Nebo zánět od zubu, když má uraženej špičák - ale tlamku asi vet důkladně zkontroloval? To jen, že Efe psala i zhoršený dýchání, on se zánět zubu může “vrazit” i do nosu a nemusí to s plícema vůbec souviset. Jen si tak brainstormuju a přemýšlím nahlas, bo pan Bečka je ikona a musí být v pařátku.
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 19.08.2025, 13:41:21
A tak nemusel by vůbec na operaci, chemická kastrace by to případně pojistila. Xerxová má takhle Youdislava dlouhodobě kvůli prostatě. Na hlavu bych mu už teď nasadila Karsivan. Myslím na vás a držíme packy.🍀
Odpověď na příspěvek uživatele Skeeve z 13.08.2025, 11:35:08
U nás letos první generace, jupiki. Šla jsem malinko zprůchodnit rohový biotop a jsou tam! Uctivě jsem pozdravila a s kosou zase vycouvala, miluju babočky. Dlouho na stejným místě nebyly, přitom před x roky tam byly kopřivy obalený housenkama a vosy si pro ně lítaly jak do sámošky.
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 10.08.2025, 23:07:30
HK vet. Tedy teď už spadá pod Vetino, ale vždy je tam vet při pohotovosti, rozhodně se tam nedějí věci, které zažila Doron v Praze. Zakladatel kliniky si asi trvá na jistém standardu. Z Prahy je máte po dálnici kousek, jsem jejich klientem už dávno i jen na očkování a tak. Za sebe a svý psiska (Vořecháček a Librela nežádoucí účinky, ledviny, slinivka, rotvice a akutní kastrace, Netvor a spešl zacházení před a po kastraci) je můžu jen a jen doporučit.
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 10.08.2025, 22:48:07
Jj, vybrat a najít se pracáci stále dají. Mně přijdou jako takoví normál psové z dřívějška, na táboře jsem dostala ze samý lásky tečku párkrát do zubů a nosu od krásných mladých a nadějných rtw “mimin”. 😀
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 10.08.2025, 22:28:48
Na pohotovosti je vždy operatér, může být třeba nějakou dobu zaneprázdněn, ale pak se kuchá. Snad to není jen reklama nebo upozornění na web červené tlapky. Transfuze se při operaci pyometry běžně nepoužívá. Uvidíme, co písne zítra zadavatelka, jak to dopadlo.
Odpověď na příspěvek uživatele Dublinbarzoj z 10.08.2025, 21:47:34
Její sádelnatá tetička (*2000) uměla být velmi drsná. 🙂 Sluníčko moje, nejlepší fena v životě, k autu se nikdo nesměl přiblížit... V dnešní době by už taková povaha mohla být trabl. Byla upřímná, co na srdci, to na zubech. 🙂
Odpověď na příspěvek uživatele Dublinbarzoj z 10.08.2025, 21:06:34
Naprostý souhlas, krom výborných ochranitelských vloh mívají také sklony se prsit na ostatní psiska. Majitel musí psovi/feně umět vysvětlit, co je žádoucí a co ne, vždy být čitelný a férový. Je potřeba to dělat klidným, láskyplným a zároveň maximálně důsledným přístupem, tohle nedělej, místo toho udělej tohle, pašák. Každý špatný zážitek (např. když štěně zvalchuje větší pes) se propíše do života rtw a jeho reakcí na okolí. Takže vyhýbat se špatným zážitkům, mít oči na šťopkách, zároveň zhruba do roka socializovat jak o život v rušném prostředí, venčit s ověřenými psy… Ony se povahy rtw poněkud změnily, bohužel už se taky plemeno začíná dělit na pracáky a výstaváky. Rotíci za Svazarmu nebo eště dekádu po přelomu století byli ostří jak žiletky, figuranti si losovali, kdo půjde “to hovado” chytat. Teď je to jiný, ale pořád se dají najít ty správný povahy. Správný myšleno tak, jak je vnímám já - silný hlídací pud, zároveň kořistník, mazel, bezva rodinný pes, vyrovnaná povaha, atletické tělo s radši strmějším úhlením zadních nohou kvůli vazům a delší rypák. Klub pod současným vedením kouká jen jedním, špatným směrem, fujek je to, zrušení zkoušek pro feny na uchovnění atd. Víc psát nebudu, bych mohla být sprostá. Zadavatelka nepsala, co má s rtw v úmyslu dělat, zda se věnovat sportovce, chodit jen na výlety nebo něco dalšího. Z toho by se měl odvíjet výběr chovky.
Přidávám foto své milované nebožky fenky, která byla i perfektní tažná kolobrnda síla.
Odpověď na příspěvek uživatele K.V. z 10.08.2025, 11:26:57
Se divím, že v případě pyometry neoperovali hned. Měla jsem rotvici, která do poslední chvíle nedala na sobě vůbec nic znát, pak se sesypala jak domeček z karet. Uzavřená pyometra, sepse, anemická už byla, operace těsně před rupturou dělohy, teplota necelých 36 stupňů, když jsme jeli k vetovi. Operaci zvládla taktak, hojila se hodně dlouho, největší problém byl ji po operaci rozežrat. Odmítala vše, tak pasta Calopet coby dotace aspoň něčeho a nakonec panenka na másle oprásknutá zabrala. Jestli má vet inhalačku a je šikovný, bude to dobré, nebojte. Spíš bych se zaměřila pak na rekonvalescenci, bacha na klidový režim, nenechat ji nikde doma hupsat, ven striktně jen na vodítku až do stehů. Plus tedy hodně hlídat jizvu, zamezit jakémukoliv blemcání stehů. Takže límec/tričko a vydržet. 🍀
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 10.08.2025, 20:01:44
Mýlíte se. Plemena psů se píšou ( na rozdíl od English) hezky česky s malým písmenem. Jména plemen ochrannými známkami však nejsou, a proto se píšou s malým písmenem: rotvajler, husky, německý ovčák, bílá koza sánská, hucul, lipicán, (ovce) merino, valaška.
Zadavatelko, odkud jste? Klidně vezmu svou současnou rotvici, půjdeme se projít a dám vám odpovědi na všechny možné otázky. Když se zde zaregistrujete, můžeme si vyměnit SZ a domluvit se. I když, pokud vám to tu přijde “toxické”, abych vás nějak nepřiotrávila. 😉 Když se tu už zmínila CHS Od Kačky, majitelku znám několik desetiletí. Beru ji jako kamarádku, bezva člověka, ale štěně bych si od ní nepořídila, neb eticky mi (viz příspěvek od impact) to nesedí. Nic proti povahám či vzhledu jejích odchovů, je to můj vnitřní problém. Nebudu tu vypisovat různé chovky, nemám to ráda. Zadavatelka sonduje, tak asi nějaký přehled už má.