Aktuálně: 2 448 inzerátů • 292 479 diskuzních příspěvků • 21 398 uživatelů

Příspěvky uživatele

Xerxova

⋮
Xerxova
Xerxova 21.06.2026, 17:58:46 xxx:xxx.f18:7b13

já chci fotku plavacího Vasila 😊  Prosím - ty placatky v akci nemají chybku

⋮
Xerxova
Xerxova 21.06.2026, 08:46:13 xxx:xxx.f18:7b13

my vyráželi v šest a v lese bylo snesitelně. Po včerejších lijácích všude mokro (děsná vlhkost) a tak i když teplota byla těsně nad dvaceti stupni, bylo jak v deštném pralese.

Psík si něco přes hodinu zaběhal, zařádil - a teď se přesunul na pelech do stínu. 

⋮
Xerxova
Xerxova 20.06.2026, 20:00:09 xxx:xxx.f18:7b13

a ty nepsí - všechny max 15 minut autem od vrátek… nikam dál jsme se tento týden nevydali

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
⋮
Xerxova
Xerxova 20.06.2026, 15:38:39 xxx:xxx.f18:7b13

bylo vedro, dusno, hnusno… a najednou tma, kroupy a lijavec. A voda je všude a s větrem. Je zalito…

⋮
Xerxova
Xerxova 20.06.2026, 09:50:11 xxx:xxx.f18:7b13

námět na dnešní výlet dodala Orionka. Z Karlova od nádraží jsme šli na Spálený vrch a přes Srní sedlo zpátky do Karlova. Kvetou všude záplavy náprstníků, ale i hlístníci hnízdáci, vemeníky, lilie zlatohlavé… nepotkali jsme jedinou okrotici (všechny spasené). Ale les byl plný hmyzáků - jakmile jsme se zastavili, hejna křídlatých potvor dělala nálety… a tak jsme šli velmi svižně… Teď káva na stinné terase a miska jahod z ledničky… pes prý taky může jahůdky (raději mačkané s cukrem - jako páník)

⋮
Xerxova
Xerxova 19.06.2026, 20:21:02 xxx:xxx.e048:dbd7

my procházkovali jen ráno kratičce,  a po poledni byl Yoda v lese na necelou hodinu - ve stínu a podle potoka… A teď jsem hrabala seno - Pepa posekal, já suším - a kolegovi králíci budou mít na chvíli seno. Letos bude i kopretinové - hezky se mi holky v sadu množí. Pozemek velký nemáme - ale snažíme se, aby hmyzákům bylo u nás dobře. A máme i ropuchu, ještěrky a dneska byl spatřen ve skalce pod leknínovým rybníčkem had - asi užovka, měla tenký ocásek… 

⋮
Xerxova
Xerxova 14.06.2026, 10:27:03 xxx:xxx.f18:7b13
Orionka:

Váš fotograf umí krásně vodu! Kde je ta skála s dřevěnými schůdky? Dám vám tip na kopeček hned vedle Karlova (tedy kdybyste ho náhodou dosud míjeli)

Obrázek

ta skála je vyhlídka nad lesním divadlem v Kateřinkách. Schůdky jsou nové kulisy - příští víkend se hrají Tři mušketýři. Kateřiňáci jsou neskuteční - dělají spoustu věcí. 

Kopeček vedle Karlova?? Buď mám okno a nebo jsme ho zatím míjeli… a to mám pocit, že jsme tam vylezli skoro všude

edit: už jsem to našla. Takže tam jsme opravdu nebyli - z Karlova jsme už lezli i na Rozsochu (hodně blbý nápad - to stoupání je šílený…). Takže dík za nápad, kam vyrazit. 

⋮
Xerxova
Xerxova 14.06.2026, 10:24:03 xxx:xxx.f18:7b13
Anonymní:

Některá z hruštiček. Konvalinka to nebude 😉

jojo - je to hruštička. Mám je moc ráda - moje maminka mi loni říkala - jé, to je to jablíčko 😄

⋮
Xerxova
Xerxova 14.06.2026, 06:17:48 xxx:xxx.f18:7b13

a teď ty nepsí. Nevěřila jsem, že ten obří náklaďák ještě s vlekem plný dříví se v Karlově vejde pod železniční mostek. Sice to trochu skřípalo, ale vešel. Začínají kvést vemeníky - ale je mokro a chladno, tak jim to trvá… A kdo chce, může si zahádat, jak se jmenuje bílá kytička na poslední fotce. Má moc hezké jméno.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
⋮
Xerxova
Xerxova 14.06.2026, 06:14:07 xxx:xxx.f18:7b13

takže nejprve Yoda tento mokrý týden v lesích za humny (neboť nedělní delší výlet už jsem sem dala). Při setkání se sebevědomou raslicí jasně říkal že jdeme dál a nezastavujeme… To jsme šli od lesního divadla v Kateřinkách - už stojí kulisy - letos místní ochotníci nastudovali Tři mušketýry.

⋮
Xerxova
Xerxova 12.06.2026, 20:16:47 xxx:xxx.f18:7b13
bambule:

Dovolte, abych Vám představila a zároveň uvedla do naší různorodé smečky nového člena. Seznamte se prosím tohle je Sirius.

Obrázek

Máte krásnou novou psí hvězdu - Sírius je úžasné jméno pro jednu svraštělou držtičku. Přeji hlavně zdraví

⋮
Xerxova
Xerxova 11.06.2026, 14:50:24 xxx:xxx.f18:7b13

našlehala bych vajíčka s cukrem a trochou ječné mouky a upekla mu piškot. Nakrájela na malé kousky a máte pamlsky…  Trocha cukru mladého velkého aktivního psa nezabije…

⋮
Xerxova
Xerxova 11.06.2026, 09:59:54 xxx:xxx.6d79:43bd
kometa:

Prave ze jsme viděli jak otce,matku tak k sourozence.

A všichni měli PP?

a proč by měli mít rodiče PP? Zákon nic takového nenařizuje. Já sice měla a mám všechny dogy s PP, ale spousta lidí to tak nastavené nemá. 

Chtěli malé štěně jezevčíka. Nechtěli dělat ani lovecký výcvik, ani jezdit na výstavy… chtěli kamaráda. A tak zvolili nejjednodušší cestu. Blbou - ale ono se u lidí, které to nezajímá a v psím světě nežijí, těžko mění. Nekoupili štěně u benzínky, vypadalo jako jezevčík, koupili ho čipované… prostě naletěli. Víckrát se jim to nestane - a na jednu stranu je fajn, že jim to není jedno. 

Stále ještě většina populace nechápe, proč by pes měl mít průkaz původu. Že to není “vstupenka” do světa výstav a soutěží, ale že je to prostý výpis předků a doklad, že mi vyroste jedinec daného plemene. Nic víc… Pro většinu lidí stále platí - nechci na výstavy, nepotřebuji PP.

⋮
Xerxova
Xerxova 08.06.2026, 15:10:26 xxx:xxx.2a36:2e9a

u psů to až tak složité nevidím, ale jsem zvědavá na kočky… (i když tam je na to 15 let a pochybuji, že by to v ČR chtěli udělat rychleji)

⋮
Xerxova
Xerxova 08.06.2026, 15:09:10 xxx:xxx.2a36:2e9a

a ani to nemusí veterinář registrovat hned - má na to nějaký čas. Takže i data ze sešitku “z návsi” může doma on (nebo ten, kdo mu dělá “papíry”) zaregistrovat později.

⋮
Xerxova
Xerxova 08.06.2026, 09:35:37 xxx.xxx.81.94
kometa:

No vet co chodím očkovat nemá v ordinaci ani počítač,

Vet přece nemá povinnost zapsat psa do (jakéhokoliv) registru, ne?

já myslím, že pokud vydává mezinárodní pas, tak ho registrovat musí. Ale taky všichni veti pasy nevydávají - možná ti, co nemají ten počítač a úřad vést nechtějí. Ale myslím, že budou muset…

⋮
Xerxova
Xerxova 07.06.2026, 20:54:46 xxx:xxx.24c8:d00b
Ph:

Ted jsem se docetla, ze ten novy statni registr bude prebirat data z vet registru pasu, ma to pro nej byt zakladni zdroj informaci. A pro vety jedna prace -nebudou nikde nic registrovat podruhe.

to zní rozumně

⋮
Xerxova
Xerxova 07.06.2026, 19:52:20 xxx:xxx.24c8:d00b

národní registr se sice jmenuje národní - ale je to soukromý subjekt. Takže týká se to všech… registr bude nový - ale přeregistrování psů bude postupné - kdo má tříletou vzteklinu… má dost času.

⋮
Xerxova
Xerxova 07.06.2026, 19:03:36 xxx:xxx.24c8:d00b

veterináři povinně zatím registrují jen databázi pasů (a zdaleka ne všichni majitelé psů mají pro mazlíky mezinárodní pas, mají i klasické očkovací průkazy a ty registrované nejsou). Takže databáze bude centrální pro všechny psy - nejen s mezinárodními pasy.