No to on rozhodně ne 😀 😀 . Nicméně tohle by to neřešilo, on je prostě venkovní, chce jít ven, je to oportunista a trvá si čistě na svým. a buzeruje okolí. On problém nemá. My jo 😀
No to on rozhodně ne 😀 😀 . Nicméně tohle by to neřešilo, on je prostě venkovní, chce jít ven, je to oportunista a trvá si čistě na svým. a buzeruje okolí. On problém nemá. My jo 😀
No, ty jsme měli, ale vzhledem k tomu, že už máme dveře zcela nové, zateplené a musí tak i zůstat a taky nebyly nejlevnější, tak tahle varianta padá.
U nás na jednom krmítku převažují momentálně vrabci, koňadry a modřiny, přidali se k nim i tři dlaskové, už jsou bohužel jen dva. Toho jednoho před zraky mého muže slovil pravděpodobně samec krahujce - odhaduju podle popisu a velikosti. Na další krmítko najednou přestali skorem fšici chodit???? na tom třetím se objevují úhelníčci a babči, krom standardu vrabců, końader a modřin. A v dřevníku nám bydlí červenka.
Jen jsem to četla a měla jsem adrenalin až v jedenáctým patře!!!
Jdu s dotazem - jestli se dá něco vymyslet, situaci zachránit.
Mouses je domácněvenkovní dospělý kocour. Přišel teď poslední dobou s tím, že ač dříve spal prostě celou noc a vstával až s námi, chodí nás teď budit, ať ho pustíme ven. Začal tím, že si i o víkendu trval na tom, že bude vstávat jako ve všední den - tedy ve čtyři ráno. Výborný. Teď to vytunil a i ve všední den nás budí třeba ve tři hodiny.
Protože je schopen začít škrábat do dveří, drahá polovina vstane a vyhodí ho tedy dle jeho žádosti ven. Ale pak už leckdy neusneme. Já jsem si uvědomila, že ho v tom, tím, že mu vyhovíme, utvrzujeme a říkám si, jestli by nepomohlo vytvrvat. Zase se bojím toho, aby tam neudělal nějakou rotyku…………. je to začarovaný kruh? Vím, že člověk je pro kočku dveřníkem, ale tohle je trochu moc. Zase jsem ráda, že spí doma - spešl v těchto mrazech - a necourá někde po venku.
,ale to já se neohýbám.
no já musím, on jinak zatne drápy a to bolí - když třeba mám jen tričko. Někdy mám pocit, že ty drápy zatahuje jen, když spí. 😀
No však my jsme taky u nás na vesnici za exoty. A ešivá pak jednou budou s náma třeba i slepice kousek chodit, to teprve bude! Ono stačí pro místní projíždějící autem ten obrázek , kdy jdu shrbená, jak ta čarodějnice a na zádech toho masovýho vraha 😀
No taky netuším. Farma je na Broumovsku , když to tak vezmu, první výskyt vlka tam byl tuším v roce 2014. rok 2018 byl rokem, kdy se tam spustila lavina démonizace téhle šelmy, pamatuju si to čóro móro kolem toho (hlavně takový dva týpky, ti stáli opravdu za to, jeden si dokonce objednával likvidaci vlka inzerátem), ochranáři navíc tehdy i zmiňovali to, že se tam pohybují toulaví psi - fotopasti zachytily - takže ne vše by měli mít na svědomí zrovna vlci - teď odbočím, ono leckdy nemusí jít ani o psy toulavé, vím -a není to JPP, je to z mého v té době blízkého okolí - o stádu jelenů ve výzkumáku, kam týpci posílali lovit cvičený ovčouny, zabralo až to, že se tam tehdy pořídili kavkazani. Tuším dva, a ti, ač to byla ještě nedospělá zvířata, následně problém definitivně vyřešili, protože ty ovčouny zabili. I tady se ukazuje účinnost pasteveckých psů - podotýkám, že to stádo nebylo někde v nedostupné krajině, ale naopak celkem v blízkosti Prahy, osobně jsem tam byla, psy znala. takže i to zabezpečení takovýchto psů lze.Nicméně se vrátím k tomu Broumovsku - myslím si, že kdyby skutečně došlo k tomu, že by vlci roztrhali pasteveckého psa, prolítlo by to tehdy naprsto všemi médii. Minimálně ti dva týpci by se toho chytli, jak ho..košile a řvali by jak prokopnutí. Proto ty moje pochybnosti. Lidi, kteří se chtějí vlků zbavit , použijí cokoliv.
Edit - a jestli se dobře pamatuju, tak v těch letech ještě moc psi jako ochránci stád ve hře nebyli? Nikdo k tomu moc nebyl, protože práce navíc.
Taky jsem ráda, že si k nám lítají nazobat, zvlášť v tomhle mrazivým období - nestíhám doplňovat krmítko. Nemám tedy ještě slípky a ty až budou, tak budou mít svoje krmení chráněné - kvůli ptačí chřipce a tak, nicméně mám tři velký krmítka pro ptáky a jsem po té pauze ráda, že vrabce zase vidím.
Mno, byli jsme tam druhýho… to už se pro to vrátit mohl dávno.
Ronjo - můžu se zeptat, jestli vet schválil ten hypermangan?
soused odpaluje rachejtle tak, ze miri na nas
tohle kdysi praktikovalo hovadský soused přes ulici, že pálil od sebe, přes silnici k nám. Řvala jsem jak prokopnutá a slušná jsem teda nebyla. Zalezli. Pražák přijede a dělá bordel.
Podotýkám, že jsem bývalý Pražák, stydím se za to, ač jsem nikdy bordel nedělala.
Nikoliv, v té krabici si to tam to hovado přineslo a nedokázalo to v ní odnést. Na venčení s sebou krabici nenosím, nosíváme s sebou pytel na sběr odpadků, které najdeme, s tímhle nikdo nepočítal.
Přesně - stačí chvilku pozorovat kasuára, brrrrr
Zavřít šavlozubýho Mousesa doma, udělá tam z toho kůlničku na dříví. když není po jeho……. je problémek 😀 ale dobrý je, že se celou cestu drží u nás. A jinak se do dálav teda sám nevydává.
On se tak stal součástí tý smečky, ale vždycky, vždycky ječí, ať už to otočíme a jdem domů 😀 , já mu vždycky nadávám, co s náma teda leze, když pak furt řve, že za ty roky už musí vědět, co ho čeká…, drahá půle nadává mně, co ho s sebou tahám, že nás zdržuje……ohařům je to jedno. když na ně teda neútočí někde ze zálohy zpoza keře. To vždycky skočí, jak paragán se odrazí od hrudníku, stehna dotyčnýho psa a letí na druhou stranu a chudák ohař vůbec neví, co se děje 😀 . Jsme pojízdnej cirkus, jo a to nemluvím o tom, když mi vyšplhá na záda a já du jak ta čarodějnice 😀
praprapředkům
u sousedů, kam nosívám slípkám dobroty mají jednoho přímo tyráka! Ta sviň mě klove do nohou 😀 , podotýkám holých nohou, páč sem líná si brát i v týhle zimě na takovou chvíli fusekle, tak vždycky vyběhnu jen v dřeváčkách a ta dorota máchalová po mě de! 😀
Udata hnědka Norrisová klade ovšem stabilně jedno vejce za druhým a když doneseme šváby na přilepšenou, tak ona je u nich první a naporcuje i ty největší syčící 10centimetrové mrchy s tvrdým krunýřkem. Včera si zavdala 4 kousky…
VIVÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁT, VIVAT PANI NORRISOVÁ! Já ji miluju - kdybyste ji už nechtěla, až neponese, tak já si ji vezmu.❤️
Já taky, já taky. nemám sníh, potřebuju sníh. Mám už mráz, to je fajn, ale sníh nemám. Já ho snad i odkoupim 😀
And the winner is- DÁJÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ! Ano je to tak, venčíme v lesích ve složení dva ohaři a kocour šavlozubý! Je to nezmar, sice celou dobu držkuje a hubu nezavře 😀 , ale ujde to s námi celý. Pak padne na vokno a konečně je od jeho šikanování klid 😀