Aktuálně: 2 028 inzerátů284 597 diskuzních příspěvků20 276 uživatelů

Příspěvky uživatele

Xerxova

Xerxova
Xerxova 30.08.2023, 19:26:43 xxx.xxx.235.200
Mi:

Když vlk dokáže překonat ohradu až 170 cm,jak teď někde psali,tak vaše známá musí kozy chovat v místě bez vlků.Žádná běžná ohrada je nezastaví. 

ale žádné zvíře si nechce komplikovat život a plýtvat energií. Proč šplhat přes ne zcela schůdný plot a brát si i možnost snadného úniku, když se dá uživit na třeba přemnožených prasatech. Bude-li kořist snadno dostupná jak ve výkladní skříni… není důvod se namáhat s divokou zvěří. Bude-li špatně dostupná, je třeba vhodnější věnovat se lovu.

Pokud smečky umí lovit - umí se uživit i bez drancování ohrad. Bohužel, naučí-li se chodit “pytlačit” a vlčata vlastně nic jiného neznají… je to blbý.

Xerxova
Xerxova 26.08.2023, 18:11:28 xxx.xxx.235.200

a teď ty nepsí - občas jsme kvůli vedru venčili nejen u lesních vodních ploch, ale i po tmě za měsíčku… Růže jsou babičky - dostala jich od dětí vnoučat a pravnoučat dohromady devadesát - zdaleka v tom kyblíku nejsou všechny 

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Xerxova
Xerxova 26.08.2023, 18:09:23 xxx.xxx.235.200

náročný týden - nejen pro psa. Vedro. Plný barák lidí (a jeden prťavec se moc bál našeho malého psíka - takže Yoda byl často na vodítku). Úžasný rodinný mejdan - babče bylo ve čtvrtek devadesát a podařilo se nám ji přesvědčit, že přesně na den to oslavíme jen v pěti (její dvě děti s partnery a ona)… a že mladí (vnoučata s rodinami) jsou prázdninově rozlítaní (a to byla pravda). Ale všichni dodrželi plán (padnul již o Vánocích 😉 ) a úderem třetí k babičce napochodovala plná sestava vnoučat s partnery a pravnoučata. Překvápko veliké a vše klaplo na jedničku. Prostě jsou báječní všichni.

nejdřív fotky psí - až na pátek jsme stejně byli v lese každý den - vedro nevedro. A na poslední (dnešní) má konečně zmoklý kožich

Xerxova
Xerxova 26.08.2023, 10:43:19 xxx.xxx.235.200
Anonymní:

Messi nám stále roste. Miluje ovoce, zeleninu, hrabání a zahrabávání. Kouše, skáče, ale myslím, že už kontrolovaně, max když je přetažený. Mám pocit, že mám rozbitého australaka, všude jsem četla a slyšela, jaký je to super aktivní blázen, ale mě nepřipadá. Je teda fakt,že o starší dceři mi stále lidé říkali, jak je hyperaktivní a kdesi cosi, mě přišla jako normální zdravé dítě, pro mě byla strašně hodná, zato dvojčata, to je masakr, to i moje mamka říká “to jsem ještě neviděla”. 

Bydlíme na samotě u lesa. Takže socializace na všechno je trochu horší, ale myslím, že to zvládáme dobře. Město, městské parky, dokonce byl i na nádraží a dobrý. Příští neděli začíná při školka, tak i socializace na psy bude lepší. Občas nějakého potkáme v lese, vesměs úžasní lidé se super psy, tak jsem ráda, ve městech je to horší. Psy, které zná víceméně ignoruje, kámoší se s kočkama, teď mu začnou odjíždět koťata do nových domovů. 

U prvního psa se povídalo, že co se nenaučí do 1 roka, to už se nenaučí nikdy, tak jsem na něj celkem spěchala, ještě za jeho života jsem poznala, jaká je to blbost a když se narodila dcera, naučil se spousty nových věcí a byl nadšený. 

Teď na stěně nespěchám, pomalu učím, pomalu učím výdrž, nic světoborného, ale snažím se, aby nás to bavilo. Trénujeme, hrajeme hry a prostě si užíváme. Manžel už je po infarktu dobrý, tak už můžu zase se psem trávit pár chvil o samotě. Když jsem měla stále za zadkem mé milované děti, bylo to o dost složitější, nedalo se krom procházek skoro nic, děti jsou strašně velká rušivka.

Obrázek

klobouk dolů, jak vše zvládáte i při tom zdravotním průšvihu manžela. Přeji báječné pohodové pubertální časy Messiho - a hlavně zdravou rodinu člověčí i zvířecí.

Xerxova
Xerxova 26.08.2023, 09:18:00 xxx.xxx.235.200

my teď báječně zmokli - ale nevadilo nám to nikomu. Hodinu a půl jsme se honili po lese, schovávali se za stromy a skalky - a psisko si to užívalo a blblo a lítalo a střídavě hledalo mě a Pepu.  A protože pršelo dost a houby skoro nerostou, měli jsme les sami pro sebe.

Potřebovali jsme lesní blbnutí už jako sůl - neb ve čtvrtek jsme měli doma velkou slávu - babičce bylo devadesát a  dorazila jí popřát kompletní sestava vnoučat a pravnoučat… bylo to moc fajn a někteří zůstali do pátku. V ten čtvrtek o půlnoci už Yoda spal ve stoje, měl to náročné… a včera, když odjela jako poslední švagrová se švárou, tak upadnul na pelech a na večeři jsem ho budila. 

Xerxova
Xerxova 21.08.2023, 17:12:36 xxx.xxx.233.45

možná blbý nápad - ale nemůže manžel jezdit do práce s cotonem? Doma by bylo vše při starém a všichni psi by byli doma až s dospěláky.

Xerxova
Xerxova 20.08.2023, 11:11:04 xxx.xxx.235.72

igeliťáky máme vlastně jen na bobky (taky máme spalovnu, bobky v pytlíku se smí vhazovat do libovolné popelnice či odpadkového koše). Ovoce a zeleninu si dávám do látkového sáčku a pečivo do papírového…

Xerxova
Xerxova 20.08.2023, 08:58:50 xxx.xxx.235.72

kravské mléko nedávejte - není vhodné. Pokud je štěněti opravdu pět týdnů, už si poradí s namletým masem, prodávají se i “startovací” granule pro nejmladší štěňata. Vezměte ho zkontrolovat na veterinu (asi i odčervit, domluvit termíny na očkování - asi nemělo zrovna příkladnou péči)

Mělo by být čipované před první změnou majitele - to asi taky není. Pozor, ze zákona je to povinné

Xerxova
Xerxova 20.08.2023, 07:32:23 xxx.xxx.235.72

kdysi si sousední domek pronajala na pár let skupinka mládežníků. A měli dohromady čtyři velké psy. Výjimečně nárazově sbírali do kolečka neskutečné množství různě plesnivých hromad… dost děs běs. Nechápala jsem, jak tu zahradu mohli využívat i pro sport a posezení

Xerxova
Xerxova 20.08.2023, 06:51:10 xxx.xxx.235.72

jen výjimečně se venčí na zahradě - seberu do sáčku a hodím do popelnice. Snažím se udržovat zahradu zcela hovnoprostou a docela se daří

Xerxova
Xerxova 19.08.2023, 20:08:06 xxx.xxx.235.72

no a Yoda měl náročný týden - na veterině byl opět (díky potížím a nálezu na prostatě dostal Suprelorin) a navíc si ulomil dráp na zadní - takže po lese lítal v botičce, aby se to zatáhlo (naštěstí botu vůbec neřeší)

Xerxova
Xerxova 19.08.2023, 20:04:38 xxx.xxx.235.72

venčení ve vedru tohoto týdne - dobyli jsme hrad na polské straně JIzerek a pak jsme se už toulali jen v lesích za humny.

Xerxova
Xerxova 19.08.2023, 18:49:49 xxx.xxx.235.72

ještě jsou skvělé staré kravaty - pevné, dlouhé - krásně se z nich uzluje… a hodně vydrží

Xerxova
Xerxova 19.08.2023, 06:20:25 xxx.xxx.235.72
Doron:

Nakupuju v supermarketech, ve slevě.

Není to asi moc ekologický😔.

Ale úžasný masitý skelety za za 28 Kč za kilo. Plecko, bůček 80, pětikilovej balík kostí za 40, kachna 70, kuřecí křídla a stehna 52…

Řezník mi vozí hovězí srdce, desetikilovej zmraženej balík. 45 Kč za kilo.

Nic nesmrdí. Dělíme se o to..

mám to stejně. Kuřata a skelety v akci, v makru hovězí svalovina ve velkém kuse (bez kuchyňské úpravy). Nám zůstane třeba z falešné svíčkové krásná odblaněná část a pes dostane blány, šlachy a hodně masa k tomu náležející. 

Koukala jsem na ceny - a opravdu se od těch, za co nakupuju do společného mražáku (pes i my) ty “psí” speciální moc neliší. Spíš kuře a kuřecí vnitřnosti vyjdou levně v “člověčí” kvalitě

Xerxova
Xerxova 18.08.2023, 09:15:26 xxx:xxx.ee95:4477
Kilian:

..bohužel mi nejdou uložit fitky, buď se nahraje a neuloži anebo při nahrávání je celé pole červené..

mě to červené pole dělá u větších fotek - pravým tlačítkem otevřu podrobnosti k fotce, vyberu “upravit velikost” … a zmenším ji. Pak už jde vložit bez problémů

Xerxova
Xerxova 17.08.2023, 09:06:41 xxx:xxx.36d0:608c

a víte, kdy se počůrává? Když jsou feny samy ? Nebo i když jste s nimi ? Jsou spolu, i když nejste doma a nebo je oddělujete?

Napadlo mě, jestli hárající fenka se nesnaží naskakovat na tu malou (běžné hrátky hormonálně zblblých fen) a ta se díky rozdílným velikostem necítí ohrožená a strachy neučůrává…

Xerxova
Xerxova 17.08.2023, 08:55:38 xxx:xxx.9f5e:d645

za dotaz nic nedáš. Pod starší velké psy (a těch jsou útulky plné) by to mohli použít.