já vím, co je líc a co je rub - to byla jen poznámka k tomu, že pavouk nemá břicho a jak tady označit, který pohled na osminožce to je… To sice asi všichni pochopili, co je břicho, ale Kometě se nelíbilo a tak jsem nabídla, že by šla “rubová” strana pavouka… neb latinské pojmy se mi vždy po čase vykouří z hlavy, když je nepoužívám
bláznivá procházka na zatmění měsíce a východ sluníčka vyšla. Jen tedy na závěr se zbytek měsíce schoval v nízké oblačnosti a na Ještědu byl takový fučák, že přemísťoval ruksaky a jednomu mladíkovi uletěla bunda - a zmizela někde v hlubinách vzdálených lesů… Yoda naštván - byl na vodítku a lítaly mu uši - a to on nerad. Ale jinak to bylo parádní… a teď už mířím směr pracoviště…
chvilku po šesté vychází sluníčko a tudíž už bude horší pozorovat měsíc (ten zapadne kolem čtvrt na sedm). Nejlepší pozorování prý kolem páté… má být ještě tma tudíž hezký měsíc…
ehmmmm - ne nejsme normální. Na ráno je naplánováno venčení na zatmění měsíce a následující východ slůňa… Takže budík na 4:15… ale zato v práci budeme včas a psíček už bude po dlouhé procházce
a hybaj do štěňátek a informovat - pohlaví, jméno, věk 😀 prostě informace, informace a zase informace.
Ale vážně - hlavně zdraví a vzájemnou lásku. Předpokládám, že z toho vyroste knírač…
a ještě k procházce s Maw - foťák velký neměla, fotila něco málo na mobil. Byla krásně uslintaná, myslím, že si bundu pak myla hodně dlouho. Yodislav měl hrací náladu a mlátil ji klacky a chytal za rukáv… Chtěla si užít psíčka, tak to tedy měla…
ale ty játra s Alavisem souviset mohly a taky nemusely… a jsme zase u základního problému. Co je důležitější - chodící pes a nebo trápící se pes…
a ještě doplním - opravdu je to silně individuální. Co jednomu psovi pomůže, u druhého není žádný efekt. Ono i to samotné “pajdání” a špatné zvedání a bolavost může mít milion důvodů… a opravdu každý jedinec je unikátní
Ono je to složitější, mladej prostě až teď zjistil, že to není úplně to, co by chtěl dělat. Hodně se zkomplikovala práce na diplomce a to ho dost odradilo. Prostě se stane, někdo na to přijde už v prvním ročníku, někdo později. Zkrátka v tomto nechce pokračovat a chce si dodělat později to inženýrské jinde formou kombinovaného studia. Nechci to tady moc pitvat, protože už mně kdosi řekl, že syn si to studium schválně prodlužuje, protože je flákač. Je dospělý, tak ať si to vyřeší on sám, já mu do toho už nechci mluvit, nervů mě to stálo i tak dost. Teď aktuálně mně jde jen o slevu na studenta v mojí výplatě, jestli ještě za srpen mám nárok nebo ne.
jasně, neřeš to tady - jen prostě u těch plateb za překročení doby studia se to počítá podle odstudovaných dnů. Až se vrátí do školy (a je jedno jestli k jinému studiu a v jaké formě), může se i těch pár dní hodit…
studijní oddělení vydávají potvrzení doby studia kdykoli. Někde i fungují oficiálně generované a elektronicky podepsané dokumenty, které si student může stáhnout. Doporučuji studium ukončit čím dřív - tím líp - neboť každý den se mu počítá do odstudované doby. A když začne studovat znovu, má vždy jen 12 měsíců navíc ke standardní době studia zdarma (navazující tedy 3 roky a on už má kus odmazaný tímto studiem) - pak mu naběhne poplatek za studium (v ten den, kdy uběhly tři roky od zápisu k prvnímu navazujícímu studiu) - a ten se platí každých šest měsíců a bývá dost drahý. Pokud skončí v září - tak mu o pár let později klidně kvůli pár dnům naskočí poplatek…
O ukončení studia může poprosit asi i emailem a pak se zastavit pro papír. Opravdu bych to neprodlužovala
všechny léky více méně poškozují vnitřní orgány - ale když mám běhající šťastnou důchodcovskou dogu na Rimadylu či Trocoxilu, tak je to hezčí pohled, než bolavé pajdající smutné psisko. Takže za mě raději o kousek kratší veselý aktivní život, než delší bolavý…
Jedna moje doga byla na Rimadylu déle než dva roky - a když se dělaly na sklonku jejího života (kvůli závažné nemoci) krevní testy, tak ledviny i játra byly v pořádku…
já kupovala dozím důchodcům alavis triple blend pro koně. Vyšlo to pro mamuty výrazně levněji než psí varianta a jablečná příchuť je neurážela… Množství se dá přepočítat podle množství účinné látky. Yoda zatím pravidelně nedostává nic… pokud se mu ozve to podivné odlehčování, tak tedy dostává tak jednou za rok tříměsíční dávku Canhydrox GAG (ale to je opravdu drahé a spíš na měkké tkáně).
Yoda tento týden - v lesích za humny, a pak cesty od Karlovských bučin, přes Ještědský hřbet až po včerejší rodinný mejdan u Berouna (prý se má donést pelech z auta - to bylo zase představení bojových technik…) proložený krátkou procházkou. S Kým asi - kdo to ví?? (fotku jsem zcizila paničce pudlích holek).