Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 18.08.2023, 06:55:57
Muehehe, přesně na koňáky jsem myslela, že by mohli mít tip. Nápad dobrý, jen nevím, jak bych vše převážela v nacpaným autě. Doteď jsme to řešili DIY konstrukcí. To nám před lety rarášek sejmul nový altánek hned první den - vypůjčili jsme si z areálu kovové stojany na kavalety, na ně v rohách duck tape natvrdo přilepili obvodové i střešní tyčky, podepřeli střed klackem o stolek a bylo hotovo. Drželo to perfektně, bez plastových svorek stabilita úžasná, navíc stačila ta obyčejná plastová střecha. Jeeenže, příští rok už tyhle “nohy” budou prodaný, fňuk.
Tak hledám něco zázračnýho, nechávat to vyrábět se mi úplně nechce. Letos vichr před bouřkou poničil sousedkám i takový ty hitech obloukový přístřešky, prdly jim tam nějaký svorky.
Megí, vykrvácet se mi úplně nechce, ale předpokládám, že za litr žádnou kvalitu neseženu. 🙂 O víkendu se mrknu na net, jestli mě něco zaujme.
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 17.08.2023, 23:21:18
To je mi líto s mámou, i když někdy to je spíš vysvobození…🌹
Tajní krmiči jsou peklo. Taky jsem tu jednu paní měla, záplotní. Když jsem jí řekla, že mám nemocnýho psa, ať mu nic nehází, koukala nevěřícně. Domácí tajní krmiči jsou peklo dabl. Ale tak když má pes vše nedávno zkontrolované, najdete vestu, bude plovat bez potápění, v nejhorším se chytne zubama brijárdí srsti a pofičí na břeh štandopede. A už mlčím, když s vestou neporadím.
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 17.08.2023, 22:35:21
Anonyme, já nemám problém s normálním puchem nepraných drštěk. Tenkrát ale ta dodávka byla totál ekl, matlavý voslizniny, který po rozmrazení smrděly zkaženě. Byly v tom zamíchaný i na pohled praný dršťky.
Paní si nestěžuje, paní sonduje, jestli nemá někdo podobné zkušenosti. Jsme na diskuzi. Vetamix jsem brala před Falcem, kvalita se nedala srovnat. Falca se snažím zastávat, protože řadu let bylo fajn, i přes drobné chybičky. Snad tomu tak bude i nadále.
Měla bych taky dotaz do pléna. Nemáte někdo tip na venkovní altán, který vydrží poryvy vichru, neproteče hned, neváží tunu, nestojí majlant, dá se dobře složit a vydrží roky? Rozměry ideál 3x3 metry, prostě klasika party stan, ale bytelnější, vytuněnější. Než začnu hledat něco na příští rok pro naši kempovací sezónu na netu, třeba někdo poradí zde. Dík.
Já jsem od Falca brala léta, občas se něco drobně nepovedlo. Třeba to byla jen blbá šarže, neházela bych hned flintu do žita. Ale zrovna ty dršťky si pamatuju, asi před rokem a něco místo nepraných přišel hnus mix praných a zelených, matlalo se to, smrdělo to. Vyhodila jsem to.
Odpověď na příspěvek uživatele Lucia z 12.08.2023, 22:33:11
Možná si nerozumíme, můj chronický ledvinář má alergickou reakci po podání Librely na nějakou její složku. Nedrbe se kvůli breberkám. Pohybově se mu neskutečně ulevilo, jen to je v jeho případu zase “něco za něco”.
Podrbání psí babče, je radost sledovat, když se bolestivému zvířeti najednou uleví. 🙂 Ať se dlouho dobře daří.
Emočnímu výblitku moc rozumím a soucítím. Nás čeká podobný prázdno v časově blízkým horizontu, Vořech se i přes veškerou snahu rozbíjí pořád víc. ☹️
Impacte, člověk vyhoří snadno a rychle, možná by nebylo od věci si dát pauzu. Porovnat se sama se sebou, vydechnout, oklepat se a začít novou kapitolu, i setrvačník může mít všeho dost. Píše se to lehce, hůř udělá. Ale jestli jsou teď převládající pocity jako ve výblitku, vážně bych nad tím zauvažovala. Třeba by to prospělo oběma stranám. Impactovi i pejskům, o které tolik let pečuje…🌹
Je to normální, odeznít to s věkem může a nemusí. Známých jezevčice mě stále převelmi vítá. I když nepištím, nešišlám, nedělám emoční veletoče, vždycky si radostí ukrápne, nemá to ani na 4 letech pod kontrolou. Majitele také enormně vítá, ale oni přetáčí příchody na můj vkus příliš do extrému, intonace, velevítačka, excitace.
U 3měsíčního štěněte bych zavedla rituály při odchodu a příchodu, hlídala bych si svůj hlasový projev. Také je otázkou, po jaké době od vyvenčení tak malé štěně členy rodiny vítá, v tomhle věku bývají štěnda jak průtokáč, měchýř pod kontrolou nemají.
Milý úžasný týme, měla bych návrh, prosbu ohledně oznámení o SZ. Už se mi na pc stalo, že při otevřené diskuzi nezaroluji až úplně nahoru a nevšimnu si nové zprávy. Nešlo by udělat u přihlášeného uživatele u ikonky vedle zeleného puntíka třeba obálečku, vykřičník, něco takového, že by to trklo daného člověka i v diskuzi hned do očí “máš zprávu”? Nebo nějak více zvýraznit přijaté zprávy ve stávajícím poli vpravo nahoře, případně toto oznámení posunout někam níž, ať je více na očích...
Děkuji předem, jsem se tady řádně rozmazlila, že si dovolím takhle vymýšlet. 😊
Po dvou týdnech od druhé dávky musím smutně konstatovat, že v případě Vořecha došlo k repete jeho specifických problémů. Špičky uší opět krvavé, strupovaté, svědí ho pes, i situace s pravou zadní se opakovala (totál trojnožka jeden den). Teď se to nějak ustálilo, je z něj happy dog, kterého musím zase hlídat, aby se nějak nepřetáhnul.
Je to unikátní chronicky ledvinový a i jinak postižený živočich, věřím, že nikdo další nebude tyhle trable po podání Librely řešit.
Poslušně hlásím, že Vořech dostal druhou dávku L. po měsíci. Možná by první vydržela i déle, ale vzhledem k dovolenkovým plánům jsme neriskovali. Vyfasoval i spešl mast, kdyby se zase začal osypávat a drbat, jen na lokál použití na rypák a uši pro případ nouze. Jestli bude mít výraznější drbací projevy, jsme do budoucna v pérdeli, pane Hrábě.
Pohybově je na tom bezvadně. 🙂 Jak se tu někdo ptal - ano, rozbitýho psa nenechat dělat vylomeniny, nepřetěžovat, stálý režim a nic navíc bych ani nepřidávala. Vivat Librela.
Trávu, zejména jarní, si psiska vysloveně užívají jak gurmáni. Snad každý pes si zobne tu a tam nějaké stéblo.
Pak je další styl žraní trávy, kdy pes začne mlaskat, vylítne třeba ze spánku a začne do huby rvát cokoliv zeleného v okolí. Nebo trávu žere na vycházkách nadměrně, hltá ji ve velkém, když má příležitost. S tlakem, rosným bodem to nemá nic společného, znamená to, že psovi je špatně. Snaží se vyrovnat pH žaludku, může se snažit obalit nějaký ekl v žaludku (kost, kus hračky), může to být i projev hlubšího problému (gastroenteritida, u feny třeba i pyometra).