mám podezření na to oblizování moči, který to rozjelo. Štajnidlo k tomu měl-má taky tendence, což se paradoxně hůř řeší, má-li člověk zahradu, protože ne vždy tam jsem s nima, když se jde Tali někde vyčůrat a já jsem na druhým konci apod. Takže Štajník měl v podstatě dost podobné problémy, jak jsem to tady teď četla. Včetně toho protahování se, zvracení apod. Takže hlídám jako ostříž a máme vyloženě kynologický povel “neblemtat”, kdy může očichat, přečůrat, ale to je všechno. Jasně, není to stoprocentní /a ani bohužel nemožu říct, jak jsme k tomu došli, ale když vidím, že jde Tali přečůrávat, volám hned neblemtat. A -co si myslím, že je důležitý, hned potom mu do kušny něco vrazit, když už na to dojde. Přišla jsem na to empirickým výzkumem, protože když jsme byli v Prahé a došlo k tomu, tak, protože já nesnáším to klapání a slinění a můžou mě vždyck vzít čerti, tak jsem mu za přivolání hned narvala piškot, tím pádem přestal klapat, kapat, protože se to přerušilo. Aleee, jak píšu, doma na zahradě, než jsem si toho všimla, než mi došly souvislosti a začla jsem to hlídat, jsem logicky piškůty nedávala a dostaly jsme se do téhle Vaší fáze taky. Jasně, nemusí to souviset, třeba bádám špatně, ale myslím intuitivně, že ne, už i proto, že to, co pozřel (ble a fuj) se naředí tím, co mu dám já. Tak jen, že to taky můžete vyzkoušet,když už neuhlídáte.
bože to vypadá příšerně!!!!!! Nechcete na podporu hojení zkusit Arnicu Montanu 15 Ch? Homeo, slušně funguje právě i u koní, na různý vymknutiny, zlomeniny…. jestli jo a neumíte s homeo, dejte vědět.
Saga
že mě malá Dáma zase bude jednou po polích tahat jak špinavou hadru!
Odpověď na příspěvek uživatele impact z 22.05.2025, 07:18:57
🤣
Ty si tak……… pomoct!! Pomoc, ne fakt si jelito, promiň, že to tak řeknu, není to myšleno zle. Já jen…. že jsem měla tak dobrý kafe, teď ho má klávesnice 🤣
Víte to nepochopím? Že paní Šárce není vůči sobě samý blbý, lozit kadě tadě a spešl zde, kde ji mají všicí na nudli a v podobě anonymů tady mlít nesmysly v domnění, že tím dá oné zaříznuté slepici, jak to Bodlinka trefně přirovnala, umělý dejchání. Mně by dost vadilo kdyby si ze mě fšicí takhle utahovali. Možná má někdo dehonestaci rád? Anebo trénuje na podomního obchodníka, to je taky možný.
Odpověď na příspěvek uživatele marcelaamax z 20.05.2025, 13:24:53
Když prospívá na granclích a konzervách a nemá tam ty problémy, tak co, však je důležitý, aby tomu psu to žrádlo nedělalo zle. Třeba je to opravdu u některých psů o těch enzymech? To vařené je vlastně “předžvejkané” , tělo s tím nemá tolik práce.
U nás taky dobrý, dřeme jak … ty jo,chtěla jsem napsat barevný, pak jsem se lekla, že by mě někdo nařknul z bůhvíčeho, tak jsem chtěla ftipně napsat černobílý, to by taky mohlo bejt napadnutelný, stejně jako když napíšu černý nebo jen bílý, tak napíšu asi radši, že dřeme jako neviditelný 😀 😀 😀 Rumíček začal hodně špatně slyšet, volávám na něj Hluchá osobo. Z Talinky je hodná pejsková, kocour stále masovým vrahem. Tolik hlásání z Domečku. Jo! A ty šmejdi tam ve vedlejší vesnici, s těma pitama na úvaze, ty loni zmizeli. Asi se přesunuli ☹️
Odpověď na příspěvek uživatele marcelaamax z 20.05.2025, 12:04:27
Zdravím, Marcelo,
jestli se nepletu???? Tak Terven nakonec po všech peripetiích zjistila, že to slinivka nebyla?? _A že se to snad upravilo “samo”???? Snad se nemýlím. Ona se tu taky zjeví jednou za stovku.
Já jsem pak u starý vižlí babičky - tý druhý, co umřela před rokem - řešila to, že jí syrový taky na starý kolínka nevyhovovalo. Nechtěla ho moc jíst, nimrala se v tom, něco nejedla vůbec. Takže tělo si řeklo, třeba špatný trávicí enzymy, slabý, nebo tak. přešla jsem pro ni tehdy zkrátka na vařený. Kuřecí, slepice, k tomu zelenina, brambory, vše dát vařit, následně rozhňahňat, aby se to stařence dobře trávilo. Nakopla se, šmakovalo jí to, nedělalo problémy. Může být, že některému organizmu to zkrátka nevyhovuje.
Odpověď na příspěvek uživatele JanaJanaJanaJana z 19.05.2025, 14:49:28
jojo, to je jasný. To je fakt.
Já teda moc nechápu, jak můžou fungovat ti jedni koně u nás. Šest plus dva oddělení. Ty dvě kobyly se téměř nehnou od sena, kdy doslova stojí k kopci kobylinců, asi jak si tam na místě dělají pod sebe. Výběhy jsou malé, vydupané, převedou je jednou za x .
Pro mě osobně je to nemilý pohled, protože jak jsem psala, Xaverov byl na obří ploše, výběhy rozdělené, koně měli luxus. A stejně tak to má chovatelka ve vedlejší vesnici, kdy má rozsáhlé pastviny s krásnou trávou, stromy, je to dlouhé, volnost pohybu. Hodně přirozené.
No, ano. Já když vezmu ty rozsáhlé výběhy na Xaverově, kdy se tam stáda přeháněla z velmi kvalitního ustájení, ale byla celý den opravdu vlastně v přirozeném pohybu. Tak asi tohle je nejpodstatnější. děkuju.
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 19.05.2025, 13:19:17
Napsala jste přesně to, co jsem si říkala, úplně do puntíku. Jak to sakra, že to tak je? Asi jak píše Buggyra? Klimazměny??? Jinak se to vysvětlit nedá? Nebo přešlechtěností koní?
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 16.05.2025, 13:56:40
Doufám, že jste se také se svou zachráněnou smečkou zúčastnila 😀 páč záchranář, nebo zachráněný - to je skorem stejný a já sem si na 100% jistá, že min. Vasil, by tasil a šécky tak překvapil! 😀