dudek?? Asi chybka - neboť ten odlétá myslím zcela, žádní zde nezimují.
Příspěvky uživatele
Xerxova
a teď ty nepsí… Nedělní Dračí kámen i s páníkovým selfíčkem, pak lesy za humny, ruprechtický lesík (zdravíme Orionku) a dnešní kousek v údolí Černé Nisy
v neděli krásně a mrazivo, pak pršosněžení, sněžení, včerejší kalamitka i dnešní mokrosníh - prostě prosinec. Aneb Yody narozeninový týden. Jsou mu tři a přestává fungovat chemická kastrace… stává se zase samečkem. Tak mu držte palce, ať je v pořádku.
nejprve fotky Yodí
naše dogy jsou chudáci. Narozeniny jim slibuji s oslavou až ve věku veteránském (Nightovi chyběly tři týdny)… a na Vánoce dostávají dárky jen od dětí… Já tvrdím, že se mají jak čuníci v žitě celý rok... a nic navíc si nezaslouží
Jasně - snídá se vánočka (navíc k standardní porci masa), večeří se rybí nádivka a řízeček (navíc ke standardní večeři) a mlsá se cukroví. Mezi svátky se přivolává na minilinecké či minivanilkové rohlíčky. Hodnotné pamalsky pro mlsnou velehubu…
Vlastně včera jsme objednali Yodasovi dárek - dvoukilové balení GAGu od Caniny… takže nejdražší dárek má on.
a u nás je kalamitka - neb někteří inteligenti nepřezuli… Nechápu
dneska dostal pes dokonce i kabát na venčení - neb padalo z mraků dost vody. Naštěstí v lese se déšť změnil na sníh. I tak si narozeninovou procházku užil (musela být ráno, neboť já dneska mám schůzovně učební den až do pozdního večera).
Yodovi jsou dneska tři roky. A myslím, že ve stejný den slaví i Efe. Takže vše nejlepší 🌼
u nás zase od rána krásně - jasno, modré nebe, troška jinovatky. Výhled z Dračího vrchu na Liberec stál za to stoupání. Psisko nadšené, neb jsme zpátky šli pro nás prvochodnou neznačenou cestou a průzkumničení si on (a my taky) nesmírně užívá
a ty nepsí - nejvíc je jich na konci z dnešního rána - svítání bylo opravdu rudé - les hořel neskutečnými oranžovými tóny. A na té poslední fotce to vypadá, že nám Ještěd odmontovali…
tento týden - od sněhu, přes sluníčko, déšť a zase sníh… To první Yoda není - to je uječená Bublina
u vetamixu hrubomleté hovězí, mletého králíka a krůtu. Zbytek při normálních “akčních” nákupech v Globusu či Makru (tam před uzávěrkou jde občas koupit chlazené hovězí za velmi rozumnou cenu - pak se podělíme my i pes)
dneska ráno jsme obcházeli Černou horu kousek od Výpřeže. Paráda - poprašek sněhu, na větvičkách námraza a vstávalo rudé sluníčko. Les hořel - takové barvy už jsem dlouho neviděla - uvidíme, co vypadne z foťáku…
většina lidí nechce na akce, nechce na výstavy - chce mít psího kámoše. Já mám sice vždy psy s PP, ale na cvičáky nechodíme, na výstavy (až na výjimky) nechodíme, odchovávat štěňata nechceme… prostě máme kamaráda na chození po horách i nehorách. A papíry bych vlastně k ničemu nepotřebovala. Mám je proto, že chci určité plemeno - a koupit si dogu bez papírů bych rozhodně nechtěla. Protože bych riskovala, že to nebude jednak hezká doga… ale hlavně že to nebude doga správná povahově.
já spíš obdivuji, že zvládá komunikovat brzy ráno, dopoledne v čase školy, brzy odpoledne, odpoledne, večer… že ji baví komunikovat s o generaci a více generací staršími… a nic jiného nepodnikat
Stelle:Dotaz z jinýho soudku:
Když má někdo zdravou fenku v plodném věku, může jí nechat nakrýt i bez pp?
může - nic tomu nebrání. Otázka je, zdali je správné to dělat. Psů v nouzi je hodně, a málokterý pes v útulku má průkaz původu… Takže množením dalších bezpapíráků riskujeme, že ne všechna štěňata najdou dobré páníky… ale to by bylo na dlouhou diskuzi.
Anonymní:Skvělé, 80 profesionálních policejních střelců za tři týdny střelili 24 prasat. Akce za x milionů korun. K tomu ještě dojebali místní spolek. Jako tady by měl někdo nést pěkně důsledky tohoto debaklu. Jen pro info, sám jsem schopen měsíčně nastřílet do 10 kusů černé ve zhruba stejně velké honitbě, a to nemáme prasata přemnožená. Příště by měli podpořit financemi a nebo technikou místní myslivce.
ale vždyť jim uzavírají pro civilisty celou honitbu už dva roky, prasat je tam spousta… a místní myslivci neodstříleli skoro nic… Je to těžké, myslivci střílí jen něco a o snížení populace jim zdá se nejde. Teď se urazili… ale neudělali nic pro to, aby prasat ubylo
drvodelkafialova:Jj. Navíc bych byla řekla, teda doteď, že potkani žijí spíš ve vesnicích a městech. Zjevně ne. Tak krmítko už visí a tak se do něj snad nedostanou.
kolegyni chodili do krmítka potkani i ve dne - navíc kříženci s nějakým laboratorním - malí byli totiž různobarevně flekatí, jen velký byl klasicky přírodního zabarvení.
Řešila to nakonec položením otrávených návnad, neb nechtěla sdílet zahradu s velkou tlupou potkanů.
Arbora:“zřejmě plemene stafordširského teriéra”
Ale dobre, poďme to riešiť zákazom chovu napríklad. Pes nemá PP, ako dokážete, že to je práve stafford, pitbul? Bude na to špeciálna komisia, ktorá bude určovať, či tento psík z bazošu je dostatočne staford, aby sme ho zakázali? Budeme robiť DNA testy? A medzitým na bazoši budú množky inzerovať svoje nikde neregistrované zvieratká ako kríženec?
a proto třeba zákon ve Francii má zakázaná plemena plus křížence, které definuje popisem stavby těla. Pokud nemá PP, pak hladkosrsté statné plemeno má smůlu… Já měla tehdy Yodu půlročního, na dogu ještě úplně nevypadal a nosila jsem s sebou raději kopii PP s číslem čipu… aby mi ho nezabavili a neodpravili…
Sarah01:Vánočku miluju. Vy jste tady asi loni dávala i recept na těsto, že? Můžete prosím znovu připomenout? Děkuji. 🥰
vánočky (a stejně i mazance):
kilo mouky (dávám ⅔ polohrubé a třetinu hladké), 220 g másla, 220 g cukru, 4 žloutky, 1,5 kostky droždí (60g), zhruba 400 ml mléka, rovná lžíce (ne lžička!) soli, vanilka, citronová kůra, rozinky, mandle.
Já těsto zadělávám v pekárně (takže se nedělám ani s kváskem - prostě tam naleju mléko, nakrájím na kousky máslo, hodím žloutky… a vsypu všechny sypké složky, nastrouhám kůru z jednoho citrónu a nadrobím droždí.
Těsto je “těžké” a dlouho potřebuje kynout. Vánočky motám klasicky (4 - 3 - 2), občas se sesunou, ale co - to je dobrotou jak říkávala moje babička. Potírám rozšlehaným vajíčkem a peču dlouho - klidně hodinu (ale tu druhou půlhodinu dopékám na málo stupňů).
Z toho kila mouky dělám dvě větší, nebo jednu větší a tři mini pro sousedky…
Dublinbarzoj:Pamatuji si vaši barzojí vílu, jednou jste posílala foto, byla hodně opravdu podobná hlavně Kejnýmu. Na těch našich zvířecích pokladech si strašně uvědomuji, jak ten čas strašně letí a že ho proto nemá smysl utrácet žabomyšíma válkama.
Yodovi budou příští týden už tři roky… Když si řeknu, že průměrný věk dog je jen maličko nad šest let… a on je sběratel problémů… Ale pozor, po více než 15 měsících začíná končit účinek chemické kastrace. Yoda začíná výrazně značkovat a zvětšují se mu zpátky varlata. Uvidíme, zdali se cysty vrátí a nebo bude klid.
Dájo, doufám, že jsou to jen naraženiny (i když bolí snad víc než zlomeniny) a že vás vaši malí chlupatí canisterapeuti brzy uzdraví