Aktuálně: 2 448 inzerátů • 292 479 diskuzních příspěvků • 21 398 uživatelů

Příspěvky uživatele

Xerxova

⋮
Xerxova
Xerxova 31.07.2026, 14:44:59 xxx:xxx.ed0d:1bbd

ťuk, ťuk… raději to zaklepu. Máme zatím kliku. Když jsme se v zimě potkali s myslivcem, který zavážel posed (vylezli jsme z lesa po neznačené pěšině vyšlapané ve sněhu), tak se jen zeptal, jestli je nahoře vysoká (byla a bylo jí hodně). Jindy u nás zastavilo auto s jiným myslivcem a ten nás nejprve informoval, že mu vůbec nevadí doga na volno, ale že nám chce říci, že se bohužel i k nám rozšířila prasata a že si máme dávat bacha… neboť jich neskutečně přibývá a že holt na ně nejsme zvyklí (je pravda, že před pár lety u nás prostě nebyli)… Jedinou blbou zkušenost mám s jedincem, který z auta zastřeloval flintu na papírovou krabici položenou na kopečku na cestě, ještě že jsme nešli v protisměru - ale ten by spíš zastřelil nás než psa, protože bychom byli dřívější cíl než nižší pes… Jinak se vždy se všemi těmi hajnými, myslivci, lesáky i dřevaři zdravíme s úsměvem.

A i nahoře v horách už jsme potkali myslivce (ano - byli jsme mimo značené cesty v krásném kusu hor) a jen jsme si popřáli krásný den a pochválili si navzájem psy…  Tak snad nám to vydrží

⋮
Xerxova
Xerxova 29.07.2026, 18:32:13 xxx:xxx.d8ef:82c0
Fiona.Praha:

To jsem zvědavá, co z ní vyroste. Já osobně bych takové štěně nechtěla, ale kdyby se mi narodilo, taky bych si ho asi nechala, aby s takovou povahou neskončilo blbě.

Jana ví, do čeho jde. Má úžasnou smečku fen, které makají celoročně v revírech - vyhrávají soutěže loveckých psů, jsou parádně vycvičené a zároveň mazlící (i pro cizí - já je drbala, Yoda byl štěník a matka štěníků mladičká psí holka). Takže si doma jen nechává další klenot ze své linie, který bude dokonalým pracákem.

Obrázek Obrázek Obrázek
⋮
Xerxova
Xerxova 26.07.2026, 06:36:59 xxx:xxx.e7af:dddf

to jste měli krásné “venčení” - užili jste si celý den. Sluší vám to moc -  a těším se na další fotky od Maw - ta to prostě s foťákem vždycky umí.

⋮
Xerxova
Xerxova 25.07.2026, 18:13:04 xxx:xxx.a267:2e26

já taky brzo zešedla… a nikdy to nebarvila. Jsem na to líná, koneckonců šedá je elegantní 😄

Jen tedy u toho Yody to přišlo nějak skokem. A sice má stále rozchechtané fotky, ale výrazně se uklidnil, už není trvale v letu, někdy vypadá jako rozumný a vychovaný pes. A to není 

⋮
Xerxova
Xerxova 25.07.2026, 13:42:28 xxx:xxx.a267:2e26

a teď nepsí - stále ještě ve znamení kvetoucích kruštíků... Ten zmoklý mlok byl opět mnou přesunut ve směru svého pochodu mimo silničku… Jsou to sebevrazi, každou procházku teď nějakého posouvám

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
⋮
Xerxova
Xerxova 25.07.2026, 13:39:41 xxx:xxx.a267:2e26

za chvilku dorazí neteř s rodinou, pak naši Trpajzlíci (i s králíky - ti zůstanou na hlídání) a zítra se přidá synovec… a tak raději fotky z tohoto týdne již nyní, pak už nebude čas… Kyne mi těsto na koláče, včera jsme natrhali borůvky…

nejprve Yoda od neděle do dnešního rána nad lomem… Nějak chlapec už hodně šediví

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
⋮
Xerxova
Xerxova 25.07.2026, 09:08:53 xxx:xxx.6c61:e7a4
DafiŽeryková:

No hnědej pes na lesní cestě je jak Dafi na sněhu,Dafi v lese-a Dafi když si ji její hnup panička fotí v náruči v oblíbeným šedým!!!šedým roláku-stojáčku z jezdeckých konských potřeb,který tahám hodně,jen vyperu-oblíknu…jo-a mám víc šedých roláků-jsem blbá-děkuju-vím😀

tak ale v tom zeleným je Framík nádhernej!!!

a že mu vzkazuju,at si s vodičkou nevymrčuje jako Dafík🙂

jdu,zítra mě čeká svatba..a já večer zatloukala na terase obrázky do zdi…musím si ještě vybrat něco na hlavu..asi dám kyblík,na něj namaluju xichtík…🙂

přeji nejen krásný dnešní den - ale hlavně ať jsou krásné všechny ty všední další… 💕

⋮
Xerxova
Xerxova 22.07.2026, 06:07:58 xxx:xxx.f18:7b13
janaa:

K předchozí diskuzi,teď je bandě 7 týdnů a je to tedy 24 hodin šichta. Je to náročné,ale stojí to za to. Nedovedu si představit zvládat to při práci. Přes den jsou venku,na noc chodí domů (neradi,ale máma tam s nima přes noc rozhodně nebude, a nechat je venku v otevřeném přístřešku bych si je nelajsla, chodí tu lišky,kuny,i výr tu je…). Takže ráno budíček, pustit ven dospěláky, staruši amáme dát snídani, smradům granule,sebrat bobky,pak si dám kafe,protože bez kafe nejsem schopná fungovat. Pak je vypustím ven,jdeme do výběhu. Následuje mini cvičení s každým zvlášť, přivolání na píšťalku,učení na jméno, pár mini aportků. Pak dostanou první masovou dávku. Jdu domů, vykydám jim pokoj,umyju záchody,začnu prát,dám nový vetbedky,podložky atd., prostě připravím na večer. Práce mimo štěńata, někdy stihneme procházku,někdy ne,někdy přijede první návštěva. Průběžně věším prádlo a peru 4-5 praček za den (minulý týden jsem kupovala novou,stará to nedala). Pak mají prďolové oběd , zpravidla je tu návštěva na štěnda,takže u nich ty dvě hodiny jsme. Když mi to vyjde, mám třeba hodinu pro sebe (třeba si zacvičím na záda,umeju vlasy nebo něco podobnýho nepodstatnýho). Odpolední svačina. Pak většinou něco dělám na zahradě. Pomalu je čas večeře pro mimišáky,pak pro dospěláky. Bábě dávám půlhodinovej magnet,pak jdu zalít zahradu,sebrat prádlo. Beru mimina po jednom na cvíčo, pak se jdeme projít hromadně po zahradě,což už je ted očistec,protože jsou samostatný a nebojácný, a já se nemůžu dopočítat. Nechtěj domů,takže je pochytat a odvést domů je docela sranda. To je tak devět. Jdu uklidit výběh. Mám hodinu klidu, okolo desátý dostávají poslední maso a dobrou🤣 a to se nebavíme o starosti o zbytek smečky,zvlášť o naší babuši. Ale zachvílku budu brečet,už se nám to krátí

to je nářez - a je mi jasné, že nezbývá čas na nic dalšího - protože štěně od tebe je připravené být nejen mazel a parťák, ale i kus základního výcviku už si nese v balíčku s sebou do nové smečky…  Občas kouknu na stránky, ale fotodokumentace nikde… a já (a myslím že ne jen já) jsem na tu krásnou bandu (asi na fotkách teď hlavně rozmazanou) zvědavá. 

⋮
Xerxova
Xerxova 19.07.2026, 19:57:54 xxx:xxx.18b:f5c
kometa:

louky už začínají mít podzimní barvy

Ale fuj! Nestrašte s podzimem. 🙂I když ho mám čím dál tím raději, jeho barvy.

Ta užovka vás nepokakala?

byla zcela tuhá - přenesla jsem ji jen kousek - mimo asfaltku. Asi se tam hřáli večer a překvapil je pokles teploty a ranní deštík… Ona i mlok vypadali zcela v pořádku, jen tedy byli zcela neteční. Lehce se začala probírat, až když jsem ji pokládala na suché místo vedle kaskády rybníčků, co nám lesáci vybudovali hned vedle silničky - ráj obojživelníků, vážek…  i ledňáčka jsme tam viděli

⋮
Xerxova
Xerxova 19.07.2026, 18:10:21 xxx:xxx.96ab:eaa9

a nepsí… louky už začínají mít podzimní barvy. Dokvétají poslední náprstníky, nastupují kruštíky (běžná letní orchidejka u nás v lese) i divizny

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
⋮
Xerxova
Xerxova 19.07.2026, 18:07:28 xxx:xxx.96ab:eaa9

nejprve Yodislav tento týden: venčili jsme jen v lesích za humny, sbíráme houby i studenokrevné živočichy… A les je plný mladých žab

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
⋮
Xerxova
Xerxova 17.07.2026, 11:47:03 xxx:xxx.6171:e93f

pro hlemýždě ocúny jedovaté nejsou - hlemýždi si na nich pochutnávají bez potíží

⋮
Xerxova
Xerxova 17.07.2026, 10:16:54 xxx:xxx.6171:e93f

já mám dva dny dovolenou a tak chodíme do lesa na delší hned ráno - houby rostou, borůvky zrajou, ptáci řvou… je krásně. Včera jsem z lesní silničky odnesla slepýše (byl tuhý zimou), dneska jsem odnesla mloka a mladičkou užovku. Všichni živí, ale zcela tuhý… až na ruce začali ožívat. Inu studenokrevci… Nechala bych je v klidu, kdyby nebyli přímo v cestě autům.

⋮
Xerxova
Xerxova 16.07.2026, 11:50:01 xxx:xxx.f18:7b13

na severu Čech už je to zcela běžný pták. Českolipsko ho má v některých místech na každém poli…

⋮
Xerxova
Xerxova 14.07.2026, 20:01:05 xxx:xxx.f18:7b13
Ronja s motejlem:

Udělali jsme krásný hrobeček na krásným místě. Myslím, že nám to kopání i trochu pomohlo, i když to nejhorší nás za chvíli čeká, ale zvládneme to. Jsem vděčná za toho nejlepšího psa, co jsem mohla mít. 

Našla jsem jednu z  jeho ponožek, pořád voní jako jeho tlapka❤️.

zvládnete to ❤️ Zaslouží si to ❤️

⋮
Xerxova
Xerxova 14.07.2026, 09:22:06 xxx:xxx.5d9:e977
Buggyra:

No fousatý tlamky nemám ráda z praktických důvodů - prostě se na tom drží slinty a materiál a “pracuje” to tam… blééé. Taky nemám ráda fousatý chlapy 😂 A taky visící pysky bych asi měla problém, taková ta scéna z Beethovena, když se oklepal a slinty lítaly od té huby na všechny strany, ohodilo to Muldera od hlavy k patě… 🤣 tfůůůj

takže Yodislav se ti snad nelíbí ??!! 🤣

⋮
Xerxova
Xerxova 14.07.2026, 08:39:55 xxx:xxx.5d9:e977

zapomněla jsem na fotky z minulého týdne - tentokrát jen jednu sadu - neb kde je pes jsou většinou i děti a ty sem nechci dávat. Takže hlavně hmyzáci a taky západ sluníčka na Ještědu a ta velká vodní plocha je Berzdorfer see u Zhořelce. 72 metrů hluboký zatopený důl má čistou vodu, písečné pláže… opravdu krásné koupání lidí i psů (jen tedy Yoda na rozdíl od Nighta to nevyužije, voda je děsně nebezpečná….)

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
⋮
Xerxova
Xerxova 14.07.2026, 08:30:05 xxx:xxx.5d9:e977

my se dneska ráno v lese potkali s jestřábem - startoval ze stromu nad námi, snesl se až nad cestu a bravurně prokličkoval mezi stromy do hlouby lesa. Myslím, že ho Pepa nestihnul zaostřit… uvidím, až uvidím fotky. Psík vyběhaný, spokojený a já už jsem ve škole - teď o prázdninách je výrazně klidněji

⋮
Xerxova
Xerxova 10.07.2026, 09:21:33 xxx:xxx.f18:7b13

tenhle týden psík má zvláštní - fotky skoro nebudou. Má plný dům puberťáků - a tak musí u všeho být, nevyspí se, vždy ve střehu. A dneska v noci mi přišlo, že nemůže najít polohu k ležení, pořád se mlel, občas zamručel… Sice kluše lehce, chodí po schodech dolů i nahoru, vrtichvostí… ale blbě se skládá a tak raději jsem všechny vyhnala do Německa k velkému rybníku (Berzdorfer see) samotné a zůstala s ním doma. Půjdeme ještě na jednu kratičkou procházku a jinak bude mít klidový režim