Aktuálně: 2 264 inzerátů289 018 diskuzních příspěvků20 833 uživatelů

Příspěvky uživatele

Xerxova

Xerxova
Xerxova 15.08.2026, 16:58:22 xxx:xxx.f18:7b13

teď si budu dva další dny užívat plný dům - hlídala jsem ušatce a tak teď kromě chození na jitrocel a pampelišky a jetel… přibude pečení a vaření. Ale já ráda… odjedou až v pondělí večer. A pak Yoda upadne do hlubokého bezvědomí 😄

Xerxova
Xerxova 15.08.2026, 16:09:55 xxx:xxx.f18:7b13

za chvilku mi přijedou mládežníci, tak rychle… nejprve Yoda tento týden - protože v lese stále ještě potoky tečou, tak elán neztrácí, neb je kde vodu doplnit…

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Xerxova
Xerxova 14.08.2026, 13:23:55 xxx:xxx.3ce8:74e6

přihodila bych pár napolo ponořených kamenů a rozvětvěné klacky. Někteří pernatci to mají rádi - dá jim to pocit bezpečí. Jinak paráda

Xerxova
Xerxova 13.08.2026, 19:35:38 xxx:xxx.f18:7b13
acher:
Obrázek

zdá se mi to, nebo to štěně s nedovybarveným čeníškem má kratší nos než to druhé? Přijde mi, že má úplně jiný výraz. Možná holka versus kluk ??  Alespoň jsou poznat. A nebo to taky zkresluje fotka.

V každém případě jsou krásní a gratuluji k úžasné živelné katastrofě 🤭

Xerxova
Xerxova 13.08.2026, 07:41:00 xxx:xxx.6d7f:5945
Varaxi:

Uběhnout 70 km je jedna věc. 9 hodin nejíst úplně jiná. 

Umřela bych. Hlady. 

jako na knedlo vepřo zelo to cestou nebude - ale jinak určitě doplňují vše, co je potřeba… občerstvovačky jistě cestou jsou. Ale taky si raději sednu na pařez, na druhý prostřu šátek a dám termosku s kávou, hrnečky, buchtu…

Xerxova
Xerxova 13.08.2026, 06:25:12 xxx:xxx.bbcf:f43d
Elisak:

Tak Bezděz mi přišel ještě relativně v pohodě, taky to bylo na cca 20km., takže jsem byla relativně čerstvá… Ralsko byl trošku jinej příběh, tam vrchol vycházel na cca 50km. Stoupání začalo asi po 47.km, takže to už jsem toho začínala mít dost…

taky jsem si u Kometina povzdechu říkala, že Bezděz je pohodový kopeček proti Ralsku (a jiným klenotům). 

Obdivuju každého, kdo se pouští do těchto výzev. Nám stačí ke spokojenosti procházky, člověk je stejně toto léto obalen potem, jako by běhal maratony… Ale dnes ráno byla opět příjemná zima.

Xerxova
Xerxova 09.08.2026, 19:29:40 xxx:xxx.58ef:e1dd

Yoda tentokrát od neděle do neděle - nějak jsme včera nestíhali… V pátek jsem měla dovolenou, takže delší výlet na Černostudničním hřbetu, včera delší okruh za humny a dneska delší Jizerky včetně vrcholku Smědavské hory… hezky jsme se protáhli.

Nejprve Yodislav - u těch zhruba v půlce se “pereme” o miniklacík - takový doutník co nebyl za co chytit

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Xerxova
Xerxova 08.08.2026, 10:32:12 xxx:xxx.891c:c1b

dneska ráno 10 stupňů. Fakt mi pak v lese bylo zima. Nikde nikdo - houbaři nejsou, protože nic neroste. Poprvé v životě vidím u nás v lese za humny, že malé potoky úplně vyschly. Velké tečou. Naštěstí. Užili jsme si krásné ráno, jasné nebe, chladno, pohodička

Xerxova
Xerxova 08.08.2026, 10:28:49 xxx:xxx.891c:c1b

no mi jinde než v kopcích vlastně nevenčíme… U nás jsou procházky do kopce a zase dolů a nahoru a dolů… Asi jsem to zbytečně začala řešit - ani nevím proč. 

Xerxova
Xerxova 07.08.2026, 17:58:52 xxx:xxx.891c:c1b

Normálně dvacítku neřeším. Druhý den dám volnější a je to. Ale budeme deset dní v ne moc pro psa spacím režimu - a jde mi o to, aby vydržel i další den v pohodě a dobře zregeneroval. Tam na den volna mít nárok nebude. Ono se to nezdá, ale roky mu běží (a je to doga). Nám pochopitelně roky neběží, my to zvládneme 😄

Vedro asi nehrozí, a pokud chytneme takové počasí, jako před deseti lety, tak se dvacítka stejně nepůjde… a bude se střídat pohyb v pláštěnkách na kratších trasách se sušením u kamen. 

Xerxova
Xerxova 07.08.2026, 16:54:25 xxx:xxx.891c:c1b

Mám dotaz. Co je pro psa pohodlnější z hlediska zátěže (tedy co ho míň unaví) - jít delší trasu pomalu, s častějšími přestávkami na svačinku, pití, focení  a nebo jít svižně a mít to rychleji za sebou (a svačit tak trochu v poklusu 😀 ) Bavím se o zhruba 20 kilometrové trase v ne uplně snadném terénu.

Xerxova
Xerxova 07.08.2026, 13:10:43 xxx:xxx.99e2:9e01

já dneska mám dovolenou a tak jsme po ránu dali delší okruh na Černostudničním hřbetu. Skoro tři hodiny, solidní převýšení a za celou dobu jedna běžkyně… Kaluže plné (pršelo tam víc než v Liberci), ale potok neteče v lese ani jeden.

Xerxova
Xerxova 07.08.2026, 11:58:46 xxx:xxx.99e2:9e01
Vahine:

Počkat…jaké video prosím?

najdete dole v tom článku z liberecké drbny - a jistě i jinde 😉

Xerxova
Xerxova 06.08.2026, 06:16:37 xxx:xxx.f18:7b13

nikdy by mě nenapadlo, že budu v LIBERCI (říkalo se mu Nočník Evropy) nadšená z toho, že před půlnocí napadlo 2.7 mm… Podle světelných a zvukových efektů bych normálně očekávala alespoň desetinásobek, ale jsem ráda i za tu trošku vody, která se navíc hned sluníčkem neodpařila… neb byla půlnoc. 

A mám radost - skoro všechny dogy s postupujícím věkem začaly řešit bouřku a ohňostroje a Yoda zatím je zcela v pohodě. Tak věřím, že mu to ještě vydrží…

Xerxova
Xerxova 05.08.2026, 07:51:45 xxx:xxx.c793:9de7

Baruško, jsi chudák - ale Yoda je ještě větší. Poprvé jsem koupila psí pláštěnku a v těch vedrech mu ji zkusila. Neprodyšnou, pogumovanou. Tvářil se podobně jako ty. (Tou koupí se snažím na zářijovou dovolenou přivolat lepší počasí, než bylo na podobném místě před deseti lety… - cílem je alespoň nějaký den bez deště. Tehdy Night neuschnul přes den za celých 9 dní - jen večer u krbu se usušil a prospal noci pod duchýnkou)

Xerxova
Xerxova 05.08.2026, 06:22:05 xxx:xxx.c974:2e6c

u nás se večer ochladilo (nakonec napršelo 2.5 mm - takže to jen zasyčelo a vypařilo se), poseděli jsme na terase. Teď ráno na procházce bylo parádních 17 stupňů, chladím barák, udělala jsem solidní průvan. 

Včera v poledne jsme byli jen na krátké půlhodinovce v lese - zastíněná cesta k potoku, kus po potoce a zase v klídku zpátky. Voda krásně čistá, ale je jí maličko. Uvidíme, jestli bude dneska chladněji, že bychom procházku popolední maličko natáhli.