A já se du pochlubííít. Mou bramborovou věží, která již nakvétá a záhonkama, kde už mám okurečky maličký a rajčátka, pariky nic moc.
A já se du pochlubííít. Mou bramborovou věží, která již nakvétá a záhonkama, kde už mám okurečky maličký a rajčátka, pariky nic moc.
chytat to tam do sudu a z něj to posílat výš? Já si takhle čerpadýlkem - to je teda na elektriku - přesouvám vodu ze sudu pod okapem do sudů u záhonků, když je vyčerpám.
Horsano - nedalo by se použít něco takovýho?
https://www.google.com/search?q=aku+kompresor+na+vodu&rlz=1C1GCEV_enCZ974CZ974&oq=kompresor+na+vodu&gs_lcrp=EgZjaHJvbWUqCAgCEAAYFhgeMgkIABBFGDkYgAQyCAgBEAAYFhgeMggIAhAAGBYYHjIKCAMQABgKGBYYHjIICAQQABgWGB4yCggFEAAYogQYiQUyCggGEAAYgAQYogQyBwgHEAAY7wUyBwgIEAAY7wXSAQkxMzMzNWowajmoAgOwAgE&sourceid=chrome&ie=UTF-8
baterii si nabijete doma, tedy nepotřebujete elektřinu a vodu - podle toho, jak dlouhá může být hadice, pošlete nahoru. buď najednou, když to utáhne potřebnou dýlku hadice a nebo s mezistanicema přečerpávacíma. Ale nebudete muset tahat tu váhu.
hm mně tam matou ty parůžký tenoučký, divný, ale prolezla jsem teď fotky a jo, ten daněk by to mohl být, našla jsem fotku mlaďocha, kde by se to podobalo. dík. možná se konečně vyspim 😀
mně mátla ta tenkost opravdu tenouličký- jak jelen, tak daněk mají normální paroží přeci jen rozměrnější, tak jsem takovou subtilnost u mladýho nečekala
Myslím, že by měl průjem už jen z toho, že bychom tam jen byli i bez vystavování.
myslím, že to je moudrý rozhodnutí to zrušit. Teď i navíc, když je zapotřebí, aby se to trávení drželo v klidu a přetnul se tak ten začarovanej kruh. Bylo by to hodně velký vzrůšo.
a bojím se začít dokud nebudu vědět “všechno”
to je roztomilý. fakt. A věřím, že náročný. A je dobře být připraven. jenže…Nikdy nebudete vědět všechno. Nikdy. Zvlášť u živých. Dětí, psů, koček, a dalších………..vždycky Vám zasolej. 🙂 Dopřejte si trochu svobodu, navíc….nikdo nejsme neomylný.
taky jsem si nejdřív myslela něco o koze,zvlášť,když chodila až do vesnice
Koukám, že je to fšade samá uprchlá koza.
Já teď bádám u nás. Jezdíme kolem velký obory a nově je tam stádečko bílých. Ale já nejsem při tom průjezdu schopná identifikovat,co to tam mají, protože zastavit tam nejde, abych je šla zkoumat. A taky nevim proč, drahá půle tvrdí, že kvůli mejm kozám nepřijde pozdě do práce 😀 - páč je tam vidíme vždycky ráno, logicky.
No a - hlavu to má jako laň - samice. ovšem samec má divný parůžky, tenký , bez větvení a ocas to má dlouhý jako jelen. A mele s ním, jak ovce. 😀 😀 😀 (pravda, nevím, jak ocáskem pohybuje jelen,to jsem nikdy neviděla). A já nemožu spát z toho, že nevim, co jsou zač. 😀
myslela jsem si to samý 😀
😀 😀 a taky Vás nařkli z alkehůlismu?
jj,albíni často špatně vidí,takže je to logický
no přesně. Bylo hezký je takhle pozorovat.
No, prej, "Normální notoři viděj myši a ty hned bílou srnu!"
Ano, ano, přesně tak 🙂. A tou pověrou jsem se uklidňovala, když jsem ji prvně viděla a šla si hledat detaily. Bála jsem se, že si ji někdo upytlačí nebo tak, ale ne-e. Ten další rok měla -pravděpodobně -i vodiče. Teda vodičku, srnu. Bylo vidět, že se orientuje podle ní. Když jsem ji viděla prvně, myslela jsem, že někomu utekla koza do polí 😀 😀 . A když jsem to hlásila doma, drahá půle se na mne blahosklonně usmál a pravil: “Koláče, Ty už to prosim Tě nepij!” 😀
🙂 Ruce na hrudníku - ne v pěst teda - mám pro přivolání, kdy si rukama o ten hrudní košíček popleskávám. My to včera trochu ladily s Plakou a něco máme. Ešče to musím promyslet. Nicméně nápady a podněty jsou pochopitelně vítány i nadále a to nejen kvůli mně.
Jo, to mi pak taky došlo, že to přejetí rukou přes gezicht není dobrej nápad - protože stejně jako gesto u těla není tak viditelný. Tenhle aspekt, který zmiňujete, mě nenapadl vůbec. Díky. Pššt máme, ale je to stopka na štěkání. Já toho mám v gestech právě hodně. Poslední vhodný gesto - a to by se bývalo bylo hodilo dobře, “pérování” rukou vedle mého těla ve výšce hlavy psů, takový jako klídek, klídek, jsem přiřadila pro povel Se mnou.
Ale i tohle je situace “něco chci” - chci psa dostat do klidu (stejně jako do sedu, lehu atd.atd.) takže si zvolím povel slovní-posunkový-dotykový (i ten jen ten jeden na konkrétní místo) a ten spojím s požadovaným významem, tedy příjemnem
však jo, to je v pohodě, já řeším čistě jen jaký dotyk (kde na těle) zvolit, když se člověk psa furt dotýká, tak aby z toho bylo jasně patrné, že je tenhle dotyk právě onen marker a jaké gesto k tomu, když jsem gestikulátor z podstaty a spoustu gest, který jsou mimo tělo a tím pádem dobře čitelný už mám vystřílený.
Ještě jen…………. vzpomněla jsem si, když jsem šla s Tali prvně na cvičák. Fakt hrozný. Dobrý teda bylo, že jsem byla dohodnutá s lektorko s kým tam jdu a proč tam jdu a že potřebuju si dělat věci po svém, že potřebuju jen ty věci okolo, cvičák, kontrolovaný prostředí a ostatní psy. Kdybyste nás viděla, věřte, že by se Vám ulevilo. A věřte mi i to, že právě s ní jsem nasekala největší chyby, jaký jsem kdy mohla udělat. Ač jsem už něco málo věděla. Na takovéh psa to bylo zoufale málo. Takže hlavu vzhůru a ne, že bude to dobrý. Ono je to dobrý.
Já nevím. U nás na chalupě pár let žila bílá srna. Nic puntikatýho se tam nevyskytovalo. A že jsem se v těch místech pohybovala furt.
Ha to se mi ulevilo, že frontová bojovnice přežila! Sestra Ramba nedá svoje peří zadarmo! 😀
však se taky zakuckal! 😀
Mám teď dost o čem přemýšlet a musím so utřídit myšlenky, vymyslet, jak teď pro Jacka co nejjednodušeji uzpůsobit běžný život, jak s ním fungovat, aby neustále nedocházelo ke střetům toho, co chci já a co chce pes.
Věřím, že to vymyslíte a pořešíte, už i proto, že řešení aktivně hledáte. Držím palce.
nevyšlo to, matka se rozhodla jinak.
tak hlavně, aby si toho nikdo nevšimnul 😀 😀
. I tam vysvětluje, co u toho nedělat, což je dobře, protože přítel byl hned že “a proč to nedělá takhle? nebylo by to lepší?” a ona na konci vysvětlovala, proč to přesně takto nedělá a proč je to špatně.
tak to je paráda!
Hele jestli ještě můžu - prostě to nehrňte, ani sama na sebe, že něco musíte, to všechno, co tu píšeme. Ne, nemusíte, prostě jen dělejte věci, tak jak jdou, jak plynou. Užívejte si společný čas. Když jdete do práce, jste jen vy dva. proč se třebas na malý okamžik nezastavit, nepohladit ho, jen tak, aby vnímal ten dotek (jasně, je to puboš, vím, vnímat nebude, ale tak můžete ho vnímat zase naopak jen vy) Nedělejte si z ničeho muss, nebo klec, prostě jen buďte. A když se něco vyvrbí, že se přetočí? No tak bože, co.