venku 16 stupňů, uvnitř už jsem to srazila na krásných 21 a napršelo od půlnoci 46 mm. Bez krup a vichřic… takže paráda
venku 16 stupňů, uvnitř už jsem to srazila na krásných 21 a napršelo od půlnoci 46 mm. Bez krup a vichřic… takže paráda
Ráno psík pravil, že do toho deště nejde - krásně lilo celou noc, skoro 30 mm. Mám radost. A protože mám prázdninový režim, zaběhneme teď na chvilku do lesa a až pak mě kluci vyklopí ve škole. Takže procházce neujde - ale v lese mu mokro nevadí
u nás doma už jsem zase pod pětadvacet… venku bylo ráno docela chladno. To hůř se větrá kancelář ve škole - tam mi to moc srazit nejde, i když mám obě okna dokořán a vytvářím průvan i přes laborku
u nás překvapivě dorazila další vlna deště. Hřmí, ale déšť je “zahradnický” - zatím žádná průtrž mračen. A už napršelo 5.5 mm - pokud ještě něco spadne i v dalších dnech, mohla by se zeleň zase trošku vzpamatovat. A je sympatických 21 stupňů, intenzivně větrám barák
u nás kupodivu příjemně sprchlo - 1.5 mm (tedy maličko), ale i se ochladilo (momentálně 22 stupňů). Jen se bojím, že to teď vyleze zpátky a k vedru se přidá tropická vlhkost
od pěti ráno jsem otevřela všechna okna a dveře… teď jsem dorazila a větrám i v kanceláři
Plaka:Vypadá jak unavený pouliční umělec po šichtě. 😀
mě u něj nepřestane překvapovat, jak suverénně a šikovně se složí do toho křesla. Zkoušeli to všichni, ale třeba Nightovi propadávaly nohy, málem si ulomil ocas a než se tam složil, trvalo to dlouho… Yoda to má na jednu půlpiruetku
ještě přihodím dvě aktuální - tak půlhodinový rozdíl - chladný kout a následuje rozpálený obývák… a jestli by se nemohla podávat kávička se zmrzlinou…
Dachar:Paradni fotky yodika i prirody kolem vas 🙂 jak tam mate? snesitelne nebo nesnesitelne? spis tak ze zvedavosti, jestli se tomu da u vas trochu vyhnout, nebo spis vubec.
momentálně je i v Liberci nesnesitelně (35 stupínků) - ale doma to docela jde, ani Yoda nějak nefuní, jen se tak nějak celý den povaluje… ale teď právě vyletěl na zahradu seřvat nějakého štěkajícího kolemjdoucího… Vedro nevedro - máme otevřeno do zahrady a alespoň barákem proudí trocha toho průvanu.
Ven chodíme brzičko ráno do lesa - to je v pohodě - i dneska tam bylo jen lehce nad dvacet stupňů (ale v šest ráno). A voda v potocích zatím teče. No a pozdě večer (po desáté) chodíme ještě miniokruh kolem ruprechtického kostelíka - takovou večerní desetiminutovku. Ale už by konečně mohlo přijít ochlazení a trocha té vody - třešeň dnes svěsila listy… a to má teprve dozrát (máme pozdní)
Yoda vedra snáší dobře - je většinu dne válecí, ale střídá dlažbu a pelechy a taky není ufuněný. To spíš já (milovník mlhy, deště a zimy) se těším, až přijde “normální” počasí
už jsme zpátky z lesa - jen třičtvrtěhoďka v lese nad lomem - bylo sice jen 23 stupňů, ale k rychlejšímu pohybu nás to rozhodně nikoho nepřinutilo…
a teď ty nepsí - náprstníky kvetou úplně všude, kruštíky mají nasazeno a vemeníky postupně odkvétají… A většinou je nízké sluníčko - protože chodíme brzičko
Yoda tento týden - v lese za humny, trošku jsme procházky pokrátili, neb je opravdu vedro. Naštěstí potoky všude tečou a voda je krásně čistá
Dachar:At se yodovi brzy tlamicka spravi, dobre ze jste to podchytili zavcas.
Preju vsem vencicum, kteri maji kam chodit vencit, tady na vyprahlich polich mezi asfaltem radsi uz 14 dni drzime s dedkem kardiadem klidovy rezim, tak se tu s vami treba seznamim a obcas pozdravim xerxovou🙂
tak jsem vedle jak ta jedle… leda by kardiak nebyl jedináček a ten druhý byl velikostně jiný, byť plemene příbuzného…
Mizím do taláru na šílenou akci v šíleném počasí (ale v prostoru doufám že dostatečně klimatizovaném)… A fakt se mi tam nechce - a to se mi nestává
protože vím, jak dlouho (a vlastně stále) si kolegyně (majitelka kníračů) vyčítala odchod stařičké 15 leté fenky střeďáka… neboť čekala a čekala a pak najednou měla dusícího se vystresovaného umírajícího psa v náručí a neuměla jí pomoci. A cesta na veterinu byla nekonečně dlouhá. A protože já jsem ten tvrďák, co razí že raději o měsíc dřív než o hodinu pozdě… a já jí už pár týdnů říkala, že bych nečekala už ani den… tak mi pak dala za pravdu.
Ale tohle je strašně těžké - tonoucí se stébla chytá. Já si taky někdy říkám, že jsem mohla Aronu (tu první) nechat žít třeba i o měsíc déle - ale ta rakovinou sežraná stehenní kost hrozící zlomením byla důvod, že hned po vyhodnocení snímku šla spinkat. Navždy… A to byla veselá, lítala (někdy tedy raději po třech), nikdo na ní kromě kulhání nic špatného neviděl. Nasvalená, krásná, veselá…
my letos máme podstatně méně netopýrů - dříve to byli běžní večerní společníci nad zahradou - ale včera konečně vidět byli. A svítí nám svatojánci, na svatého Jána to nestihli - až včera. A letos máme obří hejno rorýsů - je jich určitě víc než třicet - a když večer létají relativně nízko a ječí… tak z nich mám radost. prostě patří k létu
Včera a dneska jsme byli brzo ráno v lese - ale na krátké pohodlné procházce. Ve čtvrtek večer jsem zjistila, že si Yoda pořídil zapařeninu v záhybech huby - tak mu teď nestále myju a suším tlamu - ale už je to přímo parádní, to se podařilo zažehnat. Holt kombinace flusů, zelených kaluží, vedra a dlouhého ležení na "srolované mokré hubě"
Yoda ráno v lese funguje normálně - blbne a loví nás stejně jako jindy. Ale to je kolem dvaceti stupňů. Pak střídá pobyt na pelechu v nejchladnější místnosti a pelech na terase na sluníčku… Další černý pes, co je magor… No a vyžaduje příděl zmrzliny a chlazeného melouna… Studenou vodu doma si mám klidně nechat - stejně pije jen teplou zelenou vodu od leknínů… minule ho tam vyděsila užovka - nevím, co v našem minijezírku pohledávala - asi se chladila při migraci… neb ta jediná zahradní ropuška ženicha nesehnala a pulce nemáme…
jen si myslím, že mu na hlavě věneček z pampelišek dlouho nevydrží 😄
dostala jsem právě před chvilkou nečekaný balíček… Yoda už studuje…
Kilian:…na to rozmluveni je tisíce hnus, ale vzdycky zabral….vincentku zahřat na snesitelnou teplotu a upíjet…
to jo - ale já kromě těch hlasivek měla i šílený kašel - bez codeinu se usnout nedalo… prostě to tentokrát skončilo zánětem hlasivek i průdušek. Se mi ta viróza nějak vymkla… já většinou problémy nemívám, imunitní systém musím pochválit, málokdy mě něco skolí.