Aktuálně: 2 028 inzerátů284 597 diskuzních příspěvků20 276 uživatelů

Příspěvky uživatele

Xerxova

Xerxova
Xerxova 09.02.2026, 11:47:43 xxx:xxx.f18:7b13

Yoda taky začal línat - přikládala jsem to očkování (přeci jen stres, i když malý)… neb na jaro to moc nevypadá…

Xerxova
Xerxova 08.02.2026, 21:12:08 xxx:xxx.f18:7b13

u nás na zahradě drží trávník - ale on tam Yodislav naštěstí moc nelítá. On raději chodníčky…  Sníh už je jen ve stínu a tam, kde ho byla navršená hromada. V lese led a sníh, bahno zatím není.

Xerxova
Xerxova 07.02.2026, 14:28:14 xxx:xxx.f18:7b13
efe:

My se dnes vydali na výlet do Cvikova… no nečekala jsem, že se budeme v lese brodit sněhem a klouzat po ledu, všude jinde už to slezlo. Nakonec jsme okruh výrazně zkrátili a už jsme zpátky doma pod dekou. 

Obrázek Obrázek

cvikovskou křížovou cestu mám moc ráda. Tam to taky máme solidně prochozené - o kousek dál nám kdysi myslivec vynadal, že je Night hubený a že nám snad dojede pro kus zvěřiny, aby se chudák pes nažral…  😄 A já se bála, že mu vadí pes na volno…

Xerxova
Xerxova 07.02.2026, 14:25:34 xxx:xxx.f18:7b13

jojo - taky jsme to dnes otočili asi 300 metrů od cíle… 

Říkala jsem si, že v kraji vše roztálo. Omyl. Pod Vlhoštěm bylo víc sněhu než u nás, cesty jeden led, louky pod sněhem povolenou vrstvičku bahna… Naštěstí v lese Heřmáneckým dolem se šlo krásně, neb tam nikdo nechodí. My pro změnu nemůžeme po “hlavní” červené přes Husu, neboť na obou stranách jsou pro dogu neschůdné dřevěné žebříky v dřív v pohodě schůdných skalních průrvách. Teď je žebřík kus od terénu a kdyby Yodovi propadla noha (a ani nemusí být led), tak si nohy zláme. Bála jsem se skalní průrvy mezi Velkým a Malým Vlhoštěm, ale to se s trochou opatrnosti dalo. Pak jsme stoupali na Vlhošť, ale úplně nahoře (odbočka ze žluté k vrcholu) už byla spousta ledu mezi balvany a uznali jsme, že se přerazit nemusíme. Takže jsme to otočili a opatrně slezli zase dolů… Stejně viditelnost skoro nulová, mlžné lesy se skalami ale byly tajemné.

Pepa lehnul až u auta (neboť parkovací místa byla čisté kluziště…) Přežil a foťáky snad taky…

Xerxova
Xerxova 05.02.2026, 16:36:34 xxx:xxx.a290:b827

my dneska při oblevě dali v lese delší okruh - bořilo se to, boty jsem promáchala, rifle se mi nacucaly vodou až ke kolenům… ale užili jsme si to všichni tři.

Xerxova
Xerxova 03.02.2026, 19:16:52 xxx:xxx.f18:7b13

tři rozjetý bully myslím jen tak něco neodradí. A tři prťavci je velký problém. Opravdu bych se snažila kontaktovat ty lidi a i toho starostu, ať nemůže říkat, že neměl žádný podnět…Toho klidně datovkou…

Xerxova
Xerxova 03.02.2026, 14:27:38 xxx:xxx.f18:7b13

Efe - a dá se na ty lidi zazvonit a dát s nimi řeč?? Třeba to opravdu byla nešťastná náhoda a tím spíš si dají bacha, aby se to nestalo opět. 

Pokud se s nima mluvit nedá, pak informovat starostu, že psi lítali venku sami v době, kdy děti chodí do školy…

Xerxova
Xerxova 03.02.2026, 11:49:14 xxx:xxx.f18:7b13
efe:

Dnes ráno mi moje lenost asi zachránila smečku…

Večer jsem si naplánovala, že ráno v sedm vezmu smečku na malou procházku před tím, než odjedu do práce. Ráno jsem sice vstala, ale byla ještě tma a prostě se mi nakonec nechtělo, tak jsem je jen vypustila na zahradu, nakrmila a jala se odjet. Jakmile jsem vyjížděla z vrat ze zahrady, prořítili se kolem plotu tři bezprizorní picbumové!!! Přesně v čas, kdy bychom se tak nějak vraceli z lesa. Úplně se mi udělalo blbě a klepu se ještě teď, když na to pomyslím. Pak mi došlo, že patří jedněm našim sociálním sousedům, který je normálně maj neustále zavřený v baráku nebo na zahradě, nijak je nevenčí, takže když se dostali nějak ven, tak lítali prostě jak splašený po celý vesnici… A hlavně kdyby potkali mě se třema psama na špagátech, tak to by byl prostě strašnej průser. Jednoho bych zahnala, ale tři najednou…

to je děs běs… ještě že lenost vyhrála…

Xerxova
Xerxova 02.02.2026, 12:05:28 xxx:xxx.b776:5110

Jeden z důvodů je, že když mrzne, je lůj hodně tvrdý - a pak je pro ně snadnější vyzobávat slunečnici. Když se oteplí, jde to mnohem líp - lojovky změknou a dá se krmit bez práce. 

Xerxova
Xerxova 01.02.2026, 21:34:14 xxx:xxx.b776:5110

tak jsem teď dorazila z večerní miniprocházky - a já snad budu muset najít nějaký jiný než slabý pletený rukavice. Asi stárnu - začíná mi být zima na ruce, to neznám… A to je jen mínus sedm - ráno asi bude hůř.

Xerxova
Xerxova 01.02.2026, 21:29:12 xxx:xxx.b776:5110
impact:

A taky zdravé chlupatce…

No.. Jeden včera v krematoriu. 😭 Druhá ledviny v praku… 😔

Moc nám ten rok dobře nezačal. 🤦‍♀️

Ale jinak děkuji. ♥️

hmmm - to jsem se moc netrefila. Tak snad už to blbý na chvíli skončilo

Xerxova
Xerxova 01.02.2026, 20:14:12 xxx:xxx.b776:5110
impact:

My jsme si dali dneska moji narozeninovou sedmičku (zítra 46 🤦‍♀️) okolo komína a u toho jsme si na sněhu s kámošama opekli špekáčky. 😁 Fajne bylo. Akorát kosa jak z nosa. 🥶😄

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

tak tedy vše nejlepší - hodně našlapaných kilometrů se smečkou. A pochopitelně zdraví. A taky zdravé chlupatce…

Xerxova
Xerxova 01.02.2026, 15:30:51 xxx:xxx.b776:5110
Lupus4:

🙂jako PH opravdu nevypadá, i když v min generacích se možná nějaký vyskytl, jsou to obyčejní “věžáci” , vypadá to na pár 1,0 tm. kapratý a ta s pár bílými letkami na 0,1…ale je to jen typ z fotky

pro Xerxovou

v  dobrých podmínkách se dokáží (u plodných plemen) rozmnožovat jarní holoubata už na podzim…u věžáků to asi nehrozí, čili až další rok, proč se straní hejna netuším

dík - no mě právě překvapilo, že už v létě vypadali takto (lesklí, dobře opeření - nevypadali na žádná čerstvá mláďata) a podle mě nehnízdili - a nebo mají jejich holoubata velmi sparťanský odchov, neboť rodiče byli stále spolu na borovici či v krmítku… Prostě zatím jsou to pro mě dva bratři 😄 - dík i za typ pohlaví. On mně i dneska ten větší tmavší připadal, že se nafukuje a "toká"

Xerxova
Xerxova 01.02.2026, 12:05:30 xxx:xxx.42fb:d51d

i podle mě pes do obchodů nepatří. A ani se nedivím restauracím, které nepovolují vstup s psími miláčky. Protože kromě normálních majitelů, kteří mají psa zaparkovaného tam, kde nikomu a ničemu nepřekáží, tak je spousta svobodomyslných páníků, kterým nevadí, že jejich zlatíčko odkráčí zkontrolovat kuchaře, žebrá u cizích stolů… a vůbec psa nekorigují.

Pro mě osobně je to komplikovanější rozměry dog - ocasem umí smést skleničku se stolu, nesmí se oklepat, i když leží v koutě, tak se často nevejde a pod stolem se neotočí - odnese ho na zádech. Takže jen v případech nejnutnějších (nejčastěji dovolená), a raději předzahrádky než uzavřený lokál. A to to všechny dogy zvládaly v klidu…

Xerxova
Xerxova 01.02.2026, 11:58:19 xxx:xxx.42fb:d51d

foceno právě teď - hřivnáči to opravdu nejsou… Už přes půl roku stále lítají tito dva. Vždy dva… Jiný holub na zahradě nepřistál (v létě občas po trávníku pochodují hřivnáči, celoročně máme hrdličky). Vlastně lžu - ještě jsem sousedovi odlovila mládě diamantového holoubka, který uletěl z voliéry…

Obrázek Obrázek Obrázek
Xerxova
Xerxova 31.01.2026, 20:41:55 xxx:xxx.42fb:d51d
Horsana:

Oooooo, tak tu knizku musim mat, vdaka za tip ❤️❤️❤️

původní překlad byl Putování s oslicí po Cévennách - v originále Travels with a Donkey in the Cevennes.

Cevenny mě uchvátili - vrátíme se tam. Údolí řek Tarn, Jonte… skály, supové, orli, orchideje, koniklece, divoké čemeřice, stáda ovcí, koz, oslů, románské kostely, dolmeny…

Obrázek Obrázek Obrázek
Xerxova
Xerxova 31.01.2026, 19:02:39 xxx:xxx.42fb:d51d

my dneska viděli tažného buldočka. Na cestě u rybníka Markvart běžela paní a táhnul ji tmavý psík v červeném kabátě. Ustoupila jsem jim s Yodou z cesty a koukám, on to naplno maká buldoček.

Vím, že buldočci Milana Štourače byli schopni utahat i dogy a byli to neskutečně živí psíci, přesto buldoček letící sněhovou závějí nás pobavil (a potěšil)