mám dietu na cholesterol a dnu kvůli enormní hodnotě kyseliny močové v krvi. Doktor na to přišel trošku “náhodou”.
může být ve hře stres, moc masa a alkehůlu. když se budete chovat jako hodnej ke svýmu tělu, tak se nejspíš srovná.
mám dietu na cholesterol a dnu kvůli enormní hodnotě kyseliny močové v krvi. Doktor na to přišel trošku “náhodou”.
může být ve hře stres, moc masa a alkehůlu. když se budete chovat jako hodnej ke svýmu tělu, tak se nejspíš srovná.
Cvrčky jsem vzdal páč jsou rychlejší než já.
😀 😀 😀 pardon.
Vietnamští spoluobčané prominou, ale prostě ten název mi v mozku vykreslil obrázek skutečně těhotného vietamského muže s rýžovým klouboukem a pupkem v devátým měsící. A žabkama. _Edit - malovat to radši nebudu.
No! Já ho chápu, má to chudák těžký. Žrádlo až pod nos a to ve formě, kterou zrovna ten den jako……. nikdy nevim, co chce….. domů ho volají, aby nespal někde nad slepicema v seníku, ale na gaučíku v teple…. Těžkej život kocoura dvou domácností 😀
A taky třeba kroupoto, jsem masožravec hroznej, ale tohle mě saturovalo, je to sytý. Nebo mrsknout na plech spoustu zeleniny plus jen omyté brambory, který 10 min. potrápím v mikrovlnce a všechno to ochutím kořením, zakápnu olejem a mrsknu upéct do tý trouby.
edit - a co vajíčka? Jdou-li vajíčka, taky to hází spoustu variant od těch míchaných, po salát s vajíčkama, konče vaječnou omeletou plněnou orestovanýma ředkvičkama třeba a pokud lze sýr, doplnit sýrem. Moc dobrý, můj synovec vegetarián byl unešen a nasycen.
Dobrej - nevím, jaký zdravotní problém jste nucen řešit, ale napadlo mě, pokud jde o problém s trávením, trávicí soustavou a tak, že byste mohl tu dietu podpořit i tím, že tělu pomůžete bylinkama - na trávení hořké /pampeliška, puškvorec - obojí kořen, pampelišku pak můžete s jarem i spásat - pochopitelně v čisté lokalitě - doporučení zní 5 mlaďounkých lístků pumpilišky denně 🙂
a když kouknete třeba na mocnou kopřivu - má poměrně široký záběr na pomoc tělu. Pít ovšem jen tři neděle, pak si dát pauzu.
Stejně tak si lze pomoci mým oblíbeným měsíčkem - ten lze pít dlouhodobě! a taky heřmánkem.
To jen tak, že mě to napadlo, bylinky dokážou být hodně nápomocné.
Já nevím, kam to napsat, abych v tom tématu, kterýho se to týká nebyla těžce OT, ale…. no tak to napíšu sem 😀 😀
Fórum s názvem:
Březost vietnamců mě krapítek rozsekalo.
Jo a ještě jedna věc pro zadavatelku. Možná důležitá?
Náš kocour se mnou přes škrábání taky komunikuje. Min. jsem vypozorovala, že začne škrabat v momentě, kdy chce jít ven a já to hned telepaticky neodhalím z toho že sedí a čučí 😀 😀 😀 Do někam, ne na mne 😀 . Takže pak jde a začne škrabat.
Joo, to vona Talinka naše malinká 😀 taky nerada. Ona prostě
*neovládá svoje tělo
*nepřemýšlí
a je úpablb 😀
Je to pes, který mne nedávno - v prosinci - jako devítiletý dospělý pes - dokázala přehlédnout na louce, kterou jsme právě opouštěli s Rumíčkem a ona nás dobíhala a ….srazila mne k zemi. Vzhledem k v té době bloklým zádům, jsem málem byla bez psa, protože hrozilo, že si ji sama zabiju. Takže se nedivím ani šestileté dámě kolií, ani ragdollí dámě kočičí. Zvlášť, když - si odhaduju? - bude ragdoll taková něžnější duše.
Budou u koček asi taky určité rozdíly ve stylu hry a v tom, co který hráč preferuje??
To se celkem dá dobře řešit na společných psích venčeních a na takových těch pláccích, kde se pejskaři schází a kde je dobré si tohle ošéfovat. Aby pes, který si rád hraje na honěnou nebyl právě válcovanej hráčem wrestlingu, který tohle bude prosazovat, Ale už hůř se to řeší příchodem novýho člena smečky - a vidno i tý kočičí. Naše madam flekatá je takovou kombinací honiče a wrestlera , což našemu jemnému profesorovi, který je čistý honič v tom smyslu, že je rád honěn, naprosto nevyhovovovalo hlavně proto, že madam wrestler je hovado, který se neovládá a cupuje vše jak blbá. A dokáže do honěnýho naběhnout jak buldozer. Takže to bolí. Musela jsem do toho vstupovat a nakonec si honič našel svůj způsob obrany, že když to hovado wrestlerka přehání, lehne si a jí nezbude než to, že mu řve do obličeje, aby běhal. Po nějaký době už řvu já, aby wrestlerka držela hubu a hra končí 😀
Ač sourozenci tak, každý má úplně jinou povahu.
však my se sestrou taky nejsme stejný.
Mouses má úplně nejvíc rád hru na honěnou. A nejvíc venku,kolem starýho vořecha a když při tom pištím - Pomooc, honí mě kocór! - nejlíp tak kolem desátý večer, kdy už by člověk rád šel spát a sousedi ale ještě bohužel nespí 😀 😀 😀 .
To bych musela upadnout do bezvědomí, abych do tý práce nešla…nemám za sebe náhradu
no vidíte to. A když vás ovšem odveze rychlá, jako nečekaně druhou půli………. tak se to taky nějak pořešit musí. A ono hazdardovat s horečkama není dobrý.
Máme “půlku” kocoura, který si nás adoptoval- druhou půlku má stará paní sousedka 😀. Je venkovně domácí. Škrabalo je mu fučík. Zamiloval se do dočasně umístěné OSB desky vedle futer u dveří z kůchně. Zkuste - resp. zkoušejte různé povrchy - našemu vyhovuje právě tohleto a rozhodně v tom hraje roli umístění. Jsem kočičí laik - asi jako Vy - ale - třeba mě zkušení opraví- zdají se mi hodně použitelné rady a postřehy Kláry Nevečeřalové. Člověk si prostě na to zvíře musí najít čas- chodím do práce, přestavujeme dům, mám dva ohaře a prostě vždycky uškudlím pro Mousese nějaký čas, kdy ho něco učím - klikr, kdy trénujeme přivolání, trénujeme sednutí a to hlavně při podávání jídla, hraju si s ním /míčky, tkaničky, myši na setrvačník/, nějaký hlavolam čmuchací. Případně hrajem na honěnou z místnosti do místnosti, kde se mu schovávám, přivolávám ho, musí mě “hledat”. A to je to kocour venkovní. Takže i z venku přijde s vyžitím. Nemusíte si s ním hrát hodiny v kuse, naopak je lepší to rozkouskovat - třeba mezi mytím nádobí a vyndáním prádla z pračky.
Hela S. - můžu mít jeden OT dotaz ohledně toho kompostu? Máme tu dvě pastevka, z toho to jedno je taktně řečeno děs a hrůza. (bohužel se mi nepodařilo ničehož dosáhnout ☹️ ) Tudíž to asi podobný bude s odčervováním a moje otázka zní, když si seberu koblihy a dám si je do kompostu nebo přímo třeba pod rostliny- ešivá nedělám špatně?
Dobrého koňského dne.
Nakoukla jsem, abych zjistila, čo robí Gustávo Thöni (ešivá si někdo ho pamatujete, lyžníka olympijskýho) a vono se mu to jméno nelíbí furt. Tak co s ním, s Karolkem jednim? 🙂
Buggyra je bohatší rovnou o dva koniky? A tak se s dovolením těším na fotky na který zpoza buku nakouknu.
Škvarečky, že Mouses vzkazuje, že jsou moc mňam, ale on je boubel, on má jen trochek.
No já aby to nebylo kontraproduktivní nějaký. Tak eščivá to lze, tak mě nic kaloričtějšího nenapadlo, fajn, že se to může.
ad venčení zvlášť - ono to psům prospívá a nejen výchovně. Jednak mají v daný moment tu výsadu, že mají svého člověka čistě jen pro sebe a druhak se učí být i trošku nezávislým na tom druhém psu.
Říká ta, která na to teď má čas tak akorát jednou za čas. Ale je pravda, že to nemusí být dlouhá procházka, stačí opravdu chvíle. Takže si dávám závazek soc.prc, že jak přestane bahno, tak to zase uskutečním. Aspoň večer.
jako kalorickou bombu.
Može takový žvíže škvarečky? domácí, nesolený?
Mně šel, vyprodukoval v jednu chvíli hodně malých dobrých okurčiček nakládaček a pak šel. Do kytek chytil se plísně a bylo.