Aktuálně: 2 445 inzerátů • 292 438 diskuzních příspěvků • 21 393 uživatelů

Příspěvky uživatele

Xerxova

⋮
Xerxova
Xerxova 28.09.2026, 19:56:54 xxx:xxx.f147:9c72
»
Odpověď na příspěvek uživatele cernej caj z 28.09.2026, 18:45:57

však ti tví dva špicí důchodci si evidentně taky pobyt na sluníčku užívají. Sluší jim to

⋮
Xerxova
Xerxova 28.09.2026, 15:23:02 xxx:xxx.f147:9c72

my dneska byli v horách lužických. A protože se o dovolené ukázalo, že je náš kamzík jizerskohorský ve skvělé formě, seběhli jsme z Malé Luže po hraniční stezce rovnou dolů suťovým polem. Nějak jsem zapomněla, jak šílený ten sestup je. Yoda nezaváhal, on už ví, že to holt má s námi těžké.

⋮
Xerxova
Xerxova 27.09.2026, 19:27:54 xxx:xxx.4523:c42f

jak já jsem ráda, že na úpravu psa mi stačí vlhký ručník 😉

⋮
Xerxova
Xerxova 26.09.2026, 20:51:39 xxx:xxx.f18:7b13

Yoda tento týden - po dovolené vůbec nezpomalil - řádil jako by únava z cesty nebyla

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
⋮
Xerxova
Xerxova 20.09.2026, 19:44:51 xxx:xxx.6b9f:b5ec
»
Odpověď na příspěvek uživatele cernej caj z 20.09.2026, 19:19:46

Fotky Pepa vyvolával každý večer - seděli jsme u vína, pes nahlas chrápal a vítr skučel za okny. Často jsme vstávali brzičko - delfíni na Chamonry pointu nebo přílivový ostrůvek u Birsay - to bylo závislé na odlivu a ten vrcholil kolem sedmé ráno. Zase málokdo může říct, že měl celý ostrov (Brough of Birsay) pro sebe. Nikomu jinému se asi vstávat nechtělo, chodníček ve vlnách mizel již před devátou ráno. Až když jsme se vraceli, šla další skupinka turistů po klouzavém betonovém chodníku, který jen pár hodin za den vystoupí z moře. Tuleni se váleli na kamenech, ústřičníci prohledávali pobřežní odlivovou část, rackové a rybáci nám ječeli nad hlavama. A na ostrůvku se výjimečně nepáslo - takže i Yoda se mohl na chvilku volně vyblbnout - ale jen na chvilku - u útesů jsem se bála.

Cestou zpátky jsem slyšeli diskutovat tuleně a měli jsme radost ze setkání. Až při prohlížení fotek jsme zjistili, že se tam váleli už když jsme šli na ostrůvek (to je ta 4 fotka - měli dobré maskování). 

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
⋮
Xerxova
Xerxova 20.09.2026, 16:48:57 xxx:xxx.6b9f:b5ec

a maličko textu - Yoda byl báječný. Prožil 10 náročných dní, i ten skoro 19 km dlouhý pochod v podmáčeném údolí Glen Affric zvládnul v pohodě. Na vodítku byl kromě civilizace i v ohradách a rezervacích,  jinde na volno. Jen tedy tam, kde se to králíky jen hemžilo (to jsem nikdy neviděla - byly jich u Kirtchner memoriálu stovky) to neustál a na vodítku kvílel a chtěl je honit… Počasí vyšlo - jen na Orknejích děsně foukalo, ale opravdu děsně - takže když delší dobu stál (střídali jsme třeba u útesů, neb na klouzající šutry dolů k moři u Brough of Deerness bych ho nebrala - my měli k dispozici řetězy, on by to mohl vzít dolů taky volným pádem), fasoval pláštěnku. 

Výborně žral, zažívání fungovalo zcela normálně, všechny psy (a že jich bylo) zvládal míjet bez jediného prohřešku, blbnul, řádil… a dlouhé cesty tam i zpátky v pohodě přežil taky. Ani doma moc neodpadnul - tváří se, že je zcela normální neděle.

jo a jedna podstatná ztráta - na parkovišti v Inverness jsem zapomněla oblíbené vodítko. V autě pod sedačkou vozíme náhradní, takže se nic nedělo… ale moje milované je pryč… Takže budu muset kouknout, jestli je ještě mají

⋮
Xerxova
Xerxova 20.09.2026, 16:39:05 xxx:xxx.6b9f:b5ec

a Orkneje bezpsí. Ta poslední je z cesty domů - to už Orkneje nejsou

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
⋮
Xerxova
Xerxova 20.09.2026, 16:35:13 xxx:xxx.6b9f:b5ec

teď Vysočina bezpsí (a taky kelpie cestou - to nejsou koně, pozor, to jsou pěkný potvory, ty kelpie)

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
⋮
Xerxova
Xerxova 20.09.2026, 16:33:07 xxx:xxx.6b9f:b5ec

tak trošku více fotek - neb je to za deset dní na cestách. Nejprve Vysočina psí

⋮
Xerxova
Xerxova 20.09.2026, 07:32:02 xxx:xxx.6b9f:b5ec

achjo- člověk se vrátí po deseti dnech a tady taková smutná zpráva… 💔

⋮
Xerxova
Xerxova 20.09.2026, 07:29:12 xxx:xxx.6b9f:b5ec
Cvrk:

Zavíječ zimostrázový.

letos se bohužel objevil tento krásný motýlek i u nás - měli jsme jen jeden malý nizoučký plůtek ze zimostrázu - už není…

⋮
Xerxova
Xerxova 09.09.2026, 17:57:46 xxx:xxx.db70:dae4
Sardullah:

.. v hubě???…😲

Co je to za sprostý slovo, Yodislav má přeci držtičku…😎😀

čaj Yodu zná… takže ví, co Yoda má 😄

⋮
Xerxova
Xerxova 06.09.2026, 21:23:40 xxx:xxx.f18:7b13

nás dneska přepadnul v lese krásný malý pepřák knírač. Sebevražedně mířil přímo na Yodu - a nikde nikdo na dohled - uprostřed lesa na lesní cestě. Majitel se pak omlouval, že se kochal nahoře potokem… Naštěstí Yodovi nestál za reakci (on psy nemusí, ale na stůj reaguje dokonale a počká si na připnutí - o konflikt nestojí), a Pepa knírače nakonec raději odchytil a do kontaktu ho nepustil. 

⋮
Xerxova
Xerxova 06.09.2026, 14:48:44 xxx:xxx.f18:7b13

je to linie po psovi Prague - a oni ti Amíci mají vzhledové parametry u bullů dost volné - a prostě jeho potomci byli dost poznatelní a dále utvrzovali chovem jeho linii. Oni mají liniové chovy u hodně plemen. Ale jasně - původně americké plemeno - ale našinci je vesele chovají dál

⋮
Xerxova
Xerxova 06.09.2026, 12:15:25 xxx:xxx.f18:7b13
acher:

Mně přijde, ža Američani zmrší kde co.Jo tohle je fakt ošklivý o pro mě.

ale oni Češi jsou velcí tvořitelé bullů - i se jeden XXL snad jmenuje pražský…