Aktuálně: 1 896 inzerátů281 969 diskuzních příspěvků20 126 uživatelů

Příspěvky uživatele

Zrzavci

Zrzavci
Zrzavci 05.01.2026, 12:33:15 xxx.xxx.226.6
Anonymní:

https://www.facebook.com/p/MM-Bio-farma-%C5%A0onov-100068051945080/?locale=cs_CZ

místo  pomluv to chce číst

Pokud je to na mne, tak psala jsem Ešivá, ne, že je - neboť, kolem vlků koluje takových nepravdivých příběhů, které mají za úkol přiživit nenávist k nim, důkaz je?…. a v tom seznamu, co sem dávala Doron z ofiko stránek:

Takže: 395 útoků

z toho 68 se nemůže vlk vyloučit ani potvrdit. 

775 zabitých ovcí, 

112 zraněných 

24 zabitých koz a 1 zraněná, to je docela dobrý 

129 kusů skotu, 3 zraněné, to mě překvapilo 

2 koně zabití 

Celkem 1050 kusů hospodářských zvířat, protože se ještě něco muselo utratit.

O zabitých psech, či psu ani slovo. 

- na FB nejsem, tudíž  kouknout nemohu.

Zrzavci
Zrzavci 03.01.2026, 23:42:05 xxx:xxx.89c:e6cc
»
Odpověď na příspěvek uživatele Lupus4 z 03.01.2026, 21:07:25

No však na to stačily dvě věty toho úvodního novinářskýho brajglu. A ta osoba bude mírně řečeno neinteligentní, když i sama sebe napráší. Bylo zřetelný, že je to jejich vina. Především jejich vina, protože zvířata neměli řádně zabezpečený. A za to žádný predátor nemůže. Bych na jejím místě chodila kanálama, místo toho, abych se prezentovala v médiích, páč by mi bylo stydno, že jsem, co jsem.

Zrzavci
Zrzavci 03.01.2026, 23:38:05 xxx:xxx.89c:e6cc

No ….a zde potvrzení, že této zábavě holdují ti chudí duchem a navíc hovada, protože jen hovado po sobě nechá takovýhle bordel. V lese, u kostelíčka. To jsme našli dnes ráno.

Takže až přede mnou bude kdokoliv tuhle ubohou zábavu obhajovat, zařadí se okamžitě po bok takovýchto šmejdů.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Zrzavci
Zrzavci 02.01.2026, 14:32:41 xxx:xxx.f0e5:a3c9
»
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 02.01.2026, 14:15:10

k tomu hlavně zákaz prodeje

no tohle nepochopím proč není první a tím pádem i jedný krok, který by bylo nutno udělat. Ale…. jsme v Čechách, já vím.

Zrzavci
Zrzavci 02.01.2026, 14:16:00 xxx:xxx.f0e5:a3c9
»
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 02.01.2026, 14:11:53

Jo, přesně, ještě na nějaký to prase jsem zapomněla. Ale jinak, že by za komundíry se chovalo nějak běžně něco jinčího, to teda fakt ne. V té části Čech, kde jsem se jako dítě pohybovala rozhodně ne. Výjimkou právě byl ten statek, který jsem tu zmínila, ty měli krom výše uvedeného malé stádo ovcí a bylo o ně sakra dobře postaráno. Chodili jsme po žních paběrkovat . Klásky, kukuřici….

Zrzavci
Zrzavci 02.01.2026, 13:20:13 xxx:xxx.f0e5:a3c9
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 02.01.2026, 13:01:42

Já co jsem jezdila, tak spíš hodně králíci byli. Koza pak jen v jedné vesnici, kde bydlela ségra a pokud takový lidé, kterým tak koza patřila, už ji mít nebudou, tak jen dobře pro každé zvíře, které tam není. 

Zrzavci
Zrzavci 02.01.2026, 13:00:06 xxx:xxx.f0e5:a3c9
»
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 02.01.2026, 12:58:26

Já se pohybovala ve Středních Čechách.

Jo, komundíra je komunista, nemám ráda říkat za komančů, páč to bych urážela ty indiány, v tom má pravdu moje kolegyně, která mě na tuhle myšlenku přivedla. 

Zrzavci
Zrzavci 02.01.2026, 12:51:28 xxx:xxx.f0e5:a3c9
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 02.01.2026, 12:46:48

Mluvím o komundírovi. Jako dítě jsem se po vesnici celkem pohybovala.

Ano jezdila jsem na statek, kde jo, měli stádo oveček. Ale víte co? Zvláštní - už i tehdy k nim měli psa a co hlavně 🙂 - vždy, vždy šly ty ovce na noc do stodoly.

Oprava hrubky,  fuj, hamba 😀

Zrzavci
Zrzavci 02.01.2026, 12:41:38 xxx:xxx.f0e5:a3c9
»
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 02.01.2026, 12:34:19

Jo přesně tak.  Jsem se fakt vztekla.

Já na tom nevidím nic složitého. Pokud chci chovat a je jedno zda pro sebe ,tam si holt náklady nesu sám a pak není tak složitý zajistit svoje malý stádečko a nebo nejen pro sebe, ale na výdělek, tak holt to je kšeft , budu mít těch zvířat víc, než pár a musím do toho logicky, jako do každýho kšeftu něco investovat. A pokud nejsem blb, zjistím si, že mohu dostat dotace a něco pro to udělám. Vždy, když něco chci, musím proto něco udělat a ne čekat , že mi pečený holuby polítaj do huby.  Něco jinýho to bylo před těmi deseti lety, kdy se nevědělo a kdy navíc nebyly kompenzace a dotace. Dnes, pokud to chci mít na kšeft, tak halt tomu kšeftu taky něco musím logicky dát. Jednoduchá rovnice. 

Tady u nás už se taky objevili vlci, paní co chová ovce už má Krašáka a Poseróny. Nic se ještě nikde nestalo, ale už se logicky připraví. Nic složitýho.

Zrzavci
Zrzavci 02.01.2026, 12:10:36 xxx:xxx.f0e5:a3c9
»
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 02.01.2026, 11:56:26

Doron- ještě za komundíry nechoval hospodářská zvířata téměř nikdo.  To se změnilo - stejně jako s koňma - dneska má každej, kdo má do zadnice otvor - koně, ovce, kozy a myslí si, že to prostě jen tak vypustí na zelený a má vystaráno. Věřte mi. Ono stačí se tady podívat - jéé my bychom rádi ovečky, máme 1500 metrů-půjde to? E? Lidi mají pocit, že stačí zvířata vypustit na zelený a vono se to vo sebe postará. No ještě před deseti lety to takhle asi šlo. Dneska už prostě ne. a proto , pokud chci chovat a je jedno zda hobby chov a nebo na obživu, tak tomu halt musím něco dát. No  a když na to nemám? No tak to holt nedělám. To je jak s čoklima - mám na to? tak psa můžu mít, nemám pomalu ani na krmení a kupuju čoklovi šrot? Tak těžko budu mít na veterinu a pak jdu žebrat na Donio. A tohle, že se prezentujou v médiích, není nic jinýho než fňukání. Nad mlékem, který jsem si rozlil sám. Broumovsko, Náchodsko patří k těm, kde i tupohlavý Janek ví, že vlci halt tam tím problémem jsou. Takže mám li v hlavě víc, než pětník, tak je logický, že chci-li chovat v tomto prostoru, MUSÍM si ty ovce zabezpečit. 

Budeme střílet vlky jen proto, že jsou lidi hovada?

Ano je jasné, že k nějakému omezení populace bude muset dojít, to je jasný i mně, coby tupohlavýmu Jankovi. Ale tohle jsou s prominutím chovatelé hovada, který naopak učí ty šelmy si chodit zadáčo do bufáče a ohrožují tím ty ZODPOVĚDNÉ, kteří pro ochranu svých stád dělají naopak maximum. Tihle lidi měli naopak dostat pokutu, protože těm vlkům prostírají plný stůl. Prasata. 

A to jsem se zařekla, že nebudu sprostá. Ale musím, protože si představuju ty jatka, který tam probíhaly a nemuselo na to vůbec dojít. Je mi líto těch ovcí, jehňat. a potažmo časem i vlků. Páč doplatí opět na lidskou debilitu.

Jdu si uvařit meduňkovej čaj, ať se uklidním, když jsem se tak rozvášnila 😀 To není na Vás Doron, vůbec. Je to na lidskou blbost a pohodlnost a nezodpovědnost a liknavost. Fuj a ble. 

Zrzavci
Zrzavci 02.01.2026, 11:47:02 xxx:xxx.f0e5:a3c9
»
Odpověď na příspěvek uživatele Moyda z 01.01.2026, 21:16:21

Volala bych policii - pokaždé, když se toto děje. S tím, že pes bývá dlouhodobě opuštěn, hrozně naříká a nevíte, zda se mu něco nestalo - může se stát cokoliv. Plus stížnosti na SVJ, klidně vždy volat a psát vícero lidí.  Psát na místní úřad, jako stížnost. Tam bych taky psala,  opakovaně, musí se jimi zabývat, předvolávat je, pak třeba i pokutovat….Můžete oslovit i KVS… oni sice nic moc neudělají, trapáci, ale řešit to nějak s nimi musí. Bombardovat ze všech stran, aby jim to otravovalo život.

Zrzavci
Zrzavci 02.01.2026, 11:42:52 xxx:xxx.f0e5:a3c9

U nás je hroznej frmol, vyfoceno to nemám, už mi dochází oba dva zakoupené pytle a lojovky- ty teda převážně nosím jen na svou vycházkovou trasu do lesů a na louky. Máme tři krmítka. Na to největší chodí hlavně koňadry, modřiny a brabčáci, byla tam letos i první samička dlaska. Taky brhlík chodí.  Na ty další dvě chodí ten zbytek, který sejkory a brabčáci z hlavního vytlačili. V dřevníku se nám zabydlela červenka, ňuňu je, donutila jsem druhou půli, že mi tu štípačku z dřevníku vytáhnul ven, abych ji tím bordelem, když štípu, nerušila. Strakapouda  velkého taky mám a k mému překvapení se v okolí zdržuje i datel :o .Poznám ho podle druhu tlučení, je to jiné než od strakoše, ale nikdy by mě nenapadlo, že se datel vydává i do zahrad????

Zrzavci
Zrzavci 02.01.2026, 11:39:10 xxx:xxx.f0e5:a3c9

Ach brouček malej, snad to zvládne. 

Zrzavci
Zrzavci 02.01.2026, 11:37:18 xxx:xxx.f0e5:a3c9

U nás byl klid jak za kovidu, kdy se lidi nesměli pouštět ven. Bouchal jen primitivní Pražákoslovák /Normální Pražáci a Slováci prominou, leč toto je etalon bezohledný blbosti, nejen kvůli petardám/ s tím, že na jeho zahradě mu přece nikdo nebude nic nařizovat.

Zrzavci
Zrzavci 02.01.2026, 10:57:07 xxx:xxx.f0e5:a3c9
»
Odpověď na příspěvek uživatele Trickyvoo z 01.01.2026, 13:00:51

😊

Obrázek
Zrzavci
Zrzavci 02.01.2026, 10:52:29 xxx:xxx.f0e5:a3c9
»
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 02.01.2026, 07:36:25

A někdo chová ovce pro užitek.

Doron, já to vnímám takhle - tím spíš, když chová pro užitek ne? Když dokáže člověk zabezpečit svá zvířata z kterých nic moc velký užitek - vajíčka pro rodinu apod. - nemá, tím spíš by měl chovatel zajistit zvířata, z kterých ten užitek právě má?? O to víc? A nevymlouvat se na cokoliv, jen proto, že doteď se to dělat nemuselo? Prostě vždy by to mělo být o tom - mám zvířata, musím je zajistit - vč. toho bezpečí. Já už teď mám v kurníku a voliéře prachy, že bych si těch slepic mohla pořídit…. no jééje. A to to ještě není hotový.  My jsme si zvykli, že vše je tady naše a že příroda jako nic. No a teď se zase musíme naučit o svá zvířata starat a ne, že si tam prdnu ohradníček pofidérni, navíc ještě jen jeden a budu si myslet, že co? Když to lidé  dokázali dříve, ochránit svát stáda, hejna…. tak tím spíš by to měli umět dnes s mnohem lepšíma technologiema. A přijít se podivat na zvířata v půlnoci a myslet si, že tím to mám vyřešený…. tak to je fakt úsměvný. O těchto chovatelích, kterým se to stalo opakovaně si opravdu nemyslím nic hezkýho. Je nový rok, tak radši nepíšu co, páč bych byla sprostá 😀

Zrzavci
Zrzavci 29.12.2025, 23:53:20 xxx:xxx.df58:37b9
»
Odpověď na příspěvek uživatele Písnička z 29.12.2025, 23:51:11

Okno ve výšce cca 2 metry a nevede k němu žádný žebřík ani jiná cesta, jen hladká omítka.

tak to budete muset jinam - zkuste Máldra a Skalyjovou

Zrzavci
Zrzavci 29.12.2025, 23:45:14 xxx:xxx.df58:37b9
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 29.12.2025, 20:32:31

a že co jsem pochopila, tak plot asi nebyl žádná hitparáda v ochraně proti vlkovi…no jestli to tak je a jestli chovatelé opravdu spoléhali jen na to, že žádný vlk prostě nepřijde, tak je to o to smutnější…

Když jsem článek otvírala, říkala jsem si, že by mě zajímalo, jaká ochrana a jaké oplocení tam bylo-je. V případech jako je tento, je majitel těch nebohých zvířat sám účasten na takovém masakru, protože jim nezajistil bezpečí. V lokalitě, kde vím, že se vlci již pohybují a že s nimi už problémy jsou, je naprosto nezodpovědné zvířata nezajistit. A přesně z takovýchto majitelů jsou nadšení ti, kteří se snaží svoje zvířata co nejvíc chránit, protože tito lidé vlkům ukáží, kde je snadná obživa. A vlk není idiot, aby toho nevyužil. A pak jsou v ohrožení i ostatní stáda.  Chudáci ty ovce a jehňátka. A pak si lidi stěžují.