Aktuálně: 2 320 inzerátů289 977 diskuzních příspěvků20 979 uživatelů

Příspěvky uživatele

Plaka

Plaka
Plaka 19.01.2025, 22:30:14 xxx:xxx.cd54:d1a
»
Odpověď na příspěvek uživatele RiTa33 z 19.01.2025, 20:37:00

Co se chovu psů s PP týká, uši se už dávno řezat nesmí, ocasy se řeší v chovatelských klubech dle standardu plemene. Info z ČMKU:

8.1.2025 Z oběžníku FCI vyplývá, že s platností od 1.1.2025 psům s kupírovanýma ušima/ ocasy, patřícím k plemenům, u kterých není uvedeno kupírování ve standardu plemene, již nebude povoleno předvádět se na žádné soutěži, kde se používají standardy plemen FCI. Podle Zákona na ochranu zvířat je v ČR kupírování uší zakázáno. Z výstav, zkoušek, soutěží atd. v ČR je tedy pes s kupírovanýma ušima vyloučen. Co se týká kupírování ocasů ČMKU doporučuje rozhodčím na výstavách řídit se platným standardem plemene. Vzhledem k tomu, že v ČR není kupírování ocasů zakázáno zákonem, záleží na výkladu konkrétního standardu. Pokud standard plemene jasně uvádí, že ocas je ponechán v přirozené délce, nesmí být ocas zkrácen ani u plemen, kde se dříve ocas kupíroval. Pokud ovšem standard uvádí, že ocas byl dříve kupírován a v textu je popsána varianta jak má vypadat kupírovaný i nekupírovaný ocas, pak lze psa s kupírovaným ocasem na výstavě normálně posoudit. Vladimíra Tichá

Plaka
Plaka 19.01.2025, 22:23:04 xxx:xxx.cd54:d1a
»
Odpověď na příspěvek uživatele Petra z 19.01.2025, 21:39:26

Psala jste, že krmíte i kosti. Asi bych popřemýšlela i o změně této složky stravy, nahradila bych ji třeba jen skelety nebo mletinami s kostmi? Ohledně hraček - mám rotvici, která miluje pneu, taky má špičáky hodně ubroušený. Úžasnou alternativou na její mánii jsou poměrně levné a trvanlivé frisbee talíře od Trixie Dog-O-Soar. Nevím, čím to je, ale je z nich absolutně nadšená, je to měkký matroš, plave to, v hubě si to požvýká do různýho tvaru, dásně jí to vůbec nedráždí... Třeba se ovčounovi taky zalíbí.

Plaka
Plaka 09.01.2025, 21:38:01 xxx:xxx.1987:cd34
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dafi z 09.01.2025, 21:04:23

Že pes vydrží vrčet nebo se vztekem ohrazovat x hodin normální není. Ten Calming používáš? Může to být u psa naučený chování, někde mohl dojít k názoru, že to funguje na lidi. Takovej pes by šupajdil do svý klícky a pelánku, ať se vyzuří tam, když už má to nutkání. Pěkně v klidu, na povel naučenej, šup do klícky. Žeryk je prďola malej, ale věřím, že to je psycho s ním. A teď si vem mýho Netvora, ten má asi 26 kg a je to vysoký jalovec. S tím se prát nechceš. 🙂

Plaka
Plaka 09.01.2025, 20:26:34 xxx:xxx.1987:cd34
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dafi z 09.01.2025, 17:55:37

Dafi, mě by u Žeryka spíš zajímalo, jak tohle jeho vrčení a tvrdá agrese vznikla, nebo to měl opravdu od malinkata? To nemohlo být samo o sobě, tomu muselo něco předcházet. 
Se současným Netvorem jsem včera zajásala, když jsem mu před spaním loupala bahno kolem drápků a on na mě poprvé zavrčel a nešel do útoku bez varovaní? 🙂 Chápu, že pro někoho to bude znít divně, ale pro mě vnitřně to je velký vítězství. Blázen pef, dokázal vyjádřit svůj diskomfort pěkně po psím, paráda, já ho za to pochválila. 😀 Nedoporučuji nikomu, jen ve výjimečných případech.

A klikr - tyjo, u tohodle pruhatýho živočicha je na úrovni kosatky. Takže i s klikrem jde s absolutně nenamotivatelným psem pracovat, to jen chce něco znát, vědět, učit se a neříkat, že to nejde. Není odměna jako odměna.

Plaka
Plaka 08.01.2025, 19:22:31 xxx:xxx.1987:cd34

Jsem alergická na takové ty čivinkovský módní oblečky v létě. Jen coby fashion doplněk. Jinak bez uzardění obléknu drsný rtw lehkou vestu na noc i v létě na dovolené, kdy ve stanu pravidelně klesá noční teplota k 10 stupencům. Stejně tak v zimě/nezimě, byla tu inverze nedávno snad 9 dní v kuse, mrznoucí mlha kolem nuly. Fena trpí na chcíplej ocas, tak i při nule v tomhle nečasí bez větru chodila ve vestě, vlhkost dělá svoje.
Předchozí vořechus měl chronické selhávání ledvin, i když měl podsadu coby hladkosrsťák pořádnou, chodil i při +10 a lijáku ve vestě, aby mu ledviny neprostydly. 

Plaka
Plaka 07.01.2025, 22:02:31 xxx:xxx.1987:cd34

Ale tak vy se třeba nepřiučíte, neobohatíte, ale pro majitele bull plemen by taková ta výchova na vodítku netahavá a ignorace ostatních plemen byla tuze fajn. 🙂 Tak to beru já, svý psiska si umím vychovat sama. Coby letitý praktik tudíž oceňuji aspoň snahu o výchovu bull páníků. 🙂

Plaka
Plaka 07.01.2025, 20:18:30 xxx:xxx.1987:cd34
Doron:

Mně teda nijak inspirativní nepřijdou.

Moc toho neumí… Říkáte že se psy cvičí.., přijde mi, že spíš jen podporují kořistnický pud, hop sem, hop tam za peškem, pak jsem na jejich videjkách viděla jeden nedotažený aport a neradostnou chůzi na vodítku, kterou cvičili celou zimu. Ale ještě se podívám.

Vlastně nevím, jestli bych tuhle vlohu podporovala, zkušenosti s bull plemeny nemám, tak do toho asi nemám co mluvit.. Můj nejstarší , Gučka, je takový stafordoid, a tam tuhle vlohu spíš záměrně tlumím, směřuju to spíš do “ kultivovanějších” aktivit a nemyslím, že by mu to scházelo nebo byl nějak nevyžitý. 

Stafordi a spol jsou pro mě zajímaví tím, že umí pracovat s velkou smečkou, tady toho umí míň než já, takže mě to moc nezajímá🙂.

Mně to špatné nepřijde. Neznala jsem je, ale videa nejsou špatná. Provozují bull sporty, chtějí mít psiska ovladatelná i mimo plac. 
Holt procházka podél plotu nebo proťápka je cvik, ne čmuchando grando, mají psy pod kontrolou, za mě palec hore. Podporování kořistnického pudu je jen sport a zábava v rámci vyžití plemene, stejný jak když se Framík tahá o rukáv s fíkem nebo pase svý ovečky rodinný na vycházce. Krmení jen za něco už dlouho nefungá, mistři světa tohle nedělají. 🙂

Plaka
Plaka 02.01.2025, 23:10:05 xxx:xxx.8223:5e17
kometa:

No nevím, teplotu (rektální) 36,5 jsme naměřili u štěňat s parvovirózou, u kterých to šlo předem i zadem. Pardon za přirovnání. Přežila.

Když jsme na psech, tak já naměřila feně s uzavřenou pyometrou taky nějakých 36/35 stupňů, do poslední chvíle nedala nic najevo, pila a žrala normálně. Operace těsně před rupturou dělohy, bílé sliznice, také přežila. I lidé jsou různí, moje mamka ma 36.8 a má tím pádem “teplotu”, chcípe a je jí zle. 

Plaka
Plaka 02.01.2025, 22:53:46 xxx:xxx.8223:5e17
»
Odpověď na příspěvek uživatele Stelle z 02.01.2025, 22:22:43

Hele, já pořád nepochopila, proč se tu Stelle ještě vyskytuje, když to chtělo odejít?

Slušná schíza číst toto vlákno. Zejména, když jsem byla nedávno označena, že Stelle jsem já. Vyřešeno, díky admini. Ale celá situace je velmi na palici. Troll sofistikovaný, dítě malé, echo od někoho z dřívějších nicků, snaha o zničení fóra/konkurence?, zábava nemocného člověka? Nevím, ale tohle už legranda není. Patřím k těm, koho to nebaví. 
Těším se na rozuzlení a věřím, že brzy přijde. 

Nechci si nechat jedno z posledních klasických diskuzních míst sebrat nějakým pochybným ID, vlastně nenechám. Až budu mít pěknou fotku, poznatek ze zkušenosti, ráda se poradím a poradím. 

Plaka
Plaka 31.12.2024, 22:36:59 xxx:xxx.8223:5e17

Dyk to tu zaspamuj všechno, stelle identito, entito. Jistě nemáš ve “svém věku” na Silvestra nic lepšího na práci. 
Zcela výjimečná reakce ode mě (pána, dvě slabiky, dvě písmena mě / k pánovi by byly tři slabiky, tři písmena mně, zavírám češtinářské okénko mimo téma). Pac a pohlaď morčátka.

Plaka
Plaka 31.12.2024, 22:21:46 xxx:xxx.8223:5e17
»
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 31.12.2024, 21:48:00

Může být, ono starší psi začínají spoustu vnímat jinak. Něco ignorují, něco jim naopak začne vadit. Těžko říct. Světlo, hluk, smrad, i ten neklid člověka psího na Silvestra, který se bojí, aby se něco nepřihodilo, nehodil někdo petardu poblíž…

Plaka
Plaka 31.12.2024, 21:20:53 xxx:xxx.8223:5e17
»
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 31.12.2024, 17:26:37

Snad Calming zafungá, psa strachu nezbaví, ale stresu jo. Já kápla Netvorovi CBD tři kapky, on má vlastně první Silvestr, vloni byl coby štěně adopťák šílenej sám ze sebe a novýho prostředí. Letos reaguje zcela ve svém módu - něco práská, jsem nejistej, šel bych to radši zabít, vytočím se, aby nebylo poznat, že se bojím. Teď si tu žvýká plato od vajíček, ve kterém bylo nemálo dobrot. 

Plaka
Plaka 31.12.2024, 21:00:13 xxx:xxx.8223:5e17

Fotku nemám, z týdenní inverze, mlhy a mrazu jsem akorát otrávená. Ale přeji všem dobrým lidem z tohoto fóra do nového roku hlavně zdraví, to samé jejich pejskům, kočkám a dalším živočichům. A přála bych si mír.🦄🥰 

Téma: PF
Plaka
Plaka 20.12.2024, 21:15:27 xxx:xxx.b5e9:6b8c
»
Odpověď na příspěvek uživatele hmn z 20.12.2024, 21:07:41

Takhle dělám krůtí stehna a křídla, jim stačí asi tak tři hoďky, pak trocha másla pod a polévat kůži. Mana nebeská.

Plaka
Plaka 20.12.2024, 21:08:01 xxx:xxx.b5e9:6b8c
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 20.12.2024, 19:33:35

Jak “zase”? Není to dlouho, co nás zde admin prosil, ať neplevelíme témata. OK, do všeobecnýho patří vše, nicméně na tyhle češtinářské vyfikundace tu máme separe téma. No nic, já rozhodně nepatřím mezi lidi, kteří by zde někoho opakovaně sprdávali a posílali do jiných témat. Pěkný večer. 🙂

Plaka
Plaka 20.12.2024, 21:01:02 xxx:xxx.b5e9:6b8c
»
Odpověď na příspěvek uživatele megi z 20.12.2024, 20:12:46

Pokud pes kočičkou vařili, bude to vařící pes za plotnou. A pak blijící pes. 🙂

Plaka
Plaka 20.12.2024, 20:12:08 xxx:xxx.b5e9:6b8c
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 20.12.2024, 19:42:30

S tím neporadím, já tam neměla problém vše vypsat. Vliv na pečení kachny má jedině teplota trouby. 🙂

A nic si z toho nedělejte, tohle pečicí/pečící dělá problém hodně lidem, mně to vadí v běžné netové diskuzi pouze za předpokladu, že se to zopakuje vícekrát, to už mi tikne oko. Dumám, jak to jednoduše vysvětlit. Jak psala výše kometa, děj a účel. Co se peče? Kachna. V čem se peče? V sáčku. Takže pečící se kachna je v troubě v pečicím sáčku. 

Plaka
Plaka 20.12.2024, 19:17:42 xxx:xxx.b5e9:6b8c
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 20.12.2024, 19:14:50

A proč to asi píšu na spešl téma češtinářské? Abych s tím neprudila na Všeobecném pokecu. Achjo. A když už něco cituji, bylo by fér uvádět zdroj.

Plaka
Plaka 20.12.2024, 18:56:30 xxx:xxx.b5e9:6b8c

Pečící sáček? Ne, pečicí. 
Hasicí/hasící, lepicí/lepící, vařicí/vařící, mrazicí/mrazící a tak dále… Je to rozdíl a většina lidí to píše špatně. 

Plaka
Plaka 20.12.2024, 18:12:11 xxx:xxx.b5e9:6b8c
»
Odpověď na příspěvek uživatele Stelle z 20.12.2024, 18:10:28

Však to není kvíz. Když nevím, dám “nevím”.