Aktuálně: 2 337 inzerátů269 641 diskuzních příspěvků19 341 uživatelů

Příspěvky uživatele

Fiona.Praha

Fiona.Praha
Fiona.Praha 09.07.2025, 18:32:51 xxx:xxx.c643:7c21
»
Odpověď na příspěvek uživatele bambule z 09.07.2025, 10:33:42

Pořád je někde v útulku?

Fiona.Praha
Fiona.Praha 09.07.2025, 13:30:56 xxx:xxx.238:64a0
»
Odpověď na příspěvek uživatele bambule z 09.07.2025, 10:33:42

Kdepak asi skončila ta její štěňata? Bullpei - ideální kombinace povah jako rodinného psa a k dětem ☹️

Fiona.Praha
Fiona.Praha 07.07.2025, 13:10:06 xxx:xxx.c33e:17cc
»
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 07.07.2025, 09:32:57

Vasil je holt pracovitý kluk a tak páničkovi pomáhá ze všech mopsích sil 🙂

Fiona.Praha
Fiona.Praha 05.07.2025, 19:06:34 xxx:xxx.7c32:89e6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 05.07.2025, 13:16:08

Znám 2 myslivce, stejně staré, věk 58 let. Nevím, jestli je to mladší nebo starší generace myslivců 😉. Oba měli stejné magory jagoše, lovecky vedené, jeden fenku, druhý psa, oba bydleli v baráku. Jeden měl fenku jako kámošku do lesa, měla na zahradě volný pohyb, spala v baráku v pelíšku, chodila na hony a v zimě třeba krmit zvěř. Takhle měl 2 fenky po sobě a teď, když děti mají své životy, s manželkou cestují a dalšího psa zatím neplánují. A ten druhý, prostě buran, pes celý den celý rok zavřený v kotci, jednou za den vypuštěný na cca hodinu na zahradu, krmený zbytky masa se zbytky z kuchyně, v kotci moč, bobky, zbytky žrádla, smrad, v létě roje much (nevím, jestli ho někdy čistil). Jednou za čas šel pes do lesa, aby se asi něco naučil (i když zrovna jagoš to má asi v sobě) a pak ještě se dostal ze zahrady, když byly hony. Evidentně je to o lidech, jejich IQ a nějaké empatii k živé bytosti.

Fiona.Praha
Fiona.Praha 05.07.2025, 18:49:12 xxx:xxx.7c32:89e6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 05.07.2025, 13:30:28

Cítím to stejně, ale už dávno cizí psy nevychovávám, je to jako házet hrách na zeď, u 95% pejskařů na sídlišti jsem slyšela, no jo, ale…. nesundám kšíry a nenasadím obojek, uškrtil by se - nebudu mít normální vodítko, ať se aspoň trošku na flexině proběhne - nosím piškoty, ale dnes jsem zapomněla - je prostě blbej, učila jsem ho to, ale stejně to neumí - dávám mu piškoty, protože jsem teď byla týden v nemocnici a tak, aby si mne užil (to bylo na dotaz, proč pes stojí a ona ho krmí piškoty, když si na něj stěžuje)……No a asi milionkrát jsem slyšela povel “nech toho”, to si teda nenechám ujít a jak jdu kolem, zeptám se, čeho přesně má ten pes nechat. Někdy páníček/panička pochopí, zasměje se a začne mi vysvětlovat, co ten pes nemá dělat. A občas na mne čumí jako že jsem mimoza, co spadla z višně. Někdy jsem něco páníčkům ukázala, stejně to nedělají nebo to “zkoušeli” a blbě. Mohla jsem 100x říkat, že pes pozná, jestli to myslím vážně a např. chci, aby si sedl nebo to jenom zkouším, jestli si sedne. 

K psovi - prostě mne napadlo, že bych si ke své vykastrované holce pořídila kluka, ale nechci mít zmítající se bestii. Zřejmě to bude můj poslední pes, tak si to ještě nechám projít hlavou, jen holt to nebude ten útulkáč, kterého jsem si vybrala. Snad si ho brzy vezme někdo jiný a bude se mít fajn i beze mne 🙂  

Fiona.Praha
Fiona.Praha 05.07.2025, 12:01:58 xxx:xxx.5db5:7cca
Sardullah:

Jestli to bude opravdu autoimunitní, tak tam si nedělám iluze, můj syn má taky autoimunitní nemoc…předpokládám, že princip je stejný u lidí i u psů, takže já si myslím, že tomu můžou napomoci nějaká imunosupresiva, aby imunitní systém tolik nebojoval proti tělu a možná i kortikoidy…možná něco protizánětlivého…

Moje fenka to má autoimunitní, diagnozu jsem zapomněla, bylo mi doporučeno dávat mastné kyseliny Omega B3 a B6. Kupuji jí různé přípravky. Drápy už se nevylamují, ale jako třepí, což je menší zlo. Drápy jsou deformované, takže je nemožné ostříhat drápy v jednom člověku. Buď musíme být 2 nebo to nechám na veterináři. Ještě jsem zjistila, že když běhá na asfaltových cestičkách po sídlišti za tenisákem nebo pullerem, nestane se nic. Pokud lítá v trávě, nejpozději druhý den si nějaký dráp vylomí. Nechápu, ale je to tak. Takže tenisák/puller házím zcela výjimečně jednou za uherák a vždy to musí být na tvrdém povrchu.

Fiona.Praha
Fiona.Praha 05.07.2025, 11:54:21 xxx:xxx.5db5:7cca

Tak nevím…. všechny jste vlastně svého psího kluka vychválily. Díky za vaše zkušenosti a vzpomínky.

Vždy jsem měla fenky a v podstatě jsem se nikdy s žádnou nijak výrazně nedohadovala (všechny kromě wořešice byly/jsou teriérky), takže představa, že výchova psa je jednodušší, se mi jeví jako procházka růžovou zahradou. Ale když se projdu po sídlišti, kde je pohlaví zastoupeno tak 50/50 a vidím, jak se psi malí i velcí škrtí na obojkách/kšírách na vodítku/flexině a buď jsou drsoni nebo uječené hysterky (podle velikosti), když vidí jiného psa, tak se mi “procházka růžovou zahradou se psem” kapáček rozplývá. Dost jich je vykastrovaných, aby se “uklidnili”, což se teda většinou nestane, uklidní se věkem (kastrát nekastrát) a tím, že obchází stále stejný okruh a potkávají stále stejné psy. Proto stále váhám, abych nelitovala, že jsem si na stará kolena pořídila místo fenky pejska. 

Nebudu nasazovat psí hlavu jenom pejskům, fenky tu nejsou o moc vychovanější, ale ty většinou takový brajgl jako psi nedělají.

Fiona.Praha
Fiona.Praha 05.07.2025, 11:36:36 xxx:xxx.5db5:7cca
efe:

Jako ty jdeš fakt zalejvat beze mě?!

Obrázek

To je krasava 😍, vždy na ní můžu oči nechat. Je to mops, ale není.

Fiona.Praha
Fiona.Praha 10.01.2025, 13:57:38 xxx:xxx.e152:2014
»
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 09.01.2025, 10:49:08

Kousla? 😲 Já myslela, že kouše Vasil.

Fiona.Praha
Fiona.Praha 10.01.2025, 13:30:29 xxx:xxx.e152:2014
»
Odpověď na příspěvek uživatele bambule z 08.01.2025, 04:50:10

vadí silný vítr, ale s tím obleček nic moc neudělá

Je obleček a obleček, svetr a mikina je ve větru k ničemu, nějaká bunda nebo přehoz naopak proti větru pomůže. Mám nízkopodlažní pesy a oblékám je do větru, deště i sněhu cca od 5 stupňů nad nulou, aby netrpěla záda. Máme jednoduché přehozy (jako pro koně) bez zbytečných rukávků, ozdobiček a kapucí s chlupaticí kolem, nejčastěji ze softshellu s fleecem. Přehozy jsou celkem lehké, neobtěžují, vítr je neprofloukne ani nepromoknou a po sundání jsou záda opravdu teplá.

Fiona.Praha
Fiona.Praha 10.12.2024, 08:16:28 xxx:xxx.9c39:a5f
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 09.12.2024, 18:44:52

Nebo do krabice naházet různé věci, od zmuchlaného papíru, přes prázdné kelímky od jogurtu a ruličky od toaleťáku, viděla jsem i plastová ramínka, prostě cokoli čeho se pes nebude bát a neublíží si a do toho naházet mňamky. Šimona Drábková napsala celou knihu hlavolamů, mohla by být v knihovně. Našla jsem v pražské městské knihovně dokonce jsou dvě - Psí hlavolamy anebo Hersenwerk a Hersenwerk pro psy. 

Fiona.Praha
Fiona.Praha 09.12.2024, 18:40:58 xxx:xxx.117:5e17
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 09.12.2024, 17:46:46

🙂, taky řešení. 200 je super cena a bez práce. Když jsem to vyráběla já, byla to novinka a ty, co to prodávaly, nevěděly, co by si za to řekly. Temu, shein a aliexpres nebyly. A protože už jsem starší ročník, který, když něco za mlada chtěl, musel si často vyrobit sám, vypáchala jsem i kobereček. Takové wau to u nás nebylo, takže je další nedělala.

Vyrobila jsem jiný hlavolam a ten měl úspěch. Kulatá krabice asi od perníčků nebo co to bylo, nastříhaný karton na kolečka přesně podle krabice a každým kolečkem uprostřed protažená šňůrka. Pointou je, že jsem do krabičky naskládala, mňamky, pokličku z kartonového kolečka šňůrkou nahoru, zase mňamky a zase pokličku a takhle pořád dokola, až byla krabice plná. No a pesa musela pochopit, že se k mňamkám dostane, když drapne šňůrku a pokličku vytáhne z krabice, objeví se mňamky, no a pod mňamkama byla zase poklička se šňůrkou a pod ní mňamky a takhle pořád dokola, až byla krabice prázdná. Vyrobeno v podstatě z odpadků, takže zadarmo. 

Fiona.Praha
Fiona.Praha 09.12.2024, 17:27:58 xxx:xxx.117:5e17
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 07.12.2024, 18:11:46

Před pár lety, když začaly být koberečky in, jsem ho vyrobila. Stačí levná fleecová deka, nastříhaná na cca 2cm proužky a já k tomu pořídila plastovou mřížku na dno dřezu. Proužky jsem nastříhala na cca 10 cm kousky a přivazovala jsem je na tu mřížku. Výroba netrvala dlouho. Účel to splnilo a moc to nestálo. Pak jsem to bohužel půjčila kamarádce, která nechala štěně s koberečkem bez dozoru a štěně rozebralo kobereček na prvočinitele a mřížku rozžvýkalo. Vůbec netuším, jak dlouho s tím bylo štěně samo. No a tak jsme bez koberečku.

Kdyby se Vám chtělo vyrobit si kobereček sama, vyjde určitě levněji než z toho eshopu. Jen mřížka do dřezu by byla pro zlaťáka asi dost malá a nenapadá mne, čím ji nahradit. 

Fiona.Praha
Fiona.Praha 09.11.2024, 11:27:43 xxx:xxx.464d:8804
kometa:

Mimochodem opravdu takhle štěně bordery vypadá?

Nevypadá. Ale je to flekaté, tak proč nechtít za voříška 10 000? Však on se nějaký jouda najde.

Ale vypadá, je to BOC bez PP jako každá jiná. Mně by spíš děsila ta dvě modrooká štěnda. Myslela jsem, že jedno, ale ona jsou dvě. Mají moc bílé a ještě modré oči. 

Fiona.Praha
Fiona.Praha 09.11.2024, 11:04:54 xxx:xxx.464d:8804
megi:

No nevim, esi tohle zrovna je množírna. Tochu se jim to pomíchalo a loni prodávali PO rodičích z ABKC. Teď na jaře s papíry. Akorát si pak řekli, že se jim ty papíry nechcou platit, čímž vyrobili podvod. Za to palec dolů. Ale zbytek je dost přestřelen.

Ale tyhle pěkné psy označit za produkty množírny?

Prodám  dva tři vrhy a už neoprávněný prodej (domnívám se, že nemusím být podnikatel, chovatelé rozhodně všici nejsou, smlouvy existují a bla bla)… a ty jezevčíky, bígly, labrouše a yorky kolem JH nikdo lapit nemůže, aha, zajímavé.

https://www.policie.cz/docDetail.aspx?docid=22889355&doctype=ART&prev=true

Na hobby chov není potřeba ŽL, myslím, že nikde není uvedeno, že např. 3 vrhy jsou hobby chov a 4 vrhy už je podnikání a je třeba ŽL. 

Je sice fajn, že našli inzeráty na prodej štěnat za 805 tis, ale… bude potřeba dokázat, že byla štěňata fakt za ty částky prodaná a to teda bude fuška. No a o dani z příjmů si nedělám iluze.

Takže super, zaplácáme si, že je odhalená množírna, ale pro množitele z toho bohužel neplyne žádný postih. A proto se tu množí zvesela o stopéro. 

Fiona.Praha
Fiona.Praha 12.10.2024, 10:23:13 xxx:xxx.c8e6:49c
»
Odpověď na příspěvek uživatele Chingis z 11.10.2024, 21:42:05

Fenka je krasavice, ani se nedivím, že si ji chcete nechat. Připadá mi jako border teriér ve světlých barvách. A co to má s tou přední nohou? 

Fiona.Praha
Fiona.Praha 12.10.2024, 10:21:16 xxx:xxx.c8e6:49c
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bodlinka z 12.10.2024, 09:59:20

To by bylo ideální řešení.                                                                                                                                                                                               Bodlinko, byla by štěňata správně vyvinutá a zdravá, kdyby fenka po prodělané psince zůstala březí? Nebo by je psinka poškodila?