Aktuálně: 2 444 inzerátů • 292 469 diskuzních příspěvků • 21 397 uživatelů

Příspěvky uživatele

Xerxova

⋮
Xerxova
Xerxova 07.06.2026, 15:56:16 xxx:xxx.24c8:d00b

přihodím dnešek. Parkovali jsme u svatého Prokopa v Hodkovicích nad Mohelkou a přes Vrchovinu došli na Sychrov a přes Sedlejovice šli zpátky. Moc hezká dopolední procházka (13 kiláčků). A ta houpačka u cesty nemá chybu - houpala jsem se na hranici mezi Českým rájem a Podještědím… a překvapil mě Yoda - nechalo ho to zcela klidným - to třeba Beta by mě sundala dolů… a Night by se chtěl houpat se mnou a sedal mi na klín…

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
⋮
Xerxova
Xerxova 07.06.2026, 12:57:11 xxx:xxx.24c8:d00b

a nepsí. Toho mloka (byl ještě malý, nedorostlý) jsem chtěla ze silnice odnést, ale když jsem k němu natáhla ruky, překvapivě svižně se dal do pohybu - mile mě překvapil, jak hezky se nechal doprovodit do bezpečí. Sice je tam zákaz vjezdu, ale každoročně tam zahyne mloků spousta

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
⋮
Xerxova
Xerxova 07.06.2026, 12:54:27 xxx:xxx.24c8:d00b

Yoda minulý týden. V lese za humny a nebo u “naší” kapličky. Včera měl smůlu, byla jsem celý den na Veletrhu vědy v Letňanech a tak mě kluci jen ráno odvezli ke škole a obešli jsme kus okolí - krásné vily, kvetoucí zahrady, spousta venčících se psů - takže měl Yodislav jinou procházku, než je zvyklý. Dneska si to vynahradil… ale fotky ještě nejsou stažené, takže budou až za týden (šli jsme z Hodkovic na Sychrov a zase zpátky)

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
⋮
Xerxova
Xerxova 05.06.2026, 11:43:17 xxx:xxx.f18:7b13
Repta-A-Repta:

Pomohly by významně internátní školy britského typu….ale to je jen takový výkřik do tmy v ČR.👎

Stejně jsme OT…..tak pardon😉

přesně tohle mi říkala moje maminka tak před padesáti lety. Že by byla potřeba internátních škol s režimem… Byla celý život učitelka na prvním stupni na škole, kde bylo hodně cikáňat (tenkrát to snad ještě ani nebyli Romové). Nedělala rozdíly, milovala všechny děti a bylo jí líto, jak ti šikovní se na druhém stupni víc a víc propadají do vlivu rodiny, prostředí (jasně že je to i vliv genů) a špatně končí. A přitom byli tak šikovní…

⋮
Xerxova
Xerxova 02.06.2026, 13:03:15 xxx:xxx.ada1:ca59
janaa:

Na vědomost se dává,že od včerejška je na světě o sedm labradorů víc. Po loňské tragédii,co se nám stala, nemůžu být šťastnější. Čtyři kluci,tři holčičky

Obrázek

nebudeš tomu věřit, ale právě teď jsem koukala na stránky tvé chovky, jestli už tam není nějaké info. Není… Jdu sem a tady taková nádhera. Cácorce moc gratuluji

⋮
Xerxova
Xerxova 01.06.2026, 08:10:00 xxx.xxx.81.94
Buggyra:

To byla legionella, ne? 

nebyla, je to nějaká jiná mrcha - loni zemřel na Slovensku nějaký chlapec - a v tom Ústí to tenkrát dlouho byla záhada, na kterou se nemohlo přijít…

⋮
Xerxova
Xerxova 30.05.2026, 21:11:41 xxx:xxx.2595:e766

a teď ty nepsí - z lesů za humny a z dnešních Jizerek (i když ty lesy za humny jsou taky Jizerky 🙂 ) Lesy kvetou, pyl je všude. Kvetou i suchopýry a zdá se, že bude i hodně borůvek

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
⋮
Xerxova
Xerxova 30.05.2026, 21:09:09 xxx:xxx.2595:e766

nejdřív Yodislav v tomto týdnu. Je vedro, sucho - ale naštěstí v potocích zatím voda teče

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
⋮
Xerxova
Xerxova 30.05.2026, 13:20:16 xxx:xxx.2595:e766

Yoda je estét - ten do vody po kotníčky a jen do té průzračné. Ráno jsme byli v Jizerkách a Blatný potok i Kamenice prý na pití dobrý. Jinak stále ani kapka…

⋮
Xerxova
Xerxova 30.05.2026, 06:33:33 xxx:xxx.8bef:7c0
»
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 30.05.2026, 01:25:39

zdravým psům to až tak nevadí (mírné hormonální výkyvy ustojí) - ale když mají psi nemocnou štítnou žlázu… může to být problém. Prostě zbytkové hormony tam jsou 

⋮
Xerxova
Xerxova 29.05.2026, 05:53:18 xxx:xxx.f18:7b13
Doron:

Co to znamená?

Já nakupuju u řezníka, tož to neznám..

gurgle jsou hrtany - často se prodávají sušené jako “žužlátko” pro psy, ale dají se koupit jako krmné levné “maso” i syrové. A z nich nikdo štítné žlázy nevyndává…

⋮
Xerxova
Xerxova 25.05.2026, 08:35:43 xxx.xxx.81.94

nevím - ale je pravda, že minulou zimu (2024-25) jsme měli na zahradě kosáka, kterému jsme říkali sup a já myslela, že je to nějaká poúrazová deformace. V pohodě se s tím zobanem u nás živil celou zimu.

Takže jste mně to teď připomněl, a docela zírám, že je to běžnější 

⋮
Xerxova
Xerxova 24.05.2026, 13:46:58 xxx:xxx.f18:7b13

teď jsem koukla na seznam jedovatých rostlin na zahradě… a je jich víc, než jsem si myslela. Třeba rododendrony a azalky mě překvapily… ty jsou v Liberci všude. A taky čemeřice, hlaváček jsou poměrně silně toxické… O cibulovinách to vím. Navíc máme i náprstníky… málem mám těch zahradních kytek víc jedovatých než jedlých… 😲

⋮
Xerxova
Xerxova 24.05.2026, 12:59:14 xxx:xxx.f18:7b13
acher:

A není náhodou jedovatá?

asi je - píšou že je slabě až středně jedovatý. Ale nějak to na zahradě moc neřeším - máme i veliký tis (milují ho ptáci na hnízdění i na podzimní hody bobulí) - a ten je podstatně jedovatější. To bych nesměla mít ani konvalinky (právě kvetou)… všechna štěňata i vnoučata to zvládla…

⋮
Xerxova
Xerxova 24.05.2026, 12:04:42 xxx:xxx.f18:7b13

dnešní ranní procházka za kytičkama. Rádlo je od nás jen kousek a jeho květné louky (ta kopretinová i podmáčená orchidejová) jsou prostě krásné. Ještě kvetly vachty, na mokré louce je doplňovalo rdesno, vstavače, suchopýr… No a na té slunné kromě kopretin, rozrazilů, pryskyřníků, jestřábníků, kohoutků, se taky se daly nalézt vstavače. Obec uprostřed nejkrásnějších luk vyseká chodníčky - takže není louka sešlapaná. Je to opravdu funkční řešení - fotografové si přijdou na své a kvítí to neškodí

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
⋮
Xerxova
Xerxova 24.05.2026, 11:07:42 xxx:xxx.f18:7b13

mám ráda jako bariérový plot rúj vlasatou. Mám světlou i červenou - rychle rostou a i když jsou to keře, dají se odspodu vystříhat, aby jim psí opečovávání až tak nevadilo. 

⋮
Xerxova
Xerxova 23.05.2026, 21:34:18 xxx:xxx.f18:7b13

a teď ty nepsí - ty první jsou důkaz, proč se Liberci říká město azalek a rododendronů. Tyhle jsou ze zahrádky

⋮
Xerxova
Xerxova 23.05.2026, 10:48:27 xxx:xxx.f18:7b13
keriton:

Pyl a prach na kaluži? U nás se dnes v kaluži řádilo 😄

ta kaluž je tedy trošku větší - ale ano, správná odpověď - kvetou lesy kolem Černé Nisy

Obrázek Obrázek