já chci fotku plavacího Vasila 😊 Prosím - ty placatky v akci nemají chybku
já chci fotku plavacího Vasila 😊 Prosím - ty placatky v akci nemají chybku
my vyráželi v šest a v lese bylo snesitelně. Po včerejších lijácích všude mokro (děsná vlhkost) a tak i když teplota byla těsně nad dvaceti stupni, bylo jak v deštném pralese.
Psík si něco přes hodinu zaběhal, zařádil - a teď se přesunul na pelech do stínu.
a ty nepsí - všechny max 15 minut autem od vrátek… nikam dál jsme se tento týden nevydali
Yoda tento týden
bylo vedro, dusno, hnusno… a najednou tma, kroupy a lijavec. A voda je všude a s větrem. Je zalito…
námět na dnešní výlet dodala Orionka. Z Karlova od nádraží jsme šli na Spálený vrch a přes Srní sedlo zpátky do Karlova. Kvetou všude záplavy náprstníků, ale i hlístníci hnízdáci, vemeníky, lilie zlatohlavé… nepotkali jsme jedinou okrotici (všechny spasené). Ale les byl plný hmyzáků - jakmile jsme se zastavili, hejna křídlatých potvor dělala nálety… a tak jsme šli velmi svižně… Teď káva na stinné terase a miska jahod z ledničky… pes prý taky může jahůdky (raději mačkané s cukrem - jako páník)
my procházkovali jen ráno kratičce, a po poledni byl Yoda v lese na necelou hodinu - ve stínu a podle potoka… A teď jsem hrabala seno - Pepa posekal, já suším - a kolegovi králíci budou mít na chvíli seno. Letos bude i kopretinové - hezky se mi holky v sadu množí. Pozemek velký nemáme - ale snažíme se, aby hmyzákům bylo u nás dobře. A máme i ropuchu, ještěrky a dneska byl spatřen ve skalce pod leknínovým rybníčkem had - asi užovka, měla tenký ocásek…
Orionka:Váš fotograf umí krásně vodu! Kde je ta skála s dřevěnými schůdky? Dám vám tip na kopeček hned vedle Karlova (tedy kdybyste ho náhodou dosud míjeli)
ta skála je vyhlídka nad lesním divadlem v Kateřinkách. Schůdky jsou nové kulisy - příští víkend se hrají Tři mušketýři. Kateřiňáci jsou neskuteční - dělají spoustu věcí.
Kopeček vedle Karlova?? Buď mám okno a nebo jsme ho zatím míjeli… a to mám pocit, že jsme tam vylezli skoro všude
edit: už jsem to našla. Takže tam jsme opravdu nebyli - z Karlova jsme už lezli i na Rozsochu (hodně blbý nápad - to stoupání je šílený…). Takže dík za nápad, kam vyrazit.
Anonymní:Některá z hruštiček. Konvalinka to nebude 😉
jojo - je to hruštička. Mám je moc ráda - moje maminka mi loni říkala - jé, to je to jablíčko 😄
a teď ty nepsí. Nevěřila jsem, že ten obří náklaďák ještě s vlekem plný dříví se v Karlově vejde pod železniční mostek. Sice to trochu skřípalo, ale vešel. Začínají kvést vemeníky - ale je mokro a chladno, tak jim to trvá… A kdo chce, může si zahádat, jak se jmenuje bílá kytička na poslední fotce. Má moc hezké jméno.
takže nejprve Yoda tento mokrý týden v lesích za humny (neboť nedělní delší výlet už jsem sem dala). Při setkání se sebevědomou raslicí jasně říkal že jdeme dál a nezastavujeme… To jsme šli od lesního divadla v Kateřinkách - už stojí kulisy - letos místní ochotníci nastudovali Tři mušketýry.
bambule:Dovolte, abych Vám představila a zároveň uvedla do naší různorodé smečky nového člena. Seznamte se prosím tohle je Sirius.
Máte krásnou novou psí hvězdu - Sírius je úžasné jméno pro jednu svraštělou držtičku. Přeji hlavně zdraví
našlehala bych vajíčka s cukrem a trochou ječné mouky a upekla mu piškot. Nakrájela na malé kousky a máte pamlsky… Trocha cukru mladého velkého aktivního psa nezabije…
kometa:Prave ze jsme viděli jak otce,matku tak k sourozence.
A všichni měli PP?
a proč by měli mít rodiče PP? Zákon nic takového nenařizuje. Já sice měla a mám všechny dogy s PP, ale spousta lidí to tak nastavené nemá.
Chtěli malé štěně jezevčíka. Nechtěli dělat ani lovecký výcvik, ani jezdit na výstavy… chtěli kamaráda. A tak zvolili nejjednodušší cestu. Blbou - ale ono se u lidí, které to nezajímá a v psím světě nežijí, těžko mění. Nekoupili štěně u benzínky, vypadalo jako jezevčík, koupili ho čipované… prostě naletěli. Víckrát se jim to nestane - a na jednu stranu je fajn, že jim to není jedno.
Stále ještě většina populace nechápe, proč by pes měl mít průkaz původu. Že to není “vstupenka” do světa výstav a soutěží, ale že je to prostý výpis předků a doklad, že mi vyroste jedinec daného plemene. Nic víc… Pro většinu lidí stále platí - nechci na výstavy, nepotřebuji PP.
u psů to až tak složité nevidím, ale jsem zvědavá na kočky… (i když tam je na to 15 let a pochybuji, že by to v ČR chtěli udělat rychleji)
a ani to nemusí veterinář registrovat hned - má na to nějaký čas. Takže i data ze sešitku “z návsi” může doma on (nebo ten, kdo mu dělá “papíry”) zaregistrovat později.
kometa:No vet co chodím očkovat nemá v ordinaci ani počítač,
Vet přece nemá povinnost zapsat psa do (jakéhokoliv) registru, ne?
já myslím, že pokud vydává mezinárodní pas, tak ho registrovat musí. Ale taky všichni veti pasy nevydávají - možná ti, co nemají ten počítač a úřad vést nechtějí. Ale myslím, že budou muset…
Ph:Ted jsem se docetla, ze ten novy statni registr bude prebirat data z vet registru pasu, ma to pro nej byt zakladni zdroj informaci. A pro vety jedna prace -nebudou nikde nic registrovat podruhe.
to zní rozumně
národní registr se sice jmenuje národní - ale je to soukromý subjekt. Takže týká se to všech… registr bude nový - ale přeregistrování psů bude postupné - kdo má tříletou vzteklinu… má dost času.
veterináři povinně zatím registrují jen databázi pasů (a zdaleka ne všichni majitelé psů mají pro mazlíky mezinárodní pas, mají i klasické očkovací průkazy a ty registrované nejsou). Takže databáze bude centrální pro všechny psy - nejen s mezinárodními pasy.