naštěstí u nás na druhé straně kopců zapršelo dost - na zahradě za noc skoro 12 mm. Tak přeju, aby ta další vlna vody dolezla i za kopce k vám
naštěstí u nás na druhé straně kopců zapršelo dost - na zahradě za noc skoro 12 mm. Tak přeju, aby ta další vlna vody dolezla i za kopce k vám
já včera večer - v Liberci
ono je to kouzlo okamžiku - tohle zachytí fotografie líp, než pozorovatel - ale pysky a ušiska všech dog v rychlém pohybu jsou velmi rozverné 😄
a teď nepsí - rašící jarní bučiny jsou nádherné, tak byly výpravy dost monotématické
Yoda tento týden (tedy bez neděle, Ploskovice už jsem vyplácala před týdnem)
v Apulii jsme byli před měsícem - a bylo to v čase tlakové níže Erminio. Takže v Bari jsme chodili v bouřce a vody se úzkými uličkami hnaly bystřiny - místy nad kotníky. I v Alberobellu jsme byli v dešti - a překvapivě jsme v celém městečku byli venku sami. Ale užili jsme si to i přes nepřízeň počasí
dneska jsme ráno stihli báječnou procházku v bučinách u nás za humny. Krásné ráno. A už sedím u stroje… miluju svoji volnou pracovní dobu, kdy si můžu práci prokládat jinou činností jak potřebuji a jak mi to zrovna vyhovuje.
no tak pinč a knírač jsou vlastně jen hladkosrstá a drsnosrstá varianta “stájového pinče”. Oba hodně aktivní “zvonky” … Jen tedy úprava srsti bude u knírače výrazně složitější…
Dublinbarzoj:Tak tady je doguška aspoň jedna, byla druhá za neteří a je to její asi i příbuzná 😍, vlastní ji naše kamarádka a je to pěkná raketa, teda Norinka ne kamarádka 🙈
no vida že to šlo 😄 Dík
Ano - druhá fenka je po Uragánovi - což je Yodův starší nevlastní brácha (mají stejného tatíka)
Dublinbarzoj:A ještě trochu roztomilosti z Špilberky. Tibeťátka vedly a úsměv pyrenejce zdatně sekundoval.
a doguška žádná?? Vznáším protest 🤣 Navíc Yodova neteř získala CACe. Nějak to letí - je to dcerka jeho sestry a už je ve třídě otevřené…
kometa:To souhlasím. Ale v tom případě by nedávalo přednost bílé barvě, která teplo pohlcuje nejméně.
To, co cituje Sardullah, je prostě nesmysl. Jako, že klíště kolem sebe nechá projít černou kočku, pak mourovanou a počká si na bílou? Kterou stejně nevidí, nemaje oči.
dalo by se polemizovat a vymýšlet řadu jiných důvodů, proč světlá je dobrá… určitě klíště nehledá ani nejteplejší povrch, ale pro něj ideální teplotu teplokrevných tvorů (taky si nechce spálit hubičku 😉) . A navíc myslím i kvalita kůže souvisí s barvou. Třeba je na světlých místech jemnější kůžička snadno prokousnutelná… to by bylo testů pro “vědci zjistili že…” Ale i na Yodovi pokud najdu výjimečně zakouslé klíště, tak je častěji na bílých místech… A myslím, že je to statisticky významný rozdíl
Kometo - ale vždyť barva povrchu souvisí i s absorbcí záření - tedy i s teplem. Klíště nemusí barvu vidět - ale může ji vnímat…
dnešní výlet do Ploskovic a okolí. Bylo výletní počasí - sice sluníčko, ale chladno. Šlo se krásně.
my dneska brzy ráno zajeli až do Ploskovic. Prošli zámecký park (oba ho známe z 80. let minulého století - rozdíl neskutečný), Yoda se bál pávů (řvali a předváděli roztažené "ocasy") 😄. Pak výlet k Máří Magdaleně a vyhlídku “Vinice”. Hezká dvouhodinová procházka. A troje srnčí - a Yoda zcela vzorný. Překvapil
a ty nepsí jsou za humny (hlavně ráno u kateřinského lesního divadla se povedlo, buky začínají rašit), ale jedna je i z procházky po horách orlických (byli jsme na hřbitovech)
pomalu prodlužujeme procházky - psisko se tváří, že je zcela zdráv a vesel…
poradce chovu odměnu dostane - kontrola vrhu je zpoplatněná (ale jasně že čas mu nikdo nevrátí)…
Ale vždy to bude o lidech.
Já třeba štěně většinou dopředu nemuchlala - jen to první - Aronu. Xerdu jsme kupovali ve stejný den, kdy jsme Aronu museli nechat uspat. Ve zpravodaji klubu jsem až po návratu z veteriny hledala kontakt, kde mají štěňata a spočítala si, kde už budou k odběru, vzala telefon… a večer už jsme diskutovali s Milanem Štouračem na jeho zahradě o zdraví dog a povaze… a obdivovali tu krásnou smečku v té době tak úspěšnou… a odvezli si domů dvouměsíčního Xerxese. A protože žádná naše doga nikdy dlouho nemarodila - všechny odešly náhle a pelíšek pro štěníka byl tak nečekaně volný… a tak se hledá kde je co volného (a přitom to splňuje moje nároky) hned k odběru. Ale já stále sleduju kde, kdo, kdy, čím nakryl… nejen u nás na malém “českém dvorečku” - ale i dál. Nikdy mě chov nelákal, ale vím, co chci a proč a mám ráda přehled. Chicht - takže i v tuto chvíli vím, kde bych si teď poptávala štěně - i když pochopitelně žádné nechci a chci věřit, že Yoda bude nejdlouhovětšejší dogák u nás doma…
u štěňat dog stále kontroly vrhů probíhají. Jsou krajští poradci chovu a každý vrh povinně kontrolují. Ale krytí si plánují chovatelé sami - tam můžou požádat o konzultaci, ale nemusí. Ale většina bych řekla že kryje s rozmyslem - často zcela nepříbuzné zahraniční krytí pro oživení krve…
Ale dog se rodí výrazně méně, než zlaťáků či jezevčíků… A počty vrhů spíš klesají. Ono se štěňat v jednom vrhu rodí většinou hodně a riziko neudání štěňat v osmi týdnech je velké - a mít doma bandu třeba tříměsíčních dogat je masakr… Takže pak už se prodávají i pod cenou… neboť doga zase tak drahý pes na trhu není… a zase roste riziko toho, že skončí tam, kde jí dobře nebude… Já měla na chovatele vždy kliku - a vlastně se všemi jsme občas v kontaktu
Vybojovali jste pro ni spoustu krásných chvil - a odešla milovaná 💔
hlavně stejné fotky jsou uměle dané do různých prostředí. Prostě v košíku i na zahradě je to stejná fotka…