žít tvorovi, který místo pořádného výběhu, bude mít k dispozici to, co byste měl k dispozici vy, kdyby vám určil někdo k žití postel a prostor velikosti dvou postelí vedle sebe. Jistě by se takhle člověku dobře žilo.  Myslím, že na stanovení základních životních potřeb živého tvora člověku opravdu stačí jeho vlastní rozum a základní znalosti, aby to dokázal vyhodnotit. 

Zrzavci
Zrzavci 11.05.2025, 08:38:14 xxx.xxx.2.188
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 11.05.2025, 08:21:18

Není. Prostor je pro čtyři slepičky velký, takhle foceno to nevypadá. Ale hlavně, je to kvůli bezpečnosti, když budu doma,budou chodit ven, mám domluvený kus obecního pozemku a pokud se mi podaří můj plánovaný pokus, budou se chodit venčit i s ohařema s kocourem 😀

Zrzavci
Zrzavci 11.05.2025, 08:36:17 xxx.xxx.2.188
Varaxi:

Já napsala:

Zrzavci, my (a nejen my) už jsme si o kurnících psaly. Prohrabejte stará témata, je tam zmíněno mnohé, co se teď už jen zbytečně opakuje. Třeba ten komínový efekt větrání, nutnost slepici předejít trápení, ale i další. 

Vy jste napsala:

Ano psaly / psali. vím.dotaz teď z mého pohledu byl o trošku , jiném,než běžně zateplením kurníku Vs. ten  zdeny. Chtela jsem pouze znat nazor.Na komínové vetrani  jsem si díky spoustě jiného dovolila zapomenout, nicméně jsem se neptala, ani na tu pomoc pro nemocnou slepička, tudíž žádný můj dotaz není duplicitní, prostě  to tu přispívající zmínili a já logicky zareagovala. Netušila, že by to mohl být problém. I vzhledem k tomu, že tu záplava dotazu nepadá, to ad jedna a ad dva, nikoho nic nenutí do diskuze přispívat. Vytváři-li to ovsem  problém, tak o alceptuju ,nemám problém se prostě neptal zde vůbec na nic.  

Vážně Vám připadá ta reakce přiměřená? 

Já chápu, že jste se ptala konkrétně na věci, které jste do té doby tady ještě neřešila, ale pak se tam přesně takové věci řešily. A nejen ty výše vyjmenované, ale i hlodavci, nemoci, podestýlka atd. Řešily se s Vámi a Vy jste na ně aktivně odpovídala ve stylu dobrý nápad, fajn úhel pohledu. Nenapsala jste, jasně, tohle vím, tohle už mám rozhodnuté. Dala jsem si tu práci a celé to vlákno jsem přečetla, ale pořád tvrdím, že jsem se provinila leda tím, že jsem dala nevyžádanou radu. 

Na Váš komentář, který si troufnu nazvat kousavý, jsem smířlivě napsala:

Jasné, v pohodě. Já jen, že by Vám mohlo být přínosné se do těch vláken podívat. 🙂

A Vy jste na mě vystartovala jak čertík z krabičky.

Pokud Vás moje příspěvky nějak urazily, traumatizovaly nebo rozhodily, nebylo to mým záměrem. Byla to dobře míněná nevyžádaná rada. Pokud Vás opravdu citově zasáhla, tak mě to upřímně mrzí, protože já to za nic vážného dosud nepovažovala a neměla jsem to za víc než obyčejné bezvýznamné nedorozumnění. 

Nechápejte mě špatně, nechci bagatelizovat Vaše city, na které máte právo. Jen mi připadá Vaše reakce přehnaná, na což mám zase právo já, a necítím se odpovědná za Vaše duševní rozpoložení. Pokud si přejete cokoli zde sdílet, prosím, s chutí do toho. Na to přece nepotřebujete mé požehnání nebo můj souhlasný názor. Nikdy jsem netvrdila, že Vaše dotazy vytvářejí problém, a vůbec nechápu, proč jste si to vzala do hlavy. Pokud svoje příspěvky považujete za přínosné, ale nechcete je sdílet, sama jste se rozhodla tak učinit. Neviňte mě z vlastního svobodného rozhodnutí. Pokud Vás nějak znechucuje moje maličkost, tak to dokážu respektovat, a pokud si to přejete, nebudu na Vás reagovat. 

Ale upřímně, ať se snažím, jak chci, nerozumím tomu, proč Vás jeden můj komentář tak moc zasáhl. Prostě pro to nenacházím relevantní důvody.

Napsala jsem Vám věci mnohem citlivější povahy, které jste přešla či přijala s grácií, kterou by Vám mnozí mohli závidět. Proč je toto takový problém? Vždyť jste mi odpovídat vůbec nemusela, nebo jste mohla napsat, že Vám diskuze připadá přínosná, nebo ať se do toho nepletu, nebo že jste to už udělala, nebo cokoli jiného. A Vy jste si zvolila za sebou uraženě prásknout dveřmi. Ne že bych tomu pocitu úplně nerozumněla, taky jsem to tu udělala, ale udělat to kvůli doporučení projít si staré příspěvky?

Pokud Vás opravdu citově zasáhla

nezasáhla, otrávila, neb - se budu opakovat, jak kafemlejnek, můj dotaz nebyl s ničím duplicitní, potřebovala jsem se zeptat, nenašla bych to ve starých diskuzích - což vím, a přes to se dozvím, že si je mám jít studovat. Tak jak je tu celkem obvyklý. Zeptat se na nové a upřesnit si staré. Také mi přišlo, že se třeba debata rozproudí i víc, než když tu padají dotazy typu, moje slepice je nemocná, co s ní mám dělat. Protože každý to má postavený, vedenzý, zavedený jinak a třeba se rád podělí o svoje zkušenosti. Nejen pro mne, ale i pro jiné začátečníky, že by to po určitou dobu  mohlo košatit. Jak píšu nejsem z těch, co položí dotaz a zmizí. Tudíž by to bylo přínosem i pro diskuzní fórum samotný. 

Jak říkám nikdo nikomu nestojí u hlavy s pistolí, aby odpovídal. Max. se prostě nikdo neozve a dotaz zapadne. Ale taky nemusí  a může to být - teda mohla - zajímavá debata.

Nepotřebuju nic sdílet ve smyslu, jak je dneska obvyklý, a pokud budu chtít, můžu do teplákovky, kde je to tlachání. Měla jsem  na mysli radování se z toho, že se právě při výstavbě na něco narazí a já se budu moct zeptat těch, kteří se snaží mít slípky chovan jinak, než jak vidím kolem sebe a jak to nechci. A že pak jednou všem, kteří mi pomohli budu moc ukázat, co jsme “společně” vybudovali a jak si tam holky vedou. Protože si těch rad právě vážím a nejsem z těch, co položí dotaz a už nepřijdou.  Takhle to bylo myšleno. 

Je to jedno, Varaxi, berme to jako nedorozumění.

Zrzavci
Zrzavci 11.05.2025, 08:16:18 xxx.xxx.2.188
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 10.05.2025, 07:53:21

Dík, práce navíc mi nevadí - zatím 😀  a vlastně, kdyby to byl problém, odmontovat se to dá vždy. Já jsem nad tím uvažovala právě i z toho důvodu tý případný ptačí chřipky, že by mi nikdo nemohl nic vytknout    a slípky by mohly být venku.

Na vršek uvažuju - podle situace - případně dát bambusový rohože. On tam stín vydatně dává ten starý ořešák. Ale - jak píše Varaxi, aby z toho nebyl pařník, to si na druhou stranu říkám od začátku taky.  Proto jsem se ptala, jak to kdo má, nemá. Myslela jsem tak kompromis dvě třetiny zastřešit a třetina volná. Ono to ani tyhle dvě třetiny není celý den na přímým slunku  - je to ze stran krytý .  

Obrázek