bambule:Dovolte, abych Vám představila a zároveň uvedla do naší různorodé smečky nového člena. Seznamte se prosím tohle je Sirius.
Máte krásnou novou psí hvězdu - Sírius je úžasné jméno pro jednu svraštělou držtičku. Přeji hlavně zdraví
bambule:Dovolte, abych Vám představila a zároveň uvedla do naší různorodé smečky nového člena. Seznamte se prosím tohle je Sirius.
Máte krásnou novou psí hvězdu - Sírius je úžasné jméno pro jednu svraštělou držtičku. Přeji hlavně zdraví
našlehala bych vajíčka s cukrem a trochou ječné mouky a upekla mu piškot. Nakrájela na malé kousky a máte pamlsky… Trocha cukru mladého velkého aktivního psa nezabije…
kometa:Prave ze jsme viděli jak otce,matku tak k sourozence.
A všichni měli PP?
a proč by měli mít rodiče PP? Zákon nic takového nenařizuje. Já sice měla a mám všechny dogy s PP, ale spousta lidí to tak nastavené nemá.
Chtěli malé štěně jezevčíka. Nechtěli dělat ani lovecký výcvik, ani jezdit na výstavy… chtěli kamaráda. A tak zvolili nejjednodušší cestu. Blbou - ale ono se u lidí, které to nezajímá a v psím světě nežijí, těžko mění. Nekoupili štěně u benzínky, vypadalo jako jezevčík, koupili ho čipované… prostě naletěli. Víckrát se jim to nestane - a na jednu stranu je fajn, že jim to není jedno.
Stále ještě většina populace nechápe, proč by pes měl mít průkaz původu. Že to není “vstupenka” do světa výstav a soutěží, ale že je to prostý výpis předků a doklad, že mi vyroste jedinec daného plemene. Nic víc… Pro většinu lidí stále platí - nechci na výstavy, nepotřebuji PP.
u psů to až tak složité nevidím, ale jsem zvědavá na kočky… (i když tam je na to 15 let a pochybuji, že by to v ČR chtěli udělat rychleji)
a ani to nemusí veterinář registrovat hned - má na to nějaký čas. Takže i data ze sešitku “z návsi” může doma on (nebo ten, kdo mu dělá “papíry”) zaregistrovat později.
kometa:No vet co chodím očkovat nemá v ordinaci ani počítač,
Vet přece nemá povinnost zapsat psa do (jakéhokoliv) registru, ne?
já myslím, že pokud vydává mezinárodní pas, tak ho registrovat musí. Ale taky všichni veti pasy nevydávají - možná ti, co nemají ten počítač a úřad vést nechtějí. Ale myslím, že budou muset…
Ph:Ted jsem se docetla, ze ten novy statni registr bude prebirat data z vet registru pasu, ma to pro nej byt zakladni zdroj informaci. A pro vety jedna prace -nebudou nikde nic registrovat podruhe.
to zní rozumně
národní registr se sice jmenuje národní - ale je to soukromý subjekt. Takže týká se to všech… registr bude nový - ale přeregistrování psů bude postupné - kdo má tříletou vzteklinu… má dost času.
veterináři povinně zatím registrují jen databázi pasů (a zdaleka ne všichni majitelé psů mají pro mazlíky mezinárodní pas, mají i klasické očkovací průkazy a ty registrované nejsou). Takže databáze bude centrální pro všechny psy - nejen s mezinárodními pasy.
přihodím dnešek. Parkovali jsme u svatého Prokopa v Hodkovicích nad Mohelkou a přes Vrchovinu došli na Sychrov a přes Sedlejovice šli zpátky. Moc hezká dopolední procházka (13 kiláčků). A ta houpačka u cesty nemá chybu - houpala jsem se na hranici mezi Českým rájem a Podještědím… a překvapil mě Yoda - nechalo ho to zcela klidným - to třeba Beta by mě sundala dolů… a Night by se chtěl houpat se mnou a sedal mi na klín…
a nepsí. Toho mloka (byl ještě malý, nedorostlý) jsem chtěla ze silnice odnést, ale když jsem k němu natáhla ruky, překvapivě svižně se dal do pohybu - mile mě překvapil, jak hezky se nechal doprovodit do bezpečí. Sice je tam zákaz vjezdu, ale každoročně tam zahyne mloků spousta
Yoda minulý týden. V lese za humny a nebo u “naší” kapličky. Včera měl smůlu, byla jsem celý den na Veletrhu vědy v Letňanech a tak mě kluci jen ráno odvezli ke škole a obešli jsme kus okolí - krásné vily, kvetoucí zahrady, spousta venčících se psů - takže měl Yodislav jinou procházku, než je zvyklý. Dneska si to vynahradil… ale fotky ještě nejsou stažené, takže budou až za týden (šli jsme z Hodkovic na Sychrov a zase zpátky)
Repta-A-Repta:Pomohly by významně internátní školy britského typu….ale to je jen takový výkřik do tmy v ČR.👎
Stejně jsme OT…..tak pardon😉
přesně tohle mi říkala moje maminka tak před padesáti lety. Že by byla potřeba internátních škol s režimem… Byla celý život učitelka na prvním stupni na škole, kde bylo hodně cikáňat (tenkrát to snad ještě ani nebyli Romové). Nedělala rozdíly, milovala všechny děti a bylo jí líto, jak ti šikovní se na druhém stupni víc a víc propadají do vlivu rodiny, prostředí (jasně že je to i vliv genů) a špatně končí. A přitom byli tak šikovní…
janaa:Na vědomost se dává,že od včerejška je na světě o sedm labradorů víc. Po loňské tragédii,co se nám stala, nemůžu být šťastnější. Čtyři kluci,tři holčičky
nebudeš tomu věřit, ale právě teď jsem koukala na stránky tvé chovky, jestli už tam není nějaké info. Není… Jdu sem a tady taková nádhera. Cácorce moc gratuluji
Buggyra:To byla legionella, ne?
nebyla, je to nějaká jiná mrcha - loni zemřel na Slovensku nějaký chlapec - a v tom Ústí to tenkrát dlouho byla záhada, na kterou se nemohlo přijít…
kometa:Děkuji. Takže bača v pořádku.
Já nerozkliknu, nemaje FB.
rozklikneš - já to udělala (taky se mi ten ležící člověk moc nelíbil) a bez problémů viděla popis (na FB nejsem)
a teď ty nepsí - z lesů za humny a z dnešních Jizerek (i když ty lesy za humny jsou taky Jizerky 🙂 ) Lesy kvetou, pyl je všude. Kvetou i suchopýry a zdá se, že bude i hodně borůvek
nejdřív Yodislav v tomto týdnu. Je vedro, sucho - ale naštěstí v potocích zatím voda teče
Yoda je estét - ten do vody po kotníčky a jen do té průzračné. Ráno jsme byli v Jizerkách a Blatný potok i Kamenice prý na pití dobrý. Jinak stále ani kapka…
zdravým psům to až tak nevadí (mírné hormonální výkyvy ustojí) - ale když mají psi nemocnou štítnou žlázu… může to být problém. Prostě zbytkové hormony tam jsou