Aktuálně: 2 264 inzerátů289 019 diskuzních příspěvků20 833 uživatelů

Příspěvky uživatele

Xerxova

Xerxova
Xerxova 19.07.2026, 19:57:54 xxx:xxx.18b:f5c
kometa:

louky už začínají mít podzimní barvy

Ale fuj! Nestrašte s podzimem. 🙂I když ho mám čím dál tím raději, jeho barvy.

Ta užovka vás nepokakala?

byla zcela tuhá - přenesla jsem ji jen kousek - mimo asfaltku. Asi se tam hřáli večer a překvapil je pokles teploty a ranní deštík… Ona i mlok vypadali zcela v pořádku, jen tedy byli zcela neteční. Lehce se začala probírat, až když jsem ji pokládala na suché místo vedle kaskády rybníčků, co nám lesáci vybudovali hned vedle silničky - ráj obojživelníků, vážek…  i ledňáčka jsme tam viděli

Xerxova
Xerxova 19.07.2026, 18:10:21 xxx:xxx.96ab:eaa9

a nepsí… louky už začínají mít podzimní barvy. Dokvétají poslední náprstníky, nastupují kruštíky (běžná letní orchidejka u nás v lese) i divizny

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Xerxova
Xerxova 19.07.2026, 18:07:28 xxx:xxx.96ab:eaa9

nejprve Yodislav tento týden: venčili jsme jen v lesích za humny, sbíráme houby i studenokrevné živočichy… A les je plný mladých žab

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Xerxova
Xerxova 17.07.2026, 11:47:03 xxx:xxx.6171:e93f

pro hlemýždě ocúny jedovaté nejsou - hlemýždi si na nich pochutnávají bez potíží

Xerxova
Xerxova 17.07.2026, 10:16:54 xxx:xxx.6171:e93f

já mám dva dny dovolenou a tak chodíme do lesa na delší hned ráno - houby rostou, borůvky zrajou, ptáci řvou… je krásně. Včera jsem z lesní silničky odnesla slepýše (byl tuhý zimou), dneska jsem odnesla mloka a mladičkou užovku. Všichni živí, ale zcela tuhý… až na ruce začali ožívat. Inu studenokrevci… Nechala bych je v klidu, kdyby nebyli přímo v cestě autům.

Xerxova
Xerxova 16.07.2026, 11:50:01 xxx:xxx.f18:7b13

na severu Čech už je to zcela běžný pták. Českolipsko ho má v některých místech na každém poli…

Xerxova
Xerxova 14.07.2026, 20:01:05 xxx:xxx.f18:7b13
Ronja s motejlem:

Udělali jsme krásný hrobeček na krásným místě. Myslím, že nám to kopání i trochu pomohlo, i když to nejhorší nás za chvíli čeká, ale zvládneme to. Jsem vděčná za toho nejlepšího psa, co jsem mohla mít. 

Našla jsem jednu z  jeho ponožek, pořád voní jako jeho tlapka❤️.

zvládnete to ❤️ Zaslouží si to ❤️

Xerxova
Xerxova 14.07.2026, 09:22:06 xxx:xxx.5d9:e977
Buggyra:

No fousatý tlamky nemám ráda z praktických důvodů - prostě se na tom drží slinty a materiál a “pracuje” to tam… blééé. Taky nemám ráda fousatý chlapy 😂 A taky visící pysky bych asi měla problém, taková ta scéna z Beethovena, když se oklepal a slinty lítaly od té huby na všechny strany, ohodilo to Muldera od hlavy k patě… 🤣 tfůůůj

takže Yodislav se ti snad nelíbí ??!! 🤣

Xerxova
Xerxova 14.07.2026, 08:39:55 xxx:xxx.5d9:e977

zapomněla jsem na fotky z minulého týdne - tentokrát jen jednu sadu - neb kde je pes jsou většinou i děti a ty sem nechci dávat. Takže hlavně hmyzáci a taky západ sluníčka na Ještědu a ta velká vodní plocha je Berzdorfer see u Zhořelce. 72 metrů hluboký zatopený důl má čistou vodu, písečné pláže… opravdu krásné koupání lidí i psů (jen tedy Yoda na rozdíl od Nighta to nevyužije, voda je děsně nebezpečná….)

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Xerxova
Xerxova 14.07.2026, 08:30:05 xxx:xxx.5d9:e977

my se dneska ráno v lese potkali s jestřábem - startoval ze stromu nad námi, snesl se až nad cestu a bravurně prokličkoval mezi stromy do hlouby lesa. Myslím, že ho Pepa nestihnul zaostřit… uvidím, až uvidím fotky. Psík vyběhaný, spokojený a já už jsem ve škole - teď o prázdninách je výrazně klidněji

Xerxova
Xerxova 10.07.2026, 09:21:33 xxx:xxx.f18:7b13

tenhle týden psík má zvláštní - fotky skoro nebudou. Má plný dům puberťáků - a tak musí u všeho být, nevyspí se, vždy ve střehu. A dneska v noci mi přišlo, že nemůže najít polohu k ležení, pořád se mlel, občas zamručel… Sice kluše lehce, chodí po schodech dolů i nahoru, vrtichvostí… ale blbě se skládá a tak raději jsem všechny vyhnala do Německa k velkému rybníku (Berzdorfer see) samotné a zůstala s ním doma. Půjdeme ještě na jednu kratičkou procházku a jinak bude mít klidový režim

Xerxova
Xerxova 07.07.2026, 07:12:30 xxx:xxx.f18:7b13
Anonymní:

Teda xerxova, jak já vám závidím tu lokalitu, kde vy bydlíte. Tam u vás je tak krásně, vždycky se nad vašimi fotkami kochám. My musíme do takové krásné přírody jezdit do Novohradských hor(foto ze soboty), nebo na Šumavu, ale tam o prázdninách vůbec nejezdíme, kvůli davům lidí, až na podzim. Ještě se zeptám, narazili jste už někdy na zmiji? Já teda koukám kam šlapu, ale psina lítá všude okolo, tak mám strach, aby ji neuštkla. Zeptám se ještě ostatních, jíte borůvky přímo z lesa, kvůli té liščí tasemnici(doba 5-15 let, to je teda síla). Měli jsme teď a udělali jsme si koláč a blbouny knedlíky, zbytek marmeládu. Už bych to syrové nejedla, jsem takový vystrašenec a pár kuliček mi za to nestojí.  

https://www.youtube.com/watch?v=38veuJVd3hI

je pravda, že máme Jizerky, Lužické hory i Český ráj v dosahu blízkém. A i místa, kde bývá lidí hodně zvládáme bez davů,  díky tomu, že vyrážíme brzy ráno. Teď na Jizerce jsme vyráželi z parkoviště v sedm… a když se kolem desáté přes Jizerku vraceli, už proti nám šly davy a parkoviště se plnilo. A do té doby jsme potkali dva houbaře a jednu turistku za 3 hodiny…

Zmijí ještě před pár lety bylo u nás poměrně hodně - potkali jsme je za sezónu několikrát, i jedné lesní cestičce říkáme “zmijí cesta”, protože jsme je tam vídali opakovaně. Ale v posledních asi pěti letech jsme zmiji neviděli. Ale to je holt riziko pohybu v přírodě, člověk nemůže eliminovat všechna rizika. Psi chodili na volno - jen na vyhřátých kamenitých stráních chodili blízko nás - průzkumničení bylo zakázané (totéž v Chorvatsku - tam bylo hadů opravdu hodně). Názor na rizika v přírodě platí i o borůvkách - cpu se v lese, jíme je vždy nemyté a už se těšíme, až i u nás plně dozrají a vyrazíme si pro nějaký ten litřík do mrazáku na zimu. Jedla jsem je vždycky a myslím, že nejhorší ze všeho je smrt z vyděšení

Xerxova
Xerxova 05.07.2026, 06:29:46 xxx:xxx.3c8e:dc2f

a teď nepsí - většina (od šesté fotky) je ze včerejší Jizerky

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Xerxova
Xerxova 05.07.2026, 06:27:44 xxx:xxx.3c8e:dc2f

tak nejprve Yoda - od vařící neděle až po mokrý a studený včerejšek

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Xerxova
Xerxova 04.07.2026, 16:25:53 xxx:xxx.bde5:a679
kometa:

kejhali,

Pardon, ale kejhají husy.

Koně taky nebučí nebo neštěkají.

a jak dělá orel??

Xerxova
Xerxova 04.07.2026, 12:10:45 xxx:xxx.bde5:a679

Upřímnou soustrast 💔- ale dali jsme jí možnost žít šťastný život v báječné smečce

Xerxova
Xerxova 04.07.2026, 12:04:39 xxx:xxx.bde5:a679

v sedm jsme zastavili na parkovišti pod Bukovcem - nikde nikdo, chladné (spíš studené - 9 stupňů a vítr) ráno, prošli jsme meandry Jizerky, nakoukli na rašeliniště Malé jizerské louky, vystoupali na Pytlácké kameny. Tam jsme u vrcholového skaliska střídali - já obkládala chleby pečeným vepřovým, psík mi asistoval a Pepa vylezl na vrchol… a pak jsme se prohodili. Pepa svačil, psík mu asistoval a já se kochala ve výšce. No a druhou stranou jsme seběhli do Jizerky - tam už davy turistů a cyklistů a psů…  Až na poslední úsek jsme potkali minimum lidí. Moc hezky bylo na horách. Za tři a kousek hodiny jsme potkali i lišku, srnku, kunu a spoustu skotských střapatých kraviček… Houby nerostou. Vůbec. 

Xerxova
Xerxova 03.07.2026, 12:23:20 xxx:xxx.c9df:6d68
assil:

Takže za minutu práce 3 stovky? To se mi zdá zas jako docela dobrej kšeft pro vety. Fakt tam za minutu vypíše všechny ty údaje o psovi i majiteli?

tak on ostatní data o psovi má (číslo pasu, číslo čipu, plemeno ví, jméno psa ví)… a tak si to možná někdy večer dovyplní. Doplnil si za tu minutu to, co neví - tedy datum narození majitele, které mu to propojí s registrem občanů… 

edit : a nebo obráceně, pokud věděl, že má udělat CEP Keliška, tak to měl předvyplněné dopředu…

Xerxova
Xerxova 02.07.2026, 19:45:01 xxx:xxx.f18:7b13

to neporadím - nahaté dogy stačí přejet mokrým hadrem… Yoda by ale teď na výstavě problém taky měl - ještě nedolínal a je na bocích hnědý místo černý… Ještě že máme po výstavách a nemusím to řešit. Přeji úspěšnou výstavu