Odpověď na příspěvek uživatele janaa z 18.03.2026, 09:15:33
a-há! Díky za vysvětlení. Mám ráda, když vím.
A můžu se ještě na něco zeptat? Zajímalo by mě, co znamenají opakované rány - dle mne jeden střelec, odpoledne, podvečer, kdyby to byla jedna rána a za ní jedna další, tak jasný - jeden kus, první rána nevyšla. Ale pak s malým odstupem následují třeba tři, čtyři další. Co to tam probíhá - proč střílí pak ještě několikrát? na co? Z logiky věci přece, když to bude netrefený kus, tak stejně mu pak zmizí, když to bude stádo, taky uteče…. tak jsem zvědavá, co to je. 🙂
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 18.03.2026, 08:09:30
(a já po krmení přepočítávala prstíky…).
berou to navostro?
já zatím tu sousedovic krmím z misky, radši. Když vidím ten pohyb zobáku - rychlej a nemilosrdnej… 😀 Včera jsem jim zas z venčení přinesla pytel zelenýho. Překvapilo mě, že dají přednost trávě před ptačincem.
Odpověď na příspěvek uživatele drvodelkafialova z 18.03.2026, 07:59:47
Já se na slípky taky děsně těším. Už těch asi víc jak 25 let. A popravdě mě jakoby štve, že se teď de facto přiřadím k současnýmu davu, který tupě kopíruje něco, co někdo propaguje. Nejsem ráda ve stádu, který si někde něco přečte a protože je to rázem in, jdou do toho všichni. Ble. No co už, nenadělám s tím nic, hlavně, abych už se dočkala.
Odpověď na příspěvek uživatele sutrik z 17.03.2026, 20:18:49
. Viděli jste vyšší kazatelnu?
Heh, já nejdřív viděla fotky a říkala si, co to je za divnou vohrádku, na co to je? Pak mě napadla nějaká přízemní vyhlídka - pro děti, aby jako nespadly….divný, ale co, že jo, dneska už se dělaj divný věci. No ale , že tohle bude pro myslivce, tak to mě nenapadlo ani náhodou. To tam odtama má fakt přehled kolem sebe, kam střílí.
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 18.03.2026, 06:49:39
Jo tak nějak přesně. Na mě ten vnitřek kurníku působí ne úplně pěkně prostě. Kulatý bidla, nad sebou a nějak tak pořádně nečistitelný. A divný pítka. Zas ale můžou ven, že jo. jen prostě - zas z těch slepic je továrna na vejce, na jejich pohodu myšleno není. “Hlavně, že sou ty vejce, který teď, mámo, prodáme zadraho! A bez práce. ”
Otrava napadla i mojí druhou polovinu. Není bylina, která by tohle dokázala? Nějaký lak, látka na vybavení ve výběhu, který by mohl kůň sloupat, pozřít…? No a nebo zlý člověk ☹️
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 17.03.2026, 18:54:01
To zní šíleně, hrozný pohled to musel být, hrozný. Já pořád říkám, že práce veterináře je hodně náročná, že někdy převažuje beznaděj a zmar ☹️ . Když si vzpomenete, dejte vědět, co bylo příčinou.
A o chvilu klopy klop, kopytka po stajni, Zoranek sa vybral na prieskum 🤭
Tak, a to je přesně to, co mám na mysli, on tu má skutečně svůj úkol a k tomu ten dar. A že mu ode mne vyřídíte pohlazení, že jo?
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 17.03.2026, 12:02:56
papriky a okurky, směle do toho.
že jo? Tak já jim dopřeju peřinku. On to právě není čerstvý hnůj a je škoda to narvat všechno do kompota, nebo do bramborový věže, když to může posloužit i takhle. Tak jsem na sebe pyšná, jak pěkně jsem to vlastním mozkem vymyslela.
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 17.03.2026, 11:50:57
heh to bude ta nová, ne? Poslali pod stejný číslem? zajímalo by mě, nebo snad radši ne, v jakým stavu převzal odesílatel tu první várku 😀 a to ještě není vedro.
edit - koukala jsem včera, že u nás -teda u nás - v městečku kousek od nás - je přímo výdejní box Allegro. Bych to někdy mohla prubnout?????
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 17.03.2026, 11:35:00
Jo u nás taky byla klendra, ale jak v Prahé bylo echtgold nechutně -vichr, prudkej déšť, sychravo, zataženo, tak u nás takhle krásně se udělalo, já to pak úplně sosala.
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 16.03.2026, 08:43:49
ale to to je krása vesmírná!
No jsem já to nevděčná hajtra. Objeví se první sněženky a člověk se může poprdět. A pak přijdou bledulky a……….. se celá tetelim zas z bledulek, krokusů….. a přitom ty sněženky, údernice jaro přivolávaj. Sněženek máme poslední roky hodně, hodně, mám z nich radost. Podařilo se mi je i koupit v kytkářství a když jsem je sázela, přiletěla první včelka Mája rekordnice - tolikatě pylu už na noženkách. Sedla si na tu něhu bílou a tak jsem tam stála, v ruce ten květnik a čekala jsem, až včelka vodletí. Přece ji nebudu rušit.
My venčíme takhle, nemám bledule, mám dva blbule 😀
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 17.03.2026, 09:33:04
Dík moc. Mám pro ně naklíčenou pšenici , tak jim to můžu mrsknout - jako zábavu. A třeba pak i po čase případnou potravu pro nějaký živočichy, který by naopak mohly obohatit třebas ten jejich výběh. Ono tam, sem tam, něco i tak je - ondynoj nějaký žížaly.
by asi šlo
že jo? jak jsem na to tak koukala…. jo nepočítám s tím, že tam dám nějakou velkou vrstu, ty koláče jsou takový placatý některý “ohebný” tak to rozložím pod ty rajčata a spol. Ty velký kusy dám do kompota, a´t to pracuje tam a tychle tenoučký použiju takhle. Já se jen bála, abych jim nějak neublížila, na druhou stranu mi to přišlo jako surp mulč.