Ne, to určitě není angína, to by byly bolavé mandle a zvětšené uzliny na krku. To nemám. A při angíně jsem vždycky měla horečku, tu teď taky nemám. Hrozně kašlu, i v noci.
tak tím jsem prošla já. tři dny (dělala jsem z domova - u nás není problém) jako by mě někdo něčím praštil - bolest v krku, pak jsem přestala mluvit a začala hodně kašlat. Po týdnu (ale po těch třech dnech jsem už fungovala normálně - pes o procházky ochuzen nebyl) minulé úterý jsem skřehotajíc navštívila svého obvoďáka - že bych to i nějak zvládla, ale že nutně potřebuji rozmluvit, neb za týden vedu promoce a to není hlasově snadné…
Zjistil, že tam často nechodím, že antibiotika jsem už hodně dlouho neměla… a skončila jsem na nich. Plus silné léky na kašel. Po týdnu jsem odmluvila dva hodinové běhy promocí a už je to za mnou. Ale bez doktora by to asi bylo na dlouho
Měnit vyhovující krmení jen proto, že někdo něco řekl… považuji za blbost. Pokud je pes v dobré kondici, je aktivní, nemá zažívací problémy… tak bych mu v tomto věku nic neměnila. Změnu bych dělala, když hodně nabere… Jasně že je lepší přihodit místo granulí maso se zeleninou (třeba můj pes miluje syrové zelí)… ale ne každému se do normálního krmení chce. Každou změnu je třeba dělat rozumně - některý pes (a zvlášť pokud je na jednom typu granulí celý život) bude špatně zvládat přechod na jinou stravu. Jinému je to jedno - jeho kvalitní zažívání přejde z jedné potravy na jinou ihned…
Gizmo? 👍 Moje děti by byly nadšené, že máme Mogwaie ( z filmu Gremlins). Stejně tak z Yodislava od Xerxový… tam hláška “ ať tě síla provází” dostává v případě německé dogy úplně jiný rozměr a to doslova.😂
však jsme si Yodu sami vybrali… On ten výběr krátkých ypsilonových jmen velký není - ještě byl ve hře York, Yard (Jarda)… no vyblbli jsme se. Ale bylo třeba posílit správnou stranu síly…
Teď jsme přišli z lesa - cesty podle potoků jsou ráno velmi příjemné. Navíc byla silná rosa, takže jsem přišla krásně urousaná. Nikde nikdo, u nás totiž ještě vůbec nezačaly růst houby. Podivné - přitom les je ještě od víkendového lijáku mokrý, je teplo… jindy první houbu (míněno hřibovitou) najdeme pravidelně na přelomu května a června a letos NIC… A tak jsme jen zkontrolovali “plantáže” kruštíků - už mají nasazeno na květy i kvetoucí vemeníky. A začínají zrát borůvky…
Pořídit Yodíkovi kámošku je příliš telecí nápad? Doslova asi, bo dvě telátka, jdou (lítají) v řadě za sebou… 🙂
U nás mají psiska dycky jinší jméno než v PP nebo než bylo psáno v útulku. Síla okamžiku, projev tvora a máte hned Netvora.
to je opravdu příliš telecí nápad…. 😄 Ne, fakt to nehrozí. Ani do auta bychom je nedali a Yoda by nebyl vhodný vychovatel - na to je příliš afektovaný. To je jen zákon schválnosti - bývají krásná štěnítka v rázu žlutém a žíhaném. Po úžasných rodičích v typu i povaze… jen nikdy nejsou ve chvíli, kdy je potřebuju. A my nečekáme - prázdný pelíšek je důvod k okamžitému hledání dozího mimíska…
já jsem děsná - ale všechny naše dogy se jmenovaly tak, jak měly v PP. I na toho Xerxe jsem si rychle zvykla a Xerxes byl moje nejbáječnější psisko… Mimochodem včera mi Milan Štourač poslal fotky měsíčních dogátek a jedna žíhaná fenečka je prostě překrásná… Oba s Pepou jsme se shodli, že tahle holka z Bonody bude jednou krasavice. Jen když sháním štěně, tak žíhaná dogátka prostě nikde nejsou - a když jsou, tak mi něco vadí v typu a nebo rodokmenu… Betka měla být žíhaný pes, Night měl být žíhaný nebo žlutý pes… a místo Yody jsem chtěla německého žíhaného pejska… byl zamluven jen den před naší rezervací… Nestěžuju si - ale žíhaná je stejně nejhezčí 😉.
ale jo - aula je klimatizovaná… ale stejně bylo vedro… V pauze mezi běhy chodím bosa a chladím se jak to jde… Nejhorší promoce pamatuji asi před 15 lety - ještě v divadle - bez klimatizace, staré reflektory navíc hřály, vedro bylo děsivé a nedalo se před ním nikam utéct.
dneska jsme venčili ráno v lese - to docela šlo, bylo pod dvacet. Šla jsem do školy až na desátou, neb jsem pak měla tři běhy promocí. Takový těžký vlněný talár se sametovou vložkou… a baret na hlavě… nic moc… záviděla jsem psisku, že se válí doma na pelechu. Od zítřka mám dovolenou - ale bojím se bojím, že to na žádné velevýpravy nebude - vedro je i na horách… a má být tepleji a tepleji…
už jsem viděla i psíka, který měl pod břichem pás látky zakončený dvěma prázdnýma petkama od malé CocaColy… prostě plovací pásek a musel makat, aby mu hlava nešla pod vodu. Vím, že u krátkokrkých plemen je to potíž… takže ještě možná nafukovací oboček…
my vyráželi v šest a v lese bylo snesitelně. Po včerejších lijácích všude mokro (děsná vlhkost) a tak i když teplota byla těsně nad dvaceti stupni, bylo jak v deštném pralese.
Psík si něco přes hodinu zaběhal, zařádil - a teď se přesunul na pelech do stínu.
námět na dnešní výlet dodala Orionka. Z Karlova od nádraží jsme šli na Spálený vrch a přes Srní sedlo zpátky do Karlova. Kvetou všude záplavy náprstníků, ale i hlístníci hnízdáci, vemeníky, lilie zlatohlavé… nepotkali jsme jedinou okrotici (všechny spasené). Ale les byl plný hmyzáků - jakmile jsme se zastavili, hejna křídlatých potvor dělala nálety… a tak jsme šli velmi svižně… Teď káva na stinné terase a miska jahod z ledničky… pes prý taky může jahůdky (raději mačkané s cukrem - jako páník)
my procházkovali jen ráno kratičce, a po poledni byl Yoda v lese na necelou hodinu - ve stínu a podle potoka… A teď jsem hrabala seno - Pepa posekal, já suším - a kolegovi králíci budou mít na chvíli seno. Letos bude i kopretinové - hezky se mi holky v sadu množí. Pozemek velký nemáme - ale snažíme se, aby hmyzákům bylo u nás dobře. A máme i ropuchu, ještěrky a dneska byl spatřen ve skalce pod leknínovým rybníčkem had - asi užovka, měla tenký ocásek…
Váš fotograf umí krásně vodu! Kde je ta skála s dřevěnými schůdky? Dám vám tip na kopeček hned vedle Karlova (tedy kdybyste ho náhodou dosud míjeli)
ta skála je vyhlídka nad lesním divadlem v Kateřinkách. Schůdky jsou nové kulisy - příští víkend se hrají Tři mušketýři. Kateřiňáci jsou neskuteční - dělají spoustu věcí.
Kopeček vedle Karlova?? Buď mám okno a nebo jsme ho zatím míjeli… a to mám pocit, že jsme tam vylezli skoro všude
edit: už jsem to našla. Takže tam jsme opravdu nebyli - z Karlova jsme už lezli i na Rozsochu (hodně blbý nápad - to stoupání je šílený…). Takže dík za nápad, kam vyrazit.
a teď ty nepsí. Nevěřila jsem, že ten obří náklaďák ještě s vlekem plný dříví se v Karlově vejde pod železniční mostek. Sice to trochu skřípalo, ale vešel. Začínají kvést vemeníky - ale je mokro a chladno, tak jim to trvá… A kdo chce, může si zahádat, jak se jmenuje bílá kytička na poslední fotce. Má moc hezké jméno.
takže nejprve Yoda tento mokrý týden v lesích za humny (neboť nedělní delší výlet už jsem sem dala). Při setkání se sebevědomou raslicí jasně říkal že jdeme dál a nezastavujeme… To jsme šli od lesního divadla v Kateřinkách - už stojí kulisy - letos místní ochotníci nastudovali Tři mušketýry.